kaliorova
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntinoula
Νεοφερμένος
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Παιδια ξέρετε τι επαγγέλματα μπορείς να κάνεις τελειώνοντας το Γεωλογικό;
Eσύ θεωρητική δεν ήσουν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια, να ρωτησω κι εγω κατι παρεμφερες σε αυτο , αν γνωριζει καποιος να μου πει . Επειδη σπουδαζω στο τμημα του ΕΚΠΑ Γεωλογια ,αλλα δεν πολυενδιαφερομαι να ακολουθησω κατι του γενικου κλαδου (πετρολογιες, παλαιοντολογιες , τεκτονικες κλπ) , υπαρχει αργοτερα κατι πιο συγκεκριμενο σε φυσικη η χημεια να κανω ως μεταπτυχιακο για να παρω αλλη ειδικευση ? Απο οσο γνωριζω, ειναι ο τομεας του Περιβαλλοντος που περιεχει την Κλιματολογια που σχετιζεται με Φυσικη και ο τομεας της Γεωχημειας για την Χημεια, αλλα αν γνωριζει καποιος και κατι αλλο αναλυτικα ας απαντησει .
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο μπορείς να ασχοληθείς με ό,τι θέλεις, Ελλάδα ή/και εξωτερικό. Ο νόμος στο επιτρέπει...
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο μπορείς να ασχοληθείς με ό,τι θέλεις, Ελλάδα ή/και εξωτερικό. Ο νόμος στο επιτρέπει...
Δηλαδη , θα μπορω πχ μετα το πτυχιο του πανεπιστημιου να κανω μεταπτυχιακο στην Αστροφυσικη ? Χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις γενικης φυσικης πρωτα ? Η ειναι σαν να μου λενε , εχεις το δικαιωμα ,αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα καταλαβεις Χριστο ?
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδη , θα μπορω πχ μετα το πτυχιο του πανεπιστημιου να κανω μεταπτυχιακο στην Αστροφυσικη ? Χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις γενικης φυσικης πρωτα ? Η ειναι σαν να μου λενε , εχεις το δικαιωμα ,αλλα ετσι κι αλλιως δεν θα καταλαβεις Χριστο ?
Για να μην αρχίσω να αναφέρω διάφορα θα (σου) απαντήσω μονολεκτικά: yeap!
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
kaliorova
Νεοφερμένος
Όχι Θετική είμαι! Απλά υπήρχε το ενδεχόμενο να πάω Θεωτητική που δε υπάρχει πιαEσύ θεωρητική δεν ήσουν;
miv
Επιφανές μέλος
επισης απο οτι μου εχουν πει μπορεις να διδαξεις φυσικη κ χημεια στο γυμνασιο..
Κρίμα να καταντήσεις εκεί...
Από Γεωλογία μπορείς ν'ασχοληθείς με Σεισμολογία, Περιβαλλοντικές Μελέτες, Petroleum Engineering (το πλεον ακριβοπληρωμένο επάγγελμα στον κόσμο) κλπ. Όρεξη να υπάρχει...Κατα τ'αλλα είναι εξαιρετική επιλογή, από κεινα τα τμήματα με χαμηλή βάση αλλά με πολύ "ψωμί".
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
Miv αυτα που εγραψες ειδικα αυτο γιαα τις περιβαλλοντικες μελετες ειναι για μεταπτυχιακο η πτυχιουχος Γεωλογιας μπορει να ασχοληθει με αυτο??Κρίμα να καταντήσεις εκεί...
Από Γεωλογία μπορείς ν'ασχοληθείς με Σεισμολογία, Περιβαλλοντικές Μελέτες, Petroleum Engineering (το πλεον ακριβοπληρωμένο επάγγελμα στον κόσμο) κλπ. Όρεξη να υπάρχει...Κατα τ'αλλα είναι εξαιρετική επιλογή, από κεινα τα τμήματα με χαμηλή βάση αλλά με πολύ "ψωμί".
Ενδιαφερον μιας και ασχολουμαι περι κλιματολογιας-μετεωρολογιας κτλπ ...
