Γιατί να μάθω γαλλικά

Dreamon

Νεοφερμένος

Ο Dreamon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλημέρα και από'μένα και καλό κουράγιο στους μαθητές. Επειδή βλέπω πως τα παιδιά έχουν πολλούς προβληματισμούς και πραγματικά χαίρομαι για την ποιότητα των όσων λένε αλλά και το πόσο ωραία εκφράζονται, θα ήθελα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου. Έβαλα μάλιστα τη σελίδα στα αγαπημένα μου κι ας μην έχω καταλάβει ακόμη σε ποιον ανήκει αυτό το φόρουμ. Στο θέμα μας όμως.
Μαθαίνοντας κάποιος μια ξένη γλώσσα, έρχεται σε επαφή με τον πολιτισμό της, τον τρόπο σκέψης της χώρας που τη μιλούν.

Δόξα τω θεώ, οι Γάλλοι έχουν πολύ πλούσιο πολιτισμό με άπειρα ονόματα σε όλους τους τομείς (λογοτεχνία, ζωγραφική, μουσική, κινηματογράφο, κόμικ, γλυπτική...). Το κατάλαβα αυτό καθώς διδάχθηκα και αγγλικά και γαλλικά. Ομολογώ πως στην αρχή είχα ξετρελαθεί με τα αγγλικά αλλά στα μεγάλα επίπεδα είδα τη διαφορά. Χωρίς να θέλω να θίξω τα αγγλικά, στα γαλλικά κείμενα είδα θέματα που άγγιζαν την καρδιά μου. Από σοβαρά θέματα, όπως η μοναξιά κι η ελευθερία έως αστεία της καθημερινότητας (διαβάστε τις Περιπέτειες του Μικρού Νικόλα και θα καταλάβετε). Χαίρομαι μάλιστα που τόσο ο Αστερίξ όσο και ο Λούκυ Λουκ βγήκαν και σε ταινία (Αστερίξ-στα ελληνικά φυσικά- διαβάζω από τα 14 μου)

Πέρα απ'αυτό, τα γαλλικά παρουσιάζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

1. Τα μιλούν σε όλο τον κόσμο (επίσημη γλώσσα σε 45 κράτη) και γι'αυτό υπάρχει διεθνής οργανισμός γαλλοφωνίας μέλους του οποίου είναι και η χώρα μας,
2. Επειδή ακριβώς τα μιλούν σε όλο τον κόσμο, η Γαλλία είναι η 4η εμπορική δύναμη διεθνώς,
3. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο είναι οι επίσημες γλώσσες: αγγλικά και γαλλικά,
4. Διδάσκονται σε όλες τις χώρες του πλανήτη,
5. Τα κέντρα εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει να εργαστεί εκεί πρέπει να στείλει βιογραφικό σημείωμα και στα γαλλικά,
6. Η Γαλλία είναι ο δεύτερος βιομηχανικός εταίρος της Ελλάδας,
7. Το Παρίσι είναι η πιο τουριστική πόλη του κόσμου, ενώ οι Γάλλοι δείχνουν επίσης προτίμηση στη χώρα μας,

Τα παραπάνω δίνουν πρόσβαση εργασίας σε τομείς
-πολιτικής και οικονομίας
-νομικής και διπλωματίας
-τεχνολογίας και κατασκευών
-επικοινωνιών και υπηρεσιών
-τουρισμού

8. Είναι επίσημη γλώσσα του ολυμπισμού
9. Μαθαίνοντας γαλλικά μπορεί κάποιος να μάθει κι άλλες συγγενείς και εξίσου ευχάριστες γλώσσες, όπως τα ιταλικά και τα ισπανικά,
10. Έχουν πολλές ομοιότητες όχι μόνο με τα αγγλικά αλλά και με τα ελληνικά, καθώς οι γλώσσες έχουν ανταλλάξει πολλές λέξεις (πχ πήραμε από αυτούς το κρουασάν, το ασανσέρ, το πουρμπουάρ ... ατελείωτη η λίστα)
11.Ακούγονται όμορφα, έχουν ευγένεια. Δεν είναι τυχαίο πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου παιδείας το 2006-2007 τα περισσότερα παιδιά διάλεξαν τα γαλλικά! ;)

