Guest 875331
Επισκέπτης

Πρώτον μην επηρεάζεσαι με ότι διαβάζεις στο ίντερνετ, ιδίως σε όχι τόσο σόβαρα site όπως αυτό.Και εγώ στο Μητροπολιτικό σκέφτομαι να πάω μόλις τελειώσω το λύκειο (φέτος) αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ και με επηρεάζουν κάπως όλα όσα διαβάζω εδώ...Όσο για τα μαθήματα το πρόγραμμα που θέλω να ακολουθήσω έχει 24, σας φαίνονται λίγα;
![]()
Δεύτερον ΓΙΑΤΙ να πας σε κολλέγιο αφού ήδη μπορείς να το αλλάξεις. ΓΙΑΤΙ να πληρώσεις χρήματα για χειρότερες σπουδες ; 'Εχε περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Δε πειράζει καθόλου να ξαναδώσεις(δεδομένου ότι δν περάσεις εκεί που θέλεις τώρα).
Ο πληθικός αριθμός των μαθημάτων δεν υποδηλώνει και πολλά γενικά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr. No
Δραστήριο μέλος

Και εγώ στο Μητροπολιτικό σκέφτομαι να πάω μόλις τελειώσω το λύκειο (φέτος) αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ και με επηρεάζουν κάπως όλα όσα διαβάζω εδώ...Όσο για τα μαθήματα το πρόγραμμα που θέλω να ακολουθήσω έχει 24, σας φαίνονται λίγα;
![]()
Μην σε επηρεάζουν αυτά που διαβάζεις εδώ, ούτε το τελευταίο, ότι και καλά οι σπουδές σου θα είναι χειρότερες απ'ότι αν φοιτήσεις στο ''τεράστιο'' ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blonde_angel
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γενικότερα έχω καταλάβει πως είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν πως "τα ιδιωτικά ιδρύματα δεν είναι άξια να συγκριθούν με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας", που δεν αντιλέγω, μπορεί όντως να είναι αξιόλογα, όμως δυστυχώς ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί σε αυτά είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όπως και να 'χει.

Guest 699855
Επισκέπτης

Γενικότερα έχω καταλάβει πως είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν πως "τα ιδιωτικά ιδρύματα δεν είναι άξια να συγκριθούν με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας", που δεν αντιλέγω, μπορεί όντως να είναι αξιόλογα, όμως δυστυχώς ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί σε αυτά είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Αυτό που πρέπει να διερευνήσεις πολύ καλά (μα πάρα πολύ καλά όμως) είναι η επαγγελματική σου αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών σου τη στιγμή μάλιστα που θα έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία γι αυτές. Αν πας να μιλήσεις με τους αρμόδιους των κολλεγίων σίγουρα θα σου πουν αυτά που θέλεις να ακούσεις. Το θέμα όμως είναι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως εγώ δεν ξέρω κάποιον εργοδότη (και ξέρω αρκετές περιπτώσεις) που να έχει προτιμήσει έναν αρχιτέκτονα του Μητροπολιτικού από έναν αρχιτέκτονα του Μετσόβιου ούτε έναν οικονομολόγο του Aegean από έναν οικονομολόγο του ΟΠΑ ούτε έναν γραφίστα της ΑΚΤΟ από έναν γραφίστα του ΤΕΙ.
blonde_angel
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Αυτό που πρέπει να διερευνήσεις πολύ καλά (μα πάρα πολύ καλά όμως) είναι η επαγγελματική σου αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών σου τη στιγμή μάλιστα που θα έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία γι αυτές. Αν πας να μιλήσεις με τους αρμόδιους των κολλεγίων σίγουρα θα σου πουν αυτά που θέλεις να ακούσεις. Το θέμα όμως είναι αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως εγώ δεν ξέρω κάποιον εργοδότη (και ξέρω αρκετές περιπτώσεις) που να έχει προτιμήσει έναν αρχιτέκτονα του Μητροπολιτικού από έναν αρχιτέκτονα του Μετσόβιου ούτε έναν οικονομολόγο του Aegean από έναν οικονομολόγο του ΟΠΑ ούτε έναν γραφίστα της ΑΚΤΟ από έναν γραφίστα του ΤΕΙ.
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες σχετικά με τις πληροφορίες που θα μου δώσουν οι ίδιοι. Είμαι πολύ επιφυλακτική αν και όπως είπα δεν έχω επικοινωνίσει με το κολέγιο ακόμα. Λογικό είναι να μου τα πλασάρουν όλα ιδανικά, πελάτες θέλουν και αυτοί! Ελπίζω να μπορέσω να βγάλω άκρη όταν πάρω απόφαση να έρθω σε επαφή μαζί τους.
Όσον αφορά τους εργοδότες, ειλικρινά δεν ήξερα πως υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Liaki-m
Νεοφερμένος

