Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες.Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και πήρα την απόφαση να γίνω μέλος για να σας πω το γολγοθά μου με τη φυσική!Αρχικά είμαι η Γιώτα και είμαι 17 χρονών!Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα,ενώ τα πηγαίνω πολύ καλά με τα άλλα μαθήματα της κατεύθυνσης μου(χημεία,βιολογία,έκθεση) και γράφω αρκετά ικανοποιητικά στα διαγωνίσματα(85+),στη φυσική απλά τα πηγαίνω χάλια και δε ξέρω γιατί.Αλήθεια προσπαθώ να την κατανοήσω αλλά τις περισσότερες φορές δεν μπορώ.Στο προηγούμενο κεφάλαιο(ταλαντώσεις) τρελάθηκα να λύνω ασκήσεις και ενώ στο διαγώνισμα κατάφερα να λύσω 3ο και 4ο με σχετική ευκολία,1ο και 2ο τα πήγα απλά χάλια.Αποτέλεσμα?Έγραψα 13.Δε ξέρω τι να κάνω όμως.Για να λέμε την αλήθεια η φύση του συγκεκριμένους μαθήματος δε μου αρέσει καθόλου.Το πρόβλημα είναι το εξής.Θέλω να πέρασω σε υψηλόβαθμη σχολή και τα θέματα της φυσικής πιθανότατα φέτος να είναι πολύ δύσκολα.Αυτό σημαίνει οτι κατά πάσα πιθανότητα δε θα γράψω καλά.Τι άλλο μπορώ να κάνω;Εσείς που δίνετε φυσική από εδώ τι μου προτείνετε;
Γιωτα για αρχη καλως ορισες

.
Τωρα στο θεμα σου.Οπως καταλαβα εχεις μια μικρη "αντιπαθεια" προς την φυσικη.Δυστηχως αυτη η ταση σου σε κραταει πισω και δεν σου επιτρεπει να βελτιωθεις.Ακομα και εαν η φυσικη δεν ειναι το φορτε σου,απο το καθετι μπορουμε να κερδισουμε εμπειριες.
Επισης μην ξεχνας οτι ο σκοπος της φυσικης δεν ειναι να μας κανει την ζωη εφιαλτικη,αλλα αντιθετα να κατανοησουμε τα διαφορα φαινομενα και μυστηρια της,για να την κανουμε πιο ευκολη

Για να συνοψισω σε αυτο το κομματι,δεν εισαι η μονη που δεν συμπαθεις ενα μαθημα,τολμω να πω ολοι αντιπαθουμε ενα,μερικοι και δυο

.Ωστοσο σε αυτη την δοκιμασια την πυγμη σου θα την δειξεις απο την ανοχη σου σε αυτα που δεν αντεχεις.
Στα πρακτικα κομματια,απ'οτι καταλαβα στο 3ο και στο 4ο θεμα δεν εχεις προβλημα επομενως κανεις καλη δουλεια εκει.
Στα δευτερα ωστοσο οσο και το 1ο οπως αναφερεις αντιμετωπιζεις δυσκολιες.
Αυτο λοιπον που πρεπει να εχεις υπ'οψιν σου ειναι οτι το 1ο θεμα ειναι παγιδα για τους αδιαβαστους και τους απροσεκτους,καθως εαν εχεις μελετησει το σχολικο και εχεις αντιληφθει τα φαινομενα δεν υπαρχει λογος να κανεις πολλα λαθη.
Το 2ο δε εξεταζει την αφαιρετικη σου σκεψη.Σου δινονται συνθηκες τις οποιες πρεπει να αξιοποιησεις καταλληλα για να επιλύσεις το προβλημα που σου δινεται.Σε αυτο το σημειο,κατα τη γνωμη μου,εφοσον εχεις δουλεψει,το πιο σημαντικο πραγμα ειναι να εχεις αυτοπεποιθηση στις ικανοτητες σου να το λυσεις,εαν δεν εχεις αυτο αντανακλαται στο γραπτο σου,και ο διορθωτης το βλεπει επισης.
Εαν θελεις να κερδισεις ολες τις μοναδες πρεπει να κανεις σαφες στον διορθωτη οτι εισαι γνωστης και οτι δεν λυνεις στα "τυφλα".
Τελος για να μην σε κουρασω αλλο,θα ηθελα να σου πω να μην καταπιανεσαι με το πως θα γραψεις.Μεχρι να γραψεις και να βγαλεις μορια,αλλα και μεχρι να ανακοινωθουν οι βασεις,σου προτεινω να μην ασχολεισαι καθολου,χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν πρεπει να κανεις ονειρα.
Ελπιζω να σου φανουν χρησιμα οσα ειπα.