thesmilingchild
Νεοφερμένος
Ο thesmilingchild αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Σπουδάζω σε τμήμα μαθηματικών στην Ελλάδα για έξι μήνες έως τώρα. Εισήχθην σε αυτό κατόπιν συμμετοχής μου στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2024, κατά την αποφοίτησή μου από την Γ΄ τάξη ενός ΓΕΛ. Έχω πλέον διαπιστώσει πως για διαφόρους λόγους –που δεν πρόκειται να εκθέσω στο παρόν– οι νυν μαθηματικές μου σπουδές δεν μου αρέσουν. Σημειωτέον ότι τα ίδια τα μαθηματικά μου φαίνονται πολύ ψυχαγωγικά. Αν επέλεγα να ολοκληρώσω τις σπουδές αυτές, θα απαιτούντο τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια ακόμη.
Την πρώτη και μόνη φορά που συμμετείχα στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχα –χωρίς ιδιαίτερη μελέτη– τον βαθμό 17,8/20 στο μάθημα της «νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας». Μάλιστα, έχω διαπιστώσει ότι χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό.
Ο λόγος που ανέφερα τα ανωτέρω είναι ο εξής: Σκέφτομαι να συμμετάσχω ξανά στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2026 με στόχο την εισαγωγή μου στην νομική σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Η Νομική Σχολή νομίζω πως είναι κατάλληλη για εμένα, όχι μόνο λόγω της γλωσσικής μου κλίσεως, αλλά και επειδή οικογενειακώς έχουμε μια μακρά εμπειρία με δικαστήρια –αποκλειστικά για ενδοοικογενειακές υποθέσεις– οπότε διαθέτω μια σχετική εμπειρία. Ωσαύτως έχω μελετήσει νομικά κείμενα και επίσης μου φαίνονται ενδιαφέροντα. Ευτυχώς, ούτε ο χρόνος ούτε τα χρήματα αποτελούν ιδιαίτερο εμπόδιο για την ενδεχόμενη εκ νέου προετοιμασία μου για πανελλαδικές εξετάσεις· ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσω να ανταπροκιθώ στο αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτούν τα φροντιστήρια, αλλά ελπίζω αυτά να μην είναι απαραίτητα. Μοναδικό πρόβλημά μου συνιστά ότι –ενώ η νομική σαν επιστήμη, όπως και τα μαθηματικά, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα– είμαι πολύ αβέβαιος για το αν πράγματι θα μου αρέσει η νομική σαν σχολή, στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη· οπότε φοβάμαι μην επαναληφθεί το αντίστοιχο που συνέβη με το μαθηματικό τμήμα.
Την πρώτη και μόνη φορά που συμμετείχα στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχα –χωρίς ιδιαίτερη μελέτη– τον βαθμό 17,8/20 στο μάθημα της «νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας». Μάλιστα, έχω διαπιστώσει ότι χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό.
Ο λόγος που ανέφερα τα ανωτέρω είναι ο εξής: Σκέφτομαι να συμμετάσχω ξανά στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2026 με στόχο την εισαγωγή μου στην νομική σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Η Νομική Σχολή νομίζω πως είναι κατάλληλη για εμένα, όχι μόνο λόγω της γλωσσικής μου κλίσεως, αλλά και επειδή οικογενειακώς έχουμε μια μακρά εμπειρία με δικαστήρια –αποκλειστικά για ενδοοικογενειακές υποθέσεις– οπότε διαθέτω μια σχετική εμπειρία. Ωσαύτως έχω μελετήσει νομικά κείμενα και επίσης μου φαίνονται ενδιαφέροντα. Ευτυχώς, ούτε ο χρόνος ούτε τα χρήματα αποτελούν ιδιαίτερο εμπόδιο για την ενδεχόμενη εκ νέου προετοιμασία μου για πανελλαδικές εξετάσεις· ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσω να ανταπροκιθώ στο αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτούν τα φροντιστήρια, αλλά ελπίζω αυτά να μην είναι απαραίτητα. Μοναδικό πρόβλημά μου συνιστά ότι –ενώ η νομική σαν επιστήμη, όπως και τα μαθηματικά, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα– είμαι πολύ αβέβαιος για το αν πράγματι θα μου αρέσει η νομική σαν σχολή, στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη· οπότε φοβάμαι μην επαναληφθεί το αντίστοιχο που συνέβη με το μαθηματικό τμήμα.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8,838 μηνύματα.
