fotini22589
Νεοφερμένος

Να προσπαθήσεις να τονίσεις όσο μπορείς περισσότερο τις εξωσχολικές σου δραστηριότητες μιας και ο βαθμός του λυκείου δεν τους λέει και πολλά! Επίσης το να έχει πάρει μέρος (ή και καλή θέση) σε διαγωνισμούς μαθηματικών, φυσικής κτλ μετράει πολύ! Αν και ίσως σου το εχουν ήδη πει είναι καλό να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις Έλληνες καθηγητές που τυχόν διδάσκουν στα πανεπιστήμια που κάνεις αίτηση. Τέλος, θετικό θα ήταν να δείξεις ότι ήδη ασχολείσαι με το αντικείμενο, πχ ψάξε για κάποιο summer school που μπορεί να διοργανώνεται και θα μπορούσες να το παρακολουθήσεις ή αφού όπως καταλάβα έχεις άκρες με καθηγητές σε πανεπιστήμια εδώ παρακολούθησε κανένα μάθημα ή σεμινάριο που διοργανώνεται σε Ελληνικό πανεπιστήμιο ή κάνε κάτι υπό μορφή self-study μαζί τους και γράψτο στην έκθεση που θα τους στείλεις για τον εαυτό σου (το λεγόμενο SOP - statement of purpose)!
Καλή σου επιτυχια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος

αλλα οι γονεις μου,αρχισαν να συζητουν κατι για σπουδες στη βουλγαρια που ειναι και κοντα και δεν θα στοιχισει και τοσο πολυ.εγω δεν τρελενομαι στην ιδεα του να ειμαι στη βουλγαρια ομως

υπαρχει ομως και η αλλη λυση...του να σπουδασω στη Ρωσια οπου και σπιτι εχω να μεινω μιας και εχουμε συγγενεις..και την γλωσσα την ξερω(απλα θελω λιγη δουλεια στο να γραφω σωστα,οπως πολυπλοκες λεξεις),αλλα θα ειμαι και παλι μακρια απο το σπιτι μου και τους φιλους μου...

δεν ξερω τι να κανω,να μεινω εδω και να σπουδασω οπου περναω μια χρονια και να ξαναδωσω?,ή να παω εξωτερικο???ειμαι σε διλημμα πραγματικα...:!::s
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yota1990
Νεοφερμένος

ioannk8
Νεοφερμένος

native_swimmer
Νεοφερμένος

toxotis1991
Εκκολαπτόμενο μέλος

Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος

eleni91
Νεοφερμένος

z=x+yi
Νεοφερμένος

-----------------------------------------
και την λενε και χριστινα την κοπελα

christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χαιρεται και απο μενα...Μολις ειδα το μνμ σκεφτηκα αμεσως μια συμμαθητρια μου που εχει ακριβως το ιδιο προβλημα.Ηθελε παντα πολυ οδοντιατρικη και δεν την πιανει για λιγα μορια..Την τελευταια φορα που μιλησα μαζι της ειχε κανει τις προετοιμασιες να παει ρωσσια χωρις βεβαια να ειναι σιγουρη για το αν θελει να παει.Και φυσικο ειναι γιατι πλεον εχει συνηθησει στην ελλαδα..και δεν θελει να παει εξω.Εγω μονο ενα πραγμα θα σου πω.Να σπουδασεις με οποιαδηποτε θυσια αυτο που πραγματικα αγαπας και μην πας σε αλλες σχολες εγωιστικα λογω μοριων.Ξερω οτι ισως δεν σε βοηθησα πολυ αλλα αυτα ηθελα πραγματικα να σου τα πω
και την λενε και χριστινα την κοπελα![]()
απο που ειναι η κοπελα???συμπτωση ειναι ολες οι ομοιοτητες????

