Guest 292010
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rea
Εκκολαπτόμενο μέλος
indrilgon
Νεοφερμένος
PAOKARA_Kilkis
Πολύ δραστήριο μέλος
Rea
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ πάλι ενώ είμαι πολύ καλή στα μαθηματικά δεν μπορώ να κάνω αφαίρεση, χρησιμοποιώ πολλαπλασιασμό για να το βρω. Πχ στο 13-7=? Σκεφτομαι ότι 2Χ7=14 κατεβαίνω και ένα 6…
Καλο!!!:no1::no1::no1::no1:
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ πάλι ενώ είμαι πολύ καλή στα μαθηματικά δεν μπορώ να κάνω αφαίρεση, χρησιμοποιώ πολλαπλασιασμό για να το βρω. Πχ στο 13-7=? Σκεφτομαι ότι 2Χ7=14 κατεβαίνω και ένα 6…
γιατι δεν σκεφτεσαι οτι εχεις 1 τριαδα μεχρι το 10 και αλλη μια μεχρι το 13?
jasmine34294
Νεοφερμένος
εχς δυσλεξια και ειμαι 1 χαρα!!!!
πατε καλα???
δεν εχω καμια διαφορα απο τα αλλα ατομα!!!!
ελεος!!!
χαχα
-----------------------------------------
και γω αυτο κανω....γιατι δεν σκεφτεσαι οτι εχεις 1 τριαδα μεχρι το 10 και αλλη μια μεχρι το 13?
η πχ. ποσο κανει 5+6+7=?
λεω...3x5=15...+3=18!!!
indrilgon
Νεοφερμένος
Γιατί αυτό που με μπερδεύει είναι η αλλαγή δεκάδας, αφαιρέσεις μέσα στην δεκάδας κάνω κανονικά. Δεν λέω ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια αφαίρεση, απλά με τον «κλασσικό» τρόπο χριαζομε περισσότερο χρόνο και έχω περισσότερες πιθανότητες λάθους.γιατι δεν σκεφτεσαι οτι εχεις 1 τριαδα μεχρι το 10 και αλλη μια μεχρι το 13?
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Που το ειδες εσυ αυτο?Κια εγω εχω μαθησιακες δυσκολιες αλλα δεν εχω δει να φερονται ουτε σε εμενα ουτε στα αλλα παιδια που λες με δυσλεξια σαν καθηστεριμενα.Μου την σπάει που οι καθηγητες θεωρούν τα παιδιά με δυσλεξία καθυστερημένα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να πατε να το τσεκαρετε και οι δυο γιατι αμα εχετε θα εξεταζεστε προφορικα και οι βαθμοι σας θα ανεβουν κατα πολυ στα διαγωνισματα αφου δεν θα εχετε τα ορθογραφικα.Απο προσωπικη εμπειρια!Ακριβώς το ίδιο κι εγώ.:s
Τεσπά δε νομίζω οτι η δυσλεξία είναι κάτι τραγικό αλλά ούτε οτι είναι και πλεονέκτημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92
Δραστήριο μέλος
εγώ όμως θέλω να επικεντρωθώ σε κάτι άλλο. τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μόδα, τουλάχιστον στη δική μας περιοχή τα περισσότερα παιδιά να προσκομίζουν χαρτί από γιατρό ότι έχουν δυσλεξία. στο δημοτικό δηλαδή δε την είχαν; ή μήπως επειδή π.χ. δε μπορούν να διαβάσουν αρχαία είναι ντε και καλά δυσλεξικά. μιλάω για άτομα που τα γνωρίζουμε καλά και ξαφνικά χαρακτηρίζονται δυσλεξικά. βέβαια, είναι μερικά άτομα που έχουν απλώς μαθησιακές δυσκολίες ή δυσκολία προσαρμογής στην τάξη και πάλι φέρουν χαρτί για δυσλεξία. πού θέλω να καταλήξω;; υποτίθεται ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι κάνουν κάποια μαθήματα στις σχολές τους που έχουν να κάνουν με διαφορετικές περιπτώσεις δυσκολιών ενός παιδιού και τρόπους αντιμετώπισής τους. αν ενα παιδί χαρακτηριστεί ως δυσλεξικό ενώ έχει δυσκολία προσαρμοστικότητας, τότε ο δάσκαλος δε θα μπορέσει στην ουσία να του προσφέρει κάτι γιατί θα το αντιμετωπίζει ως δυσλεξικο.