Δεν θα "κολλησει" στο πτυχιο εαν δει οτι του κανει καποιος υποψηφιος και ευτυχως πολλοι εργοδοτες ειναι ετσι...γιατι τους ενδιαφερει να προχωρησει η επιχειρηση τους πανω απ ολα και δεν δινουν σημασια στο πτυχιο αλλα στον ανθρωπο που εχουν απεναντι τους.
Liaki-m
Νεοφερμένος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

DarthFederer
Διάσημο μέλος

nikos kaladas
Εκκολαπτόμενο μέλος

antonz
Νεοφερμένος

κοιτα εχω ακουσει οτι εχει προοπτικες πολλες και αν σε ενδιαφερει θα εχεις εξελιξη.
σε ποιο πράγμα αναφέρεσαι?
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos2002
Νεοφερμένος

Μπορεί ένας απόφοιτος ψυχολογίας (από κολέγιο με αναγνώριση από το ΣΑΕΠ) να κάνει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή (σε άλλο αναγνωρισμένο κολέγιο με αναγνώριση από ΣΑΕΠ) και να μπει κανονικά στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής του δημοσίου;
Ευχαριστώ εκ, των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NimertiS
Εκκολαπτόμενο μέλος

και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως το site της Independent το αναφέρει https://www.independent.co.uk/student...of-754697.html
Το East London παρατηρούμε στο forum που προείπα είναι σταθερά στο τοπ 5 των χειρότερων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου και
το νήμα που ποστάρω είναι του 2015 https://www.thestudentroom.co.uk/show....php?t=3282919
Μη χάνετε τα λεφτά σας ρε παιδιά
magos999
Νεοφερμένος

Υ.Γ : υπάρχει κάποιος απόφοιτος του κολεγίου ή που να φοιτά αυτή τη στιγμή ; θα με βοηθούσε
marianna.z
Νεοφερμένος

ευχαριστω εκ των προταιρων..