Και μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες πάντα συγγένευαν πνευματικά με τους Γάλλους. Εξ ου και ο Γάλλος πρόεδρος, σε αντίθεση πχ με τον αντίστοιχο της Γερμανίας και νομίζω και της Αγγλίας, μας υποστήριξε στο θέμα της Μακεδονίας. Πρώτοι αυτοί από το Μεσαίωνα κιόλας επέμεναν να έρθουν στο φως τα αρχαία μας κείμενα (τα οποία έκρυβαν όσοι ήθελαν να διατηρείται ο σκοταδισμός), αναγνώρισαν τη σπουδαιότητά τους και μας προώθησαν γενικότερα και στη συνέχεια. Αλήθεια ξέρατε ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν με πρωτοβουλία Γάλλου; (ψάξτε στο γκουγκλι το όνομα του Πιέρ ντ Κουμπερτάν - Pierre de Coubertin) Αν όχι, μάθετέ το τώρα και θα καταλάβετε και γιατί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι εκφωνήσεις γίνονται και στα γαλλικά ;)
Καλό κουράγιο στη μαθητική ζωή σας και, μην ξεχάσετε να δείτε τη νέα ταινία με το Λούκυ Λουκ για να ξεκινήσει όμορφα το καλοκαίρι σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Το φορουμ δημιουργήθηκε από τον Petros. Δεν ειναι κάτι επίσημο, αλλά ο μοναδικός τόσο οργανωμένος χώρος για επικοινωνία μαθητών, καθηγητών κλπ. στο ελληνικό Ίντερνετ.

Γενικά συμφωνώ με το άρθρο σου. Κι εγώ σαν δεύτερη γλώσσα τα Γαλλικά επέλεξα. Αν και ουσιαστικά για μένα πρώτη ειναι και δεύτερη τα αγγλικά γιατί γενικά ειναι πολύ πιο όμορφη γλώσσα και τα καταφέρνω και καλύτερα θα έλεγα. Απλά δύο σημειώσεις θα ήθελα να κάνω. Πρώτον, οι επισημες γλώσσες της Ευρωπαικής Ένωσης δεν ειναι δύο, αλλά 23, μεταξύ των οποίων φυσικά και τα Ελληνικά. Τα Αγγλικά και τα Γαλλικά ονομάζονται απλώς γλώσσες εργασίας της Ένωσης, που σημαίνει οτι ειναι οι δύο βασικές γλώσσες στις οποίες λειτουργεί η ευρωπαική γραφειοκρατία, χωρίς αυτο να αποκλείει το δικαίωμα κάθε ευρωπαίου πολίτη να έχει πρόσβαση στα σημαντικά έγγραφα των διαφόρων δικαιοπραξιών της Ένωσης στη μητρική του γλώσσα, ούτε φυσικά το δικαίωμα κάθε ευρωβουλευτή να μιλάει στη μητρική του γλώσσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Και δεύτερο, δεν ήταν μονο ο Pierre de Coubertin που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πάντα με τη βοήθεια του Δημητρίου Βικέλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamon