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικα οποιο παιδι εχει μια δυσκολια και παιρνει χαρτι δυσλεξιας πιστευω οτι δεν βοηθαει.Βασικα θα εχει περισσοτερες δυσκολιες μετα απο αυτο για αυτο θα ηταν καλο να μην δεχονται χαρτια οι γονεις και το παιδι τα οποια ειναι ψευτικα.σίγουρα η δυσλεξία αποτελεί ένα μικρό ελάττωμα για όποιον εμφανίζει συμπτώματά της. ωστόσο αν διαπιστωθεί έγκαιρα από την οικογένεια του παιδιού και απευθυνθούν οι γονείς σε ειδικό, μπορεί να υπάρξει θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση. το μόνο σίγουρο είναι ότι τα άτομα αυτά δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από όλους κι όχι μόνο απ' τους εκπαιδευτικούς. σιγούρα υπάρχουν άτομα που είναι δυσλεξικά και έχουν αναπτύξει καλλιτεχνικές τάσεις και είμαι πολύ τυχερή που γνωρίζω μερικά, γιατί πραγματικά βλέπουν εντελώς διαφορετικά τον κόσμο και τον εκφράζουν στα έργα τους εντελώς διαφορετικα..
εγώ όμως θέλω να επικεντρωθώ σε κάτι άλλο. τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μόδα, τουλάχιστον στη δική μας περιοχή τα περισσότερα παιδιά να προσκομίζουν χαρτί από γιατρό ότι έχουν δυσλεξία. στο δημοτικό δηλαδή δε την είχαν; ή μήπως επειδή π.χ. δε μπορούν να διαβάσουν αρχαία είναι ντε και καλά δυσλεξικά. μιλάω για άτομα που τα γνωρίζουμε καλά και ξαφνικά χαρακτηρίζονται δυσλεξικά. βέβαια, είναι μερικά άτομα που έχουν απλώς μαθησιακές δυσκολίες ή δυσκολία προσαρμογής στην τάξη και πάλι φέρουν χαρτί για δυσλεξία. πού θέλω να καταλήξω;; υποτίθεται ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι κάνουν κάποια μαθήματα στις σχολές τους που έχουν να κάνουν με διαφορετικές περιπτώσεις δυσκολιών ενός παιδιού και τρόπους αντιμετώπισής τους. αν ενα παιδί χαρακτηριστεί ως δυσλεξικό ενώ έχει δυσκολία προσαρμοστικότητας, τότε ο δάσκαλος δε θα μπορέσει στην ουσία να του προσφέρει κάτι γιατί θα το αντιμετωπίζει ως δυσλεξικο.
indrilgon
Νεοφερμένος
σίγουρα η δυσλεξία αποτελεί ένα μικρό ελάττωμα για όποιον εμφανίζει συμπτώματά της. ωστόσο αν διαπιστωθεί έγκαιρα από την οικογένεια του παιδιού και απευθυνθούν οι γονείς σε ειδικό, μπορεί να υπάρξει θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση. το μόνο σίγουρο είναι ότι τα άτομα αυτά δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από όλους κι όχι μόνο απ' τους εκπαιδευτικούς. σιγούρα υπάρχουν άτομα που είναι δυσλεξικά και έχουν αναπτύξει καλλιτεχνικές τάσεις και είμαι πολύ τυχερή που γνωρίζω μερικά, γιατί πραγματικά βλέπουν εντελώς διαφορετικά τον κόσμο και τον εκφράζουν στα έργα τους εντελώς διαφορετικα..
Μην το βλέπεις έτσι, έμενα πχ η μητέρα μου θεώρησε ότι μέχρι να πάω γυμνάσιο έπρεπε να έχω την ίδια αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης μου, πράγμα που με βοήθησε να μην κρυφτώ πίσω από ένα πρόβλημα μου (που μεταξύ μας δεν το θεωρώ και πρόβλημα) και να προσπαθήσω. Πραγματικά με βοήθησε πολύ αυτό, Τώρα πχ ενώ αν κάτσω να γράψω κάτι γρήγορα θα κάνω ορθογραφικά είναι λόγο τις δυσλεξίας και όχι επειδή δεν ξέρω ορθογραφία, αν το σκεφτώ τα γράφω σωστά. Αρχιά να εξετάζομε προφορικά από την δεύτερα γυμνασίου.
