α)Τα "Τ.Ε.Ι." ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία περίπου (όπως ανήκαν από ιδρύσεώς τους και τα Πανεπιστήμια) και ΔΕΝ μετονομάστηκαν,αυτό το "Α.Τ.Ε.Ι." που γράφεις είναι μια ανοησία που πιπιλίζουν διάφοροι κομπλεξικοί ή έχοντες συμφέροντα για να μειώσουν τους παλιούς απόφοιτους αυτών των ιδρυμάτων ή να τους διαχωρίζουν εντέχνως απ'τους νέους...
Σήμερα λέμε: "Α.Ε.Ι.=Πανεπιστήμια+Τ.Ε.Ι.",σύμφωνα και με τον τελευταίο νόμο...
β)Απορώ που τα διάβασες αυτά που γράφεις...μπορείς να μου βρεις ένα link που να γράφει αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών 2(!) ετών σε ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ;Αυτές οι σχολές Ανωτέρας Εκπαίδευσης είχαν 3 έτη σπουδών από τότε που ξεκίνησαν,μετά έγιναν 3,5 (σ'τα αναφέρω με την πρακτική ΕΚΤΟΣ,η οποία γινόταν τα καλοκαίρια για ένα 3μηνο) και μετά όταν ιδρύθηκαν τα Τ.Ε.Ι. μπήκαν σε extra εξάμηνο η πρακτική (που έγινε 6μηνη) και η πτυχιακή (η αντίστοιχη "διπλωματική" των Πανεπιστημίων) που ΔΕΝ υπήρχε μέχρι τότε...
γ)Τα Τ.Ε.Ι.(χωρίς "Α") είναι 4ετούς διάρκειας,όπου στο τελευταίο τους εξάμηνο πραγματοποιείται η ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (όπως στα Πανεπιστήμια) μαζί με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ...
ε)Σ'αυτό δεν παίρνω θέση γιατί δεν γνωρίζω τόσο καλά,αλλά η απάντησή μου στο "γ)" νομίζω σε καλύπτει...πάντως μια που το αναφέρεις,στα Πολυτεχνεία που ξέρω,πρακτική μέσα στις σπουδές δεν υπάρχει (ως προϋπόθεση για να πάρεις πτυχίο δηλαδή,σε αντίθεση με αυτή των Τ.Ε.Ι. που είναι υποχρεωτική) παρά υπάρχει δυνατότητα "προαιρετικά" για προσλήψεις ορισμένου χρόνου φοιτητών κάπου και συνήθως γίνεται καλοκαίρια (π.χ. να πάει κανείς 3 μήνες στη Δ.Ε.Η. απ'το τμήμα Ηλεκτρολόγων κ.λπ.) πράγμα το οποίο δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα σπουδών...
Απαντώ στα ανωτέρω ειδικά σε εσένα καθ'ότι έχω διαπιστώσει σε παλαιότερα posts σου (όπως και σε αυτό) μεγάλες ανακρίβειες και ψεύδη όσων αφορά τον χώρο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης γενικά (ελπίζω όχι επίτηδες)...
Όσο για το τελευταίο,με ή ίχνος φανατισμού,στην Ελλάδα ζούμε και η διάρκεια σπουδών (όπως και στην Ευρώπη) είναι ίσως το σημαντικότερο κριτήριο για τη "διαβάθμιση" κάποιας σχολής!Οι απόφοιτοι του MIT που έρχονται στην Ελλάδα (λέμε τώρα,αν τους βγάλει ο δρόμος) επειδή έχουν σπουδές (μηχανικού για παράδειγμα) διάρκειας 4 ετών παίρνουν ισοτιμία μόνο με μηχανικούς Τ.Ε.Ι. επειδή έχουν...την ίδια διάρκεια,οι οποίοι μηχανικοί Τ.Ε.Ι. με τη σειρά τους τρώνε πόρτα απ'το Τ.Ε.Ε. γιατί για το συγκεκριμένο φορέα "μηχανικός είναι μόνο απόφοιτος 5ετούς διάρκειας σπουδών"...τι ψάχνεις τώρα...
Αλλά και για USA αν μιλάμε,όσους "ΤΕΙτζήδες" ξέρω που πήγαν κατά'κει και Μεταπτυχιακά έκαναν και πρόσβαση στο επάγγελμα που σπούδασαν (=του μηχανικού συγκεκριμένα που ξέρω) είχαν (=εγγραφή στο αντίστοιχο "Τ.Ε.Ε." εκεί κ.λπ.) οπότε πάλι δεν καταλαβαίνω που κολλάνε τα "2ετή Colleges" με τα Ελληνικά Τ.Ε.Ι. στην "αγορά εργασίας"

...