nikoulini333
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikoulini333
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xrhstoszzn
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vasilis GG
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riderfrog
Νεοφερμένος
φίλε EnlightMe είμαι και εγώ προς αναζήτηση σχολής για μαγειρική.ύστερα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε 2 σχολές στην Αθήνα. Στην chef D'oeuvre (https://www.chefdoeuvre.gr) και στην Etoile by Les Chefs (https://www.etoile.edu.gr/). Πήγα και στις 2.Και οι δύο είναι πολύ κοντά σε σταθμούς (αυτό βολεύει αρκετά). Τώρα όσον αφορά όλα τα άλλα. Η chef D'oeuvre (στο κεντρικό κτίριο που πήγα στην Πλατεία Βικτωρίας) έχει πρόβλημα με τις αίθουσες των εργαστηρίων. Είναι έξω από το κτίριο και μπαίνεις από άλλη πόρτα,είναι ημιυπόγειες και εκτεθειμένες στον δρόμο. Οι αίθουσες είναι μικρές και λίγες στον αριθμό. Παρόλα αυτά είναι ίσως η παλαιότερη σχολή στην αθήνα,έχει πολλούς αποφοίτους και αυτό την έχει κάνει γνωστή. η τιμή είναι 3150 € συν 300 € περίπου για στολές,μαχαίρια και βιβλία.
H ETOILE by Les Chefs είναι κοντά στο μετρό του Νέου Κόσμου και έχει ένα 8 όροφο καινούργιο κτίριο. Πραγματικά έμεινα άφωνος από τισ εγκαταστάσεις και την οργάνωση των ορόφων!έχουν ,για μένα τουλ, άρτια εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής αλλά το κερασάκι στην τούρτα (χαχαχα) είναι το κελάρι που έχουν με τα κρασιά και τα ελαιόλαδα...!!!!Η τιμή: 3500€ με όλα μέσα,δηλαδή στην τιμή είναι και τα δίδακτρα και οι στολές και τα μαχαίρια και τα βιβλία (που όπως είδα είναι αρκετά)....!!πρέπει να έχουν τρομερές διασυνδέσεις και πέρυσι και φέτος στην HO.RE.CA σαρώσαν τα βραβεία οι φοιτητές της σχολής!εγώ επέλεξα αυτήν γιατι την θεωρώ πιο ολοκληρωμένη.
υπάρχει και μία τρίτη σχολή η Le monde αλλά δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί είναι πολύ ακριβή για την τσέπη μου (4100€ το έτος) και τελικά είναι απλά πολυδιαφημισμένη .
Αυτά από εμένα.ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μ ενδιαφερει να γινω σεφ μαγειρικης, θα μου πειτε σεφ δεν βγαινεις απο σχολη αλλα γινεσαι με τα χρονια, εχει κανα εξαμηνο που το ψαχνω καθως εργαζομαι ηδη απλα το εχω σαν αποθημενο. Πηγα απο σχεδον ολες τις σχολες Δελτα-Ξυνη-ΑΚΜΗ-Lachef-Praxis. Μερικες εχουν τρομερες εγκαταστασεις αλλα με ξενερωνει που εχουν ταυτοχρονα και μανικιουρ- κομμωτικη- μηχανικους-νοσηλευτες κ.α. Θελω μια σχολη που να ασχολειται μονο με αυτο το αντικειμενο. Εχει κανεις να προτινει καμια. Κλεινω προς Τη Lachef, αυτοι εχουν μονο μαγειρικη και ζαχαροπλαστικη, η σχολη δεν ειναι τεραστια αλλα μου δειξαν οτι εχουν κανει αρκετα πραγματα, στους πανελληνιους διαγωνισμους που ειχα δει και εγω το 2011 ειχαν κανει τρομερα πιατα στην εκθεση. Ηταν ενα μοριακης κουζινας και ενα με ψαρι που παρουσιαστηκε με ατμο εγκλωβισμενο σε μια γυαλα με μανγκο σως συνοδευτικο, το οποιο ειχε βγει πρωτο. και απο περσι που ειχα ρωτησει τηλεφωνικα ειναι αρκετα πιο φθηνα στα 2750 ευρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riderfrog
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nu blood