Νεοφερμένος

Ο Dreamon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Miv έφτιαχνα το προφίλ μου και είδα πως κάποιος μου απάντησε. Χάρηκα με τον τρόπο που απάντησες και σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο. Φυσικά και όποιος θέλει παίρνει μετάφραση σε κάποια άλλη γλώσσα, αλλά στα αρχεία είναι στα αγγλικά και στα γαλλικά' αυτό ήθελα να πω. Επίσης εννοείται πως οι ευρωβουλευτές μιλούν στη μητρική τους γλώσσα. Πήγα μάλιστα στην αίθουσα όπου γίνονται οι συνεδριάσεις στο Στρασβούργο και μας έδειξαν τα πάντα για τις διερμηνείες κλπ. Με την ευκαιρία, αν τύχει και πας στη Γαλλία, σου συνιστώ να πας και στο Στρασβούργο που και ωραία πόλη είναι και έχει και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τώρα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ομολογώ πως δε γνώριζα τη συμβολή του Δ. Βικέλα. Ωστόσο αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι το ότι πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία και σίγουρα δε θα γινόταν να γίνει χωρίς και τη συμβολή Έλληνα. Δυστυχώς δε θα γινόταν μόνο με έναν Έλληνα, καθώς ήταν ακόμη δύσκολες οι συνθήκες. Φαντάζεσαι λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση... οι Έλληνες ακόμη δεν είχαν συνέλθει από την τουρκική κατοχή (ουφ όλοι μας ήρθαν πια Γερμανοί, Τούρκοι, Ιταλοί...). Και, μη νομίζεις, πριν ακόμη την απελευθέρωση, οι Έλληνες είχαν συνέχεια επαφή με τους Γάλλους και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι Γάλλοι μας αφύπνισαν και ξεκινήσαμε τον αγώνα για την απελευθέρωση(σε παραπέμπω στο βιβλίο Ιστορίας Γ' Λυκείου που διδασκόταν η γενιά μου) (μπλε το λέγαμε. μήπως υπάρχει ακόμη; δεν ξέρω γιατί είμαι σε δημοτικά).
Χμ μάλλον μιλάω πολύ κι ελπίζω να μην κούρασα. Η αλήθεια είναι πως ενθουσιάστηκα με το επίπεδο. Συγχαρητήρια και πάλι και μπράβο 1)που είσαι ενημερωμένος, 2) που λες τη γνώμη σου και δε διστάζεις να "διορθώσεις" έναν τινί τρόπω καθηγητή σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

midnight_talker

Νεοφερμένος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 65 μηνύματα.
8. Είναι επίσημη γλώσσα του ολυμπισμού
Καλά με την πρώτη ματιά είδα "επίσημη γλώσσα του ολυμπιακού...:D:D:lol:

9. Μαθαίνοντας γαλλικά μπορεί κάποιος να μάθει κι άλλες συγγενείς και εξίσου ευχάριστες γλώσσες, όπως τα ισπανικά

Αυτό ναι. Γενικά θα μου άρεσε πάρα πολύ να μάθω και άλλες γλώσσες πέρα από τα αγγλικά που γνωρίζω και λατρεύω..Ειδικά όμως τα ισπανικά. Αυτά δεν μου ξεφεύγουν με τίποτα.:iagree:

11.Ακούγονται όμορφα, έχουν ευγένεια.

Εδώ έχω μια τεράστια ένσταση. Όσες φορές έχω ακούσει γαλλικά κυρίως από ταινίες, νιώθω να με αποθούν σαν γλώσσα. Μου φαίνεται λες και πνίγονται για να μιλήσουν..Θυμάμαι μιά φορά στο Μετρό ήταν απέναντί μου μια ελληνίδα με μια φίλη της γαλλίδα. Ε, εκεί τα έπαιξα..λέω έτσι και πάω να μιλήσω έτσι θα με πιάσει κράμπα στη γλώσσα!

Πάντως και εμείς χαιρόμαστε να έχουμε καθηγητές ανάμεσά μας και εγώ προσωπικά σας συγχαίρω για το κείμενό σας.

Ένα πράγμα που νομίζω πως ξεχάσατε είναι τα Ελληνικά. Ναι, είναι η μητρική μας γλώσσα αλλά αυτό είναι ίσα ίσα ακόμα καλύτερο γιατί όπως λένε πολλοί.. Αν μάθεις Ελληνικά, τα κινέζικα είναι για πλάκα. Σαν βάση τα ελληνικά είναι πάρα πολύ καλή. Από άλλες γλώσσες όπως είπα θέλω πάρα πολύ να μάθω ισπανικά και ίσως ακολουθήσουν και τα γαλλικά. Ένα είναι σίγουρο, λατρεύω τα αγγλικά..Τα προτιμώ ακόμα και σε σχέση με τα ελληνικά. Αυτό που μετράει για μένα είναι η απλότητα..Είναι τόσο εύκολα και αυτά είναι για μένα που ακούγονται ωραία. Ταινίες από τα 15 μου είτε τις βλέπω χωρίς υπότιτλους είτε τους αγνοώ. Είναι η γλώσσα που βλέπω κάθε μέρα στους υπολογιστές και σε κάθε άλλη μου συσκευή (εννοείτε το κινητό στα αγγλικά), και φυσικά στη μουσική..Μόνο ξένα (99% αγγλικά). Αυτά και από μένα...

