Διδακτορικό στην Ευρώπη μετά απο πολυτεχνείο

Athens2002

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Athens2002 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 322 μηνύματα.
Για να κάνει κάποιος διδακτορικό στην Ευρώπη μετά από πολυτεχνείο χρειάζεται να κάνει πρώτα μεταπτυχιακό;
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,398 μηνύματα.
Εξαρτάται το ίδρυμα και τη χώρα.

Δεν υπάρχει απάντηση ομπρέλα.

Στη θέση σου θα έκανα (όπως και θα κάνω).
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,910 μηνύματα.
Για να κάνει κάποιος διδακτορικό στην Ευρώπη μετά από πολυτεχνείο χρειάζεται να κάνει πρώτα μεταπτυχιακό;
Όχι, μπορείς να ξεκινήσεις κατευθείαν γιατί το πτυχίο σου αναγνωρίζεται ως BSc + MSc, αρκεί να είχες άμεση και στενή επαφή με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει απο το προπτυχιακό. Εξαίρεση αποτελεί δηλαδή εαν έχεις σκοπό να αλλάξεις εντελώς ειδίκευση : Λόγου χάρη εαν θες να ασχοληθείς με μηχανές ενώ το focus σου ήταν σε DSP, τότε προφανώς θα χρειαστείς MSc και δεν μπορείς να ξεκινήσεις κατευθείαν PhD. Διαφορετικά μην μπεις καν στην διαδικασία να σπαταλήσεις τον χρόνο σου σε μεταπτυχιακά που θα σου μάθουν κυρίως ότι έμαθες ήδη απο το πτυχίο σου.

Να το πω αλλιώς βασικά. Εαν η διπλωματική σου είναι καλή(έπεσε αρκετή δουλειά) και είναι και σχετική με το αντικείμενο ή την περιοχή του διδακτορικού που σε ενδιαφέρει, τότε ξεκινάς κατευθείαν PhD μόλις τελειώσεις αφού δεν έχεις να κερδίσεις κάτι παραπάνω που δεν στο έδωσε ήδη η σχολή σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
Για να κάνει κάποιος διδακτορικό στην Ευρώπη μετά από πολυτεχνείο χρειάζεται να κάνει πρώτα μεταπτυχιακό;
Εγώ τελείωσα ΗΜΜΥ ΕΜΠ (βαθμός 7.4) και είχα προτάσεις για διδακτορικό στην Γερμανία (μετά από 6 μήνες δουλειά στην Φρανκφούρτη), χωρίς κάποιο μεταπτυχιακό, χωρίς να ξέρω Γερμανικά και σε τομέα τελείως άσχετο με την διπλωματική μου, και μάλιστα χωρίς να το επιδιώκω (δεν μου πέρναγε καθόλου σαν ιδέα εκείνη την εποχή το PhD). Πιστεύω περισσότερο ρόλο έπαιξαν οι γνώσεις που είχα (επιπέδου PhD) παρά η όποια αναγνώριση ως μάστερ του πρώτου πτυχίου μου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top