Δημόσιες και Ιδιωτικές σχολές μαγειρικής

nikoulini333

Νεοφερμένος

Η nikoulini333 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας! Σκοπεύω σύντομα να πάω να γραφτώ σε μια σχολή μαγειρικής, μένω Αθήνα και ήδη έχω επισκεφθεί 5 σχολές, τώρα από την έρευνα μου έχω καταλήξει σε δύο το Δέλτα και το Praxis.Έχετε ακούσει κάτι γι΄ αυτές?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
Για το Δέλτα που αναφέρεις, έχω ακούσει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και συγκεκριμένα σε ειδικότητες όπως μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Όσο για το Praxis, δεν ξέρω πολλά για να σου απαντήσω συγκεκριμένα. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που το γνωρίζει περισσότερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikoulini333

Νεοφερμένος

Η nikoulini333 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ! Πρώτη μου επιλογή είναι το Δέλτα, στο Praxis συνεργάζεται ο Λαζάρου απ το Master Chef, αλλά νομίζω ότι απλά χρησιμοποιούν το όνομα του ως κράχτη για να κερδίσουν απ την επιτυχία της εκπομπής
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrhstoszzn

Νεοφερμένος

Ο xrhstoszzn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 54 μηνύματα.
καλησπερα και εγω ενδιαφερομαι για σχολη μαγειρικης και μολις τελειωσα το λυκειο πιστυεω πως η le monde ειναι η καλυτερη επιλογη... εδω βλεπω ομως πως αναφερεστε και για αλλα ιεκ βεβαια δν πολυδειχνω εμπιστοσυνη σε αυτους που εγραψαν για συγκεκριμενα ιεκ γιατι πιστυεω οτι μπορει και να διαφημηζουν θα πιστευα καποιον που ειναι καιρο εδω η εχει γραψει πολλα μηνυματα... τι λετε λοιπον ποια πιστευετε ειναι η καλυτερη σχολη για chef???γιατι και για ιεκ ακμη εχω ακουσει και για δελτα για ξυνη κτλ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vasilis GG

Νεοφερμένος

Ο G αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
ξερετε αν υπαρχει δημοσια σχολη μαγειρικης στη θεσαλλονικη??? προσφατα αρχισα να ψαχνω για σχολες μαγειρικης γιατι θελω να γινω chef αλλα μεχρι τωρα οσες βρηκα ηταν ιδιοτικες κ τ διδακτρα ηταν πανω απο 12.000!!! οποιος ξερει κατι παρακαλω ν μ ειδοποιησει....θα ηταν πολυ χρησιμη λιγη βοηθεια τωρα...!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kwizard

Νεοφερμένος

Ο Kwizard αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Ξερει κανεις στην πρακτικη Σεφ μαγειρικης του Β εξαμηνου στην le monde σε τι επιπεδου εστιατορια-ξενοδοχεια σε στελνουν? Γιατι εχω ακουσει για 5αστερα σε νησια και τετια,ειναι οντως ετσι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EnlightMe

Νεοφερμένος

Ο EnlightMe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπερα. Εμενα με ενδιαφερουν οι σπουδες πανω στην μαγειρικη τεχνη και θα ηθελα να συζητησω και να ανταλλαξω πληροφοριες και αποψεις με αλλα ατομα που εχουν σκοπο να σπουδασουν φετος αυτο το αντικειμενο. Οσοι πιστοι προσελθετε :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