ZETAXA
Δραστήριο μέλος

Tom13
Νεοφερμένος

γιατί; σου είπε κανείς ότι είναι δίκαιος ο τρόπος εισαγωγής στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Για να σπουδάσεις Ιατρική π.χ. στη Γαλλία μπαίνεις στο 1ο έτος αλλά από τους 30.000 που μπήκαν περνάνε στο 2ο έτος οι 5.000. Αυτοί που πραγματικά μπορούν. Πουθενά στο εξωτερικό δεν γίνεται αυτό το δήθεν εισαγωγικό σύστημα που πλουτίζει την παραπαιδεία και γιατί πήρες 14 στην έκθεση και 19 στα βασικά μαθήματα δεν μπαίνεις στη σχολή. Μπαίνουν όμως ειδικές κατηγορίες που δεν είναι καν Έλληνες ενώ τα Πανεπιστήμια έξω πρώτα προωθούν τους δικούς τους. Εκτός των άλλων αν μπείς μετά χρωστάς 20 μαθήματα στο 2ο έτος. Εάν χρωστάς πάνω από 1 μάθημα στα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια δεν περνάς στο 2ο έτος αλλά πας σπίτι σου!! Τι είναι λοιπόν δίκαιο, να κριθείς από μια στιγμή έχοντας πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά σου πριν και όχι να περάσεις εκεί που θέλεις (σε μια δύσκολη και ανώριμη ηλικία διαβάζοντας παράλληλα με το λύκειο) ή να περάσεις στη σχολή και αν έχεις τα κότσια να προχωρήσεις; Ξυπνήστε!! Όλα για την παραπαιδεία γίνονται!!!! Γιατί εμείς μόνο κρινόμαστε από μια στιγμή και δεν πατάμε ούτε στις παρουσίες όταν περάσουμε και δεν τρέχει τίποτα δίνοντας εξεταστική με σημειώσεις; Στα ευρωπαικά πανεπιστήμια μην πας στις παραδόσεις και θα σου πούνε δεν πειράζει, έλα μετά τον καφέ σου..... Ξυπνήστε!!
Συμφωνώ 100%. Πρέπει να μπαίνουν όσοι θέλουν εκεί που θέλουν, και να μένουν όσοι μπορούν και τους ενδιαφέρει πραγματικά. Οι πανελλαδικές είναι το πιο άθλιο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον κόσμο. Και οι αιώνιοι φοιτητές... Στο εξωτερικό, αν χάσεις έναν αριθμό μαθημάτων κατά επανάληψη, σε στέλνουν σπίτι σου! και έτσι πρέπει να γίνεται. Μόνο αν φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια θα εξυγιανθεί η κατάσταση εκεί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 458 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- Hased Babis
- shuuu
- myrtle09
- ggl
- Mapz
- Natsuko
- johnsala
- XRY
- charmander
- Vasiliis
- Corfu kitty
- ioanna2007
- akis_95
- Kzaro
- jYanniss
- Primary97
- nickpatras
- Macyk
- KaterinaL
- Mariann
- dimiart
- george777
- antonis97
- GiwrgosLxs
- Msp1
- fabn
- Kitana
- panaman
- angelikitaraxia
- giotak
- Madakis
- tonia3011
- Bill2024
- EFAKIT
- E.Z
- Alessandra Eliza
- Scandal
- Steliosalm
- Lia 2006
- Μαρια39
- hello1234
- Τρελας123
- EllieKal
- Obi-Wan Kenobi
- Leo komm
- KostasX
- constansn
- soleilst
- Athens2002
- thecrazycretan
- Mammy Nun
- Startx0
- Φινεύς
- ένας τυχαίος
- Dr. Gl. Luminous
- JoF1997
- Paragontas7000
- P.Dam.
- Marianna.diamanti
- Schlimazel
- Than003
- Kate1914
- estrela
- JohnGreek
- Pulsar
- Dimitrasm
- Giuseppe
- Catherine D
- Apotiximenos
- johnny20
- petrosln
- Hellomyfriend
- penelopenick
- NikNik1995
- athinoula
- SoyN
- aggorf
- Abiogenesis
- Joji
- Lifelong Learner
- infection54
- User2350
- elevag
- marspth
- Helen06
- ivannag
- Praxis
- GeorgePap2003
- buffon85
- angies
- iammary
- guest24440
- brownies
- Enhypen
- afrodithh
- antonisprofis57@gmai
- dimitrisvlachos
- dmav
- flaura
- beckyy
- nickdeves1998@hotmai
- Maria_Xagorari
- Skalathaki
- userx
