Διεθνής Αμνηστία

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Με αφορμή την επίσκεψη κάποιων ακτιβιστών απο τη Διεθνή Αμνηστία στο σχολείο μου θα ήθελα να σας παραθέσω εν συντομία λίγα λόγια για την ενλόγω οργάνωση:

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναγνωρίζονται διεθνώς.
Η Διεθνής Αμνηστία συμβάλλει καθημερινά στην προστασία ανθρώπων και κοινοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επίθεση.

Ειλικρινά αυτά που είδα κι άκουσα μέσα σ'αυτην την ώρα απο εκείνη τη γυναίκα που μας μιλούσε με έκαναν να νιώθω ντροπή που είμαι άνθρωπος.Και επίσης με έκαναν να νιώσω οτι είμαι πολύ τυχερή για τα αγαθά που απολαμβάνω.Αγαθά αυτονόητα όπως ελευθερία,σχολείο,σπίτι.Πρόβαλλαν μάλιστα ένα συγκλονιστικό ντοκυματερ.Έδειξε παιδιά από 6-10 χρονών στη Ταυλάνδη(αν θυμάμαι καλά) να εργάζονται σε αλιευτικά πλοία,να βουτάνε στα ανοικτά 5 και 10 μέτρα βάθος για να ψαρέψουν( χωρίς μάσκες).Πολλά απο αυτά μάλιστα πνίγονταν.:(Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι μετά οι ''εργοδότες'' τους ισχυρίζονταν οτι τα παιδιά που πνίγηκαν τους χρωστούσαν χρήματα και ζητούσαν απο τους γονείς τους ως αποζημίωση να τους δώσουν κάποιο άλλο παιδί τους στη θέση του νεκρού.(!)

Ποιά η αντίδραση σας όταν ακούτε για τετοιές κατάφωρες καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων;Ποια είναι η γνώμη και η στάση σας πάνω στο θέμα γενικότερα;Σκοπεύετε να συμμετάσχετε και εσείς ενεργά στην οργάνωση ή να βοηθήσετε το έργο της με κάποιο τρόπο;

Παραθέτω ακόμη λίγα απο τα θέματα για τα οποία μας μίλησε:

ΗΠΑ: Το Χρονικό του Γουαντάναμο

2001

11 Σεπτεμβρίου - Σχεδόν 3.000 άνθρωποι φονεύονται όταν τέσσερα αεροσκάφη, που έχουν καταληφθεί από αεροπειρατές, οδηγούνται να συντριβούν σε διάφορες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.
14 Σεπτεμβρίου - Το Κογκρέσο ψηφίζει απόφαση που παρέχει στον Αμερικανό Πρόεδρο την άνευ προηγουμένου εξουσιοδότηση να ασκεί βία ενάντια σε «έθνη, οργανισμούς ή άτομα» που εκείνος θα αποφαινόταν ότι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τις επιθέσεις ή με μελλοντικές πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας.
7 Οκτωβρίου - Οι ΗΠΑ ηγούνται στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης των Ταλιμπάν και μελών της αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν.
13 Νοεμβρίου - Ο πρόεδρος Μπους εκδίδει στρατιωτική διαταγή για την «Κράτηση, Μεταχείριση και Δίκη Συγκεκριμένων Μη Πολιτών, στον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», με την οποία εξουσιοδοτεί το Πεντάγωνο να κρατά μη Αμερικανούς πολίτες επ' αόριστον χωρίς απαγγελία κατηγορίας. Η διαταγή απαγορεύει, σε οποιονδήποτε κρατείται με βάση αυτή, να προσφεύγει σε ένδικα μέσα, σε οποιεσδήποτε διαδικασίες οποιουδήποτε αμερικανικού, ξένου ή διεθνούς δικαστηρίου. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κρατούμενος θα προσαγόταν σε δίκη, αυτή θα γινόταν από στρατιωτική επιτροπή -ένα εκτελεστικό σώμα, όχι ένα ανεξάρτητο ή αμερόληπτο δικαστήριο.
28 Δεκεμβρίου - Υπόμνημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Πεντάγωνο συμβουλεύει ότι, επειδή ο Κόλπος του Γουαντάναμο δεν ανήκει στην επικράτεια των ΗΠΑ, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν προσφυγές «εχθρών αλλοδαπών», που κρατούνται στη βάση, για την προστασία τους κατά της παράνομης κράτησης (habeas corpus).
2002