P.S. Και 'γω έμεινα ψιλο-έκπληκτος από την απάντηση του miv. Μήπως είχες κάνει καμιά εργασία για την ευρωπαϊκή ένωση? Πού αλλού μπορεί να "τύχει" να τα μάθεις αυτά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Έχω πάει στη Γαλλία, αλλά δεν έτυχε να πάω στο Στρασβούργο.
midnight μια χαρά γλώσσα είναι! Κατ'αρχας η ομιλία της έχει μια πολύ πιο ωραία ροή από τα αγγλικά που ειναι χειρότερη κράμπα. Τη μητρική μου γλώσσα ως κλασικός πατριώτης :P δεν την αλλάζω με καμία. Μπορεί να εκτιμώ τα Γαλλικά και τέτοια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ειναι η γλώσσα μου. Και οπτικά μου αρέσει η γλώσσα μου περισσότερο απο τις λατινικές.

Nop, δεν έχω κανει καμία εργασία για την ΕΕ. Απλώς ενημερώνομαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstadinus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Εγω δεν εχω χρόνο να τα μαθω, (ενταξει ξερω τα βασικα) αλλα περαν τουτου..

ΠΡωτον : τα θεωρω φλωρικα:D

Δευτερον: μιλω πολυ καλα τα αγγλικα οπως και ο υπολοιπος πλανητης

και τελος εμενα πρωσοπικα μου αρεσουν πιο πολύ τα αγγλικα..γουστα είναι αυτα...ΑΑ εγω μαλλον ισπανικα θα μαθω στο μελλον...Και αυτα μου αρεσουν εξισου...Η ιαπωνικα ή κινεζικα..ΚΑι αυτα μιλιουνται απο πολλους πολλους (ναι μεν και αυτα είναι περιεργα..) αλλα μου αρεσει ο πολυτισμος τους , και θα ηθελα γενικοτερα να ασχοληθω..Μαλλον ιαπωνεζικα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerinoula

Νεοφερμένος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μαθητής Β' γυμνασίου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Εγω δεν εχω χρόνο να τα μαθω, (ενταξει ξερω τα βασικα) αλλα περαν τουτου..

ΠΡωτον : τα θεωρω φλωρικα:D

Δευτερον: μιλω πολυ καλα τα αγγλικα οπως και ο υπολοιπος πλανητης

και τελος εμενα πρωσοπικα μου αρεσουν πιο πολύ τα αγγλικα..γουστα είναι αυτα...ΑΑ εγω μαλλον ισπανικα θα μαθω στο μελλον...Και αυτα μου αρεσουν εξισου...Η ιαπωνικα ή κινεζικα..ΚΑι αυτα μιλιουνται απο πολλους πολλους (ναι μεν και αυτα είναι περιεργα..) αλλα μου αρεσει ο πολυτισμος τους , και θα ηθελα γενικοτερα να ασχοληθω..Μαλλον ιαπωνεζικα..

Konstandinus δεν είναι φλώρικα. Κάτι Γάλλοι μάλιστα να δεις που γνώρισα...μμμ καθόλου φλώροι δεν ήταν. Ήρθαν πέρυσι με τα ποδήλατα να κάνουν κάμπινγκ στη Χαλκιδική και τους είχαμε δίπλα μας. Δηλαδή με πλοίο μέσο Ιταλίας ήρθαν αλλά είχαν και ποδήλατα. Ηλικία; 16 και 17 παρακαλώ! Έτσι είναι οι φλώροι; Θέλω να πω...είναι πολύ προοδευτικοί άνθρωποι και τα παιδιά είναι ανεξάρτητα από νωρίς. Για τα αγγλικά συμφωνώ. Εννοείται πως πρέπει να ξέρεις αγγλικά! Απλά το θέμα είναι πως πρέπει να μιλάμε και δεύτερη ξένη γλώσσα κι αυτή είναι τα γαλλικά. Δεν είδες τι λέει ο κύριος καθηγητής; Για σκέψου το... Τώρα για τα ισπανικά δεν ξέρω, εμένα μου τη σπάνε λίγο γιατί μιλάνε πολύ γρήγορα κι έπειτα δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο τα γαλλικά...Δηλαδή πουθενά δεν είναι χρήσιμα. Μόνο να πάρεις μόρια για τη δεη αλλά σιγά μην πάμε στη δεη χαχα.

