Αν και δεν είναι σίγουρο αν η Β'ΕΠΑΛ θα λειτουργεί και του χρόνου η αν θα αντικατασταθεί απο την Β'ΤΕΛ(τεχνολογικό λύκειο)αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα θέλω να ρωτήσω 2 πραγματα:
α)Εγώ με τα σημερινά δεδομένα του επαλ,θα ακολουθήσω την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτων(τομέας οχημάτων,ειδικότητα μηχανικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων αυτοκινήτου).Όταν τελειώσω,για να συνεχίσω πάνω σε αυτή την δουλειά πρέπει αναγκαστικά να πάω στο ΤΕΙ Οχημάτων στην Θεσσαλονίκη ή ακόμα και με ΤΕΙ Μηχανολογίας είμαι ΟΚ?Μένω Αθήνα και απο οικονομικής πλευράς δεν είναι και τόσο εύκολο να σπουδάσω επαρχία.
β)'Ενας συμμαθητής μου απο την Β'ΓΕΛ που παράτησε και αυτός το σχολείο όπως και εγώ γτ το μετάνιωσε που δν πήγε σε επαλ μέχρι 15 οκτώβρη,θέλει να γίνει τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.Με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να πάει πληροφορική με την ειδικότητα Υποστήριξης Συστημάτων,Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ ή Ηλεκτρονική με την ειδικότητα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων?Και όταν έρθει η ώρα να σπουδάσει,που πρέπει να "μπει"?ΤΕΙ Πληροφορικής,ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Πειραιά ή ΤΕΙ Ηλεκτρονικής(αν έχει επιλέξει Ηλεκτρονικό Τομέα)?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.