Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
petran_r21
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Κατά την γνώμη μου πάντα...
Nomikarios
Εκκολαπτόμενο μέλος
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
karotenia
Δραστήριο μέλος
αυτες ειναι καποιες απλες ερωτησεις που πρεπει να κανεις στον εαυτο σου για να διαλλεξεις την πιο καταλληλη σχολη για σενα!!!!!σαφως και τα επαγγελματα που ανεφερες πιο πανω ειναι περισσοτερο ελυθερα οποτε πρεπει γενικα να το κυνηγας και να εισαι σε διαρκη επαγρυπνηση για να <ανεβεις στην επιφανεια>........αν εσυ πιστευεις οτι μπορεισ και εχεις την θεληση να το κανεις τοτε δεν θα αφησεις κανεναν να μπει εμποδιο στους στοχους σου!!!!!!!!!!!!!καλη επιτυχια σε οτι και αν επιλεξεις!!!!!!!!!!!
Catalyst
Επιφανές μέλος
Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών των αρχιτεκτόνων, δεν είμαι σίγουρος αν θα πρέπει[...]Αν και αρχιτεκτονες που ειναι και αυτοι μηχανικοι εχει πααρα πολλες γυναικες[...]
να αποκαλούνται μηχανικοί...
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και αρχιτεκτονες που ειναι και αυτοι μηχανικοι εχει πααρα πολλες γυναικες.]
Μην το λες, χρόνο με το χρόνο μπαίνει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών!
Θα μείνουμε χωρίς γυναίκες!!!!!
Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών των αρχιτεκτόνων, δεν είμαι σίγουρος αν θα πρέπει
να αποκαλούνται μηχανικοί...
Ναι γιατί κατάλαβες ακριβώς τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών και το αντικείμενο του αρχιτέκτονα μηχανικού...
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
Να πας παιδί μου, να χαρούν οι συμφοιτητές σου που τις γυναίκες συμφοιτήτριες τις ψάχνουν με το τηλεσκόπιο.
Seriously, να πας. Αν όντως το θέλεις, μην σε απασχολεί τι θα γίνει μετά.
asteroskoni
Νεοφερμένος
παω β λυκειου, και εκτος απο στρατιωτικες σχολες που ειναι ο πρωτος μου στοχος, θα ηθελα να περασω Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών ΗΥ ΕΜΠ... πιστευετε οτι θα μπορεσω να επιβιωσω στην αγορα εργασιας ώντας γυναικα? ρωταω γιατι οπου εχω πει για αυτες τις σχολες με κοιτανε καπως, και γενικα εχω ακουσει για τις διακρισεις μεταξυ γυναικων ανδρων σε τετοια επαγγελματα που ειναι ανδροκρατουμενα...
ΌΧΙ δεν κάνεις, με τέτοιο τρόπο σκέψης...
θελω να ξεκαθαρισω κατι, φυσικα και δεν σκεφτομαι οτι οι γυναικες ειναι κατωτερες απο τους ανδρες, απλα προβληματιζομαι και μονο, γιατι δυστυχως δεν ζουμε σε τελεια πλασμενο κοσμο... και δεν ξερω τι θα συναντησω! η αληθεια ειναι οτι πηρα κουραγιο απο τις απαντησεις σας... το θελω και θα πετυχω, απλα δεν ξερω κατα ποσο θα εκτιμηθει ο κοπος μου σε λιγα χρονια... αυτο...
Johnny15
Επιφανές μέλος
ποσο ελευθερο χρονο θες να εχεις? ποσα χρηματα θα ηθελες να βγαζεις?