Και ένα μνμα για τον κύριο καθηγητή: κύριε Dreamon, ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και δε μας σνομπάρετε και μπράβο γιατί τα είπατε πολύ ωραία. Και φαίνεστε συμπαθητικός! Α και μια ερώτηση. Το dreamon είναι από τους Aerosmith μήπως; Εγώ ακούω ροκ και γι'αυτό ρωτάω και το τραγούδι αυτό μου αρέσει πολύ. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Konstandinus δεν είναι φλώρικα. Κάτι Γάλλοι μάλιστα να δεις που γνώρισα...μμμ καθόλου φλώροι δεν ήταν. Ήρθαν πέρυσι με τα ποδήλατα να κάνουν κάμπινγκ στη Χαλκιδική και τους είχαμε δίπλα μας. Δηλαδή με πλοίο μέσο Ιταλίας ήρθαν αλλά είχαν και ποδήλατα. Ηλικία; 16 και 17 παρακαλώ! Έτσι είναι οι φλώροι; Θέλω να πω...είναι πολύ προοδευτικοί άνθρωποι και τα παιδιά είναι ανεξάρτητα από νωρίς. Για τα αγγλικά συμφωνώ. Εννοείται πως πρέπει να ξέρεις αγγλικά! Απλά το θέμα είναι πως πρέπει να μιλάμε και δεύτερη ξένη γλώσσα κι αυτή είναι τα γαλλικά. Δεν είδες τι λέει ο κύριος καθηγητής; Για σκέψου το... Τώρα για τα ισπανικά δεν ξέρω, εμένα μου τη σπάνε λίγο γιατί μιλάνε πολύ γρήγορα κι έπειτα δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο τα γαλλικά...Δηλαδή πουθενά δεν είναι χρήσιμα. Μόνο να πάρεις μόρια για τη δεη αλλά σιγά μην πάμε στη δεη χαχα.

Και ένα μνμα για τον κύριο καθηγητή: κύριε Dreamon, ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και δε μας σνομπάρετε και μπράβο γιατί τα είπατε πολύ ωραία. Και φαίνεστε συμπαθητικός! Α και μια ερώτηση. Το dreamon είναι από τους Aerosmith μήπως; Εγώ ακούω ροκ και γι'αυτό ρωτάω και το τραγούδι αυτό μου αρέσει πολύ. :)


Ε όχι και δεν είναι χρήσιμη η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα του κόσμου μετά τα Κινέζικα...Τα Αγγλικά έχουν λιγότερους φυσικούς ομιλητές από τα Ισπανικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamon

Νεοφερμένος

Ο Dreamon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Να πω μια καλημέρα γρήγορη πριν πάω για δουλειά; Να πω! Καταρχήν χαίρομαι που το μήνυμά μου έδωσε τροφή για συζήτηση και χαίρομαι και πάλι που προβληματίζεστε και έχετε άποψη. Να ξεκινήσω από την κυρία της παρέας; ;)
Κατερινούλα: το πέτυχες και μου αρέσει κι εμένα αυτή η μουσική. Το τραγούδι που έγινε και όνομά μου εδώ μέσα είναι το αγαπημένο μου :)
konstadinus: σε παραπέμπω στην απάντηση την πολύ εύστοχη της Κατερινούλας. Με κάλυψε πλήρως.

Φίλε μου miv (μου επιτρέπεις να σε λέω έτσι,ε; ) δυστυχώς τα νούμερα σε κάποιες περιπτώσεις δε λένε τίποτα. Μια από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες είναι η Ίντι και νομίζω κατέχει την τέταρτη θέση λόγω πληθυσμού. Μιλιέται όμως σε χώρες πολύ φτωχές και απονωμένες σχεδόν και πραγματικά (δυστυχώς) δεν έχει λόγο να τη μάθει κάποιος. Αντίθετα η γαλλική, εκτός ότι σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό μιλιέται σε ιδιαίτερα αναπτυγμένες/πλούσιες χώρες (αντιλαμβάνεσαι, εξαιρούμε κάποιες χώρες της Αφρικής, αν και τις λαβαίνουμε σοβαρά υπόψη γιατί έχουν μεγάλες εμπορικές ανταλλαγές-> πολλά έγγραφα στα γαλλικά κλπ κλπ), είναι ως γλώσσα πολύ σημαντική και πραγματικά δεν είναι τυχαίο το ότι υπάρχει διεθνής οργανισμός Γαλλοφωνίας.Τελικά θα δει κανείς το Λούκυ Λουκ; (φφ ούτε εγώ ο ίδιος που το λέω δεν την είδα ακόμα, να δω πότε θα βρω χρόνο..)
Καλημέρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstadinus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Δεν είπα οτι οι γάλλοι είναι φλώροι , αλλα η γλώσσα τους..:D:lol:

Πλακιτσα...
Τεσπα
ΠΑντως αν μαθω 2η γλωσσα κινεζικα(η ιαπωνεζικα) θα είναι, και μετά μαλλον ισπανικα..
Διοτι θελω να μαθω και μια γλωσσα του ανατολικου κοσμου..ΚΑι ξερεις απο ποσους μιλεται η κινεζικη?? ΜΗν το ψαχνεις, παρα πολλοι.

Τώρα για τα ισπανικά δεν ξέρω, εμένα μου τη σπάνε λίγο γιατί μιλάνε πολύ γρήγορα κι έπειτα δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο τα γαλλικά...Δηλαδή πουθενά δεν είναι χρήσιμα. Μόνο να πάρεις μόρια για τη δεη αλλά σιγά μην πάμε στη δεη χαχα

Τι λες...Τα ισπανικα μιλιουνται σχεδον παντου!!
ΠΑραθετω αυτο:
[FONT='Verdana','sans-serif']Πέρα από τους κατοίκους των ισπανόφωνων περιοχών όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των Η.Π.Α ως υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα. Ως δεύτερη γλώσσα η Ισπανική ορίζεται και στην Ευρώπη. Είναι γενικότερα η επίσημη γλώσσα 4 ηπείρων και φυσικά είναι γλώσσα ιστορικής σημασίας. Μαθαίνοντας κανείς ισπανικά, μπορεί να κατανοήσει καλύτερα άλλες γλώσσες, όπως τα Αγγλικά, τα Ιταλικά, τα Γαλλικά και ακόμη Γερμανικά ή Ρώσικα. Καθώς τα ισπανικά είναι λατινογενής γλώσσα, η εκμάθησή της βοηθάει πολύ στο να κατανοήσουμε τη δική μας γλώσσα, την ελληνική, ακόμη καλύτερα. Το να γνωρίζει κανείς ισπανικά, βοηθάει πολύ στο να μπορεί να ταξιδέψει άνετα σε πολλά μέρη, από εξωτικούς προορισμούς έως προορισμούς με καθαρά ιστορική σημασία, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει, η ισπανική ομιλείται ευρέως ως γλώσσα. Είναι γλώσσα του εμπορίου, της επικοινωνίας, του αθλητισμού, αλλά και του τουρισμού.[/FONT]

Και περαν τουτου, ειναι και πολυ ευκολα....Και μετα μαθαινεις χαλαρα και ιταλικα...Οποτε γαλλικα no for me...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν είπα οτι οι γάλλοι είναι φλώροι , αλλα η γλώσσα τους..:D:lol:

Πλακιτσα...
Τεσπα
ΠΑντως αν μαθω 2η γλωσσα κινεζικα(η ιαπωνεζικα) θα είναι, και μετά μαλλον ισπανικα..
Διοτι θελω να μαθω και μια γλωσσα του ανατολικου κοσμου..ΚΑι ξερεις απο ποσους μιλεται η κινεζικη?? ΜΗν το ψαχνεις, παρα πολλοι.



Τι λες...Τα ισπανικα μιλιουνται σχεδον παντου!!


Και περαν τουτου, ειναι και πολυ ευκολα....Και μετα μαθαινεις χαλαρα και ιταλικα...Οποτε γαλλικα no for me...