@Panzerkampfwagen πιστεύω πως εσύ είσαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
η θεωρητικη δε θελει φροντιστηρια, διαβασμα θελει....πολυ διαβασμα. Εγω απο το 0 μεσα σε 6 μηνες ξεσκισματος εβγαλα αρκετα μορια για να μπω νομικη αθηνας.Αυτο απο το 0 και σε ελαχιστο χρονο.Αν οργανωσεις το διαβσμα σ απο τωρα κ παρεις βοηθηματα θα εισαι φουλ προετοιμασμενος μεχρι τοτε.Η ιστορια ισως θελει καμια βδομαδα ιδιαιτερα για καλυτερη καθοδηγηση στις πηγες,τα αρχαια επισης 2 βδομαδες για ακσησεις οπως κ τα λατινικα......η θεωρητικη βγαινει απο το σπιτι χαλαρα.
thesmilingchild
Νεοφερμένος
Ο thesmilingchild αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Πώς ακριβώς να αρχίσω την μελέτη, δεδομένου ότι στο Λύκειου ήμουν Θετική Κατεύθυνση και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειου δεν μελετούσα σχεδόν καθόλου τα θεωρητικά μαθήματα;η θεωρητικη δε θελει φροντιστηρια, διαβασμα θελει....πολυ διαβασμα. Εγω απο το 0 μεσα σε 6 μηνες ξεσκισματος εβγαλα αρκετα μορια για να μπω νομικη αθηνας.Αυτο απο το 0 και σε ελαχιστο χρονο.Αν οργανωσεις το διαβσμα σ απο τωρα κ παρεις βοηθηματα θα εισαι φουλ προετοιμασμενος μεχρι τοτε.Η ιστορια ισως θελει καμια βδομαδα ιδιαιτερα για καλυτερη καθοδηγηση στις πηγες,τα αρχαια επισης 2 βδομαδες για ακσησεις οπως κ τα λατινικα......η θεωρητικη βγαινει απο το σπιτι χαλαρα.
εγω μεσω θεωρητικης μπηκα τοτε στο πρωτο πτυχιο(καμια σχεση με θεωρητικη κατευθυνση),το πηρα κ υστερα μπηκα ιατρικη.Ολα ειναι θεμα ορεξης κ διασματος.Ουτε εγω ειχα επαφη με θεωρητικη κατευθυνση.Εαν ζοριζεσαι να τα οργανωσεις μονος σ πηγαινε σε ενα φροντιστηριο να σε βοηθησουν,λογικα θα πρεπει να πληρωσεις κατι.Εγω ειχα παρει ερμηνευτικα σχολια (3-4 μεγαλα τετραδια) απο μια φιλη μ κ τα ειχα μαθει απεξω ολα,ουτε που θυμαμαι ποσες σελιδες.....καλυτερα να σε κατευθυνουν οι φρεσκοι αποφοιτοι θεωρητικης γτ εγω ειμαι παπους πλεον σε αυτα.
thesmilingchild
Νεοφερμένος
Επίσης, πώς μπορώ να διασφαλίσω, σε ικανοποιητικό βαθμό, ότι η νομική σαν σχολή, στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, είναι όντως κατάλληλη για εμένα; Επιπροσθέτως, μερικοί συγγενείς που μίλησα σχετικά με αυτές τις σχολές, μου είπαν ότι εκεί οι καθηγητές βαθμολογούν καλά μόνο τα παιδιά τους ή τα παιδιά φίλων τους. Ισχύει κάτι τέτοιο ή πρόκειται για έναν από τους πολλούς μύθους;εγω μεσω θεωρητικης μπηκα τοτε στο πρωτο πτυχιο(καμια σχεση με θεωρητικη κατευθυνση),το πηρα κ υστερα μπηκα ιατρικη.Ολα ειναι θεμα ορεξης κ διασματος.Ουτε εγω ειχα επαφη με θεωρητικη κατευθυνση.Εαν ζοριζεσαι να τα οργανωσεις μονος σ πηγαινε σε ενα φροντιστηριο να σε βοηθησουν,λογικα θα πρεπει να πληρωσεις κατι.Εγω ειχα παρει ερμηνευτικα σχολια (3-4 μεγαλα τετραδια) απο μια φιλη μ κ τα ειχα μαθει απεξω ολα,ουτε που θυμαμαι ποσες σελιδες.....καλυτερα να σε κατευθυνουν οι φρεσκοι αποφοιτοι θεωρητικης γτ εγω ειμαι παπους πλεον σε αυτα.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,770 μηνύματα.
