Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος
Αυτο που οι καθηγητες βαζουν πιο δυσκολα θεματα απο αυτα που λυνουν στην ταξη ποτε μα ποτε δε μπορεσα να το καταλαβω....
Και κατι τελευταιο : δυστυχως το γυμνασιο εχει τεραααααααστια διαφορα απο το Λυκειο και στην υλη που ειναι σαφως δυσκολοτερη και στους βαθμους....
Καλο κουραγιο και καλη συνεχεια .....θα τα βγαλεις περα μην αγχωνεσαι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
BloodSparrow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσπάθησε να το αξιοποιήσεις και να δεις που θα ταίριαζες καλύτερα , θεωρητική ή θετικοτεχνολογική.
Και καλή υπομονή
Αυτό με το νέο σύστημα που ισχύει απο φέτος για α λυκείου απλώς λένε οτι ισχύει ή όντως ισχύει ; αν οντως ισχύει υπάρχει σε ΦΕΚ , ψάξτο να σιγουρευτείς.
Mythik52
Νεοφερμένος
Δεν τα θυμαμαι και καλα αλλα η μια εξισωση ηταν παραμετρικη. Σαν αυτες του βιβλιου ηξερα να τις λυνω και ηταν ευκολες οπως πχ: (λ-1)χ=λ-1 ενω το θεμα που μας εβαλε ηταν λ(χ-1)=4(χ-λ-1) δεν μας ειχε κανει τετοιο παραγειγμα δηλαδη ελεος σχεδον κανεις δεν ηξερε πως να την λυσει.. και μετα μας ελυσε τα θεματα και μας το εξηγησε...και φαινεται τοσο ευκολο..αλλα αμα μας ειχε κανει ενα τετοιο παραδειγμα τουλαχιστον θα μπορουσαμε να την λυσουμε...Για γράψε τα θέματα στα μαθηματικά να καταλάβουμε τι παίζεται...
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Mythik52
Νεοφερμένος
λ(χ-1) = 4(χ-λ-1)
λχ-λ = 4χ-4λ-4
λχ-4χ = -3λ-4
(λ-4)χ = -3λ-4
χ = -3λ-4 / λ-4
χωρις να ειμαι σιγουρος
dimitris98
Νεοφερμένος
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπέρα παιδεία είμαι μαθητής της a' λυκείου και μέχρι πέρυσι το είχα σίγουρο να τελειώσω ΓΕ.Λ. όμως τα βρήκα σκούρα με το νέο σύστημα και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω να συνεχίσω γενικό η να πάω "επαλ"?εσείς τι λέτε το θεωρείτε καλο σχολειό το ΕΠΑ.Λ η όχι?
αρχικά,έχεις καμιά ιδέα για το τι θα κάνεις(τόσο από κατεύθυνση όσο και από σχολή) αν έχεις αποφασίσει ότι αρχαία και τέτοια δεν είναι για σένα, σου αρέσουν μαθηματικοφυσικές και είσαι σίγουρος τότε πήγαινε.αν όμως θες να πας επειδή φοβάσαι τις αλλαγές στο γελ και "θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα αφήσεις το όνειρό σου π.χ. δημοσιογραφία για να έχεις πιο σίγουρη μια ειδικότητα στα γελ τότε σου λέω ΟΧΙ.κάτσε αυτή τη χρονιά και σκέψου το.ξέχνα τους καθηγητές και ένα σκ άνοιξε όλα τα βιβλία και απλά δες τι σε ελκύει και τι βρίσκεις ενδιαφέρον.τώρα το αν είναι καλό το επαλ η όχι είναι αναλόγως τους καθηγητές του,τους μαθητές που φοιτούν και γενικότερα τη φήμη ενος συγκεκριμένου επαλ.ρωτα φίλους αλλά και αν πας στο ίδιο το επαλ θεωρώ θα σου μιλήσει κάποιος.πέρσι δεν έκαναν εκείνο το πανηγυράκι που έρχονταν διάφοροι καθηγητές και έλεγαν: είμαι απτο ταδε επαλ/γελ και σου έταζαν διάφορα για να πας;
dimitris98
Νεοφερμένος
