Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Θές 2 ολόσωστα και ένα να το προχωρήσεις πολύ δηλαδή 12/20 να λες οτι παιρνει το γραπτο σου αν και με πάνω απο 10 μπορείς να ελπίζεις.Είμαι Α' λυκείου, επομένως τα 2 θέματα είναι λίγα; Γιατί δε νομίζω να μπορώ να καταφέρω κάτι καλύτερο με δεδομένο οτι γεωμετρία δεν το 'χω με τίποτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
σύνολο λέω απλά είπα ένα παράδειγμα γιατί το παιδί έλεγε ότι δυσκολεύεται με τη γεωμετρία.Εαν δηλαδη δεν εχεις κανενα ολοσωστο αλλα πχ εχεις 4 μοναδες απ τα 3 πρωτα (συνολο 12) δεν περνας;
schooliki
Δραστήριο μέλος
Δες τους καταλόγους των παιδιών που περνάνε στον επόμενο γύρο. Τα παιδιά από μικρές τάξεις είναι περισσότερα και καμιά φορά, στο Θαλή, πολύ περισσότερα σε σχέση με τη Β' και Γ' Λυκείου. Η ύλη είναι πιο βατή, δίνουν και περισσότερα παιδιά.Θα διαφωνήσω. Νομίζω το 10 που λες είναι λίγο και ειδικά για Ευκλείδη. Εξαρτάται βέβαια και από την τάξη. Αν μιλάμε π.χ. για Γ Λυκειου το 10 μάλλον επαρκεί.
Επίσης βλέπουμε να διαφοροποείται ο αριθμός των παιδιών που περνάνε κάθε χρόνο και από την ίδια τάξη.
Γιαυτό επιμένω ότι η βάση είναι περίπου το 10. Άτυπα μεν, ισχύει δε.
Αν δεν ίσχυε, η ΕΜΕ κανονικά θα όριζε συγκεκριμένο αριθμό μαθητών που θα περάσουν από κάθε τάξη, χωρίς να την ενδιαφέρει που θα πάει η βάση.
Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν στον Αρχιμήδη.
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μμμ... κατάλαβα. Λογικό μου φαίνεται γιατί ο Ευκλείδης είναι πολύ πιο απαιτητικός διαγωνισμός από το Θαλή, άρα και οι βάσεις του είναι πιο υψηλές.Θές 2 ολόσωστα και ένα να το προχωρήσεις πολύ δηλαδή 12/20 να λες οτι παιρνει το γραπτο σου αν και με πάνω απο 10 μπορείς να ελπίζεις.
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν νομίζω να κάνεις λάθος. Τόσα πιστεύω ότι χρειάζονται, αφού και στον Θαλή αυτή ήταν η βάση.Θεωρώ ότι χρειάζονται 2,5-3 θέματα για Α' Λυκείου. Πιθανόν να κάνω και λάθος..
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
schooliki
Δραστήριο μέλος
Προσπάθεια για 3 ώρες, ούτε λεπτό λιγότερο!
Δεν είναι λίγο το να περάσεις στον Αρχιμήδη, δηλαδή να είσαι στους 60-80 καλύτερους της Ελλάδας στην τάξη σου.
Προσοχή!
Υπάρχουν τμηματικές βαθμολογίες για κάθε βήμα ενός θέματος. Όποια καλή ιδέα υπάρχει λοιπόν, τη γράφουμε κι ας μην ολοκληρώσουμε τη λύση.
Και μην είστε απαισιόδοξοι για τις βάσεις.
Τα θέματα του Ευκλείδη είναι αρκετά πιο δύσκολα, οπότε οι βάσεις πάλι θα είναι γύρω από το 10, αρκεί αυτά που υπολογίζουμε για τη βαθμολογία να είναι απολύτως σωστά και ολοκληρωμένα (π.χ. όλες οι λύσεις ενός συστήματος και όχι μόνο μία).
Δέκα τρείς φορές βαθμολογήθηκα στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, νομίζω ότι έχω αποκτήσει μια εικόνα.
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Υ.Γ. Νομιζω ειμαστε σε λαθος θρεντ.
Wild_Boy
Διάσημο μέλος
POSITIVE
Νεοφερμένος
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
violitzou
Εκκολαπτόμενο μέλος
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το 4! Πώς, γιατί με διακρίνουσα δεν έβγαινε όπως μου είπε ο επιτηρητής.εγώ Α' λυκείου έκανα 1,2 και 4 και το 3 (γεωμετρία) σχήμα.
pkat876
Εκκολαπτόμενο μέλος
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το 4! Πώς, γιατί με διακρίνουσα δεν έβγαινε όπως μου είπε ο επιτηρητής.
δεν το εκανα με διακρινουσα, εκανα παραγοντοποιησεις και εβγαινε ενα τελειο τετραγωνο = - sqrt(x-2)
violitzou
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν το εκανα με διακρινουσα, εκανα παραγοντοποιησεις και εβγαινε ενα τελειο τετραγωνο = - sqrt(x-2)
και εγώ προσπάθησα αρχικά με διακρίνουσα αλλά δεν μου βγήκε κάτι...και μετά έκανα παραγοντοποιήση...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.