woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Δε σου προτείνω να αλλάξεις τμήμα γιατί απλούστατα δεν έχεις ιδέα για το τι άλλο μπορείς να διαλέξεις. Ιατρική αν με ρωτούσες θα στην απέκλεια αμέσως. Για τις υπόλοιπες πολυτεχνικές σχολές οι γραμμές είναι λεπτές. Σε κάθε περίπτωση κάτσε αυτόν τον χρόνο και προσπάθησε να γίνεις όσο το δυνατόν πιο καλή γίνεται, όσο κι αν το βαριέσαι τώρα. Μάλλον καταλαβαίνω τι τύπος μαθήτριας ήσουν. Σου λέω εκ πείρας πως αν στρωθείς και βρεθείς σε κλίμα συναγωνισμού και προσπάθειας ότι κι αν είναι αυτό που κάνεις αν στρωθείς θα πιάσεις τον εαυτό σου να αγαπάει αυτό που κάνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mourkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
xmmmm
Νεοφερμένος
Συμφωνώ...και ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιες σχολές, που έχουν ειδικά μαθηματα υποτίθεται ότι ξέρεις τι είναι αφού μόνος σου επιλέγεις να δώσεις τα συγκεκριμενα μαθηματα.Παντως λάθη γίνονται οπότε εσύ όπως και να χει δες μηπως τελικα σ αρεσει αλλιώς ψαξ το καλυτερα και διαλεξε κατι άλλο..Όμως γενικα βρε παιδια, και σεις που θα δωσετε τώρα και αργότερα,δείτε τι θέλετε πραγματικά ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη και να μην παίρνετε άδικα θέσεις παιδιών που θέλουν αυτή τη θέση...δε φταίει το σχολειο, φταίνε όσο να νε και οι μαθητές που ενώ έχουν στα χέρια τους ενα μέσο πληροφόρισης τεράστιο όπως ο υπολογιστής και το διαδικτυο, αντί να κάτσουν να ψαχτούν λίγο από μόνοι τους τα περιμένουν όλα από τους καθηγητές, θα μπορούσες πριν πας σε αυτή τη σχολή να διαβάσεις κανα οδηγό σπουδών, να δεις τα μαθήματα να δεις τι κανουν στα μαθήματα έτσι θα είχες καλύτερη εικόνα των πραγμάτων κατι που εμένα δε φένεται να έχεις κάνει
Metal-Militiaman
Νεοφερμένος
ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009
ΑΕΙ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ 10%
https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-...s/442-vaseis-panelladikes-exetaseis-2009.html
Ιατρική Αθήνας:19334
Ιατρική Θεσσαλονίκης:19118
Iατρική Θεσσαλίας(Λάρισα):19020
Ιατρική Πάτρας:19017
Iατρική Ιωαννίνων: 18894
Ιατρικής Θράκης(Αλεξανδρούπολη):18800
Ιατρική Κρήτης:18780
Μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι βάσεις του 10% των Ιατρικών σχολών είναι χαμηλότερες απ'ότι του 90%,αυτή η ιδιορρυθμία συμβαίνει σε όλες τις Ιατρικές άλλωστε πολλοί είναι αυτοι που λένε ''Αν δεν πιάσεις Ιατρική στις φετινές Πανελλήνιες δώσε του χρόνου με το 10% και μπήκες''.
ΦAPMAKEYTIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ:19443
ΦAPMAKEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ:19440
Επομένως κράτησε τα 19,700 μοριάκια ώστε να μην μπεις ξανά στη διαδικασία των Πανελλήνιων, όλα αυτά που αναίφερε η ''aleka'' ισχύουν σε μεγάλο βαθμό.
Επειδή όμως δε φαίνεσαι και πολύ σίγουρη θα σου έλεγα να κάτσεις στη σχολή που πέρασες κρατώντας τα υπεραρκετά μόρια σου γιατί αφενός μπορεί τα μαθήματα κορμού των πρώτων εξαμήνων να έχουν έντονη καλλυτεχνική χροία αφετέρου μπορεί να υπάρχει κατεύθυνση στη σχολή σου με μαθήματα μηχανικής φύσεως(χτίσιμο σπιτιών) δηλαδή αυτά που διδάσκονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό οι πολιτικοί μηχανικοί.
Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι η εν λόγω σχολή δε σε ενδιαφέρει καθόλου τότε πάρε μια λίστα που να περιέχει όλες τις σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ και τσέκαρε όποιες σε ενδιαφέρουν.Έπειτα διάβασε αναλυτικά το πρόγραμμα σχουδών της κάθε σχολής,τις επαγγελματικές προοπτικές ,ακόμη και τα μεταπτυχιακά της προγράμματα(!) μελέτα εξονυχιστικά το περιεχόμενο των μαθημάτων- δόξα το θεό όλες οι σχολές έχουν δικές τους ιστοσελίδες-.Ιδιαίτερα αν προτιμάς Θεσσαλονίκη σκέψου ότι έχεις όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ στη διάθεσή σου για τυχόν απόριες σχετικά με το περιεχόμενο της σχολής που σε ενδιαφέρει καί στο ischool θα βρεις τα κατάλληλα άτομα.
ellaki
Νεοφερμένος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Ψήφος στην Αρχιτεκτονική. Μαύρο στο να ξαναδώσεις ειδικά για Ιατρική
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Είναι πολύ psycho να κάνεις κάτι τέτοιο,άσε που μπορεί να μη σου αρέσει πάλι και να πάει τζάμπα πάλι ο κόπος!
Μείνε εκεί που είσαι το 1ο έτος,τότε θα κρίνεις και θα πράξεις ανάλογα.
miv
Επιφανές μέλος
xmmmm
Νεοφερμένος
Παντως μου φαινεται τρομερα ανευθυνο και εκ μερους σου και του περιβαλλοντος σου το γεγονος οτι ξοδεψες τοσα χρηματα και χρονο για σχεδιο κτλ για να μπεις σε μια σχολη χωρις να εχεις ψαξει ακριβως το αντικειμενο της μονο επειδη εχεις ακουσει οτι χτιζουν σπιτια... ελπιζω στο μελλον να εισαι πιο προσεκτικη και να ψαξεις πιο λεπτομερως τις σχολες που θα δηλωσεις.
oli@photographer
Νεοφερμένος
παντως στην φωτογραφια που ειμαι εγω εχουμε σχεδιο ΜΟΝΟ στο Α εξαμηνο ελευθερο...μα καλα πλακα μου κανεις....αφου σου λεω ομονος λογος που μου τη σπαει η σχολή είναι το γεγονος οτι σε ΟΛΑ τα μαθηματα σκιτσαρουμε και δεν υπαρχει μαθημα για διαβασμα...
kay
Νεοφερμένος
τα μαθηματικοφυσικα ειναι σχεδον ανυπαρκτα και οχι δεν ασχολουμαστε πολυ με τα στατικα, ειδικα στα 2 πρωτα χρονια.το θεμα με την αρχιτεκτονικη ειναι να ανοιξει πνευματικους και καλλιτεχνικους οριζοντες με νεα ερεθισματα,αξιοποιηση του ταλεντου σου και ταξιδια(απ τις ελαχιστες σχολες που πανε εκπαιδευτικες εκδρομες!!!).πολλη κουλτουρα.καμια φορα επισης το ταλεντο επιβραβευεται πολυ περισσοτερο απ τη σκληρη δουλεια(ειναι να το χεις!!!)(κ οταν λεω ταλεντο δεν εννοω το ποσο καλα εγραψες ελευθερο).επισης ειναι πολυ ανταγωνιστικη σχολη και παιζει να μαστε κ οι πιο σνομπ ανθρωποι στον κοσμο.αν σου αρεσει ο ανταγωνισμος μπορεις να το παρεις πατριωτικα για να κανεις τις πιο γαματες εργασιες.
ενταξει εγω γουσταρω αρχιτεκτονικη γιατι ειναι τοσο καλλιτεχνικη,τοσο σουπερ,τοσο πιεστικη και σπαστικη ως σχολη(ειμαι και μαζοχα!).προσωπικα εγω λέω καμια φορα να τα παρατησω ολα και να παω να γινω βιζουαλ αρτιστ στο μπερλιν,και αυτο γινεται οταν βρισκομαι σε δημιουργικο τελμα και ιδεες μου -οχι!μα γιατι!- δεν ειναι οι υπεργαματες κορυφαιες λυσεις.
αποριας αξιο ειναι πως αντεξες 2 χρονια το ελευθερο,στ αληθεια απορώ!
