Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
το να μπω στο διπλωματικό σώμα είναι το όνειρό μου. με ενδιαφέρει σαν επάγγελμα, είμαι άνθρωπος με αρκετά ισχυρό προφορικό λόγο και επιχειρηματολογία και πιστεύω ότι μου ταιριάζει.
θεωρώ ότι η καλύτερη σχολή που μπορεί να τελειώσει κάποιος για να μπει στο διπλωματικό σώμα είναι η νομική. έχω μερικές απορίες, όμως, σχετικά με το θέμα αυτό:
1. ποιοι είναι οι τομείς που μπορεί να επιλέξει κάποιος που σπουδάζει νομική στο 3ο έτος; υπάρχει κάποιος τομέας που να αφορά στις διεθνείς σχέσεις ή κάτι παρόμοιο;
2. τι επίπεδο γαλλικών πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος για το διπλωματικό σώμα;
3. θα βοηθούσε κάποιο μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες ή στην ψυχολογία της οικονομικοπολιτικής κατάστασης στην ευρώπη; στο εξωτερικό, πάντα.
ακούω απόψεις.
(δε σπουδάζω νομική, απλά μάλλον θα ξαναδώσω πανελλήνιες )
1. Δεν υπάρχει κατεύθυνση, αλλά Τομέας, και συγκεκριμένα του διεθνούς δικαίου, ο οποίος έχει 3 κατευθύνσεις, η πιο σχετική από τις οποίες είναι αυτή του δημ. διεθνούς δικαίου, την οποία μπορέις να ακολουθήσεις ως μεταπτυχιακές σπουδές για να πάρεις κάποια επιπλέον εφόδια. Προπτυχιακά, δεν γίνεται χωρισμός των φοιτητών σε κατευθύνσεις, παρακολουθείς και δίνεις τα ίδια ακριβώς μαθήματα με όλος τους φοιτητές.
2.Άριστο επίπεδο, το οποίο όμως πιστοποιείται μόνο από την αντίστοιχη προφορική και γραπτή εξέταση στην οποία θα υποβληθείς. Δηλαδή, δεν παίζει ρόλο αν έχεις ή όχι τα αντίστοιχα διπλώματα, δεν τους αφορά κάτι τέτοιο. Αυτοί θα διαπιστώσουν αν μιλάς και γράφεις στον έπίπεδο που αυτοί κρίνουν ως ικανοποιητικό γι' αυτή τη δουλειά.
3. Οποιαδήποτε μορφή γνώσης μπορεί να βοηθήσει τον υποψήφιο διπλωμάτη, αλλά όχι σε χειροπιαστό επίπεδο (π.χ. επιπλέον μόρια, δεν παίζουν τέτοια στο διαγωνισμό αυτό). Για την τυχόν μετέπειτα εξέλιξή σου στο Διπλωματικό Σώμα δεν γνωρίζω αν πρόκειται να σου αναγνωριστεί, υποθέτω πως είναι ένα plus σε κάθε περίπτωση.
Υ.Γ. Ακόμα να διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Έχει να γίνει από το 2008. Και ο νόμος ορίζει ρητά ότι διεξάγεται κάθε χρόνο. Ό,τι νά 'ναι δηλαδή...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταλαβετε επιτελους οτι για να μπεις στο διπλωματικο σωμα πρεπει να μιλας γαλλικα. Οπως μιλας ελληνικα, χωρις να το γραφει σε κανενα χαρτι. Αν στα εμαθε η μαμα σου, ή τα εμαθες σε φροντηστηριο, ή διαβασες μονος σου, ή εκανες μαθήματα δι' αλληλογραφιας, δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Εισαι ετοιμος οταν και μονον οταν μπορεις να επικοινωνεις ανετα και γρηγορα στα γαλλικα. Οχι οταν εχεις παρει το ανωτατο πιστοποιητικο.
Ισως ειμαι καπως επιθετικος αλλα τουλαχιστον στο θεμα των αγγλικων γνωριζω ατομα που εχουν παρει το λεγομενο "proficiency" και αμα τους αφησεις στο Λονδινο θα πεθανουν απο ασιτια.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ισως ειμαι καπως επιθετικος αλλα τουλαχιστον στο θεμα των αγγλικων γνωριζω ατομα που εχουν παρει το λεγομενο "proficiency" και αμα τους αφησεις στο Λονδινο θα πεθανουν απο ασιτια.
