12-11-09

20:38
... Χρειάζεται να διαβάσω τη θεωρία για να το κατανοήσω... Νομίζω ότι υπάρχουν μυαλά, που μπορούν να τα αντιλαμβάνονται όλα πολύ εύκολα, και δε χρειαζεται καν να διαβάσουν κάποια θεωρία για να το κάνουν, ίσως είναι έμφυτο, δεν ξέρω, πώς΄λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό... Εγώ πάντως, αν δεν τα διαβάσω καλά, δεν τα κατανοώ.
...στις μέχρι τώρα σπουδές μου, δεν συνάντησα πουθενά μαθηματικές διάνοιες...Οι λεγάμενες διάνοιες των μαθηματικών είναι φυσιολογικά παιδιά που διαβάζουν περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους...
όταν λένε στρώνομαι και διαβάζω δυο ώρες, το εννοούν...

λόγω της χαοτικής πολυπλοκότητας που παρουσιάζει η επιστήμη των μαθηματικών, είναι αδύνατον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να "αρπάζει με την μια" αφηρημένες-ψαγμένες θεωρίες, όπου οι θεμελιωτές αυτών των θεωριών (μεγάλοι μαθηματικοί) ανάλωσαν μια ζωή γι' αυτό το πράγμα μόνο.
Χωρίς χαρτί και μολύβι, τα μαθηματικά δεν μαθαίνονται και φταίει ο καθηγητής μετά...

Εγώ τι να πω που οι περισσότεροι καθηγητές μου, είναι δυσνόητοι και ακατάλληλοι ως διδάσκαλοι σαν κορυφαίοι επιστήμονες στο είδος τους που είναι; Θα έπρεπε να έχω κολλήσει στο πρώτο έτος...

Υ.Σ.: Έχω περάσει από την ηλικία σας. Δεν ήμουν μαθηματική διάνοια, ούτε είχα "τρέλα" με την επιστήμη αυτή...Το φάρμακο για μένα ήταν το στρώσιμο πωπού και η συνεχής επανάληψη, δηλ., αυτοδιδασκαλία στο φουλ. Πλέον έχω πάψει να στεγανοποιούμε σε ότι καθηγητές μου διδάσκουν...Προτιμώ να διεισδύω και να μαθαίνω μόνος μου, με προσωπική μελέτη...Στο Πανεπιστήμιο δεν μαθαίνεις...πτυχίο παίρνεις μόνο!!! (σκεφτείτε το, πριν απαντήσετε :p)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.