Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος

+10000 στον νικο!!! συμφωνω απολυτα....τα μαθηματικα χρειαζονται παντου για να καταλαβουμε τον κοσμο,παντου στην επιστημη... απλα πως να το κανουμε... δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για να τα καταλαβαινουμε ρε συ... αλλοι πιο ευκολα ,αλλοι πιο δυσκολα, αλλοι καθολου....Το αν δεν σου αρέσουν τα μαθηματικά, δικαίωμά σου και άποψή σου!Μην υποτιμάς την επιστήμη των μαθηματικών επειδή δυσκολεύεσαι. Η επιστήμη των μαθηματικών έχει τόσα να προσφέρει αυτόν τον αιώνα σε επιστήμες όπως φυσική, βιολογία και ιατρική. Μην χρησιμοποιείς τον όρο "κουλαμάρες" για τα διακριτά μαθηματικά, έναν ζωντανό ανανεώσιμο κλάδο ο οποίος είναι θεμέλιος για την αλγοριθμική πολυπλοκότητα και τόσες άλλες επιστήμες όπως αύτοματα και τυπικές γλώσσες, νευρωνικά δίκτυα, θεωρία πληροφοριών, θεωρία πιθανοτήτων, επιχειρησιακή έρευνα, δίκτυα υπολογιστών, αστρονομία, οικολογία...κτλ.
Υ.Σ.: Προσωπικά, συχαινόμουν τον προγραμματισμό και μου φαινόταν δύσκολος στα πρώτα έτη. Όμως δεν διαμαρτυρήθηκα. Έστρωσα πωπό και έμαθα. Μπορεί να μην επέλεξα κλάδο σχετικό με πληροφορική, αλλά ενίσχυσα τις γνώσεις μου με κάποια μαθήματα προγραμματισμού, διότι είναι απαραίτητος στην σημερινή εποχή σε πολλές θετικές/ τεχνολογικές επιστήμες.
υ.γ. τρελαινομαι για απλοποιηση αλγεβρικων παραστασεων!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

απλα πως να το κανουμε... δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για να τα καταλαβαινουμε ρε συ... αλλοι πιο ευκολα ,αλλοι πιο δυσκολα, αλλοι καθολου....
υ.γ. τρελαινομαι για απλοποιηση αλγεβρικων παραστασεων!!![]()
...μα δεν ασκώ κριτική σε όποιον-α δεν μπορεί το βάρος των μαθηματικών. Ήμουν σαφής. Εξάλλου δημοκρατία έχουμε.

thanous18
Περιβόητο μέλος

κοιτα εγω δεν εκανα τετοια...μα δεν ασκώ κριτική σε όποιον-α δεν μπορεί το βάρος των μαθηματικών. Ήμουν σαφής. Εξάλλου δημοκρατία έχουμε.Προσωπικά μου φαίνεται παλούκι, η στατιστική (εκτιμητική και έλεγχοι υποθέσεων) και ότι εμπλέκεται με αυτήν π.χ. επιχειρησιακά μαθηματικά (γραμμικός προγραμματισμός, μέθοδος simplex,...κτλ)...αλλά δεν βγαίνω να το κάνω ντου.
...με πονάει όμως πολύ, διότι συχαίνομαι το μάθημα αυτό (στατιστική) και πρέπει να το διαβάσω για να το περάσω.
![]()

miv
Επιφανές μέλος

στ διακριτα μας τ εκαναν...
Αν μπορείς εξήγησέ το μου λίγο γιατι εχω κανει το μεγαλυτερο μέρος του μαθήματος και δεν το χω συναντήσει. Παίζει βέβαια να ειναι και στη συνδυαστική ανάλυση που ειναι το τελευταίο κεφάλαιο.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω δηλωνω λατρης του υπεροχου αυτου μαθηματος!!!! οι περισσοτεροι ομως το κατηγορουν "δεν καταλαβαινω τιποτα", "το απαιχθανομαι"...να φανταστειτε ξερω ανθρωπους που δηλωνουν θεωριτικη κατευθυνση μονο και μονο για να γλιτωσουν τα μαθηματικα. εγω απο α'γυμνασιου διαβασα απο ενδιαφερον μαθηματικα μεγαλυτερων ταξεων (μεχρι και β'λυκειου ειχα διαβασει). θα ηθελα λοιπον την γνωμη σας: γιατι τοση απαιχθεια? τι σας κανει να το μισειτε? μηπως σας αρεσουν αλλα δεν τα καταλαβαινετε?...αργοτερα ισως γραψω καποιες συμβουλες για το πως να διαβαζετε μαθηματικα με σωστη μεθοδολογια....απλα απαντηστε μου!!!!
γενικα ολα αυτα τα θεματα που ανοιγεις ειναι λιγο του στυλ
psychologist or psycho?
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Για το δεύτερο μέρος, σου προτείνω:
πίστευε και μη ερεύνα διότι αν ερευνήσεις θα αναθεωρήσεις από το μηδέν
Για εξήγησέ το αυτό λίγο περισσότερο σε παρακαλώ...:what:
nPb
Επιφανές μέλος

Για εξήγησέ το αυτό λίγο περισσότερο σε παρακαλώ...:what:
ένας συνομιλητής είπε: «....επίσης πολλά θεωρήματα πιστεύω ότι είναι αόριστα και όχι απόλυτα ακριβή....»
Όταν λέω πίστευε και μη ερεύνα, εννοώ πως δεν υπάρχει λόγος να κάτσουμε να αποδείξουμε το αντίθετο, προσπαθώντας να πείσουμε κόσμο (όπως και τον συνομιλητή) που λένε και πιστεύουν τέτοια εξωπραγματικά πράγματα. Δημοκρατία έχουμε. Σε όσους αρέσουν. Και θεωρώ αδιανόητο να λέει ένας έφηβος ότι του αρέσουν τα μαθηματικά, από την στιγμή που έχει πλήρη άγνοια από τα αληθινά μαθηματικά...

