Ναι αλλά αυτό δεν νομίζω ότι θα το κάνουν οι πανεπιστημιακοί και με το δίκιο τους. Δεν νομίζω ότι θα πληρώσει κανείς έτσι και αλλιώς.
Αυτό ακριβώς...
Ακόμη κι αν όντως αυτοί οι τραμπάκουλες της Κυβερνήσεως το έχουν δει "ζεστά" και πιστεύουν ότι θα εξοικονομήσουν έτσι δεκάδες εκατομμύρια € (

),ακόμη κι αν μαγειρέψουν το νόμο μέσα σε μια νύχτα (ενώ άλλα θέματα που "καίνε" είναι ακόμα στο ψυγείο) ποιος θα συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο;Και ποιος θα το εφαρμόσει κιόλας;Ο πρύτανης/πρόεδρος Τ.Ε.Ι. που του έφαγαν τα αποθεματικά με το P.S.I. ή ο καθηγητής που του έκοψαν το μισό μηνιάτικο;
Και το χαράτσι της ΔΕΗ δεν έπαιζε, όμως ο συνάδελφος το διευθέτησε. Κάνε τις αναγωγές σου.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα φιλαράκο...
Το "χαράτσι" αποφέρει
ΔΙΣ εσόδων στο Κράτος και ξεβρακώνει φορολογικά ορισμένους "φτωχούς"...εδώ μιλάμε για ΨΙΧΟΥΛΑ!Ακόμη και 1.000€ το χρόνο να βάλει στον καθένα,πόσα χρήματα θα μαζευτούν νομίζεις;Ακόμη και ΟΛΟΙ να τα πλήρωναν,το ποσό θα ήταν μικρότερο κι απ'το μισό απ'όσο έχει φοροδιαφύγει μέσα σ'ένα χρόνο ο Τόλης ο Βοσκόπουλος!
Που ακόμη κι αν πέσουν απειλές του στυλ "βάλτε δίδακτρα αλλιώς σας απολύουμε" για κάτι τόσο ασήμαντο,πως θα σε αναγκάσει ο άλλος να πληρώσεις;Θα του πεις "τι,δίδακτρα;;;Ευχαριστώ πολύ,φεύγω,πέρνω τις ECTS μου και πάω με μεταγραφή σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού,να πληρώνω και να έχει τουλάχιστον αντίκρυσμα"!
Δεν είναι το ίδιο το "δεν πληρώνεις δίδακτρα;Διαγράφεσαι απ'τη σχολή" με το "δεν πληρώνεις χαράτσι;NO φορολογική ενημερότητα,NO ρεύμα,MAYBE κατάσχεση κ.λπ."!
Σιγά τα ωά κι αν μας διαγράψουν όλους!Υπάρχουν κι αλλού "πορτοκαλιές",άμα είναι να μας το πουν να φύγουμε μια ώρα αρχύτερα!
Πιστέψτε με,αν η υπόθεση αυτή είχε "ψωμί" θα το είχαν κάνει χρόοοοονια τώρα!Αν μη τι άλλο τόσα χρόνια έχουν αποδείξει ότι στο να εφευρίσκουν εύκολες και γρήγορες φοροεισπρακτικές λύσεις σε βάρος των "πολλών" είναι μανούλες! Το ότι βγαίνουν στα Μ.Μ.Ε. τέτοια ασόβαρα δημοσιεύματα δείχνει απλά την τραγικότητα της κατάστασής μας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.