challenger
Επιφανές μέλος
Οσο για το πρωτο διαφωνω! εχω κανει και σε ΕΠΑΛ και σε ΓΕΛ μαθητης... ειναι αναλογα που ταιριαζει ο καθενας ΚΑΙ σε τι καθηγητες θα πεσει....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danaoula8
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Από τη στιγμή που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είσαι άριστη μαθήτρια (μολονότι, από προσωπική εμπειρία, ο Μ.Ο. δε λέει και πολλά) και η βάση της σχολής που επιθυμείς κυμαίνεται στα 14.000 - 16.000 μόρια, δε χρειάζεται, νομίζω, να πλουτίσεις τα φροντιστήρια. Δηλαδή, δε νομίζω ότι χρειάζεσαι τα 16ωρα την εβδομάδα. Ουκ ολίγοι ήταν εκείνοι που τη φετινή χρονιά προσπάθησαν μόνοι τους. Μην ξεχνάς ότι τα φροντιστήρια δε σου προσφέρουν γνώσεις. Το πρόγραμμά σου οργανώνουν.να κανω και εγω μια ερωτηση... τελειωσα φετος την δευτερα λυκειου εβγαλα μεσο ορο 19,6 απο θετικη κατευθυνση ... παρολα αυτα σκεφτομαι να ξανακανω τη δευτερα λυκειου σε επαλ γιατι δεν θελω οι γονεις μου να πληρωσουν πολλα χρηματα για τα φροντιστηρια... θελω να περασω στο τει φυσικοθεραπειας.... πιστευετε πως ειναι χασιμο χρονου??
δε νομίζω να σε βοήθησα πολύ
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
gregory nub
Διάσημο μέλος
να κανω και εγω μια ερωτηση... τελειωσα φετος την δευτερα λυκειου εβγαλα μεσο ορο 19,6 απο θετικη κατευθυνση ... παρολα αυτα σκεφτομαι να ξανακανω τη δευτερα λυκειου σε επαλ γιατι δεν θελω οι γονεις μου να πληρωσουν πολλα χρηματα για τα φροντιστηρια... θελω να περασω στο τει φυσικοθεραπειας.... πιστευετε πως ειναι χασιμο χρονου??
Όλα είναι θέμα θέλησης. Το πρόβλημα είναι πως επειδή οι περισσότεροι (κι εγώ μέσα) δεν έχουμε καθαρούς στόχους, νομίζουμε απλά πως θέλουμε την χ σχολή, μέσα μας ξέρουμε πως δεν έχουμε ιδέα αν πραγματικά θα μας αρέσει . Έτσι αν επιχειρήσουμε πανελλήνιες χωρίς τον μπαμπούλα (φροντ) παρασυρόμαστε εύκολα. Νομίζω αν είσαι έτοιμη να δώσεις τα πάντα για να περάσεις στην σχολή σου περνάς και χωρίς φροντιστήρια-ιδιαίτερα. Καλά βοηθήματα με ωραίες ασκήσεις να πάρεις και πολύ όρεξη
ΥΓ: Δεν έχω δώσει πανελλήνιες, το ποστ είναι προϊόν της φαντασίας μου. Για τυχόν παρεκλίσεις από την πραγματικότητα δεν φέρω καμία ευθύνη νομική ή ηθική
danaoula8
Νεοφερμένος
challenger
Επιφανές μέλος
Σκεψου την λυση του ΕΠΑΛ καθως θα σε συνεφερε και οικονομικαπλεον τα θεματα παραειναι δυσκολα και αν δεν υπαρχει βοηθεια ειτε απο φροντιστηρια ειτε απο ιδιαιτερα ειναι αρκετα δυσκολο να περασεις εκει που θες ακομα και αν αυτο ειναι το τει φυσικοθεραπειας ...(για οικογενιακους λογους πρεπει να περασω μονο αθηνα) για αυτο κοιταξα για την λυση του επαλ....
αλλα και θα εχεις περισσοτερες εμπρακτες γνωσεις στο αντικειμενο σου!
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοίτα αν πας σε ΕΠΑΛ να ξέρεις ότι θα είναι πιο ευκολα..... Απο την άλλη όμως οι σπουδές σου δεν θα είναι ολοκληρομένες άρα δεν θα είναι εύκολο να προχωρίσεις στην μετέπειτα ζωή σου....... Η γνώμη μου είναι να μην πας και να παραμείνεις εκεί που εισαι.........