Οι ερωτήσεις που θα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι οι εξής :έχω διαπιστώσει ότι χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό.
Ο λόγος που ανέφερα τα ανωτέρω είναι ο εξής: Σκέφτομαι να συμμετάσχω ξανά στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2026 με στόχο την εισαγωγή μου στην νομική σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
- H Νομική επαγγελματικά μπορεί να μου προσφέρει κάτι βιώσιμο;
- Υπάρχει νομικό background στη οικογένεια;
Αν η απάντηση είναι όχι κάτσε στη σχολή που είσαι
Το "χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό." δεν λέει τίποτα στον συγκεκριμένο κλάδο τις περισσότερες φορές. Αυτό που μετράει είναι οι βαριές γνωριμίες. Τις έχεις; Αν όχι το επόμενο ερώτημα είναι : "Είναι εύκολο να τις χτίσεις;" Αν πάλι η απάντηση είναι όχι τότε λυπάμαι αλλά η νομική δεν είναι για σένα
Πιστεψε με πιο ευκολα μπαίνεις σε κλάδους του Quant Finance μέσω του μαθηματικού παρά σε οποιοδήποτε κλάδο της νομικής που μπορεί να αποφέρει ένα σχετικά "οκ" εισόδημα
thesmilingchild
Νεοφερμένος
Αν θέλω να γίνω δικαστής η εισαγγελέας αντί για δικηγόρος –αφού ολοκληρώσω την απαιτούμενη πρακτική σαν δικηγόρος βεβαίως–, τότε πάλι πρέπει να έχω σπουδαίες γνωριμίες;Οι ερωτήσεις που θα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι οι εξής :
- H Νομική επαγγελματικά μπορεί να μου προσφέρει κάτι βιώσιμο;
- Υπάρχει νομικό background στη οικογένεια;
Αν η απάντηση είναι όχι κάτσε στη σχολή που είσαι
Το "χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό." δεν λέει τίποτα στον συγκεκριμένο κλάδο τις περισσότερες φορές. Αυτό που μετράει είναι οι βαριές γνωριμίες. Τις έχεις; Αν όχι το επόμενο ερώτημα είναι : "Είναι εύκολο να τις χτίσεις;" Αν πάλι η απάντηση είναι όχι τότε λυπάμαι αλλά η νομική δεν είναι για σένα
Πιστεψε με πιο ευκολα μπαίνεις σε κλάδους του Quant Finance μέσω του μαθηματικού παρά σε οποιοδήποτε κλάδο της νομικής που μπορεί να αποφέρει ένα σχετικά "οκ" εισόδημα
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,770 μηνύματα.
δίνεις εξετάσεις για δικαστής! Πρέπει να διαβάσεις πολύ-πάρα πολυτότε πάλι πρέπει να έχω σπουδαίες γνωριμίες;
Απο κει και πέρα αν έχεις γνωστο δικαστή κλπ είναι πιο εύκολο να περάσεις τις προφορικές εξετάσεις στις οποίες κόβονται οι περισσότεροι
Διάβασα την ιστορία σου και λυπάμαι για αυτό. Αναρωτιέμαι αν η σκέψη να ασχοληθείς με τη Νομική προέκυψε από την ανάγκη σου να αντιμετωπίσεις τα δικά σου θέματα. Είναι πραγματικά κάτι που θέλεις να κάνεις; Συνδέεται με κάποια επιθυμία να βοηθήσεις ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα;Η Νομική Σχολή νομίζω πως είναι κατάλληλη για εμένα, όχι μόνο λόγω της γλωσσικής μου κλίσεως, αλλά και επειδή οικογενειακώς έχουμε μια μακρά εμπειρία με δικαστήρια –αποκλειστικά για ενδοοικογενειακές υποθέσεις– οπότε διαθέτω μια σχετική εμπειρία.
Επίσης για τις πανελλήνιες που λες πρόλαβες την προθεσμία συμμετοχής; Ήταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Αλλιώς μπορείς να συμπληρώσεις εκ νέου μηχανογραφικό φέτος για τις θέσεις του 10%.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,306 μηνύματα.
