Θεέ μου,
δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι στα Ενιαία λύκεια όλοι οι μαθητές πιάνουν πουλιά στον αέρα, ξέρουν να διαβάζουν, να συγκεντρώνονται, να οργανώνονται, ενώ όσοι δεν κατάφεραν τα παραπάνω πήγαν οι καημένοι σε ΕΠΑΛ μπας και μάθουν τίποτα;
Όλοι αυτοί οι μαθητές, οι κακοί όπως λέτε για να μιλάω και στη γλώσσα σας πάνε σε ΈΠΑΛ γιατί πολύ απλά πίστεψαν το παραμυθάκι που πιστεύετε και εσείς αυτή τη στιγμή... "ότι ανήκουν εκεί", θαρρείς και το ΕΠΑΛ είναι για λεπρούς ή για κακούς μαθητές.
Σταματήστε το επιτέλους αυτό.
Με ενιαίο ξεκίνησα, είδα ότι αντί να διαβάζω μαλακίες (που τις διάβαζα και τα πήγαινα μια χαρά, αλλά το έκανα με το ζόρι) μου αρέσει να σχεδιάζω, πήγα γραφιστική σε ΕΠΑΛ και την έβγαλα ζάχαρη.
4 ώρες την ημέρες έκανα τα απαραίτητα μαθήματα γενικής και μετά όλα ήταν ειδικότητας. Μια χαρά πράγματα έμαθα εκεί, πράγματα που με ενδιέφεραν στα αλήθεια και στο κάτω- κάτω πέρασα και γαμάτα 2 χρόνια, με εκπαιδευτικές εκδρομές σε εξωτερικό και εσωτερικό, με ομαδικές εργασίες, με συνεργασίες για δουλειά σε εταιρίες, με φιλότιμους καθηγητές και οργανωμένα/εξοπλισμένα εργαστήρια.
Το ΕΠΑΛ είναι πιο εύκολο,αλλά όχι με την έννοια που εσείς φαντάζεται.. απλά καταπιάνεσαι με κάτι που σου αρέσει, οπότε λογικό να πέφτεις με τα μούτρα και να ασχολείσαι...
Και μη ξεχνάτε ότι το ΕΠΑΛ δίνει πολλές εναλλακτικές οπότε και ο κάθε μαθητής το επιλέγει για διαφορετικούς τρόπους, άλλος για να πάρει μόνο το πτυχίο, άλλος για να πάρει το πτυχίο και το απολυτήριο,και άλλος για να δώσει πανελλαδικές για εισαγωγή σε ΤΕΙ, και άλλος για εισαγωγή σε ΑΕΙ.
Σταματήστε με αυτή τη καραμέλα πια, δεν είναι νόμος!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.