Mcdk
Νεοφερμένος
1.Για να ασχοληθω με τη πληροφορικη , τι βηματα πρεπει να ακολουθησω στο ΕΠΑΛ?
2.Τι τομείς εκπαίδευσης μου παρέχει η πληροφορική και γενικότερα γύρω απο τους υπολογιστές?
3.Μπορώ να πάρω ένα πτυχίο από τα ΕΠΑΛ ΚΑΙ να συνεχίσω δίνοντας εξετάσεις για να περάσω σε ΑΕΗ ή ΤΕΗ?
4.Ο Βαθμός της 3ης Λυκείου μετράει για την εισαγωγή μου σε ΑΕΗ ή ΤΕΗ?
5.Μου δίνει παραπάνο μόρια το ΕΠΑΛ να περάσω σε ανώτερη σχολή?
Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου προς το παρον.Περιμένω όσους ξέρετε να ανταποκριθείτε διότι θα καθοριστεί το μελλον μου απο τις απαντησεις σας...
Επισης τι προτεινε , σε τι λυκειο να παω απτη στιγμη που ασχολουμαι με Υ/Η?
*.Υ.Γ. εαν μπορειτε απαντηστε στις ερωτησεις αριθμολογωντας τες οπως εκανα παραπανω για να μην υπαρξουν μπερδεματα!
ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 986132
Επισκέπτης
Διάβασε και αυτό: Γιατί να πάω ΕΠΑΛ και όχι ΓΕΛ?
1. Tι εννοείς τι βήματα; Απλά, θα πας σε ένα ΕΠΑ.Λ και θα επιλέξεις την ειδικότητα της πληροφορικής. Στην πρώτη τάξη δεν κάνεις πολλά μαθήματα πληροφορικής. Απ' την δεύτερη τάξη και μετά κάνεις πολλά, αφού επιλέξεις την πληροφορική.
2. Τα μαθήματα είναι τα κάτωθεν:
Δευτέρα: Λειτουργικά συστήματα Ι, Τεχνολογία δικτύων επικοινωνιών I, Βασικές αρχές ψηφιακής τεχνολογίας, Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο (HTML), Βασικές υπηρεσίες διαδικτύου, συντήρηση υπολογιστών
Τρίτη: Βάσεις δεδομένων, Δομημένος προγραμματισμός (Pascal), Προγραμματισμός σε Visual Basic, Λειτουργικά συστήματα ΙΙ, Εφαρμογές πολυμέσων, Τεχνολογία δικτύων επικοινωνιών II
3. βεβαίως και γίνεται! Μπορείς να δώσεις εξετάσεις απ' την Α' Ομάδα, απ' όπου μπορείς να περάσεις σε διάφορα ΤΕΙ Πληροφορικής και στρατιωτικές σχολές ή να δώσεις απ' τη Β' Ομάδα και να έχεις τα δικαιώματα πρόσβασης σε σχολές (ΑΕΙ + ΤΕΙ), όπως έχουν τα παιδιά των Γενικών Λυκείων.
Διάβασε κι αυτό: Πληροφορίες για Α και Β Ομάδα ώστε να διευκολυνθείτε στην επιλογή σας & Συζήτηση
4. Δεν ξέρω αν μετράει, αλλά περισσότερη σημασία έχει να γράψεις στις πανελλαδικές. Καλό είναι όμως ο βαθμός του απολυτηρίου σου να μην είναι χαμηλός.
5. Δεν νομίζω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mcdk
Νεοφερμένος
Guest 986132
Επισκέπτης
myster0n#626
Νεοφερμένος
n1c0l
Νεοφερμένος
Ευχαριστώ!
kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος
mikel0uko
Νεοφερμένος
Εδω υπαρχει λαθος. Εγώ ειμαι στην εφαρμοσμενων τεχνων κ στ μηχανογραφικο π κατεθεσα πριν λιγες βδομαδες η μονη μουσικη σχολη π υπηρχε ηταν Λαϊκη κ Παραδοσιακη μουσικη στην Αρτα. Κ ζηταει ειδικο μαθημα (οχι σχεδιο)
ναι θελει γνωση ενος παραδοσιακου οργανου.....
ή κατι τετοιο...............
kastanaki
Νεοφερμένος
sxetlant
Εκκολαπτόμενο μέλος
kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος
kastanaki
Νεοφερμένος
kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος
chrystel
Νεοφερμένος
Θέλω να πάω σε επαγγελματικό λύκειο για κομμωτική,μπορώ;
Επίσης,τι διαφορά έχει το ΕΠΑ.Λ με το ΕΠΑ.Σ;Μπορώ να πάω σε ΕΠΑ.Σ στο λύκειο,επειδή ξέρω ότι για κομμωτική πας ΕΠΑ.Σ.