11 Ιανουαρίου - Οι πρώτοι κρατούμενοι μετάγονται στο Γουαντάναμο από το Αφγανιστάν και κρατούνται σε κελιά από συρματόπλεγμα σε μια περιοχή γνωστή ως Στρατόπεδο X (Camp X-Ray).
7 Φεβρουαρίου - Ο Πρόεδρος Μπους υπογράφει υπόμνημα που δηλώνει ότι κανένας κρατούμενος Ταλιμπάν ή μέλος της αλ-Κάιντα δεν θα χαρακτηρίζεται αιχμάλωτος πολέμου και ότι δεν θα εφαρμόζεται σε αυτούς το Άρθρο 3, κοινό και στις τέσσερις Συνθήκες της Γενεύης. Το κοινό Άρθρο 3 απαιτεί δίκαιη δίκη και απαγορεύει τα βασανιστήρια, τη βαναυσότητα και τις «προσβολές της προσωπικής αξιοπρέπειας, ιδίως την εξευτελιστική και ταπεινωτική μεταχείριση».
5 Απριλίου - Ο κρατούμενος Γιάσερ Έσαμ Χάμντι (Yaser Esam Hamdi) μεταφέρεται από το Γουαντάναμο σε στρατιωτική κράτηση στην επικράτεια των ΗΠΑ, αφού ανακαλύπτεται ότι έχει αμερικανική υπηκοότητα.
28 Απριλίου - Οι κρατούμενοι μεταφέρονται από το Στρατόπεδο X στο Στρατόπεδο D (Camp Delta).
1 Αυγούστου - Ένα υπόμνημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς τον τότε Νομικό Σύμβουλο του Λευκού Οίκου Αλμπέρτο Γκονσάλες (Alberto Gonzales) συμβουλεύει ότι ο Πρόεδρος είναι σε θέση να εξουσιοδοτήσει τη χρήση βασανιστηρίων, οι ανακριτές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πόνο πριν περάσουν το κατώφλι των βασανιστηρίων και ότι υπάρχει ευρύ φάσμα ενεργειών, που ίσως αποτελούν σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση αλλά δεν αποτελούν βασανισμό και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά από τον νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών που απαγορεύει τον βασανισμό από κρατικά όργανα των ΗΠΑ εκτός αμερικανικής επικράτειας. Ακόμα και αν ο βασανισμός υφίσταται, το υπόμνημα υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η θεωρία της «αναγκαιότητας» ή της «αυτοάμυνας» για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.
2 Δεκεμβρίου - Ο Υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ εγκρίνει ανακριτικές τεχνικές για διακριτική χρήση στο Γουαντάναμο, που περιλαμβάνουν χρήση κουκούλας, ξεγύμνωμα, αισθητηριακή αποστέρηση, απομόνωση, πιεστικές στάσεις σώματος και χρήση σκύλων για να «προκληθεί άγχος». Αναιρεί αυτή τη γενική έγκριση έξι εβδομάδες αργότερα, δηλώνοντας ότι η εξουσιοδότηση για χρήση τέτοιων τεχνικών πρέπει να ζητείται κατά περίπτωση.
2003

Απρίλιος - Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Ράμσφελντ εξουσιοδοτεί τη χρήση ανακριτικών τεχνικών που περιλαμβάνουν την απομόνωση, τη «χειραγώγηση του περιβάλλοντος» (όπως ρύθμιση της θερμοκρασίας) και τη «ρύθμιση του ύπνου». Συμπληρωματικές τεχνικές μπορούσαν να ζητούνται κατά περίπτωση.
3 Ιουλίου - Το Πεντάγωνο ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος Μπους έκρινε έξι κρατούμενους στο Γουαντάναμο κατάλληλους για δίκη από στρατιωτική επιτροπή (ειδικό στρατοδικείο). Δύο από τους έξι απελευθερώθηκαν αργότερα προς τη Βρετανία χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ή να δικαστούν.
2004