riderfrog

Νεοφερμένος

Ο riderfrog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
καλησπέρα στην παρέα...
φίλε EnlightMe είμαι και εγώ προς αναζήτηση σχολής για μαγειρική.ύστερα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε 2 σχολές στην Αθήνα. Στην chef D'oeuvre (https://www.chefdoeuvre.gr) και στην Etoile by Les Chefs (https://www.etoile.edu.gr/). Πήγα και στις 2.Και οι δύο είναι πολύ κοντά σε σταθμούς (αυτό βολεύει αρκετά). Τώρα όσον αφορά όλα τα άλλα. Η chef D'oeuvre (στο κεντρικό κτίριο που πήγα στην Πλατεία Βικτωρίας) έχει πρόβλημα με τις αίθουσες των εργαστηρίων. Είναι έξω από το κτίριο και μπαίνεις από άλλη πόρτα,είναι ημιυπόγειες και εκτεθειμένες στον δρόμο. Οι αίθουσες είναι μικρές και λίγες στον αριθμό. Παρόλα αυτά είναι ίσως η παλαιότερη σχολή στην αθήνα,έχει πολλούς αποφοίτους και αυτό την έχει κάνει γνωστή. η τιμή είναι 3150 € συν 300 € περίπου για στολές,μαχαίρια και βιβλία.
H ETOILE by Les Chefs είναι κοντά στο μετρό του Νέου Κόσμου και έχει ένα 8 όροφο καινούργιο κτίριο. Πραγματικά έμεινα άφωνος από τισ εγκαταστάσεις και την οργάνωση των ορόφων!έχουν ,για μένα τουλ, άρτια εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής αλλά το κερασάκι στην τούρτα (χαχαχα) είναι το κελάρι που έχουν με τα κρασιά και τα ελαιόλαδα...!!!!Η τιμή: 3500€ με όλα μέσα,δηλαδή στην τιμή είναι και τα δίδακτρα και οι στολές και τα μαχαίρια και τα βιβλία (που όπως είδα είναι αρκετά)....!!πρέπει να έχουν τρομερές διασυνδέσεις και πέρυσι και φέτος στην HO.RE.CA σαρώσαν τα βραβεία οι φοιτητές της σχολής!εγώ επέλεξα αυτήν γιατι την θεωρώ πιο ολοκληρωμένη.

υπάρχει και μία τρίτη σχολή η Le monde αλλά δεν ασχολήθηκα καθόλου γιατί είναι πολύ ακριβή για την τσέπη μου (4100€ το έτος) και τελικά είναι απλά πολυδιαφημισμένη .

Αυτά από εμένα.ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paok33

Νεοφερμένος

Ο paok33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπερα,
Μ ενδιαφερει να γινω σεφ μαγειρικης, θα μου πειτε σεφ δεν βγαινεις απο σχολη αλλα γινεσαι με τα χρονια, εχει κανα εξαμηνο που το ψαχνω καθως εργαζομαι ηδη απλα το εχω σαν αποθημενο. Πηγα απο σχεδον ολες τις σχολες Δελτα-Ξυνη-ΑΚΜΗ-Lachef-Praxis. Μερικες εχουν τρομερες εγκαταστασεις αλλα με ξενερωνει που εχουν ταυτοχρονα και μανικιουρ- κομμωτικη- μηχανικους-νοσηλευτες κ.α. Θελω μια σχολη που να ασχολειται μονο με αυτο το αντικειμενο. Εχει κανεις να προτινει καμια. Κλεινω προς Τη Lachef, αυτοι εχουν μονο μαγειρικη και ζαχαροπλαστικη, η σχολη δεν ειναι τεραστια αλλα μου δειξαν οτι εχουν κανει αρκετα πραγματα, στους πανελληνιους διαγωνισμους που ειχα δει και εγω το 2011 ειχαν κανει τρομερα πιατα στην εκθεση. Ηταν ενα μοριακης κουζινας και ενα με ψαρι που παρουσιαστηκε με ατμο εγκλωβισμενο σε μια γυαλα με μανγκο σως συνοδευτικο, το οποιο ειχε βγει πρωτο. και απο περσι που ειχα ρωτησει τηλεφωνικα ειναι αρκετα πιο φθηνα στα 2750 ευρω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

riderfrog

Νεοφερμένος

Ο riderfrog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Αγαπητέ paok33 αν κρίνω από το ψευδώνυμο που διάλεξες αλλά και τη σχολή που ανέφερες (Lachef) πιθανόν να μένεις στη Θεσ/νικη.Εγώ είμαι από Αθήνα και δυστυχώς δεν γνωρίζω για τις σχολές στην συνπρωτεύουσα. Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι και εμένα δεν με ικανοποιεί το γεγονός οτι σχολές όπως ΔΕλτα-ΑΚμη κτλ έχουν μέσα και άλλες άσχετες ιδιότητες με τη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική. Έψανχα και εγώ στην Αθήνα για σχολή μαγειρικής (μπορείς να δεις το κείμενο που έγραψα ακριβώς πριν από εσένα) και τελικά κατέληξα σε αυτή : ETOILE by Les Chefs (https://www.etoile.edu.gr/ ) για τους λόγους που ανέφερα και στο κείμενο. Για μένα το να ειδικεύεται μία σχολή σε κάτι συγκεκριμένο είναι αρκετά καλό. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