Κοίτα βασικα τα γαλλικά ειναι παρόμοια με τα ισπανικά, οπότε δε μπορεις να πεις οτι ειναι πιο εύκολα. Για μένα που ξέρω γαλλικά ηδη, ειναι γελοία. Για κάποιον που δεν έχει επαφές με άλλη λατινική γλώσσα, ειναι το ίδιο πράγμα. Στις ΗΠΑ, πάντως, δεν ισχύει αυτο που λες. Πρώτον, γιατι οι ΗΠΑ δεν έχουν επισημη γλώσσα σε ομοσπονδιακό επιπεδο και δεύτερον γιατι συνηθως στα σχολεια μαθαινουν μια γλώσσα, τη μητρική. Απλά σε κάποιες νοτιοδυτικές πολιτείες, τα ισπανικά ειναι πολύ διαδεδομένα και επίσημα.
Στην Ευρώπη (Ευρωπαική Ένωση) δεν υπάρχει καμία "προνομιούχα" γλώσσα ως πρώτη, δευτερη κλπ. Ειναι και οι 23 ισότιμες με μονη διαφοροποίηση τα αγγλικά και τα γαλλικά που απλώς χρησιμοποιούνται σαν γλώσσες εργασίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Εδώ έχω μια τεράστια ένσταση. Όσες φορές έχω ακούσει γαλλικά κυρίως από ταινίες, νιώθω να με αποθούν σαν γλώσσα. Μου φαίνεται λες και πνίγονται για να μιλήσουν..Θυμάμαι μιά φορά στο Μετρό ήταν απέναντί μου μια ελληνίδα με μια φίλη της γαλλίδα. Ε, εκεί τα έπαιξα..λέω έτσι και πάω να μιλήσω έτσι θα με πιάσει κράμπα στη γλώσσα!

Συμφωνω απολυτως με αυτο, γι'αυτο διαλεξα και τα γερμανικα στο σχολειο οταν καναμε, ασχετα απο το οτι δε θυμαμαι τιποτα πια :P Ηχητικα τα προτιμω πολυυυ περισσοτερο απο τα γαλλικα. Τωρα για τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της γαλλικης σε σχεση με τον κοσμο ε οκ νταξ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειμαρμένη

Δραστήριο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 494 μηνύματα.
Γαλλικαααα,πηρα το Γ1 περυσι κ τα σταματησα για να αφοσιωθω με το σχολειο τρομαρα μου,μεγαλη πικρα,το σιγουρο ειναι οτι θα τα συνεχισω αφου τελειωσω τις εγκυκλιες σπουδες μου!Ειναι μια γοητευτικη γλωσσα αν και πολλοι δεν θελουν ουτε να την ακουσουν!Με λυπει βεβαια το οτι λογω του φορτου των μαθηματων κ της ελλειψης επαναληψεων δειχνω να τα ξεχναω,αυτο ειναι το ασχημο με τις ξενες γλωσσες!μαλλον θα απαιτησω να παω γαλλια το καλοκαιρι για να μν παθω ψυχολογικο οτι οι κοποι μ δν ανταμοιβονται κ πατωσω του χρονου στις πανελληνιες!ειμαι λαμογιο?:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anarki

Διάσημο μέλος

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 3,345 μηνύματα.
μαλλον θα απαιτησω να παω γαλλια το καλοκαιρι για να μν παθω ψυχολογικο οτι οι κοποι μ δν ανταμοιβονται κ πατωσω του χρονου στις πανελληνιες!ειμαι λαμογιο?:D
Καθόλου! Αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ βασικά για να τα θυμηθώ. Κρίμα είναι, έκανα 5 χρόνια στο σχολείο :( .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειμαρμένη

Δραστήριο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 494 μηνύματα.
θες να παμε μαζι?τα εξοδα δικα σου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

germa

Νεοφερμένος

Ο germa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Τα γαλλικά είναι παντού πρώτη ή δεύτερη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στα σχολεία όλου του κόσμου. Στα πανεπιστήμια βέβαια έχουν τρομερή δυναμική και μάλλον υπερισχύουν των ισπανικών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