Μάιος - Τέσσερα χρόνια αφ' ότου η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων επέκρινε το «υπερβολικά άγριο» καθεστώς των φυλακών «υπερυψηλής» ασφαλείας των ΗΠΑ, ολοκληρώνεται το Στρατόπεδο 5 (Camp V) του Γουαντάναμο, με πρότυπο τις φυλακές «υπερυψηλής» ασφαλείας.
28 Ιουνίου - Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην υπόθεση Ρασούλ (Rasul) κατά Μπους αποφασίζει ότι τα δικαστήρια των ΗΠΑ μπορούν να εξετάσουν αμφισβητήσεις της νομιμότητας της κράτησης όσων κρατούνται στο Γουαντάναμο.
7 Ιουλίου - Το Πεντάγωνο ανακοινώνει τον σχηματισμό τριμελών στρατιωτικών δικαστικών επιτροπών, που αποφασίζουν για τον χαρακτηρισμό των κρατουμένων. Τους επιτρέπεται να βασίσουν τις αποφάσεις τους σε απόρρητα στοιχεία ή σε στοιχεία που αποσπάστηκαν με καταναγκασμό, σε βάρος κρατουμένων στους οποίους αρνήθηκαν νόμιμη αντιπροσώπευση και οι οποίοι θεωρούνται «μαχητές του εχθρού» με ευρεία έννοια, εκτός αν καταφέρουν να αποδείξουν το αντίθετο.
Νοέμβριος - Προσφυγή εκ μέρους του Υεμενίτη κρατούμενου Σαλίμ Αχμέντ Χαμντάν (Salim Ahmed Hamdan) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο οδηγεί στην αναστολή των προδικαστικών ενεργειών των στρατιωτικών επιτροπών.
2005

25 Μαΐου - Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση να κλείσει το Γουαντάναμο. Στη συνέχεια, ενώνουν τις φωνές τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών, οι πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ Κάρτερ και Κλίντον, αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη και αλλού, καθώς και άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και νομικές οργανώσεις.
30 Δεκεμβρίου - Ο πρόεδρος Μπους επικυρώνει με την υπογραφή του τον Νόμο του 2005 περί Μεταχείρισης Κρατουμένων, ο οποίος απαγορεύει τη χρήση σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης των κρατουμένων, αλλά περιορίζει σοβαρά το δικαίωμα των κρατουμένων του Γουαντάναμο σε δικαστική επανεξέταση της νομιμότητας και των συνθηκών κράτησής τους.
2006

10 Ιουνίου - Τρεις κρατούμενοι πεθαίνουν στο κρατητήριο, από αυτοκτονία κατά τα φαινόμενα.
29 Ιουνίου - Το Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση Χάμνταν κατά Ράμσφελντ αποφαίνεται ότι οι στρατιωτικές επιτροπές, όπως συστάθηκαν σύμφωνα με τη Στρατιωτική Διαταγή του 2001, παραβιάζουν τόσο τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και το διεθνές δίκαιο. Το δικαστήριο αποφαίνεται επίσης ότι ισχύει όντως το κοινό άρθρο 3 των Συνθηκών της Γενεύης, ανατρέποντας την προεδρική απόφαση του 2002.
6 Σεπτεμβρίου- Ο Πρόεδρος Μπους ανακοινώνει τη μεταγωγή στο Γουαντάναμο δεκατεσσάρων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνταν σε μυστικά κρατητήρια της CIA («μαύροι τόποι»).
17 Οκτωβρίου - Ο Πρόεδρος Μπους επικυρώνει με την υπογραφή του τον Νόμο περί Στρατιωτικών Επιτροπών, ο οποίος: (α) αφαιρεί από τα δικαστήρια των ΗΠΑ την αρμοδιότητα να εκδικάζουν προσφυγές κατά της νομιμότητας της κράτησης από οποιονδήποτε ξένο υπήκοο κρατείται από τις ΗΠΑ οπουδήποτε στον κόσμο ως «μαχητής του εχθρού», (β) εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να ιδρύσει νέες στρατιωτικές επιτροπές για να δικάσουν τέτοιους κρατουμένους και (γ) περιορίζει το πεδίο εφαρμογής του Νόμου περί Εγκλημάτων Πολέμου με το να μην προσδιορίζει ρητά ως ποινικό αδίκημα τις άδικες δίκες ή τις «προσβολές κατά της προσωπικής αξιοπρέπειας, ιδίως εξευτελιστική και ταπεινωτική μεταχείριση», όπως ορίζει το κοινό άρθρο 3 των Συνθηκών της Γενεύης. Ο Πρόεδρος Μπους ανακοινώνει ότι ο νόμος θα επιτρέψει να συνεχιστεί το πρόγραμμα μυστικής κράτησης της CIA.
Οκτώβριος / Νοέμβριος - Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κηρυχθούν απαράδεκτες όλες οι εκκρεμείς προσφυγές κατά της νομιμότητας της κράτησης (habeas corpus), που υποβλήθηκαν εκ μέρους κρατούμενων του Γουαντάναμο πριν θεσπιστεί ο Νόμος περί Στρατιωτικών Επιτροπών. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, για λόγους εθνικής ασφάλειας, δεν πρέπει να αποκαλυφθεί τίποτε απ' όσα γνωρίζουν οι δεκατέσσερις νεοφερμένοι κρατούμενοι για το πρόγραμμα της CIA, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών ανάκρισης και της τοποθεσίας των μυστικών κρατητηρίων.