McConkey

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο McConkey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αίγιο (Αχαΐα). Έχει γράψει 182 μηνύματα.
:D όποιος θέλει να γίνει chef να πάει σε σχολή της Κύπρου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nu blood

Νεοφερμένος

Ο nu blood αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σκέφτομαι να εγγραφώ σε δημόσιο ιεκ μαγειρικής τέχνης (με έχουν κάνει ήδη δεκτό βάσει μορίων). Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι εύκολο να βρώ μια δουλειά μετά την αποφοίτησή μου. Δηλαδή, το γραφείο διασύνδεσης του οτεκ μπορεί να μου βρει μια θέση μετά την αποφοίτηση μου ή θα χρειαστεί να ψάχνω μόνος μου στα τυφλά; Με τις ιδιωτικές σχολές που έχω μιλήσει μου εξασφαλίζουν (σε εισαγωγικά) ότι θα μου βρουν δουλειά μέσω του γραφείου διασύνδεσης. Ξέρω ότι όλα είναι στο χέρι μου και αν μάθω να μαγειρεύω και είμαι καλός, μάλλον θα βρω δουλειά. Αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολο να κινούμαστε εκ του ασφαλούς και όχι στα τυφλά. Ειδικότερα στις μέρες μας. Θα μου είναι πολύ χρήσιμη μια τεκμηριωμένη απάντηση από κάποιο μέλος γιατί η προθεσμία εγγραφής σε δημόσιο ιεκ, λήγει σε λίγες μέρες. Σας ευχαριστώ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

OALEXDARRAS

Νεοφερμένος

Ο OALEXDARRAS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
γεια σας παιδια ,καλημερα.Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις ποσο περιπου πανε τα διδακτρα για bartender-barista στις chef D'oeuvre, Etoile by Les Chefs.ευχαριστω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

A8hna87

Νεοφερμένος

Η A8hna87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
θες να με βοηθήσεις λίγο περισσότερο...?είμαι ανάμεσα στην Etoile και την Le Monde,μου είναι δύσκολο να διαλέξω gt η μια έχει κατά που καλύπτει η άλλη και αύριο πρέπει να γραφτώ.οποτε επειδή λογικά εσύ έχεις ήδη ξεκινήσει θες να μου πεις πως είναι οι καθηγητές και οι συνθήκες και γενικά τις πρώτες εντυπώσεις σου από την etoile?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

riderfrog

Νεοφερμένος

Ο riderfrog αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλημέρα A8hna87 και συγνώμη για την καθυστέρηση. Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατάφερα εδώ και καιρό να μπω στο forum. πρώτες εντυπώσεις....παρα πολύ ωραία (προσωπική άποψη). νιώθω ότι δεν χάνω την ώρα μου και τα λεφτά μου.ίσα -ίσα!!! Οι καθηγητές είναι πολύ καλοί και έχουν όρεξη να διδάξουν πολλά πράγματα σε εμάς. οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και η οργάνωση το ίδιο. νιώθω πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή μου και πιστεύω ότι θα βγω με πολλά και σωστά εφόδια. δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου.

Φίλε OALEXDARRAS εγώ θα σου πρότεινα να πήγαινες και από τις δυο αυτές σχολές και να έβλεπες την υποδομή τους και τις τιμές τους από πρώτο χέρι ώστε να είχες μια καλύτερη εικόνα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nu blood

Νεοφερμένος

Ο nu blood αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τα δημόσια ΙΕΚ Μαγειρικής. Είναι αξιόπιστα; Ή απλώς έχουμε την πιστοποίηση στο τέλος; Μαθαίνω ότι ακολουθείται το πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο λέει εργαστήρια μια φορά την εβδομάδα και ψάρι-κρέας από τον δεύτερο χρόνο! Είναι δυνατόν με ελάχιστες ώρες εργαστήρια σε 2 εξάμηνα και χωρίς γνώση για ψάρι και κρέας να βρεθεί εύκολα ξενοδοχείο για πρακτική; Κάτι δεν μου κολλάει. Από την άλλη, πολλοί λένε ότι σημασία έχει η πιστοποίηση και αργότερα να βρεις κάπου να δουλέψεις. Το θέμα όμως είναι όταν βγεις από το ΙΕΚ να ξέρεις να μαγειρεύεις. Και δεν εννοώ όπως μαγειρεύεις σπίτι, γιατί αυτό είναι άλλο. Βέβαια ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι το κόστος σπουδών. Ελάχιστα χρήματα στο δημόσιο, υπέρογκα (για την εποχή) στα ιδιωτικά. Αλλά αν χάσεις δύο χρόναι τσάμπα τι να το κάνεις; Help!!! Είχα κάνει και μια ερώτηση πριν από μήνες αλλά ουδείς απάντησε. Οποίος ξέρει, ας στείλει μια απάντηση.
Ευχαριστώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stelioskam