germa

Νεοφερμένος

Ο germa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Γαλλική γλώσσα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
français
Γαλλικά
Ομιλείται σε:
Γαλλία, Καναδάς, Βέλγιο, Αϊτή, Κεντρική και Δυτική Αφρική,Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Γουινέα, Γουινέα Μπισσάου, Μπενίν, Νίγηρα,Μάλι,Τσαντ, Τόγκο,Σενεγάλη, Ακτή Ελεφαντοστού, Τζιμπουτί, Μπουρούντι,ΜαδαγασκάρηΓκαμπόν,Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Δυτική Σαχάρα, Λουϊζιάνα και Μαίην αλλά και σε Βιετνάμ, Λάος,Καμπότζη, Λίβανος, Συρία, Αίγυπτος και πολλά νησιά που υπάγονται διοικητικά στη Γαλλία: Γουαδελούπη, Μαρτινίκα,Ρεϋνιόν, Νέα Καληδονία, Γαλλική Πολυνησία Άγιος Παύλος και Άμστερνταμ Νήσοι, Κεργκελέν, Κροζέ Νήσοι, Διασκορπισμένοι Νήσοι, Ένδοξοι Νήσοι, Χουάν ντε Νόβα Νήσος, Ύφαλος Ινδίας, Ευρώπα Νήσος, Τρομελίν Νήσος, Χερντ και ΜακΝτόναλντ Νήσοι, ακατοίκητο εξωτερικό έδαφος της Αυστραλίας.
Oμιλητές:
70 εκατομμύρια ως μητρική γλώσσα 130 - 500 εκατομμύρια ως δεύτερη γλώσσα
Κατάταξη:
13 ως μητρική
1 ως δεύτερη (second language)
Ταξινόμηση:
Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες
Ιταλικές
Ιταλοδυτικές
Γαλατοϊβηρικές
Γαλατορομανικές
Γαλατοραιτικές
Γαλλικά
Kατάσταση
Επίσημη γλώσσα:
Γαλλία και 24 επιπλέον χώρες
Ρυθμιστής:
Γαλλική Ακαδημία
Κώδικες γλώσσας
ISO 639-1
fr
ISO 639-2
fre
ISO 639-3
fra
SIL
FRN



Η Γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών, μετά την Ισπανική γλώσσα και την Πορτογαλική γλώσσα. Το 1999 τα Γαλλικά ήταν η 11η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και ομιλείται από 70 εκατομμύρια γαλλόφωνους στην Ευρώπη ως μητρική γλώσσα (Γαλλία 65 εκ., Βέλγιο 4,5 εκ. Ελβετία 1,2 εκ), 8 εκατομμύρια στον Καναδά, 9 στην Αϊτή και από 130 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσσική, την Κινεζική και την Αραβική) και η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση). Πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο τα Γαλλικά θεωρούντο διεθνής γλώσσα, ιδιαίτερα σε πεδία όπως η διπλωματία lingua franca το εμπόριο, η ναυτιλία και οι μεταφορές. Η Ελλάδα ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση Γαλλοφωνίας (OIF). 52 χώρες κράτη έχουν τη γαλλική ως επίσημη γλώσσα. Τα Γαλλικά είναι μία από τις δύο γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και δεύτερη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στα σχολεία όλης της Ευρώπης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Επίσημη γλώσσα στην ΕΕ είναι και τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Στη ΔΟΕ ειναι και τα Αγγλικα. Στον ΟΗΕ ειναι άλλες 5 με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομιλητών και παγκόσμια επιρροή σε σχέση με τα Γαλλικά. Μια δευτερη ξένη γλώσσα τη μαθαίνεις συνήθως περισσότερο για αισθητικούς λόγους. Γι'αυτο επέλεξα Γαλλικά και όχι Γερμανικά. Άλλωστε σοβαρή χρηστική αξία εκτός και εντός Ελλάδος έχει μονο η πρώτη ξένη γλώσσα (Αγγλικά). Απο κει και πέρα οποια δεύτερη και να μάθεις, απο τις βασικές, ειναι το ίδιο πράγμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

germa

Νεοφερμένος

Ο germa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Tα γαλλικά καθώς και τα αγγλικά είναι "lingua franca" καθώς και οι δύο ορισμένες "γλώσσες εργασίας". Επίσημες γλώσσες, συμφωνώ μαζί σου, είναι όλες οι γλώσσες των χωρών μελών. Στό ότι οι άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερη επιρροή επίτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα. Η επιλογή δεύτερης δεν είναι το ίδιο πράγμα, αν κρίνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι τα γαλλικά σε όλο το κόσμο είναι η πρώτη ή δεύτερη επιλογή ξένης γλώσσας. (Καναδάς, Αγγλία, Αυστραλία, αφρικανικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Μα, στα Ηνωμένα Έθνη τα Αραβικά και τα Κινέζικα, επίσης επίσημες γλώσσες, έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό λέω μόνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top