Θες να μπεις σε έναν από τους πιο βρώμικους χώρους επαγγέλματος. Οι γνωριμίες είναι το Α και το Ω. Παντού φυσικά παίζουν μεγάλο ρόλο αλλά σε ορισμένα επαγγέλματα ακόμα παραπάνω.Αν θέλω να γίνω δικαστής η εισαγγελέας αντί για δικηγόρος –αφού ολοκληρώσω την απαιτούμενη πρακτική σαν δικηγόρος βεβαίως–, τότε πάλι πρέπει να έχω σπουδαίες γνωριμίες;
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Σπουδάζω σε τμήμα μαθηματικών στην Ελλάδα για έξι μήνες έως τώρα. Εισήχθην σε αυτό κατόπιν συμμετοχής μου στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2024, κατά την αποφοίτησή μου από την Γ΄ τάξη ενός ΓΕΛ. Έχω πλέον διαπιστώσει πως για διαφόρους λόγους –που δεν πρόκειται να εκθέσω στο παρόν– οι νυν μαθηματικές μου σπουδές δεν μου αρέσουν. Σημειωτέον ότι τα ίδια τα μαθηματικά μου φαίνονται πολύ ψυχαγωγικά. Αν επέλεγα να ολοκληρώσω τις σπουδές αυτές, θα απαιτούντο τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια ακόμη.
Για να καταλάβω... αυτή τη στιγμή είσαι πρωτοετής φοιτητής σε τμήμα Μαθηματικών και κατάλαβες σε 3 μήνες ότι τα Μαθηματικά αν και τα βρίσκεις ψυχαγωγικά δεν σε ενδιαφέρουν ώστε να συνεχίσεις σε αυτά τις σπουδές σου και αντί αυτού θέλεις να δώσεις Πανελλήνιες από άλλη κατεύθυνση με μόνο κοινό μάθημα την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία σε 1,5 χρόνο από τώρα για μια σχολή αρκετά υψηλόβαθμη που δεν ξέρεις εαν σου αρέσει όντως.
Κατά πάσα πιθανότητα τρολλάρεις, αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις 10% φέτος και να περάσεις σε μια άλλη σχολή του πεδίου σου που ίσως σε ενδιαφέρει περισσότερο. Και μετά εαν τόσο πολύ έχεις πόθο τη Νομική επιστήμη δώσε κατατακτήριες.
η θεωρητικη δε θελει φροντιστηρια, διαβασμα θελει....πολυ διαβασμα. Εγω απο το 0 μεσα σε 6 μηνες ξεσκισματος εβγαλα αρκετα μορια για να μπω νομικη αθηνας.Αυτο απο το 0 και σε ελαχιστο χρονο.Αν οργανωσεις το διαβσμα σ απο τωρα κ παρεις βοηθηματα θα εισαι φουλ προετοιμασμενος μεχρι τοτε.Η ιστορια ισως θελει καμια βδομαδα ιδιαιτερα για καλυτερη καθοδηγηση στις πηγες,τα αρχαια επισης 2 βδομαδες για ακσησεις οπως κ τα λατινικα......η θεωρητικη βγαινει απο το σπιτι χαλαρα.,
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος χωρίς βάσεις στα Αρχαία Ελληνικά μπορεί σε 6 μήνες να αριστεύσει μόνος του διαβάζοντας από το σπίτι. Είχα τόσους φίλους της Θεωρητικής κατεύθυνσης και μάλιστα αρίστους και κανείς δεν μου το έχει περιγράψει τόσο εύκολο.
thesmilingchild
Νεοφερμένος
Πρώτον, όχι τρεις μήνες αλλά έξι. Όχι πως έχει μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά το ότι δεν μου αρέσει η σχολή, αυτό προέκυψε από την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Η σχολή είναι περιττά δύσκολη, ήτοι υποχρεώνομαι να αντιγράφω έναν πίνακα τρεις ώρες, επειδή οι καθηγητές δεν θέλουν να αναρτήσουν τις σημειώσεις. Το μόνο βέβαιον είναι πως η νυν σχολή μου δεν μου αρέσει. Πέραν τούτου, εάν πρόκειται να καταβάλω τόσο πολύ κόπο για να περάσω στην νομική, σίγουρα θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσω πως δεν θα επαναληφθεί το ίδιο που έγινε με την μαθηματική σχολή. Δεν λέω πως η νομική δεν μου φαίνεται ενδιαφέρουσα. Αλλά το να έχω την διάθεση να ολοκληρώσω μια σχολή, προϋποθέτει προφανώς περισσότερα από το απλό ενδιαφέρον περί του αντικειμένου.Για να καταλάβω... αυτή τη στιγμή είσαι πρωτοετής φοιτητής σε τμήμα Μαθηματικών και κατάλαβες σε 3 μήνες ότι τα Μαθηματικά αν και τα βρίσκεις ψυχαγωγικά δεν σε ενδιαφέρουν ώστε να συνεχίσεις σε αυτά τις σπουδές σου και αντί αυτού θέλεις να δώσεις Πανελλήνιες από άλλη κατεύθυνση με μόνο κοινό μάθημα την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία σε 1,5 χρόνο από τώρα για μια σχολή αρκετά υψηλόβαθμη που δεν ξέρεις εάν σου αρέσει όντως.