Ρωτάω πολλά το ξέρω
kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος
Η διαφορα ειναι ξεκαθαρη. Το ΕΠΑ.Λ ειναι Επαγγελματικο Λυκειο ενω η ΕΠΑΣ ειναι Εππαγγλεματικη Σχολη.
Απο το ΕΠΑΛ περνεις μεν καποιες επαγγελματικες γνωσεις αναλογα με την ειδικοτητα σου αλλα και παραλληλα καποιες γενικες γνωσεις γ'ιαυτο και ειναι Επαγγελματικο Λυκειο. Η ΕΠΑΣ ασχολειται μονο με μαθηματα της ειδικοτητας σου χωρις αλλα "ασχετα" μαθηματα. Κανε ενα search στο Forum και υπαρχουν θεματα τα οποια ισως σου λισουν αρκετες αποριες που εχεις. Μπορεις να ρωτησεις οτι θελεις,εδω ειμαστε εμεις
Είμαι 22 χρονών και είχα διάκοψει για προσωπικούς λόγους το σχολείο στη πρώτη λυκείου!
Αποφάσισα ΣΗΜΕΡΑ να γράφτω σε ΕΠΑ.Λ...
1)Στην ηλικια μου μπορω να γραφτω σε πρωινο...και αν ναι γνωριζετε και αλλους στην ιδια ηλικια ή θα ειμαι με αλλους μικρουτερους μονο
2)Δεν ξερω τι ειδικοτητα να διαλεξω!ναυτιλιακα που μου εκανε ενα ψιλοκλικ εχει μονο στο πειραια
και εγω μενω βορεια!
Τι μου προτεινεται?
Εχω διαβασει πολλα για τα ΕΠΑ.Λ αλλα οποιαδηποτε πληροφορια ειναι δεχτη...
Σας ευχαριστω εκ τον προτερων και καλως σας βρηκα
Guest 986132
Επισκέπτης
1. Νομίζω πως μπορείς να εγγραφείς σε πρωινό. Ξέρω άτομα που ήταν 40+ και πήγαν σε πρωινό.
Για το αν θα υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι δεν μπορούμε να σου πούμε. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
Αν δεν έχεις πρόβλημα να είσαι με μικρότερα παιδιά εγώ θα σου πρότεινα να πας σε πρωινό.
Σιγά... Δεν είσαι δα και 30/40 για να νιώθεις άσχημα.
2. Εδώ μπορείς να δεις τους κύκλους/τομείς των ΕΠΑ.Λ:
https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=42581
σε ευχαριστω
γνωριζεις μηπως και αν μετα μπορω να περασω ψυχολογια?
και αν ναι...ποια ειδικοτητα πρεπει να διαλεξω?
Guest 986132
Επισκέπτης
Αν διαλέξεις τον τομέα "Υγείας και Πρόνοιας", μπορείς να περάσεις σε ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας -το οποίο δεν γνωρίζω αν σε ενδιαφέρει.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα εδώ:
https://www.teiath.gr/seyp/socialwork/articles.php?id=8103&lang=el
Στο link που σου παρέθεσα μπορείς να δεις κι άλλες πληροφορίες (μαθήματα κλπ).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 75 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Praxis
- ranger13
- Drglitterstar
- fabn
- Aporias
- Νικολινα
- Gewrgia!
- Irene06
- Alessandra Eliza
- Nikos_81
- nearos
- Eliza23
- mermaid89
- Thanos_alertttt
- Scandal
- Kostas568
- Dion G.
- Ryuzaki
- niaou
- Μάρκος Βασίλης
- Mpthan
- roud
- jYanniss
- alexandrahere
- barkos
- spinalgr1990
- Arvacon
- ggl
- gpapas640
- xakounaamatata
- Pharmacist01
- Lady D.
- calliope
- Miranda32
- Ria99
- Jimmy20
- Matinela
- Alexecon1991
- ρενακι 13
- angies
- eukleidhs1821
- imyrcarn
- dokimos10
- Cortes
- BioChemical
- Eri0611
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- SlimShady
- korlef
- angelikitaraxia
- Anna10
- Stoyo
- Dr House
- Fanimaid
- Σταβι
- hirasawayui
- Vickyst
- Άρτεμις Α.
- elenia
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.