βασικα κατσε αυτην τη χρονια να δεις αν την παλευεις και δωσε 10 % για πολιτικους.ή καποια σχολη με διαβασμα σχολειου(ελεος κιολας!)-σκεψου και οτι το 90% των βιβλιων στη βιβλιοθηκη των αρχιτεκτονικων σχολων ειναι μονο φωτογραφιες!
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος
μωρε την καρδια μου πετρα να την κανω....μαθηματα δε με βλεπω να περναω... το προβλημα μου φιλε εγκειται -δυστυχως- στο αντικειμενο...απλα δεν ειχα καταλαβει απ εξω τι ακριβως ειναι η αρχιτεκτονικη, φανταζομουν ποιο αυστηρα και τυποποιημενα πραματα, και δυσκολα...μαθηματικα, φυσικες...ελεγα πως αλλιως ειναι δυνατον να σταθει ενα σπιτι. Γι' αυτο λεω για πολιτικους τωρα (αν και τους ειχα σκεφτει και πριν το μηχανογραφικο, αλλα κανεις δε με ενημερωσε για τις σαφεις διαφορες μεταξυ των δυο σχολων)......δεν εχω κα-μι-α απολυτως ορεξη να φτιαχνω καπελα απο υλικα που εχω σπιτι μου, μου φαινεται σαν ιδιωτικο κολλεγιο art&design αυτη η σχολη! και δεν ειμαι καλλιτεχνης...
-----------------------------------------
αλεκα, δε νομιζω απλα χανω μορια...
.....τι άλλο θα ακούσουμε...μα καλά ρε παιδιά που ζείτε έχετε χαζέψει από το πολύ διάβασμα για την συλλογή μορίων...έχασες το "δάσος" κοιτώντας τα μόρια...
και όπως προείπε κάποιος ΧΑΛΟΟΥ αρχιτεκτονική επέλεξες ...
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
απο διαβασμα μην περιμενεις τιποτα ,τουλ στην πατρα το πρωτο ετος βγηκε με μηδαμινο θεωρητικο διαβασμα.
Δεν ξέρω τι κάνετε στην Πάτρα, αλλά εμείς στα Χανιά έχουμε Ιστορία/Θεωρία Αρχιτεκτονικής και Ιστορία Τέχνης στο 1ο εξάμηνο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο θεωρητικά μαθήματα, μάλλον ανάπτυξη κριτικής σκέψης πάνω στο κάθε αντικείμενο θα έλεγα ότι είναι. Δεν είναι όμως ότι δεν έχουμε θεωρητικά μαθήματα στην αρχιτεκτονική και απλά σχεδιάζουμε συνέχεια (κυρίως στα πρώτα 2 έτη).
δεν εχω κα-μι-α απολυτως ορεξη να φτιαχνω καπελα απο υλικα που εχω σπιτι μου, μου φαινεται σαν ιδιωτικο κολλεγιο art&design αυτη η σχολη! και δεν ειμαι καλλιτεχνης...
Στο ιδιωτικό κολλέγιο art&design είναι πολύ πιθανό να μην είχες την τύχη και την ευκαιρία να τα κάνεις αυτά. Σίγουρα οι καθηγητές σου έχουν κάποιο λόγο που σου βάζουν τις εργασίες που σου βάζουν, και καλό θα ήταν αντί να γκρινιάζεις -όπως κάνουν οι περισσότεροι άλλωστε- να κάτσεις να βρεις το νόημα αυτής ακριβώς της άσκησης. Μπορεί μέσα στο καπέλο να κρύβεται και μια άσκηση στατικής...
Κι εγώ γκρίνιαζα που στο 1ο εξάμηνο είχα άπειρες γραπτές εργασίες και καταριόμουνα που είχαμε να κάνουμε περίληψη ολόκληρου βιβλίου σε ένα μάθημα, αλλά κατάλαβα, ότι διαβάζοντάς το και βρίσκοντας τα βασικά του σημεία ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθω και να καταλάβω τί έλεγε, και σε πληροφορώ ότι είναι από τα καλύτερα βιβλία που θα μπορούσα να διαβάσω.
kay
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω τι κάνετε στην Πάτρα, αλλά εμείς στα Χανιά έχουμε Ιστορία/Θεωρία Αρχιτεκτονικής και Ιστορία Τέχνης στο 1ο εξάμηνο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο θεωρητικά μαθήματα, μάλλον ανάπτυξη κριτικής σκέψης πάνω στο κάθε αντικείμενο θα έλεγα ότι είναι. Δεν είναι όμως ότι δεν έχουμε θεωρητικά μαθήματα στην αρχιτεκτονική και απλά σχεδιάζουμε συνέχεια (κυρίως στα πρώτα 2 έτη)..