Κατά πάσα πιθανότητα τρολλάρεις, αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις 10% φέτος και να περάσεις σε μια άλλη σχολή του πεδίου σου που ίσως σε ενδιαφέρει περισσότερο. Και μετά εάν τόσο πολύ έχεις πόθο τη Νομική επιστήμη δώσε κατατακτήριες.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος χωρίς βάσεις στα Αρχαία Ελληνικά μπορεί σε 6 μήνες να αριστεύσει μόνος του διαβάζοντας από το σπίτι. Είχα τόσους φίλους της Θεωρητικής κατεύθυνσης και μάλιστα αρίστους και κανείς δεν μου το έχει περιγράψει τόσο εύκολο.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,936 μηνύματα.
Πρώτον, όχι τρεις μήνες αλλά έξι. Όχι πως έχει μεγάλη διαφορά. Όσον αφορά το ότι δεν μου αρέσει η σχολή, αυτό προέκυψε από την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Η σχολή είναι περιττά δύσκολη, ήτοι υποχρεώνομαι να αντιγράφω έναν πίνακα τρεις ώρες, επειδή οι καθηγητές δεν θέλουν να αναρτήσουν τις σημειώσεις. Το μόνο βέβαιον είναι πως η νυν σχολή μου δεν μου αρέσει. Πέραν τούτου, εάν πρόκειται να καταβάλω τόσο πολύ κόπο για να περάσω στην νομική, σίγουρα θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσω πως δεν θα επαναληφθεί το ίδιο που έγινε με την μαθηματική σχολή. Δεν λέω πως η νομική δεν μου φαίνεται ενδιαφέρουσα. Αλλά το να έχω την διάθεση να ολοκληρώσω μια σχολή, προϋποθέτει προφανώς περισσότερα από το απλό ενδιαφέρον περί του αντικειμένου.
Μέσα Σεπτεμβρίου το νωρίτερο να ξεκίνησες και έχουμε μέσα Ιανουαρίου - αυτό το λεω 4 μήνες. Αν βγάλεις και μισό μήνα διακοπών Χριστουγέννων πάμε στους τρεισήμισι μήνες.
Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις - σίγουρα δεν είναι καθόλου χρήσιμο να τρολλάρεις σε ένα σχολικό φόρουμ.
thesmilingchild
Νεοφερμένος
Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν «τρολάρω». Αυτά που λέω τα λέω και τα εννοώ. Τα λέω σοβαρότατα. Το ότι «τρολάρω» είναι υποκειμενική σας κρίση.Μέσα Σεπτεμβρίου το νωρίτερο να ξεκίνησες και έχουμε μέσα Ιανουαρίου - αυτό το λεω 4 μήνες. Αν βγάλεις και μισό μήνα διακοπών Χριστουγέννων πάμε στους τρεισήμισι μήνες.
Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις - σίγουρα δεν είναι καθόλου χρήσιμο να τρολλάρεις σε ένα σχολικό φόρουμ.