1η μου επιλογη ειναι γεωλογια
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Επίσης, μπορείς να ασχοληθείς με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τη θερμοδυναμική, ουσιαστικά με κάποιους κλάδους της Φυσικής. Επιπλέον, μέσω της μετεωρολογίας μπορείς να ασχοληθείς με model theory. Βασικά είναι μαθηματικά τα οποία ασχολούνται με τη μοντελοποίηση φυσικών φαινομένων, όπως μουσώνες, παλίρροιες, τυφώνες κτλ. και την περιοδικότητα που εμφανίζουν αυτά τα φαινόμενα. Κάτι πιο extreme είναι να ασχοληθείς με την αστρονομία (π.χ. σύνθεση εδάφους των πλανητών κτλ.). Θέλεις και άλλες προτάσεις?
φυσικά αναφέρεσαι για ακαδημαϊκή καριέρα σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ερευνητική καριέρα σε κάποιο Ερευνητικό Κέντρο;
...περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές έχει πιστεύω η μετεωρολογία με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά φυσικών επιστημών (μοντελοποίηση φυσικών φαινομένων)...
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν σε ενδιαφέρει κάτι πιο βαρετό, μπορείς να γίνεις και σύμβουλος στο υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Πολύ βαρετό. Επίσης, μπορείς να ασχοληθείς με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τη θερμοδυναμική, ουσιαστικά με κάποιους κλάδους της Φυσικής. Επιπλέον, μέσω της μετεωρολογίας μπορείς να ασχοληθείς με model theory. Βασικά είναι μαθηματικά τα οποία ασχολούνται με τη μοντελοποίηση φυσικών φαινομένων, όπως μουσώνες, παλίρροιες, τυφώνες κτλ. και την περιοδικότητα που εμφανίζουν αυτά τα φαινόμενα. Κάτι πιο extreme είναι να ασχοληθείς με την αστρονομία (π.χ. σύνθεση εδάφους των πλανητών κτλ.). Θέλεις και άλλες προτάσεις?
Ωραια ολα αυτα αλλα μονο για εξωτερικο υποθετω...τεσπα thanx ας μπω στη σχολη πρωτα και βλεπω ;-)φυσικά αναφέρεσαι για ακαδημαϊκή καριέρα σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ερευνητική καριέρα σε κάποιο Ερευνητικό Κέντρο;
...περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές έχει πιστεύω η μετεωρολογία με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά φυσικών επιστημών (μοντελοποίηση φυσικών φαινομένων)...
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Με 10% θα μπεις?Ωραια ολα αυτα αλλα μονο για εξωτερικο υποθετω...τεσπα thanx ας μπω στη σχολη πρωτα και βλεπω ;-)
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
NopΜε 10% θα μπεις?
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
ενας εγω...κανας αλλος?
Blackjack
Νεοφερμένος
και κατι ακομα...θελω να μου πειτε για Petroleum Engineering.με τι ασχολεισαι εκει??
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
μπορει καποιος να περασει στο γεωλογικο και μετα να γινει μετεωρολογος???ή καμια σχεση?
και κατι ακομα...θελω να μου πειτε για Petroleum Engineering.με τι ασχολεισαι εκει??
Ναι , της Αθηνας ειδικα το τμημα που ειναι Γεωλογιας και Γεωπεριβαλλοντος δινει καλες βασεις σε γενικα μαθηματα περιβαλλοντος (Κλιματολογια, Μετεωρολογια κλπ ) και εχει και κατευθυνση Γεωγραφιας - Περιβαλλοντος . Απο οτι εχω δει ,πρεπει να υπαρχουν 2 μεταπτυχιακα γενικης Κλιματολογιας η Μετεωρολογιας , το ενα σιγουρα στο ΑΠΘ και το αλλο στο Τμημα Φυσικης του ΕΚΠΑ . Μπορει και αλλα εντος συνορων ,δεν το εχω ψαξει πολυ . Παντως κι εγω για κατι παρομοιο ενδιαφερομαι .
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.