- evma048
- kallikd
- anastasia papa
- thenutritionist
- George35
- Pharmacist01
- Vagini
- hirasawayui
- Alexecon1991
- angel27_
- chochoru
- giannhs2001
- Panagiotis849
- iew
- MarizaT
- User1294
- stv
- Έλενα Παπαμακαριου
- Viedo
- Stef92
- Cristina26
- ελενη123
- francies_nolan
- Dimitraptlkf
- sophiaa
- ALadinX
- kost28
- Markos
- Maynard
- Chrysak25
- xakounaamatata
- BloodyFairy
- Billas
- emilyfan85
- Marple
- Μαραθ22
- korlef
- augustine
- χημεια4λαιφ
- margik
- mjohn68
- oups
- Miranda32
- Revekka
- George.S
- pinelopikaxrila20@gm
- EleniStella
- ioanna06
- Nala
- eukleidhs1821
- JST
- το κοριτσι του μαη
- Έμμα
- ladybookworm
- Ryuzaki
- Kostakis45
- niaou
- Kitkat2000
- Nikoletaant
- isabela
- New member
- V@Per
- dim6
- KingOfPop
- Unboxholics
- bruh_234
- alpha.kappa
- snowy
- rempelos42
- angeloskar
- Dimitris9
- PanPan
- Johanna Mark
- Alin22
- paulkin94
- POLYXENI 21
- Eri0611
- Gyvenimas
- Reslei
- Εβίτα2002
- ninaki97
- Ksenia. Ksenia77
- marakiloveee
- Dionyshs1
- Nikos05
- Κλημεντίνη
- panspil
- Clary
- Dimitris2001
- Παναγιώτα Λιόφτη
- clevercat
- Panagiotis09
- vetas
- panosveki
- Wonderkid
- Αριάνα123
- Idontknoww
- SlimShady
- VasoGrimes
- Jimmy20
- Lebron
- Nosokomos
- shookone10
- anastasis06
- Jimmis18
- katerinavld
- pacheiko
- Libertus
- FRT
- calliope
- igeorgeoikonomo
- pinkheart
- Chrisalltheway
- stefan
- Πέτρος0367
- Student 123
- SocratesAgain
- Αλανι
- bleu_vayeros
- eleni09kyr
- Snp01
- sotos67
- Avalon12
- spring day
- xraxra
- Ελενα Παλαιολόγου
- roud
- Nick agent
- lnesb
- Greg1900
- Salon1kios
- Γιώργος.
- elenicar
- Spyro
- tsiobieman
- tinaskrd
- Memetchi
- Αλκης Κ.
- Georgekk
- maraki67383
- Παράνοια
- elewnora
- angelaRet
- Katerina_99
- Kabamaru Hayate
- papa2g
- Cortes
- milianis
- MarcoReus
- Ioanna98
- T C
- pink_panther
- maria20
- sweater weather
- slimshady5134
- Kostis-Palamas
- leo41
- Slytherin
- Leukosrinokeros
- rafaela11
- imyrcarn
- Warzycha_13
- Thmoysides
- Joo
- kokobloko
- Dei Gratia
- SdA
- nucomer
- Nansy karamanou
- Xristinaqui
- Lab13
- Serotonin
- CHRYSA S
- dionisis
- Jack of Spades
- Μαρία Λι
- eri548
- Anna10
- fmarulezkd
- Johnman97
- Rh_
- barkos
- ΑφροδίτηΧ
- Theo12378
- Μάρκος Βασίλης
- TonyMontanaEse
- gregory nub
- Stelios725
- VforVendetta
- uni77
- Ijt
- Giii
- diamag
- Πάνος02
- Αλκίμαχος
- RVU
- Vael
- Darkking
- Νατασα 1
- KyriC
- ada1974
- elenieleni.
- natalix
- kasper21
- Scuba
- sofia.kp
- dovellos_p
- victor 21
- iakovos tz.
- Mukumbura
- Rene2004
- J.Cameron
- Στεφανος56
- ΜαρίαΖΤ
- Monster Hunter
- Ιωάννα2
- ρενακι 13
- Arvacon
- art1
- Ggpg
- SiennaTr
- Chevaggelia
- yellowdust
- Θεοδώρα 81
- Maraki196
- Thanos_D
- kiyoshi
- ioannaion
- ΘανάσοςG4
- cel123
- jj!
- fearless
- iminspain
- PanosCh002
- panagiotis23
- jimnikol21
- azula
- St11
- Maria32
- Gary
- jojo44
- mikevard
- Sourma
- Eleni54
- fockos
- B747
- Christine
- Wrong
- Meow
- seeyainhell
- Chris.K69
- Elama On Peli
- alexrami
- tymvorixos
- KateRdJ
- jimis2001
- christine77
- Alma Libre
- stamoul1s
- MarilenaKan
- brijs
- Psychologist
- Power-13
- Άρτεμις Α.
- George187
- Vivian 86
- christos87
- Panagiotis87
- vasilikiant
- Infrared
- Vrouv
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.