Μπορείτε επίσης να μπείτε εδώ :https://www.amnesty.org.gr/campaigns/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Ποιά η αντίδραση σας όταν ακούτε για τετοιές κατάφωρες καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων;Ποια είναι η γνώμη και η στάση σας πάνω στο θέμα γενικότερα;Σκοπεύετε να συμμετάσχετε και εσείς ενεργά στην οργάνωση ή να βοηθήσετε το έργο της με κάποιο τρόπο;

Το να μιλάμε για αυτό και να λέμε "ω, δεν είναι πράγματα αυτά, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, πρέπει να γίνει κάτι", απέχει πολύ από την ενεργό δράση. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας από μας, είναι να συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις ηλεκτρονικών υπογραφών και να συζητάμε με τους γνωστούς μας και με τα παιδιά στο σχολείο (όσα είναι διατεθειμμένα να σε ακούσουν για παραπάνω από μισό λεπτό, τελοσπάντων) για την αισχρότητα των πράξεων αυτών και την ανάγκη να γίνει κάτι. Από κει και πέρα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά που δεν τα κάνουμε (συμπεριλαμβανομένου και εμού), όχι τόσο επειδή δε νοιαζόμαστε για αυτούς, αλλά επειδή νιώθουμε ασήμαντοι και μικροί, μπροστά στην υπόλοιπη λαοθάλασσα των υποχρεώσεων που μας επιβάλλονται από τη δουλειά και το κράτος μας. Υποχρεώσεις που μας κάνουν να ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο συνάνθρωπό μας.

Και για την Ελλάδα είχε βγει πέρυσι έκθεση-κόλαφος για την ΕΛ.ΑΣ., όπως και φέτος. Οπότε λέω να ξεκινήσουμε από το δικό μας το κατώφλι, και μετά, μέσω πολιτικής πίεσης, να ενεργήσουμε ως χώρα όσο πιο συνειδητά μπορούμε για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο θα γενικολογήσω. Το θέμα δε μπορεί να μελετηθεί και να αναλυθεί ξεχωριστά από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή παγκόσμια κοινωνία.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να θεμελιωθεί πραγματική και άμεση δημοκρατία (όχι μόνο εδώ, σε όλες τις χώρες της γης). Πλέον οι δικαιολογίες ότι "είναι δύσκολη η εφαρμογή της σε εθνικό επίπεδο" ακούγονται εντελώς αστείες. Η τεχνολογία μας παράσχει τη δυνατότητα να υπάρχει ενεργότερη, τακτικότερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Και, φυσικά, για την υγιή λειτουργία του πολιτεύματος, θα πρέπει να δοθεί η κατάλληλη παιδεία στους πολίτες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, ώστε να πω ότι εφόσον οι λαϊκές μάζες μορφωθούν (όχι μόνο με την έννοια της απόκτησης γνώσεων, αλλά περισσότερο με αυτήν της πνευματικής καλλιέργειας) σφαιρικά και αντικειμενικά, θα τείνουν να επιλέξουν περισσότερο υπέρ του αλτρουισμού (χωρίς να μετασχηματίζεται σε κομφορμισμό), και κατά του υπέρμετρου εγωισμού.