Ακόμα, ναι γίνετε να ξέρεις κάποιον χρόνια και να μην γνωρίζεις ότι είναι δυσλεκτικός(είναι που δεν κρατάμε ταμπέλα), ακόμα και οι δάσκαλοι πρέπει να έχουν εμπειρία για να δουν τα σιμώματα και πάλι, εκεί μπορεί να χρειαστεί λογοθεραπευτής κτλ!
Απλά είμαστε διαφορετικοί και βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα αλλά για κάποιους ξέρω γιατί το θεωρούν κοροϊδευτικό. Δεν είναι έτσι όμως απλά λειτουργούμε να το πω αλλιώς με διαφορετικό τρόπο.
Το ξέρεις ότι εμείς χρησιμοποιούμε ποσοστά και από το δυο μέρη του εγκεφάλου και ας το θεωρούνε αστείο κάποιοι. Αν το παιδί το θεωρείτε σωστά από την αρχή δεν υπάρχει πρόβήμα, αντιθέτως και αυτό που λες πολύ σωστά Den0ol4. Δεν είναι τυχαίοι ο picaso, o einstein και πολλοί άλλοι.
Ηθοποιοί επιστήμονεςhttps://ischool.e-steki.gr/images/smilies/smile.gif
Darkness
Περιβόητο μέλος
δυσορθογραφια=κατι μικροτερο απο την δυσλεξια, μαθησιακη δυσκολια παντως και αυτη
free_dom
Δραστήριο μέλος
Darkness
Περιβόητο μέλος
Επισης ξερω δυσλεκτικους που δεν τους λες εξυπνους. Ισως ομως φταιει και τα 2 χρονια της καθυστερησης στην αναπτυξη τους. Οποτε ας μη γενικευουμε τοσο ευκολα το οτι ειναι πιο εξυπνοι. Καποιοι ναι, εχουν χαρισματα σε θεματα που εχουν να κανει με τεχνες γενικα.
Χορο? χμ.. οχι.. οχι.. δεν το νομιζω. Οι δυσλεκτικοι εχουν προβλημα με την κινηση τους. Οποτε το να ειναι καλοι στον χορο ειναι πραγματικα αδυνατο. Τωρα αν εσυ γνωριζεις καποιον ισως ειναι καποια μοναδικη εξαιρεση ή να τα καφερε μετα απο πολυ πολυ κοπο.
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Που το ειδες οτι οι δυσλεκτικοι εχουν προβλημα με την κινηση τους?Ξερω πολλα δυσλεκτικα ατομα και μια χαρα ειναι στην κινηση.Δε παιζει κατι τετοιο.. αν παρουμε παραδειγμα απο εμενα ουτε εξυπνη με λες ουτε σε κατι απο τα παραπανω (ή σε οτιδηποτε) καλή. (ναι το εχω δεσει σκοινι κορδονι πως εχω δυσορθογραφια)
Επισης ξερω δυσλεκτικους που δεν τους λες εξυπνους. Ισως ομως φταιει και τα 2 χρονια της καθυστερησης στην αναπτυξη τους. Οποτε ας μη γενικευουμε τοσο ευκολα το οτι ειναι πιο εξυπνοι. Καποιοι ναι, εχουν χαρισματα σε θεματα που εχουν να κανει με τεχνες γενικα.
Χορο? χμ.. οχι.. οχι.. δεν το νομιζω. Οι δυσλεκτικοι εχουν προβλημα με την κινηση τους. Οποτε το να ειναι καλοι στον χορο ειναι πραγματικα αδυνατο. Τωρα αν εσυ γνωριζεις καποιον ισως ειναι καποια μοναδικη εξαιρεση ή να τα καφερε μετα απο πολυ πολυ κοπο.
free_dom
Δραστήριο μέλος
Που το ειδες οτι οι δυσλεκτικοι εχουν προβλημα με την κινηση τους?Ξερω πολλα δυσλεκτικα ατομα και μια χαρα ειναι στην κινηση.
ναι οντως τελος παντων..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.