Νεοφερμένος

Ο stelioskam αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τα δημόσια ΙΕΚ Μαγειρικής. Είναι αξιόπιστα; Ή απλώς έχουμε την πιστοποίηση στο τέλος; Μαθαίνω ότι ακολουθείται το πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο λέει εργαστήρια μια φορά την εβδομάδα και ψάρι-κρέας από τον δεύτερο χρόνο! Είναι δυνατόν με ελάχιστες ώρες εργαστήρια σε 2 εξάμηνα και χωρίς γνώση για ψάρι και κρέας να βρεθεί εύκολα ξενοδοχείο για πρακτική; Κάτι δεν μου κολλάει. Από την άλλη, πολλοί λένε ότι σημασία έχει η πιστοποίηση και αργότερα να βρεις κάπου να δουλέψεις. Το θέμα όμως είναι όταν βγεις από το ΙΕΚ να ξέρεις να μαγειρεύεις. Και δεν εννοώ όπως μαγειρεύεις σπίτι, γιατί αυτό είναι άλλο. Βέβαια ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι το κόστος σπουδών. Ελάχιστα χρήματα στο δημόσιο, υπέρογκα (για την εποχή) στα ιδιωτικά. Αλλά αν χάσεις δύο χρόναι τσάμπα τι να το κάνεις; Help!!! Είχα κάνει και μια ερώτηση πριν από μήνες αλλά ουδείς απάντησε. Οποίος ξέρει, ας στείλει μια απάντηση.
Ευχαριστώ

κι εγώ για το ίδιο θα ήθελα να ενημερωθώ αλλά αρχίζω να ανησυχώ γιατί απ ότι βλέπω κανείς δεν απαντά στον nu blood.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giorgosnois

Νεοφερμένος

Ο giorgosnois αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
με ενδιαφερει σχολή μαγειρικής
μενω στην λάρισα δεν γνωρίζω ποια είναι η διάφορα στο πτυχίο μου απο ένα δημόσιο με ιδιωτικό
αν ξέρει κανείς να μου απάντηση ποια θα ήταν καλή επιλογή...
λόγο πόλης λέω να επιλέξω το ιεκ θεσσαλικό τομέα όπως είπα και παραπάνω μεγιρικής σεφ είναι καλή επιλογή το θεσσαλικό?
στο μέλλον θα ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο και σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταπτυχιακό... δοιηκηση επιχειρήσεων
ακοω της γνώμες σας είναι σημαντικές αυτήν την στιγμή ευχαριστώ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giorgosnois

Νεοφερμένος

Ο giorgosnois αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ι.Ε.Κ Η Ο.Τ.Ε.Κ
Για μαγειρικη
Χωρίς πτυχειο ξένης γλώσσας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bilikas

Νεοφερμένος

Ο Bilikas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Φίλε Γιώργο, για να πας σε ΙΕΚ Μαγειρικής, δεν χρειαζεται να εχεις πτυχιο ξένης γλώσσας. Για τα Ξενοδοχειακα χρειαζεται να εχεις Lower στα Αγγλικα.

Εγω ξεκινησα Μαγειρική περσι τελικά στο Praxis και τωρα τελειωνω τον 1ο χρονο. Τον Ιουνιο φευγω για πρακτικη σε ενα 5αστερο στην Σαντορινη. Κοιτα αυτο που καταλαβα ειναι οτι σημασια εχει να αγαπας την μαγειρικη και την δουλεια που θες να κανεις.

Ο καθηγητης αν εχει υποστηριξη απο την σχολή, σε υλικα - εργαλεια - σεμιναρια, θα μπορεσει να σας δειξει παρα πολλα πραγματα. Αρκει να ειστε εως 15 ατομα στην τάξη. Και με τον Σεφ που μιλησαμε για την πρακτικη, αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να εχεις ορεξη να μαθεις και να προερχεσε απο ενα περιβάλλον που να ειναι κοντα στην πραγματικη δουλεια. Να νιωθεις μαγειρας που κανει μαθηματα και οχι μαθητης μαγειρικης..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top