Πραγματικα γιατι μιλατε ετσι γενικα και αοριστα χωρις να ξερετε;Και στα επαλ ειναι δυσκολα και στα επαλ μπορεις να περασεις σε καποιο ΤΕΙ η ΑΕΙ.Που τις ειδες τις ανολοκληροτες σπουδες;Ισα ισα εμεις μαθαινουμε το επαγγελμα που θελουμε μια ωρα αρχιτερα απο εσας και οχι επιφανιακα.Επισης το γενικο διδασκει μονο μαθηματα γενικης παιδειας που τις περισσοτερες φορες δεν θα σου χρειαστουν στην δουλεια σου.
Εquilibria
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πες τα ρε μεγάλε, αει να γιάσει το στόμα σου!η δουλειά θέλει άλλα προσόντα που δεν καλύπτονται μόνο με πτυχία και διπλώματα...
και ειδικά στην Ελλάδα όπου το Πανεπιστήμιο δεν προορίζει για την αγορά εργασίας αλλά για την αγορά ανεργίας χωρίς καμία διασύνδεση και ειδικά projects με βιομηχανίες, υπηρεσίες,...κτλ
πτυχιούχοι οικονομολόγοι μου έλεγαν ότι στην τράπεζα, χρειάζονται ένα 2% των γνώσεων από το πτυχίο τους
το Πανεπιστήμιο στην χώρα μας έρχεται κυρίως να καλύψει εσωτερικές ανησυχίες περί πνευματικής καλλιέργειας και άλλων ρομαντικών λέξεων και όχι ανησυχίες για εργασία...
kostastz
Νεοφερμένος
cha0s
Περιβόητο μέλος
challenger
Επιφανές μέλος
Έχεις πάει σε όλα και ξέρεις;;;Στπ γενικό λύκειο φυσικά γίνεται καλύτερη προετοιμασία. Δε θέλω καν να σχολιάσω την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα ΕΠΑ.Λ....
Επίσης αν η δευτεροβάθμια στην Ελλάδα είναι τόσο γαμάτη, γιατί υπάρχουν φροντιστήρια;;;
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Στπ γενικό λύκειο φυσικά γίνεται καλύτερη προετοιμασία. Δε θέλω καν να σχολιάσω την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα ΕΠΑ.Λ....
Ώρες-ώρες νιώθω πολύ τυχερή. Σαν να πέτυχα το λαχείο με το ΕΠΑΛ μου, που τέτοιες "κατηγορίες" που του ρίχνετε εσείς του ΓΕΛ δεν το αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση!!!!
Και όχι στα γενικά λύκεια δε γίνεται καλύτερη προετοιμασία, στα φροντιστήρια γίνεται.
Πλην κάποιων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν το κανόνα, παιδιά που έβγαλε ο κ@λος τους σπυριά από το διάβασμα (ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ, χωρίς φροντ) και έβαλαν τα γυαλιά σε μερικούς "έξυπνους" της τάξης που ίδρωνε το αυτάκι στο σχολείο γιατί είχαν για μαξιλαράκι το φροντ.
kostastz
Νεοφερμένος
challenger
Επιφανές μέλος
πες μας σε τι μαθήματα έχεις δυνατότητες, και που θελεις να πας
kostastz
Νεοφερμένος
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Παιδιά ακούστε να δείτε πως έχει η κατάσταση: Εγώ έχω τελειώσει γενικό λύκειο και φέτος τελειώνω ΕΠΑΣ απλά ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι προτιμότερο να ξαναδώσω πανελλήνιες ή να πάω ένα χρόνο επαλ και να δώσω από εκεί με μαθήματα ειδικότητας. τι προτείνετε;
Γιατί ένα χρόνο; Δύο δεν πρέπει;
Αν όντως οι δεξιότητες σου σε τραβάνε μη το σκέφτεσαι πάνε...
Όμως δε νομίζεις ότι έχεις χάσει ήδη χρόνο; Πήγες ΕΠΑΣ, τώρα σκέφτεσαι να πας ΕΠΑΛ..
δε ξέρω, εγώ μάλλον στη θέση σου θα επέλεγα να έδινα πανελλαδικές κατευθείαν και θα προσπαθούσα αρκετά.
kostastz
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris98
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.