Αυτό έχει να κάνει και με το ότι όσοι δουλεύουν στα φαγάδικα στο Λονδίνο, δεν είναι Άγγλοι!!!
Πάντως, πέρα από την πλάκα, συμφωνώ μαζί σου. Δεν λέει τίποτα το χαρτί, μπορεί να είναι και μια στιγμή τύχης.
Admiral
Εκκολαπτόμενο μέλος
Epic!!!Αυτό έχει να κάνει και με το ότι όσοι δουλεύουν στα φαγάδικα στο Λονδίνο, δεν είναι Άγγλοι!!!
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Epic!!!
Sad but true..Το φάγαμε στη μούρη και ξέρουμε..!
Marios792
Νεοφερμένος
Άρα από αυτά που καταλαβαίνω το μέσον δεν παίζει.
Eπίσης θέλω να πω κάτι για τις γλώσσες. Aγγλικά και Γαλλικά απαραίτητα να φανταστείτε πως οι περισσότεροι διπλωμάτες αυτή τη στιγμή έχουνε κάνει και ένα μεταπτυχιακό από Γαλλία μεριά... Oπότε καταλαβαίνετε πως είναι το επίπεδο των γαλλικών τους. Tυχαίνει να το γνωρίζω εγώ ο ίδιος λόγω δουλειάς του πατέρα και συνομιλίας μου μαζί με αυτούς.
Eλπίζω να βοήθησα.
P.S: Nα ξέρετε πως αυτή τη στιγμή με την κρίση φεύγουνε πολλοί περισσότεροι στην σύνταξη και λιγότεροι μπαίνουν στο ΔΣ απ' ότι συνήθως άρα η δυσκολία ανεβαίνει...
P.S.2: Πτυχίο ΑΕΙ αν έχει ο εξεταζόμενος και ότι να' ναι μέχρι και πρεσβεί μαθηματικό έχουμε!
heidi.enjoy
Νεοφερμένος
Jeanjean
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sophie_4796
Νεοφερμένος
στην περιπτωση που δεν εχεις ιδεα απο γαλλικα;΄ενδιαφερομαι να μπω στο διπλωματικο σωμα, ειμαι 16 και θα παω β λυκειου. θεωρω οτι στα αγγλικα δεν εχω κανενα προβλημα, με λιγη παραπανω προσοχη και ασχολια μαζι τους τα εχω μαθει τελεια.απο γαλλικα δεν εχω ιδεα. τι πρεπει να κανω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Σχολές που ενδείκνυνται με τη σειρά: Πολιτικές επιστήμες, διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές, νομική, ιστορικό- αρχαιολογικό.
sophie_4796
Νεοφερμένος
tntqaz
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μου άρεσε η ιδέα του να "χωθώ" κάπου στην Ελληνική πρέσβεία που βρίσκεται στην χώρα καταγωγής μου..
Είναι αναγκαίο να περάσει κανείς τις εξετάσεις αυτες (για το διπλ. σωμα)??? Δεν υπάρχουν ¨απλές" θέσεις για οικονομολόγους π.χ. και διάφορες εξειδικεύσειος τους?????????
Tzeka chocola
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και κάτι ακόμα. Είχα ακούσει πως οι εξετάσεις είναι πολύ πολύ δύσκολες. Αληθεύει? Ποια μαθήματα εξετάζονται?
ευχαριστώ
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
1. Κάτι παραπάνω από άριστα.Απ'ότι κατάλαβα τα γαλλικά είναι απαραίτητα. Σε τι επίπεδο όμως??
Και κάτι ακόμα. Είχα ακούσει πως οι εξετάσεις είναι πολύ πολύ δύσκολες. Αληθεύει? Ποια μαθήματα εξετάζονται?
2. Δες εδώ.
Tzeka chocola
Εκκολαπτόμενο μέλος
1. Κάτι παραπάνω από άριστα.
2. Δες εδώ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Κάποιες από τις ερωτήσεις (ελάχιστες) τις γνωρίζω ήδη.
Το θέμα είναι το εξής:
Οι απαντήσεις που θέλουν εκείνοι γίνεται να αντλούνται από τις γνώσεις που, π.χ., έχω αποκτήσει εγώ, μετά από διάβασμα διάφορων βιβλίων, ή πρέπει να διαβάσω το τάδε συγκεκριμένο ιστορικό βιβλίο, που έχει συγκεκριμένες αναλύσεις, για να τους τα πω, όπως τα γράφει;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.