Συνήθως, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει αρνητική (λόγω άγνοιας) στάση απέναντι στα μαθηματικά καθώς και αρτηριοσκλήρωση λόγω παγιωμένων ηλίθιων απόψεων περί "ασχήμιας", "απάνθρωπης δυσκολίας" και "μη χρησιμότητας" των "καθαρών" μαθηματικών...

mixalismylife
Νεοφερμένος

manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

+1Αρχική Δημοσίευση από nasty astr:Αυτό συμβαίνει και σε άλλες επιστήμες όπως με την φυσική και την Χημεία
δεν μου αρέσει καθόλου να αποστηθίζω τύπους της φυσικής χωρίς να τους καταλαβαίνω απόλυτα.
nPb
Επιφανές μέλος

Αυτό συμβαίνει και σε άλλες επιστήμες όπως με την φυσική και την Χημεία..Αν τα διδασκόμασταν εμπράκτως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά..
Για παράδειγμα, διδασκόμαστε στο Τμήμα μου, ένα μάθημα υπολογιστικών μαθηματικών που η μαθηματική θεωρία του, εφαρμόζει στα νευρωνικά δίκτυα και υπολογιστική βιολογία. Πιστεύεις ότι θα έπρεπε, αντί να μας λέει ο καθηγητής τις εφαρμογές σε μορφή ασκήσεων, να επισκεπτόμαστε το Τμήμα Βιολογίας και το Τμήμα Ιατρικής;

!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

(Όπως και γω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν οι μπάμιες.)
din@!!
Δραστήριο μέλος

Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος

Fata Morgana
Δραστήριο μέλος

Γενικα παντως το ανθρωπινο μυαλο ειναι φτιαγμενο να κατανοει τα μαθηματικα, πιστευω πιο πολλη σημασια ειναι η προσπαθεια που κανει ο καθενας και το αν θελει να μαθει. Δηλαδη πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι σε θεση να κατανοησουν τα μαθηματικα αρκει να το θελουν.
Μμμ, μ αρεσε αυτο..
Λιγο ασχετο ισως, αλλα εχω ακουσει οτι και το συντακτικο των αρχαιων ελληνικων ειναι δομημενο με μαθηματικη λογικη.
nPb
Επιφανές μέλος

Μμμ, μ αρεσε αυτο..
Λιγο ασχετο ισως, αλλα εχω ακουσει οτι και το συντακτικο των αρχαιων ελληνικων ειναι δομημενο με μαθηματικη λογικη.
να διότι τα θεωρήματα ή τα πορίσματα των μαθηματικών που τα "μαθαίνουμε" παπαγαλία ή κάνουμε σκονάκι βασίζονται σε μια υπόθεση (που εμπλέκει συνεπαγωγή ή δισυνεπαγωγή) και σε μια λογική απόδειξη της υπόθεσης...
Fata Morgana
Δραστήριο μέλος

Εχμ.. τι σημαινει αυτο; Βασικα τι ειναι η δισυνεπαγωγη.. κατι σαν ισοδυναμια πχ;να διότι τα θεωρήματα ή τα πορίσματα των μαθηματικών που τα "μαθαίνουμε" παπαγαλία ή κάνουμε σκονάκι βασίζονται σε μια υπόθεση (που εμπλέκει συνεπαγωγή ή δισυνεπαγωγή) και σε μια λογική απόδειξη της υπόθεσης...
nPb
Επιφανές μέλος

Εχμ.. τι σημαινει αυτο; Βασικα τι ειναι η δισυνεπαγωγη.. κατι σαν ισοδυναμια πχ;
λογική δισυνεπαγωγή ή συνεπάγεται και αντιστρόφως....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 80 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Corfu kitty
- antonakis06
- phleidhs
- Anonymous1
- Lost_In_Life
- Γιώτα Γιαννακού
- Arvacon
- velentzakoss
- giannis05
- SoyN
- angies
- EllieKal
- bill09876
- Paragontas7000
- Helen06
- Praxis
- Mary06
- GeorgePap2003
- eukleidhs1821
- Nick_nt
- ggl
- giannhs2001
- Maynard
- Alessandra Eliza
- arko
- Abiogenesis
- infection54
- Jojo K
- Lia 2006
- Than003
- love_to_learn
- constansn
- Unboxholics
- thanasis.k
- Frozensun
- Leo komm
- Ness
- Γατέχων
- kiyoshi
- AggelikiGr
- iiTzArismaltor_
- nicole1982
- suuuuiiii
- NikNik1995
- Fanimaid123
- Appolon
- _Aggelos123
- Georgekk
- kay
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.