Corfu kitty
Νεοφερμένος
Η Corfu kitty αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Αγαπητέ, η άρτια χρήση της γλώσσας είναι μειζονος σημασίας προσόν για οποιονδήποτε επιστήμονα ανεξαρτήτως ειδικότητας. Ιδιαίτερα οι μαθηματικοί, έχοντας μάθει να οργανώνουν τις σκέψεις τους δύνανται να δομήσουν μεστό λόγο με λογική αλληλουχία νοημάτων. Ούσα τριτοετής στο τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ και εισαχθεισα με βαθμό 18,2 στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας θεωρώ σημαντικό να αναφέρω ότι η Μαθηματική επιστήμη δεν είναι οι ασκησουλες που λύναμε στο λύκειο αλλά οι ιδέες και οι αποδεικτικές ασκήσεις που εισχωρούν σε βάθος στις έννοιες. Προκειμένου να τα αγαπήσεις απαιτείται χρόνος για κατανόηση μέσα από δοκιμές και λάθη, ενδεχομένως η μετάβαση από το λύκειο στο πανεπιστημιο να σου ήταν απότομη. Λυπάμαι που δεν αναρτούν οι καθηγητές σημειώσεις, όμως υπάρχουν και τα συγγράμματα αν συμβαδίζουν με την ύλη σας. Το μόνο κακό του πανεπιστημίου είναι ότι παρότι η έμφαση δίνεται στην ουσία στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις όλη την ύλη και να την κάνεις κτήμα σου και ως εκ τούτου χάνεται ένα μέρος από τη μαγεία, εντούτοις αυτό συμβαίνει σε όλες τις σχολές. Για τη νομική δεν θα εκφέρω άποψη καθότι δεν έχω γνώσειςΣπουδάζω σε τμήμα μαθηματικών στην Ελλάδα για έξι μήνες έως τώρα. Εισήχθην σε αυτό κατόπιν συμμετοχής μου στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2024, κατά την αποφοίτησή μου από την Γ΄ τάξη ενός ΓΕΛ. Έχω πλέον διαπιστώσει πως για διαφόρους λόγους –που δεν πρόκειται να εκθέσω στο παρόν– οι νυν μαθηματικές μου σπουδές δεν μου αρέσουν. Σημειωτέον ότι τα ίδια τα μαθηματικά μου φαίνονται πολύ ψυχαγωγικά. Αν επέλεγα να ολοκληρώσω τις σπουδές αυτές, θα απαιτούντο τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια ακόμη.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ακριβώς αυτό που είπα παραπάνωΘες να μπεις σε έναν από τους πιο βρώμικους χώρους επαγγέλματος. Οι γνωριμίες είναι το Α και το Ω
δεν ξέρω γιατί υπαρχει αυτή η τρέλα με σχολές που αν δεν έχεις γνωριμίες θα καταλήξεις 100% να κανεις κάτι άλλο επαγγελματικα
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,306 μηνύματα.
Συνήθως ο "ερωτευμένος" τυφλώνεται δεν λέμε ; Ίσως αυτό να είναι και το σωστό. Αλλά στην ουσία κάθε σχολή την βγάζεις δύο φορές. Η πρώτη είναι τα χρόνια που σπουδάζεις. Η δεύτερη είναι όταν αρχίσεις να εργάζεσαι στον χώρο ή προσπαθείς να εργαστείς στον χώρο και αντιλαμβάνεσαι πόσο απέχει η πραγματικότητα απο αυτή της σχολής.Ακριβώς αυτό που είπα παραπάνω
δεν ξέρω γιατί υπαρχει αυτή η τρέλα με σχολές που αν δεν έχεις γνωριμίες θα καταλήξεις 100% να κανεις κάτι άλλο επαγγελματικα
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4,620 μηνύματα.
Σε αυτό τουλάχιστον μπορώ με μεγάλη ασφάλεια να σου απαντήσω ότι, τουλάχιστον όσο αφορά τη Νομική Αθηνών, δεν ισχύει. Εμένα αντικειμενική μου φαίνεται σε γενικές γραμμές η βαθμολόγησή τους και αν το αξίζει το γραπτό σου βάζουν και 10.Επιπροσθέτως, μερικοί συγγενείς που μίλησα σχετικά με αυτές τις σχολές, μου είπαν ότι εκεί οι καθηγητές βαθμολογούν καλά μόνο τα παιδιά τους ή τα παιδιά φίλων τους. Ισχύει κάτι τέτοιο ή πρόκειται για έναν από τους πολλούς μύθους;
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,939 μηνύματα.
