Γιάννενα-Βολος

justvibingmeow

Νεοφερμένος

Η justvibingmeow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Βλέπω διάφορες σχολές κυρίως σε Βόλο και Γιάννενα όπου έχω οικογένεια και θέλω να μάθω ποια αξίζει περισσότερο (σε θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης μετέπειτα, μαθήματα, πόλη κτλ)

Μέχρι στιγμής βλέπω στα Γιάννενα βλέπω και τις 3 στο τμήμα φιλοσοφίας (φιλοσοφία, φιλολογία, ιστορία-αρχαιολογια) και στον Βόλο τα γλωσσικών και διαπολιτισμικών και το ιστορίας-αρχαιολογίας. Γνώμη?
 

Hased Babis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Λοιπόν θα σου μιλήσω ως άτομο που ήμουν και εγώ ανθρωπιστικών.
Η συμβουλή μου είναι: Κοίτα να κάνεις σωστή επιλογή για να μην χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι από τις πιο προβληματικά ιδρύματα, πιο προβληματικό και από ένα άλλο ίδρυμα, το ΨΝΑ στο Δαφνί (αστειάκι). Με 8,5 μέσο όρο αποφοίτησης, κρύες αίθουσες τον χειμώνα, κακές συγκοινωνίες και εκμετάλλευση του φοιτητή από τους σπιτονοικοκύριδες είναι ένα πανεπιστήμιο που θα έπρεπε να κλείσει ΧΘΕΣ. Αυτά δεν τα λέω εγώ, ο άσχετος, τα λένε άτομα που μαραζώνουν εκεί -όπως λένε και οι ίδιοι- όπως η φίλτατη Κατερίνα @Kate1914 .

Αλλάζοντας γεωγραφικό διαμέρισμα Καλύτερα μην επιλέξεις το ΤΓΔΣ, είναι νέο τμήμα το οποίο έχει μία σαλάτα από γνώσεις που τελικά δυστυχώς δεν θα σε ωφελήσουν πουθενά. Καλύτερα από τα τμήματα της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Βόλου διάλεξε Παιδαγωγικά και μετά κάνε μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ, ή Αλλιώς Ιστορία, Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία, και μετά με ανάλογη μεταπτυχιακή εκπαίδευση μπορείς να καταφέρεις να βρεις μια πραγματική δουλεία ως Μουσειολόγος ή ως Βιβλιοθηκονόμος - Αρχειονόμος. Από την φιλοσοφική στα Ιωάννινα πάλι μπορείς να ακολουθήσεις αυτούς τους δρόμους παρά το κακό επίπεδο σπουδών. Αλλά υπάρχει και η επιλογή αν πας φιλολογία πάλι με ένα μεταπτυχιακό να απασχοληθείς σε εταιρία πληροφορικής ως Δημιουργός Εκπαιδευτικού Λογισμικού ή ως Υπολογιστικός Γλωσσολόγος. Γενικά σε συμβουλεύω να μην πέσεις στην φάκα των ιδιαιτέρων για ψωροχιλιάρικα. Η Επιλογή είναι δική σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Kate1914

Διάσημο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,174 μηνύματα.
Αρχικά σε ευχαριστώ για την παράθεση @Μαθητής του 15 .

Λοιπόν, απαντώντας επί του θέματος, επειδή δεν είμαι στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, δεν μπορώ να εκφέρω ακριβή άποψη για τα τμήματα που σε ενδιαφέρουν. Οπότε κυρίως για το πανεπιστήμιο σαν χώρο θα σου δώσω μια ιδέα.
Τα προβλήματα του πανεπιστημίου στα ανέφερε και ο Μαθητής... Οι εγκαταστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα καλές, και τον χειμώνα το να κάνεις μάθημα σε αίθουσα ή αμφιθέατρο τείνει να γίνει απαγορευτικό. Κυρίως το κρύο είναι δηλαδή το πρόβλημα. Αν και είπες ότι έχεις συγγενείς εδώ, οπότε μια ιδέα για την πόλη και το κλίμα λογικά θα την έχεις.
Επίσης, μιας και έγινε αναφορά στις συγκοινωνίες, πρέπει να πω ότι γενικά καλές είναι (παίζει να είναι από τα λίγα καλά των Ιωαννίνων). Ιδιαίτερα στις στάσεις στους πιο κεντρικούς δρόμους, περνάνε τακτικά αστικά για το Πανεπιστήμιο.
Τέλος, όσον αφορά τα σπίτια, όπως παντού, έτσι και εδώ υπάρχουν αρκετοί εκμεταλλευτές που θα σε χρεώσουν αρκετά για μια τρύπα. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα παντού, όχι μόνο εδώ. Εκτός αν δικαιούσαι δωμάτιο στις εστίες, οπότε αυτό δε σε ενδιαφέρει (που και αυτές πάλι έχουν προβλήματα, δηλαδή σκέψου ότι πρόσφατα έπιασαν φωτιά).
Ό,τι και αν επιλέξεις σου εύχομαι το καλύτερο. Εάν είναι αυτό που θες πραγματικά, θα την βρεις την άκρη όπου και αν επιλέξεις να σπουδάσεις τελικά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top