Είναι η μόρφωση... η παιδεία... για την οποία όλοι οι ηγέτες του κόσμου (με ελάχιστες, πιστεύω, εξαιρέσεις), συντηρητικοί, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι, δικτάτορες, εκλεγμένοι ανησυχούν. Η μόρφωση (παιδεία) φέρνει τη σκέψη, και η σκέψη φέρνει τη δράση. Γι' αυτό και όλοι τη θεωρούν σημαντικοί, αλλά σπάνια χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια του ανθρώπου που κρύβουμε μέσα μας.

Η βάση του προβλήματος είναι η αυθαιρεσία, και η αυθαιρεσία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τον έλεγχο, και για να έχει ο λαός τον έλεγχο (είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό), θα πρέπει η δημοκρατία μας να είναι αμεσότερη.

*τέτοιες
*Ποια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Προσωπικά έχω χάσει πια πάσα ιδέα..:(Δε μου αρέσει η καταστροφολογία..Κι όμως αν μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω τον κόσμο μας σήμερα με αντικειμενικότητα θα χαρακτηριζόμουν ως καταστροφολόγος.Αγαπώ τη φράση ''Αντι για να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι άναψε ένα φως.''.Σήμερα δήλωσα εθελόντρια στη διεθνή αμνηστία.Όσο μικρή κι αν είναι η δράση που θα προσφέρω δε παύει να είναι ένα μικρό λιθαράκι..Κάθε λιθαράκι έχει δύναμη.Αν όλοι πίστευαν οτι μια μικρή τους κίνηση έχει τη δύναμη να αλλάξει τα κακώς κείμενα τότε τα περισσότερα προβλήματα θα είχαν λυθεί.Ο καθένας μας έχει δύναμη.Ίσως αυτά που λέω να ακούγονται σαν νεανικές γελοίες και επιπόλαιες ονειροπολήσεις.Ποιος νέος άλλωστε δε έχει ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο;Έστω οτι είναι έτσι.Σαν χαζή νέα ονειροπόλα σας καλώ να λάβετε δράση με όποιο τρόπο μπορείτε.


[ame]https://www.youtube.com/watch?v=6f_bssjf5sA&feature=PlayList&p=AF5C65C056BC63A3&index=0[/ame]
-----------------------------------------
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Je7ekMr6v-o&feature=related[/ame]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Δε μπορείς να γίνεις μέλος χωρίς να δώσεις λεφτά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Δε μπορείς να γίνεις μέλος χωρίς να δώσεις λεφτά;
Μα δεν έγινα οικονομικός υποστηρικτής της.Τουλάχιστον όχι ακόμη.Απλώς έδωσα τα στοιχεία μου στη κοπέλα και όποτε κάνουν κάποια διαμαρτυρία στο νομό μου (πχ, πριν λίγες μέρες είχαν κατεβεί στο λιμάνι και έκαναν διαμαρτυρία για το Γουαντανάμο)ή χρειάζονται οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα πηγαίνω.Εθελόντρια έγινα εν ολίγοις.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Μμμ...

Εμάς μας έφεραν αντί της Διεθνούς Αμνηστίας τον... πατριάρχη Κρήτης Ειρηναίο:down:.

Κάθε πότε κάνουν διαμαρτυρίες, μήπως γνωρίζεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Αρχιεπίσκοπος είναι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Μμμ...

Εμάς μας έφεραν αντί της Διεθνούς Αμνηστίας τον... πατριάρχη Κρήτης Ειρηναίο:down:.

Κάθε πότε κάνουν διαμαρτυρίες, μήπως γνωρίζεις;
Εμάς που δεν μας φενουν κανέναν ??:PΜπράβο domenica7 ,μπράβο που σας φέρνουν τέτοιους ανθρώπους και καταλαβαίνετε τι γίνεται στον κόσμο :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Domenica, είχαν έλθει και στο σχολείο μας πριν τις γιορτές. Και εγώ βλέπω τα πράγματα όπως τα βλέπεις κι εσύ, αλλά και τα περισσότερα παιδιά του σχολείου για να μην πω όλα τις ίδιες ανησυχίες είχαν & έχουν! Πολλά παιδιά γράφτηκαν για να βοηθήσουν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Μμμ...

