Γνωμη για φυσικό πανεπιστήμιο Πατρών;

Mariap.

Νεοφερμένος

Η Mariap. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Θα ήθελα να μάθω κριτικές για το φυσικό πανεπιστήμιο Πατρών και επίσης αν κάποιοι απο εσάς έχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε φυσικό θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.
Λοιπόν @Mariap. το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί μέρος από την παλαιά Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών του 1966 όπου υπήρχαν 3 έδρες Φυσικής και 2 έδρες Μαθηματικών αν δεν κάνω λάθος. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε επί Χούντας με άψογο εργαστηριακό εξοπλισμό για την εποχή του και ο απόφοιτος ήταν Φυσικομαθηματικός με έμφαση σε κάποια περιοχή της Φυσικής ή Μαθηματικών. Στην συνέχεια με τις αλλαγές του Νόμου Κακλαμάνη (βαθύ Πασόκ και μεταπολίτευση), προέκυψαν τα αντίστοιχα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με νέους τομείς εξειδικεύσεων το καθένα και ξεχωριστά πτυχία: Φυσικής και Μαθηματικών, αντίστοιχα. Ο τομέας υποκατέστησε την έδρα με μορφή υποεξειδίκευσης σε νέα αντικείμενα πάνω στην βασική επιστημονική περιοχή.

Σαν Τμήμα έχει μεγάλη επιρροή στα Μαθηματικά και κατά τη γνώμη μου αποτελεί ένα κλασικό Τμήμα Φυσικής με δυνατό χαρτί σε ότι σχέση με την Φυσική, Προγραμματισμό και τα Μαθηματικά. Αρκετοί απόφοιτοί του διαπρέπουν στις ΗΠΑ και Γερμανία σε εταιρίες νέων τεχνολογιών, ηλεκτρονικής και υλικών. Επειδή ιδρύθηκε σχετικά σε νεότερες χρονολογίες από τα αντίστοιχα Τμήματα του ΑΠΘ και Καποδιστριακού, εννοείται ότι ακολουθήθηκαν οι επιστημονικές τάσεις και δομή σπουδών όπως στην Ευρώπη και ΗΠΑ από το 1970 έως σήμερα. Το Τμήμα αυτό έχει τους εξής τομείς εξειδίκευσης:

- Εφαρμοσμένης Φυσικής (με έμφαση στην Ατμοσφαιρική Φυσική, Μετεωρολογία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
- Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής
- Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης
- Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών

Το αρνητικό στοιχεία του Τμήματος είναι ότι ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,066 μηνύματα.
Θα ήθελα να μάθω κριτικές για το φυσικό πανεπιστήμιο Πατρών και επίσης αν κάποιοι απο εσάς έχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε φυσικό θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας
1) Δεν βρίσκω νόημα να ψάχνεις για το "καλό" πανεπιστήμιο. Όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια παρόμοια είναι. Αν κάποιο υπερτερεί σε κάτι, μπορεί να υστερεί σε κάτι άλλο. Αν είσαι σωστή και έχεις όρεξη, σε οποιοδήποτε θα πας καλά.
2) Μη βασίζεσαι στις γνώμες κάποιων που σπούδασαν ή σπουδάζουν σε κάποιο. Καθένας θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι το δικό του είναι το καλύτερο. Όπως λέει η παροιμία: "αν δεν υποστηρίξεις το πανεπιστήμιό σου θα πέσει να σε πλακώσει".
3) Επίσης, μην εμπιστευτείς τους άσχετους ξερόλες που νομίζουν ότι έχουν τη σωστή γνώμη για όλα και παπαγαλίζουν πράγματα που άκουσαν από τον περιπτερά.
4) Συμπλήρωσε μηχανογραφικό με τη βοήθεια του χάρτη. Η απόσταση από το σπίτι και η ευκολία πρόσβασης είναι βασικά.
5) Καλή επιτυχία.


1651587604429.png
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top