panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Επίσης, ο γραπτός με τον προφορικό λόγο έχουν κάποιες διαφορές. Ο γραπτός λόγος είναι πιο προσεγμένος.
Ακόμη, αυτός που θα διαβάσει το κείμενο σου στο μέλλον δε θα είναι κάποιος γνωστός σου και πιθανόν να μην καταλάβει αυτά που λες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο μέλλον όταν θα πρέπει να σπουδάσει, να ετοιμάσει βιογραφικό κτλ θα δημιουργηεί ένα χάος γιατί δεν θα έχει καθηγητές μόνο από την Κρήτη ή εργοδότες μόνο από εκεί.
annaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν για παράδειγμα ο μαθητής γράψει μια έκθεση στις πανελλήνιες και χρησιμοποιήσει τους ιδιωματισμούς της γενέτηρας του,ο εξεταστής μάλλον θα του αφαιρέσει μονάδες αν δεν καταλαβαίνει το νόημα...
Βασικά,μπράβο στο παιδί που δεν ξεχνάει την γλώσσα της Κρήτης αλλά στα πιο επίσημα έγγραφα η γνώμη μου είναι πως πρέπει να χρησιμοποιεί όρους που ξέρουν όλοι...Κι αυτό για το δικό του καλό,γιατί ο καθηγητής ή ο εξεταστής δεν χάνει/κερδίζει τίποτα...
gpetrakis
Νεοφερμένος
Εδώ θα ταίριαζε καλύτερα ''...τη διάλεκτο της Κρήτης...''. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας ομιλείται 1 γλώσσα, η οποία κατά τόπους παρουσιάζει ιδιομορφίες ανάλογα με τους ανθρώπους που τη μιλάνε.Νομίζω πως ο καθηγητής έχει δίκιο...
Βασικά,μπράβο στο παιδί που δεν ξεχνάει την γλώσσα της Κρήτης αλλά στα πιο επίσημα έγγραφα η γνώμη μου είναι πως πρέπει να χρησιμοποιεί όρους που ξέρουν όλοι...
makis07
Εκκολαπτόμενο μέλος
annaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ θα ταίριαζε καλύτερα ''...τη διάλεκτο της Κρήτης...''. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας ομιλείται 1 γλώσσα, η οποία κατά τόπους παρουσιάζει ιδιομορφίες ανάλογα με τους ανθρώπους που τη μιλάνε.
Οκ,σου υπόσχομαι να μην ξανακάνω τέτοιο απαράδεκτο λάθος που να αλλάζει το νόημα του μηνύματος μου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...