επικό! ο καθένας θέλει να έχει όσο πιο πολύ ελεύθερο χρόνο γίνεται με όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Δεν υπάρχει όριο σε αυτά τα 2
Σου αρέσει πραγματικά όμως? Και εγώ β λυκείου πάω αλλά δεν πιστεύω να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε μια τέτοια σχολή. Πρέπει να σου αρέσει πάρα πολύ. Αν επιλέγεις την σχολή επειδή ακούς για αποκατάσταση κλπ όλα είναι μπούρδες. Αν δεν σου αρέσει η φυσική, τα μαθηματικά και ότι άλλο κάνουν εκεί τότε μπορεί να μην τελειώσεις καν την σχολή, και αν την τελειώσεις ...με το πολύ ζόρι. Μόνο αν σου αρέσει κάτι και ασχοληθείς πραγματικά με αυτό θα διαπρέψεις. Και φυσικά δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είσαι αγόρι ή κορίτσι, ούτε καν πρέπει να σε απασχολεί. Φιλικά πάντα
edit: Α και γιατί μόνο ΕΜΠ κοιτάς? Υπάρχουν και άλλες πολυτεχνικές σχολές και ακριβώς τα ίδια δικαιώματα
Guest 292010
Επισκέπτης
fockos
Επιφανές μέλος
Αν μπορείς ως μηχανολόγος μηχανικός να ανοίξεις τη δικιά σου επιχείρηση τότε είναι καλή επιλογή
ToMakriAggouri
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο χρονο σπουδων εχουν συνηθως πλεονεκτημα οι γυναικες. Οι περισσοτερες κοπελιες στην σχολη μου τελειωνουν πολυ γρηγορα (ιδιως αν ειναι και ομορφουλες ), τους μισους καθηγητες/μεταπτυχιακους αν τους πιασεις στο μπουρου μπουρου, το 4 θα γινει 5, η εργασια που θα επαιρνε 6 θα παρει 7 κτλπ, σε μια σχολη που ειναι 95% αντρες 5% κοπελιες υπαρχουν διακρισεις. Στο θεμα γνωσεων τα πραγματα ειναι λιγακι διαφορετικα, συνηθως οι τυπισσες ειναι καλες στα θεωρητικα και στο διαβασμα, στα πρακτικα συνηθως δεν ειναι τοσο καλες καθως δεν εχουν ασχοληθει ποτε με μαστορεματα ποτε στη ζωη τους.
Το σημαντικο για μενα ειναι να ψαξεις λιγο καλυτερα τι ακριβως θα κανεις σαν μηχανικος, το ηλεκτρολογος με το μηχανολογος ειναι η μερα και η νυχτα, ας πουμε εγω "μπριζάς" δεν θα την παλευα για κανενα λογο, ενω μηχανολογους γουσταρω με 1000. Μηχανικοι και οι δυο, καμια σχεση ομως με το τι ασχολειται ο καθενας. (οι αρχιτεκτονες δεν επιτρεπετε να πιανουν την λεξη μηχανικος στο στομα τους, θα πεσει κεραυνος να σας καψει).
Γνωμη μου, αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις το κλειδι απ' το κατσαβιδι, μαλλον δεν αξιζει να γινεις μηχανικος.
Παντως σαν γυναικα εχεις αρκετες ευκαιριες, υπαρχουν καμποσα προγραμματα που επιδοτουν την συμμετοχη γυναικων, πραγμα που κανει καμποσους συναδελφους να ριχνουν γερα βρισιδια στις κοπελιες, οποτε και μια ψυχικη δυναμη καλο ειναι να υπαρχει. Στην πρωτη μαλακια που θα κανεις θα τρως δουλεμα αβερτα (ας πουμε σε εμας εχουμε την φραση "αντε φτιαξε κανα πλυντηριο πιατων" εξ "αντε πλυνε κανα πιατο"). Παντως ξαναλεω το σημαντικο ειναι να βρεις εσυ τι θες να κανεις (να μου πεις αιντε επελεξε στα 17 σου τι θες να κανεις, εγω γινομαι σε λιγο 21 και ακομα αναρωτιεμαι), αν βρεις κατι που σου ταιριαζει δεν θα εχεις προβλημα πιστευω.
Ααα και μια λιγο χιουμοριστικη προσεγγιση στους κλαδους των μηχανικων απο την φρικηπεδια (αν και η αληθεια δεν απεχει και πολυ χαχα) https://frikipaideia.wikia.com/wiki/Κατηγορία:Μηχανικοί
christaras94
Νεοφερμένος
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος
ShatteredIce
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.