Μαλάκα και έλεγα στον εαυτό μου δε παίζει να υπάρχουν πολλοί καθυστερημένοι σαν εμένα...@Panzerkampfwagen πιστεύω πως εσύ είσαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
Το διαβάζω και απαντώ, ευχαριστώ για τη πάσα!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αγαπητέ φίλε, καταρχάς να σου πω πως έχω υπάρξει πρώην συνάδελφός σου που εισήχθη Νομική ΑΠΘ με κατατακτήριες, οπότε έχω περάσει και από τα δύο έδρανα. Σημειωτέον πως δεν έχω διαβάσει καμία απάντηση από κάτω, οπότε αν επαναλάβω κάτι που κάποιος ανέφερε πρωτύτερα δεν το αντέγραψα.Σπουδάζω σε τμήμα μαθηματικών στην Ελλάδα για έξι μήνες έως τώρα. Εισήχθην σε αυτό κατόπιν συμμετοχής μου στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2024, κατά την αποφοίτησή μου από την Γ΄ τάξη ενός ΓΕΛ. Έχω πλέον διαπιστώσει πως για διαφόρους λόγους –που δεν πρόκειται να εκθέσω στο παρόν– οι νυν μαθηματικές μου σπουδές δεν μου αρέσουν. Σημειωτέον ότι τα ίδια τα μαθηματικά μου φαίνονται πολύ ψυχαγωγικά. Αν επέλεγα να ολοκληρώσω τις σπουδές αυτές, θα απαιτούντο τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια ακόμη.
Πάμε λοιπόν στην ουσία αυτού που λες:
Αυτό είναι απαράδεκτο υπό την έννοια πως εφόσον δεν μας λες τι δεν σου αρέσει στο μαθηματικό, δε μπορεί κάποιος να ξέρει και να σου απαντήσει πως δε θα συναντήσει και κάτι παρόμοιο στη νομική. Η αλήθεια είναι πως οι δύο επιστήμες έχουν πολλά παραπάνω κοινά από όσα νομίζεις.Έχω πλέον διαπιστώσει πως για διαφόρους λόγους –που δεν πρόκειται να εκθέσω στο παρόν– οι νυν μαθηματικές μου σπουδές δεν μου αρέσουν.
Αν είσαι καλός, καθότι μ.ο. στα περισσότερα μαθηματικά τμήματα είναι γύρω στα 7 έτη.θα απαιτούντο τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια ακόμη.
Αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό να θεμελιώσει οποιαδήποτε αξίωση νομικού ταλέντου (αν αυτό έχεις στο νου σου). Η ευχέρεια λόγου βοηθάει παντού, ίσως λίγο παραπάνω στη συγγραφή κάποιων νομικών κειμένων. Αλλά μέχρι εκεί.Την πρώτη και μόνη φορά που συμμετείχα στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχα –χωρίς ιδιαίτερη μελέτη– τον βαθμό 17,8/20 στο μάθημα της «νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας». Μάλιστα, έχω διαπιστώσει ότι χειρίζομαι με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον λόγο, τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό.
Και πάλι, ούτε αυτό από μόνο του αξιώνει κάτι αλλά σίγουρα το να έχεις μια πρώτη επαφή με το τόπικ δεν είναι άσχημο!επειδή οικογενειακώς έχουμε μια μακρά εμπειρία με δικαστήρια –αποκλειστικά για ενδοοικογενειακές υποθέσεις– οπότε διαθέτω μια σχετική εμπειρία. Ωσαύτως έχω μελετήσει νομικά κείμενα και επίσης μου φαίνονται ενδιαφέροντα.
Το πιο καίριό σου ερώτημα πηγάζει απευθείας με το ότι αντιφάσκεις στο ότι αρνείσαι να μας πεις τι δεν σου αρέσει στο μαθηματικό.Μοναδικό πρόβλημά μου συνιστά ότι –ενώ η νομική σαν επιστήμη, όπως και τα μαθηματικά, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα– είμαι πολύ αβέβαιος για το αν πράγματι θα μου αρέσει η νομική σαν σχολή, στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη· οπότε φοβάμαι μην επαναληφθεί το αντίστοιχο που συνέβη με το μαθηματικό τμήμα.
Όπως και κάθε σπουδαία και σοβαρή επιστήμη (και πίστεψέ με σπουδαιότερη επιστήμη από τη νομική δεν υπάρχει) απαιτεί κόπο, μόχθο, ατελείωτες ώρες ενασχόλησης, ατελείωτα ρίσκα, ατελείωτα κενά, άπειρες ώρες στυγνού διαβάσματος μη μπορώντας να καταλάβεις οτιδήποτε. Εκεί το χάνουν και πολλά οιονεί νομικά ταλέντα.