καλα εμεις διναμε ειδικα στο πρωτο εξαμηνο με ανοιχτα βιβλια(θεματα κριτικης σκεψης)
garch
Πολύ δραστήριο μέλος
kay
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 292 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- Reader
- g59
- ch2006
- tsiobieman
- Pierre Bezukhov
- NeosUser2023
- panosT436
- sophiaa
- giorgos5002
- AggelikiGr
- AdonisV
- jYanniss
- V@Per
- physicscrazy
- Kate1914
- iminspain
- gegeorgiou90
- Ryuzaki
- Hased Babis
- constansn
- A350
- Than003
- Paragontas7000
- iew
- Drglitterstar
- marpa
- DiKar
- Nala
- chester20080
- Steliosgkougkou
- Κλημεντίνη
- BatGuin
- yenev
- Conne
- sofia07
- anastasia papa
- Bobaros32
- charmander
- Praxis
- Schlimazel
- Leo komm
- Joji
- BloodyFairy
- nucomer
- VouDou
- sakplat
- Unboxholics
- Enhypen
- Εριφύλη
- GeorgePap2003
- Vera
- Ness
- tomftw
- Vas199
- phleidhs
- Alessandra Eliza
- Johnman97
- thenutritionist
- J.Cameron
- Antonius
- oups
- eukleidhs1821
- F1L1PAS
- Philologist
- xakounaamatata
- angies
- calliope
- Ria99
- Scandal
- George9989
- Chrisa
- spring day
- Gus Roger10
- niaou
- T C
- Jimmy20
- elewnora
- ggl
- Pharmacist01
- No name
- nicole1982
- aggelosst9
- rafaela11
- Σωτηρία
- johnsala
- SlimShady
- Georgekk
- korlef
- gregory nub
- Athens2002
- Slytherin
- Alexecon1991
- KingOfPop
- clevercat
- ale
- barkos
- stefan
- MarcoReus
- the purge
- Xristinaqui
- ΘανάσοςG4
- chochoru
- Meow
- kiyoshi
- adonman
- Cortes
- paulkin94
- AK-92
- azula
- jimis2001
- Ziekr
- Giii
- lnesb
- fockos
- giannhs2001
- ag97
- BioChemical
- don_vito
- Panagiotis849
- Monster Hunter
- Lia 2006
- Greg1900
- Eri0611
- sweater weather
- Scott
- Γιωργος15773
- imyrcarn
- Viedo
- Θανασης Α.
- natalix
- TonyMontanaEse
- Melina K.
- boomerang
- Mariliaaa
- Darkking
- Barka
- roud
- ioannaion
- dimlevi
- civilian
- theodoraooo
- sofiannam
- Superhuman
- Έμμα
- uni77
- Unseen skygge
- Tina02
- jul25
- jimnikol21
- Revekka
- fmarulezkd
- Steffie88
- nick 3484
- Intravenous_drug
- GiorgosAsi
- cel123
- Ν.Χ.
- Ggpg
- louminis
- Spooky29
- Thanos_D
- Μάρκος Βασίλης
- mythos
- cynzp
- Memetchi
- Kostis-Palamas
- Rene2004
- marianna04
- hirasawayui
- desna
- tymvorixos
- future.nurse.29
- MarilynSt
- SweetGirl
- Trolling Stones
- Αριάνα123
- Kostakis45
- Αλκης Κ.
- jj!
- panos007
- Ststst02
- PanosBat
- Nefiki
- gwgw_5
- Griff
- kostas83
- Johanna Mark
- Vold
- Anonym0s
- St11
- Yiorgosk
- Lab13
- B747
- Eva
- luisnazariodelima
- eri548
- NightOwl
- Mukumbura
- fearless
- KaterinaL
- tasost
- Mhtsos001
- Ιωάννα2
- ada1974
- notis_19
- χημεια4λαιφ
- panagiotis23
- Idontknoww
- EiriniS20
- Libertus
- Dimitris9
- Dimitris2001
- PanosCh002
- Πα.Κ
- Maraki196
- Σπυρακος (^^)
- kay
- Dreamer_SW
- Serotonin
- Stathis2001a
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.