Εμάς μας έφεραν αντί της Διεθνούς Αμνηστίας τον... πατριάρχη Κρήτης Ειρηναίο:down:.

Κάθε πότε κάνουν διαμαρτυρίες, μήπως γνωρίζεις;


Βασικά δε ξέρω ακόμη αλλά νομίζω οτι θα με ενημερώνει η κοπέλα όποτε είναι μέσω μέιλ.Επίσης μπορείς να μπαίνεις και στη σελίδα της οργάνωσης οπου ανακοινώνονται οι διάφορες δράσεις της.Άμα μάθω κάτι και σε ενδιαφέρει μπορώ να σε ενημερώσω αν θες.:)

Παρεμπιμπτόντως ο Ειρηναίος είναι ένας απο τους πιο αξιόλογους και δραστήριους ανθρώπους της εκκλησίας αλλά και της Κρήτης γενικότερα.Πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους κληρικούς και για μένα είναι άγιος άνθρωπος.Θα έχεις άκουσει να υποθέσω για το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο που έχει υδρήσει.''Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα από τη μνήμη του ιδίου του Σεβασμιότατου κ.κ. Ειρηναίου για το θαύμα της δημιουργίας αυτού του πρότυπου Ιδρύματος:


«Ποιο ήταν το θαύμα; Το θέρος του 1967 με επισκέφθη στο γραφείο μου ο Γεώργιος Αννουσάκης από τα Μεσόγεια Κισάμου, που διέμενε στο Σπριγκξ-Φίλατ Αμερικής και μου εξέφρασε την επιθυμία του, να επιχρυσώσει το ασημένιο εικόνισμα του Αγίου Σπυρίδωνα Καστελλίου, προς τον οποίο έτρεφε ιδιαίτερη ευσέβεια. Τον συνεχάρη για τα ευλαβή του αισθήματα, αλλά τροποποίησα την επιθυμία του και του είπα: ʽʽΚύριε Αννουσάκη, ο Άγιος Σπυρίδωνας φορεί καλά φορέματα (ασημένια) και δε νομίζω πως θα ήθελε καλύτερα, γιατί οι Άγιοι είναι ταπεινοί. Αν θέλετε όμως, να κάνετε ένα καλό στην Εκκλησία, δώστε τα χρήματα, που διαθέτετε, να βάλω κι εγώ όσα μπορώ, να δημιουργήσω μια στέγη για τους Γέροντες (ένα Γηροκομείο), που κάθε μέρα πληθύνουν στα χωριά μας, γιατί τα παιδιά των φεύγουν στις πολιτείες και τους αφήνουν συχνά απροστάτευτουςʼʼ.
ʽʽΘα κάμω ό,τι μου λέεις, Δέσποτά μουʼʼ, απαντά ο ευλαβής Χριστιανός. Και πρόσθεσε: Έχω στη διάθεσή μου πενήντα χιλιάδες (50.000) δολάρια και τα διαθέτω ευχαρίστως γιʼ αυτό το γηροκομείο…
Ευχαριστήσαμε τον φιλάνθρωπο δωρητή, αγοράσαμε με χρήματα της Μητροπόλεως ένα ευρύχωρο οικόπεδο, δέκα περίπου στρεμμάτων, από τους αδερφούς Ψωματάκη (ήταν αμπελώνας), στην περιοχή του Πύργου και το 1968 αρχίσαμε την οικοδομή του Γηροκομείου…». ''



Αυτή τη στιγμή το Αννουσάκειο εκτος απο ό,τι φιλοξενεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων ,παρέχει κατ'οικον βοήθεια σε όλους τους ανήμπορους ηλικιωμένους του νομού μας και έχει υδρήσει πολυάριθμα φυσικοθεραπευτήρια και ιατρεία οπού παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο.Ο Ειρηναίος ήταν ο ''ιδρυτής'' της κατ'οικον βοήθειας.Το κράτος ακολουθώντας το παράδειγμα του επέκτεινε το θεσμό της κατ'οικον βοήθειας και στην υπόλοιπη Ελλάδα .Σε αντίθεση με άλλους ομόλογους του ο Ειρηναίος έχει προσφέρει έργο σε αυτόν τον τόπο ,το αναγνωρίζω και το σέβομαι.


@Χ-μαν:Χαίρομαι:D!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top