Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
twilight_girl
Εκκολαπτόμενο μέλος
A propos
Διάσημο μέλος
τα γερμανικά είναι πιο ευχάριστα και πιο χρήσιμα. εμένα μου φαινόντουσαν πολύ εύκολα..
πλέον κανένας δεν διαλέγει γαλλικά..
Το τι είναι πιο ευχάριστο είναι υποκειμενικό. Λάθος. το τι είναι πιο χρήσιμα εξαρτάται από τον τομέα του καθένα. 40,000 περισσότερο είναι στα γαλλικά φέτος. Έχει αρχίσει να αντιστρέφεται το πράγμα.
Βρήκα την στατιστική που λες και έχει όντως πολύ χρήσιμα στοιχεία.
Στην Δευτεροβάθμια Δημόσια εκπαίδευση στα γυμνάσια υπάρχουν συνολικά 320.000 παιδιά που κάνουν Αγγλικά (πρώτη γλώσσα). Το 2008, 174.500 παιδιά γυμνασίου προτίμησαν ως δεύτερη γλώσσα τα Γαλλικά και μόνο 136.000 Γερμανικά. Τα Γαλλικά υπερτερούν σαφώς όμως πιστεύω ότι θα δεχθούν πιέσεις από τις άλλες λατινογενείς γλώσσες (Ιταλικά Ισπανικά) ως συγγενείς γλώσσες.
Τα Γερμανικά θα δεχθούν πιέσεις κυρίως λόγω της δυσκολίας εκμάθησης.
Ποιό χρήσιμο θα είναι να δημοσιευτεί η στατιστική του 2009 που άρχισαν σε μερικά σχολεία και τα Ιταλικά για να δούμε τις μετακινήσεις, όμως περισσότερα στοιχεία και πιο σίγουρα θα προκύψουν σε 2-3 χρόνια απο τώρα ίσως και παραπάνω.
Το πιο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου συμπέρασμα είναι ότι η δεύτερη ξένη γλώσσα πέφτει κατακόρυφα στο Δημόσιο Λύκειο και συνολικά μόνο το 10% των μαθητών συνεχίζουν, δεν το περίμενα με τίποτα (σε 207.000 που κάνουν Αγγλικά μόνο 21.000 κάνουν δεύτερη γλώσσα Γαλλικά και Γερμανικά), στα Ιδιωτικά το αντίστοιχο ποσοστό παιδιών που κάνουν δεύτερη γλώσσα είναι 45% δηλαδή σχεδόν 1 στους 2 συνεχίζει.
Πιστεύω ότι τα Ιδιωτικά σχολεία κινούνται πιο ορθολογικά και δεν αφήνουν τα παιδιά να προτιμήσουν κάτι λιγότερο χρήσιμο για το μέλλον τους, δίνοντας άλλες λιγότερο σοβαρές επιλογές ή οι γονεις επενδύουν περισσότερο στις γλώσσες.
Η 2η ξένη γλωσσα είναι σημαντικό προσόν σε μία εργασιακά ανταγωνιστική κοινωνία όπως η σημερινή και δεν θα έπρεπε να διακόπτεται στο Λύκειο.
Δεν διαφωνώ στην πληροφορική (αντίθετα επαυξάνω και θα ήθελα να είχα διδαχθεί και εγώ) αλλά θεατρολογία... με εξέπληξες, εμείς δεν το ξέραμε καν ως μάθημα... γερνάω...
Εμένα τα γαλλικά μου φαίνονται πιο εύκολα από τα ιταλικά και τα ισπανικά και σίγουρα ολοένα και πιο χρήσιμα. Η Γαλλία έφυγε από την Αφρική αλλά τώρα οι περισσότεροι κάτοικοι τα μιλάνε (κάτι που δεν υφίστατο στην αποικιοκρατία).
Και σε users τα γαλλικά είχαν μεγάλη άνοδο πάνω από 500% την τελευταία οχταετία
https://www.internetworldstats.com/stats7.htm
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος
απο οτι θυμαμαι γαλλικα ξερεις. το αφαιρεσες απο τα προσωπικα σου στοιχεια; η επειδη ξερεις ηδη γαλλικα;Eγώ πάντως θα διάλεγα γερμανικά
fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Παντως αυτο ομολογω οτι δε το περιμενα ( φαινεται οτι εχουν αλλαξει καποια πραγματα απο τοτε που πηγαινα στο γυμνασιο)Παντως στο γυμνασιο της περιοχης μου μας στερησαν το δικαιωμα της επιλογης της δευτερης ξενης γλωσσας ( γερμανικα ή γαλλικα) .Σε αυτο οφειλεται και η αποτυχια μου να μαθω γαλλικα βλεπετε δημιουργηθηκαν δεσμοι <<μισους>>...πλέον κανένας δεν διαλέγει γαλλικά..
submarine νομιζω οτι εκανες πολυ καλη επιλογη !!!
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
κι εγω θα σου προτεινα γαλλικα αλλα αφου έχεις αποφασισει για ποιο λογο ρωτας;
απο οτι θυμαμαι γαλλικα ξερεις. το αφαιρεσες απο τα προσωπικα σου στοιχεια; η επειδη ξερεις ηδη γαλλικα;
Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι θέλω να ακούσω γνώμες για να δω αν έκανα το σωστό,άμα έκανα λάθος στην 2α γυμνασίου θα αλλάξω σε Γαλλικά(νομίζω γίνεται να αλλάξεις)
diavasma!!!