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OALEXDARRAS
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
riderfrog
Νεοφερμένος
Φίλε OALEXDARRAS εγώ θα σου πρότεινα να πήγαινες και από τις δυο αυτές σχολές και να έβλεπες την υποδομή τους και τις τιμές τους από πρώτο χέρι ώστε να είχες μια καλύτερη εικόνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nu blood
Νεοφερμένος
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stelioskam
Νεοφερμένος
Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τα δημόσια ΙΕΚ Μαγειρικής. Είναι αξιόπιστα; Ή απλώς έχουμε την πιστοποίηση στο τέλος; Μαθαίνω ότι ακολουθείται το πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο λέει εργαστήρια μια φορά την εβδομάδα και ψάρι-κρέας από τον δεύτερο χρόνο! Είναι δυνατόν με ελάχιστες ώρες εργαστήρια σε 2 εξάμηνα και χωρίς γνώση για ψάρι και κρέας να βρεθεί εύκολα ξενοδοχείο για πρακτική; Κάτι δεν μου κολλάει. Από την άλλη, πολλοί λένε ότι σημασία έχει η πιστοποίηση και αργότερα να βρεις κάπου να δουλέψεις. Το θέμα όμως είναι όταν βγεις από το ΙΕΚ να ξέρεις να μαγειρεύεις. Και δεν εννοώ όπως μαγειρεύεις σπίτι, γιατί αυτό είναι άλλο. Βέβαια ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι το κόστος σπουδών. Ελάχιστα χρήματα στο δημόσιο, υπέρογκα (για την εποχή) στα ιδιωτικά. Αλλά αν χάσεις δύο χρόναι τσάμπα τι να το κάνεις; Help!!! Είχα κάνει και μια ερώτηση πριν από μήνες αλλά ουδείς απάντησε. Οποίος ξέρει, ας στείλει μια απάντηση.
Ευχαριστώ
κι εγώ για το ίδιο θα ήθελα να ενημερωθώ αλλά αρχίζω να ανησυχώ γιατί απ ότι βλέπω κανείς δεν απαντά στον nu blood.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgosnois
Νεοφερμένος
μενω στην λάρισα δεν γνωρίζω ποια είναι η διάφορα στο πτυχίο μου απο ένα δημόσιο με ιδιωτικό
αν ξέρει κανείς να μου απάντηση ποια θα ήταν καλή επιλογή...
λόγο πόλης λέω να επιλέξω το ιεκ θεσσαλικό τομέα όπως είπα και παραπάνω μεγιρικής σεφ είναι καλή επιλογή το θεσσαλικό?
στο μέλλον θα ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο και σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταπτυχιακό... δοιηκηση επιχειρήσεων
ακοω της γνώμες σας είναι σημαντικές αυτήν την στιγμή ευχαριστώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgosnois
Νεοφερμένος
Για μαγειρικη
Χωρίς πτυχειο ξένης γλώσσας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εγω ξεκινησα Μαγειρική περσι τελικά στο Praxis και τωρα τελειωνω τον 1ο χρονο. Τον Ιουνιο φευγω για πρακτικη σε ενα 5αστερο στην Σαντορινη. Κοιτα αυτο που καταλαβα ειναι οτι σημασια εχει να αγαπας την μαγειρικη και την δουλεια που θες να κανεις.
Ο καθηγητης αν εχει υποστηριξη απο την σχολή, σε υλικα - εργαλεια - σεμιναρια, θα μπορεσει να σας δειξει παρα πολλα πραγματα. Αρκει να ειστε εως 15 ατομα στην τάξη. Και με τον Σεφ που μιλησαμε για την πρακτικη, αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να εχεις ορεξη να μαθεις και να προερχεσε απο ενα περιβάλλον που να ειναι κοντα στην πραγματικη δουλεια. Να νιωθεις μαγειρας που κανει μαθηματα και οχι μαθητης μαγειρικης..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.