Νομίζουν ότι με το καλημέρα θα γίνουν αρεοπαγίτες (δε το λέω προσωπικά σε εσένα, αλλά φαντάζομαι κάπου εκεί κολλάς).
Αν είσαι διατεθειμένος να μου πεις που δε γουστάρεις το μαθηματικό, μπορώ να σου δώσω πληρέστερη απάντηση.
Αυτό είναι ψέμα.Επίσης, πώς μπορώ να διασφαλίσω, σε ικανοποιητικό βαθμό, ότι η νομική σαν σχολή, στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, είναι όντως κατάλληλη για εμένα; Επιπροσθέτως, μερικοί συγγενείς που μίλησα σχετικά με αυτές τις σχολές, μου είπαν ότι εκεί οι καθηγητές βαθμολογούν καλά μόνο τα παιδιά τους ή τα παιδιά φίλων τους. Ισχύει κάτι τέτοιο ή πρόκειται για έναν από τους πολλούς μύθους;
Η Νομική ΑΠΘ έχει από τους κορυφαίους καθηγητές στο τομέα τους (από Ιστορία Δικαίου μέχρι Εργατικό Δικονομικό Δίκαιο). Μέρος του να είσαι κορυφαίος είναι να αντιμετωπίζεις όλους τους φοιτητές ισοτίμως.
Πας τη βαλίτσα πολύ πολύ μακριά.Αν θέλω να γίνω δικαστής η εισαγγελέας αντί για δικηγόρος –αφού ολοκληρώσω την απαιτούμενη πρακτική σαν δικηγόρος βεβαίως–, τότε πάλι πρέπει να έχω σπουδαίες γνωριμίες;
Πέρνα πρώτα νομική, κάνε Γενικό Ποινικό και Δικαιοπραξίες για αρχή και μετά σκέψου το δικαστικό.
Ε όχι και μαγικά τα μαθηματικά. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα εντελώς εκτός ύλης.Αγαπητέ, η άρτια χρήση της γλώσσας είναι μειζονος σημασίας προσόν για οποιονδήποτε επιστήμονα ανεξαρτήτως ειδικότητας. Ιδιαίτερα οι μαθηματικοί, έχοντας μάθει να οργανώνουν τις σκέψεις τους δύνανται να δομήσουν μεστό λόγο με λογική αλληλουχία νοημάτων. Ούσα τριτοετής στο τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ και εισαχθεισα με βαθμό 18,2 στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας θεωρώ σημαντικό να αναφέρω ότι η Μαθηματική επιστήμη δεν είναι οι ασκησουλες που λύναμε στο λύκειο αλλά οι ιδέες και οι αποδεικτικές ασκήσεις που εισχωρούν σε βάθος στις έννοιες. Προκειμένου να τα αγαπήσεις απαιτείται χρόνος για κατανόηση μέσα από δοκιμές και λάθη, ενδεχομένως η μετάβαση από το λύκειο στο πανεπιστημιο να σου ήταν απότομη. Λυπάμαι που δεν αναρτούν οι καθηγητές σημειώσεις, όμως υπάρχουν και τα συγγράμματα αν συμβαδίζουν με την ύλη σας. Το μόνο κακό του πανεπιστημίου είναι ότι παρότι η έμφαση δίνεται στην ουσία στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις όλη την ύλη και να την κάνεις κτήμα σου και ως εκ τούτου χάνεται ένα μέρος από τη μαγεία, εντούτοις αυτό συμβαίνει σε όλες τις σχολές. Για τη νομική δεν θα εκφέρω άποψη καθότι δεν έχω γνώσεις
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 72 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jYanniss
- Corfu kitty
- Praxis
- thesmilingchild
- Pablo99
- charmander
- Μήτσος10
- Drglitterstar
- Unboxholics
- panosT436
- GeorgePap2003
- Φινεύς
- physicscrazy
- Nosokomos
- jellojina
- giorgos8907
- Panatha mono
- Hased Babis
- Paragontas7000
- Ryuzaki
- E.Z
- A350
- Scandal
- Kate1914
- MarcoReus
- shuuu
- iew
- antonis97
- Kzaro
- Debugging_Demon
- Chris1993
- χημεια4λαιφ
- AggelikiGr
- Maynard
- BatGuin
- doctoradrian
- Eagle Eye
- pem
- constansn
- fgk
- trifasikodiavasma
- allall1
- thomasmmmm1234
- Nala
- Totreno
- ΚΤr
- bibliofagos
- idkser
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.