Νεοφερμένος
1ον)είναι πανεύκολα (παρόλο που πηγαίνω σε φροντιστήριο)
2ον)ακόμα και κάποια παιδιά που δεν πήγαιναν Γερμανικά και διάβαζαν 5-10 λεπτά (!) είχαν 20!
3ον)κάναμε μόνο το ich=εγώ du=εσύ er/sie/es=αυτό κλπ. και μόνο κάτι κειμενάκια που οι μισές λέξεις μοιάζουν με τα αγγλικά!
Καλά έκανες που διάλεξες Γερμανικά! και θα το καταλάβεις στην πορεία.
Υ.Γ. Αρκεί όμως να διαβάζεις και λίγο :no1:
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι θέλω να ακούσω γνώμες για να δω αν έκανα το σωστό,άμα έκανα λάθος στην 2α γυμνασίου θα αλλάξω σε Γαλλικά(νομίζω γίνεται να αλλάξεις)
και εγω νομιζω οτι γινεται. ποτε δεν ειναι αργα, καπου εδω το διαβασα
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:Francostas
Η συνταξη των γαλλικων ειναι πολυ πιο κοντα στα γαλλικα, στα γερμανικα ειναι πιο δυσκολη και απο τα αρχαια ελληνικα. Ισως η πιο δυσκολη συνταξη που υπαρχει στην ευρωπη μαζι με τα ολλανδικα. παντως η αποφαση πρεπει να ειναι δικη σου, και μονο δικη σου
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Τζάμπα κόπος μου φάνηκε,ποτέ δεν κατάφερα να τα μάθω καλά αν και στα αγγλικά ήμουν πολύ καλός και τα γερμανικά πρέπει να είναι πιο χρήσιμα.
-----------------------------------------
Πιο ευχάριστα να τα ακούς;Δεν νομίζω.τα γερμανικά είναι πιο ευχάριστα και πιο χρήσιμα. εμένα μου φαινόντουσαν πολύ εύκολα..
πλέον κανένας δεν διαλέγει γαλλικά..
!w@Nn4
Πολύ δραστήριο μέλος
juste un instant
Επιφανές μέλος
και εγω νομιζω οτι γινεται. ποτε δεν ειναι αργα, καπου εδω το διαβασα
https://el.wiktionary.org/wiki/Χρήστης:Francostas
Η συνταξη των γαλλικων ειναι πολυ πιο κοντα στα γαλλικα, στα γερμανικα ειναι πιο δυσκολη και απο τα αρχαια ελληνικα. Ισως η πιο δυσκολη συνταξη που υπαρχει στην ευρωπη μαζι με τα ολλανδικα. παντως η αποφαση πρεπει να ειναι δικη σου, και μονο δικη σου
Συμφωνώ. Τα γαλλικά γίνονται ολοένα και πιο χρησιμα όπως και τα ισπανικά. Άσε που μπήκαμε στη Γαλλοφωνία και ακόμα καποιοι δεν το χουν καταλάβει. Οι φίλοι μου πουεπέλεξαν γερμανικά τώρα δεν βρίσκουν δουλειά γιατί υπάρχουν πολλοί εργάτες που επιστρέδουν από τη Γερμανία και προτιμούνται από τους εργοδότες γιατί είναι ποιο εξοικοιωμένοι με τη γλώσσα και δεν ζητούν πολλά λεφτά γιατί δεν έχουν πτυχειο. Γαλλικά και πάλι γαλλικά.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος
πηγαινε να δεις σην ορθογραφια β γυμνσιου με τα ουγκα και τα τσο κατι τετοια να δεις μπερδεμα ενω ξερεις στα γαλλικα την ορθογραφια πιο ευκολα με κατι κολπακια τωρα εγω γερμανικα δεν θα διαλεγα τα γαλλικα ειναι πιο ωραια και σε δραστηριοποιουν να τα διαβασεις εχω κανει γερμανικα φροντηστηριο και τα σταματησα επειδη ηταν μεγαλη βλακεια που δεν εκανα γαλλικα που μου αρεσαν αλλα θεωρουσα τα γερμανικα πιο ανωτερα
τα ιταλικα ειναι πανευκολααααααααααααααααααααα σκεψου το καλα
ολα ομως απαιτουν διαβασμα
A propos
Διάσημο μέλος
ballerina
Νεοφερμένος
απιστευτη γλωσσα ,απο αποψη προφορας και πολιτισμου...!
mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 100 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- BillyTheKid
- bbb
- iiTzArismaltor_
- Billprs
- Μιχαήλ
- Vicky13
- panaman
- nicole1982
- Τρελας123
- Fanimaid123
- mermaid89
- Schlimazel
- oups
- MIT_fan
- Samuel
- Kostas568
- Georgekk
- Meow
- New member
- Nala
- PanMoonlight
- KingOfPop
- ggl
- GeorgePap2003
- giannhs2001
- Tribbiani
- allall1
- ag97
- snowy
- angies
- augustine
- Memetchi
- charmander
- ougka pougka
- George.S
- Joji
- Arvacon
- P.Dam.
- Marple
- Don25
- ΘανάσοςG4
- Αναστασία197
- ioannites
- Fara
- george777
- alexd99
- Mammy Nun
- Magigi
- katia.m
- Coraline31
- Soleil
- Sense
- Libertus
- Alexandros36k
- Ifigenia
- jj!
- Fanimaid
- uni77
- Power-13
- Alma Libre
- Viedo
- Άνιελ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.