Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
το κυριότερο που πρέπει να σε προβληματίζει είναι αυτά τα περιττά μαθήματα όπως τα σκέφτεσαι εσύ πόσο μπορεί να σε δυσκολέψουν. Αν δε σε πειράζει ιδιαίτερα τότε ναι θα μπορούσε να το δει κάποιος ως έναν χαμένο χρόνο από την άποψη πως για πληροφορική μιλάμε κάποια πράγματα τα μαθαίνεις και εκτός σχολής ( ειδικά για τους τομείς που αναφέρεις ). Τώρα οκ αν είναι να φτάσεις 4ο έτος και να χρωστάς τη μισή σχολή για αυτό το λόγο κάντο από τώρα το 10% αμα είναι για να μη χτυπάς το κεφάλι σου μετά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης
nPb
Επιφανές μέλος
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποια είναι η κύρια διαφορά, όσων το επάγγελαμ που ακολουθεί κάποιος, αν επιλέξει ΔΕΤ ή Δ.ΕΟ.Σ. ;
Είχα κάνει τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και μου είχαν προτείνει ΔΕΤ,το οποίο φαίνεται ενδιαφέρον,αλλα΄σίγουρα δεν είμαι σε θέση να κρίνω.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
Βασικά, το ΔΕΤ λίγη σχέση έχει με το τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ. Αν θες πληροφορική με οικονομικά καλύτερα κάτσε καθώς το τμήμα πληροφορικής σίγουρα δε θα σε καλύψει(τα μαθήματα οικονικων τα παίρνουμε μόνο και μόνο για ευκολότερο πτυχίo ), ενώ στο ΔΕΤ θα κάνεις οικονομικοδιοικητικάsth κάνοντας ένα επιφανειακό utilize της πληροφορικής. Πρόκειται για καθαρόαιμο τμήμα πληροφορικής με πολύ μάχιμη δυσκολία όσο περνάν τα εξάμηνα.
καθαρόαιμο τμήμα πληροφορικής πάει για το ΔΕΤ? :/
βασικά όχι δεν με ενδιαφέρουν τα οικονομικά.. ο λόγος που δήλωσα δετ και όχι πληροφορική ήταν το στοιχείο του marketing κάτι που βλέπω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά.. γιατί μόνο ένα μάθημα εμβαθύνει -όσο γίνεται να εμβαθύνει κανείς με ένα μόνο μάθημα- σε αυτό..
αυτο που ειπες πιο πανω για το ποσο εμβανθυνουν στις διαφορες γλωσσες προγραμματισμου.. μην νομιζεις οτι στην πληροφορικη θα σου μαθουν τελεια την C ή οτιδηποτε.. παλι σφαιρικες γνωσεις σου δινουν για να μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να εστιασεις εκει θελεις... αυτα !
εγω τωρα δινω πανελληνιες και σκεφτομαι για την πληροφικη του ΟΠΑ ή την Εφαρμοσμενη Πληροφορικη στο ΠΑΜΑΚ... δεν εχω αποψη δηλαδη για το ΔΕΤ οπου εισαι τωρα.. αλλα πιστευω οτι αν τα οικονομικα δεν σε ενδιαφερουν απλα θελεις σφαιρικες γνωσεις μαρκετινγκ κτλ. καλυτερα να προσπαθησεις να μπεις σε ενα καθαρο τμημα πληροφρικης αφου σε ενδιαφερει πιο πολυ... και μετα με ενα μεταπτυχιακο ή διαφορα σεμιναρια μπορεις να παρεις γνωσεις γυρω απο το μαρκετινγκ... !
αυτο που ειπες πιο πανω για το ποσο εμβανθυνουν στις διαφορες γλωσσες προγραμματισμου.. μην νομιζεις οτι στην πληροφορικη θα σου μαθουν τελεια την C ή οτιδηποτε.. παλι σφαιρικες γνωσεις σου δινουν για να μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να εστιασεις εκει θελεις... αυτα !
ναι όπως τα λες δίκιο έχεις... thanks! Δεν με έφταναν η πανελλήνιες πέρσι σκάω και με το 10% φέτος.. :p τραγικό... Είσαι από Θεσσαλονίκη και σκέφτεσαι ΠΑΜΑΚ ;
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.κοίτα για το ΔΕΟΣ δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω ασχολειθεί καθόλου.. όσο για το ΔΕΤ -που μάλλον δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής αφού το ψάχνω για να φύγω :p αλλά τέλος πάντων- σαν τμήμα είναι αρκετά καλό. Οι περισσότεροι καθηγητές του πρώτου έτους που έχω δει είναι ικανοποιητικοί, ειδικά στα μαθήματα της πληροφορικής είναι εξαιρετικοί θα έλεγα... βέβαια έχουμε και εμείς κάποιους προβληματικούς.. (πολύ προβληματικούς όμως :p)... το θέμα είναι αν σου αρέσει το αντικείμενο. μπλέκει διάφορα ήδη μαθημάτων... από οικονομικά (μικροοικονομία μακροοικονομία λογιστική ....), διοίκηση, εέεενα και μοναδικό marketing (καημός θα μου μείνει), ποσοτικές και μαθηματικά, και εννοείται πληροφορική. Για τις επαγγελματικές προοπτικές συγκεκριμένα που ρωτάς ίσως σε βοηθήσει αυτό: https://www.dmst.aueb.gr/index.php/el/department/profperspectives
ναι όπως τα λες δίκιο έχεις... thanks! Δεν με έφταναν η πανελλήνιες πέρσι σκάω και με το 10% φέτος.. :p τραγικό... Είσαι από Θεσσαλονίκη και σκέφτεσαι ΠΑΜΑΚ ;
Οχι δεν ειμαι απο θεσσαλονικη ... Απο Πάργα ειμαι ... αν εχετε ακουστα !
απλα η ΑΣΟΕΕ νομιζω σαν σχολη ειναι λιγο πιο χαοτικη... δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το λεω.. παρολο που εχει πολυ καλο επιπεδο καθηγητων, ονομα ισως, κτλ.
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.