Δες το θεμα ειναι πως οι βαθμοι μου ειναι πολυ χαμηλοι σε ολα τα μαθηματα δλδ βγαζω γυρω στο 13,5/13αρχικά,έχεις καμιά ιδέα για το τι θα κάνεις(τόσο από κατεύθυνση όσο και από σχολή) αν έχεις αποφασίσει ότι αρχαία και τέτοια δεν είναι για σένα, σου αρέσουν μαθηματικοφυσικές και είσαι σίγουρος τότε πήγαινε.αν όμως θες να πας επειδή φοβάσαι τις αλλαγές στο γελ και "θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα αφήσεις το όνειρό σου π.χ. δημοσιογραφία για να έχεις πιο σίγουρη μια ειδικότητα στα γελ τότε σου λέω ΟΧΙ.κάτσε αυτή τη χρονιά και σκέψου το.ξέχνα τους καθηγητές και ένα σκ άνοιξε όλα τα βιβλία και απλά δες τι σε ελκύει και τι βρίσκεις ενδιαφέρον.τώρα το αν είναι καλό το επαλ η όχι είναι αναλόγως τους καθηγητές του,τους μαθητές που φοιτούν και γενικότερα τη φήμη ενος συγκεκριμένου επαλ.ρωτα φίλους αλλά και αν πας στο ίδιο το επαλ θεωρώ θα σου μιλήσει κάποιος.πέρσι δεν έκαναν εκείνο το πανηγυράκι που έρχονταν διάφοροι καθηγητές και έλεγαν: είμαι απτο ταδε επαλ/γελ και σου έταζαν διάφορα για να πας;
για θετικη/τεχνολογικη το ψιλοσκευτικα αλλα μετα ειπα οχι γιατι με ενδοιαφερουν μονο βιολογια που ειναι τελειο μαθημα και η χημεια που απλα αντεχετε τα υπολοιπα δλδ φυσικη,μαθηματικα με τιποτε δεν ειμαι εγω για αυτα.Μετα ειπα να παω θεωριτικη αλλα μισω τα αρχαια και την λογοτεχνια αλλα μου αρεσει πολυ η ιστορια 18αρια και 19αρια περνω τωρα για λατινικα δεν ξερω αλλα απο τι εχω δει τα βιβλια της αδερφης μου και μου εχει εξιγισει και η ιδια πως ειναι δεν μου πολυαρεσαν και δεν πας θεωρ. αν δεν σου αρεσουν τα αρχαια ουτε θετικη αν δεν σου αρεσουν τα μαθηματικα!!!Γι' αυτο επιλεγς επα.λ το θεμα ειναι πως δεν εξαρτατε απο εμενα μονο αλλα και απο τους γονεις μου κυριως την μαμα μου ειναι καθετη γιατi 1) το θεωρει κακο σχολειο γιατι ολοι εχουν μεινει πισω στα τεε και δεν καταλαβενουν οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει και μπορεις να περασεις ακομα και σε αει απο επαλ! και 2) επειδη και τα 2 μου αδελφια τελειωσαν γενικο (χωρις να καταφερουν κατι δλδ να περασουν σε τει/αει πηγε η αδελφη μου σε ιεκ και ο αδελφος μου σε οαεδ) και θελει οπωσδιποτε να τελειωσω και εγω πραγματικα δεν ξερω τι να κανω!!!
GiannosFloyd
Εκκολαπτόμενο μέλος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
... συνεχιζω...
το θεμα ειναι γιατι προβληματιζεσαι τοσο πολυ απο τη στιγμη που αποφασισες οτι δε θελεις να ανοιξεις βιβλιο(αυτο με παραξενευει).
Κι αυτο που λενε ''το Πασχα θα στρωθω στο διαβασμα'' εχει αποδειχθει οτι δεν πιανει γιατι βλεπεις τον ογκο διαβασματος που εχει συσσωρευθει κι αυτο σε ωθει ακομη περισσοτερο στο να μη διαβασεις.
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Επίσης, το γενικό "θα κάτσω να διαβάσω" δεν πιάνει ποτέ, πρώτον γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και δεύτερον γιατί δεν πρόκειται να το εφαρμόσεις (από προσωπική πείρα μιλάω πάντα)... Βάλε ένα πρόγραμμα, πες "αύριο από την τάδε ώρα μέχρι την τάδε ώρα θα κάτσω να διαβάσω το τάδε μάθημα ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ" ή "θα βγάλω το τάδε κεφαλαιο/κεφάλαια ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ", πίεσε τον εαυτό σου, μην ξεφύγεις από το πρόγραμμα σου! Θα είανι πολύ δύσκολο στην αρχή, αλλά πιέζοντας τον εαυτό σου στο τέλος θα συνηθίσεις και θα γίνει μέρος της καθημερινότητας σου..
Ξέρω ότι όλα τα παραπάνω ακούγονται εύκολα όταν τα λες και αποδεικνύονται δύσκολα όταν τα κάνεις, αλλά κανείς δεν είπε ότι το διάβασμα και το σχολείο γενικότερα είανι εύκολα! Απαιτούν τρώσιμο, πειθαρχία, θυσίες.. Είναι όπως η δουλειά, δεν δουλεύεις όποτε έχεις όρεξη, δουλεύεις σύμφωνα με το πρόγραμμα σου! Ελπίζω να σε βοήθησα..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.