δε ξερω ρε παιδια,,,με εχουν πρηξει οι γονεις μου να παω χημικο θεσσαλονικη,για να μεινω στο σπιτι μας εκει μιας και η δουλεια δεν παει καλα και δεν εχουν την οικονομικη ανεση να μου νοικιαζουν σπιτια και ιστοριες σε αλλες πολεις.μονο αν περνουσα φαρμακευτικη πατρα θα με εστελναν...δηλαδη μονο σε "αξιολογες" σχολες για αυτους...διοτι τι χημικο τι φυσικο τι βιολογια το ιδιο ειναι για εκεινους...και εγω δε τολμω να ζητησω τιποτα παραπανω διοτι νιωθω ασχημα που δεν καταφερα να φτασω το στοχο μου=δεν αξιζω να μενω μονη μου και να ζηταω λεφτα...οσο για βουλγαρια,ακουσα πως εχει πολυ αλητια εκει..παιζει να παει μια φιλη οποτε θα εχω παρεα αλλα οι γονεις μου αποφασισαν πως καλυτερα να μην παω...

z=x+yi
Νεοφερμένος

χημικους κατα τη γνωμη μου ειναι μια καλη λυση αλλα σημασια εχει τι πραγματικα θελεις εσυ...και αν δεν ειναι αυτο που θες μια καλη λυση ειναι να ξαναδωσεις.δεδομενου οτυι ξερεις ολη την υλη κτλ πιστευω (γιατι δεν ξερω απο πρωτο χερι) οτι θα γραψεις πολυ καλυτερα..
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος

Τη δυτερη φορα θα εχεις και εμπειρια και περισσοτερη ωριμοτητα και με σωστο διαβασμα μπορεις να βγαλεις πολυ περισσοτερα μορια. Δεν εχεις να χασεις κατι. Προσεξε ομως εαν μεινεις Θεσσαλονικη μην τυχον εγκαταλειψεις τις πανελληνιες (ξες λογω φοιτητικης ζωης και τετοια

stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν, συνκατερινιώτισσα Χριστίνα. Καταρχάς συγχαρητήρια για τους βαθμούς σου τα πήγες πολύ καλά, αν και ήσουν άτυχη από ότι μας είπες και θα τα πήγαινες καλύτερα.Παιδια εχω βγαλει 17.722 μορια...αλλα δεν πιανω τις σχολες που ηθελα,1)οδοντιατρικη,2)φαρμακευτικη,3)βιολογια θεσσαλονικης (οπου περσι ειχε βαση 18,1 και μου φαινεται λιγο δυσκολο να πεσει στα 17,722???)...περναω βιολογια κρητης λογικα αλλα δεν θελω να παω μιας και δεν ειναι πρωτη μου επιλογη και δεν θελω να επιβαρυνω τους γονεις μου οικονομικα για μια σχολη που δεν τρελενομαι κιολας να παω...τωρα σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλο να παω φυσικο θεσσαλονικης μιας και εχω γραψει αριστα φυσικη στις πανελλαδικες???και περναω και ανετα μιας και η βαση ειναι κατω απο 17.000 και δεν νομιζω να ανεβει τοσο πια.,να παρακολουθω τα μαθηματα εκει για να μην χασω μια χρονια αλλα και να διαβαζω για να ξαναδωσω.
αλλα οι γονεις μου,αρχισαν να συζητουν κατι για σπουδες στη βουλγαρια που ειναι και κοντα και δεν θα στοιχισει και τοσο πολυ.εγω δεν τρελενομαι στην ιδεα του να ειμαι στη βουλγαρια ομως
υπαρχει ομως και η αλλη λυση...του να σπουδασω στη Ρωσια οπου και σπιτι εχω να μεινω μιας και εχουμε συγγενεις..και την γλωσσα την ξερω(απλα θελω λιγη δουλεια στο να γραφω σωστα,οπως πολυπλοκες λεξεις),αλλα θα ειμαι και παλι μακρια απο το σπιτι μου και τους φιλους μου...
δεν ξερω τι να κανω,να μεινω εδω και να σπουδασω οπου περναω μια χρονια και να ξαναδωσω?,ή να παω εξωτερικο???ειμαι σε διλημμα πραγματικα...:!::s
Anyway, εάν θέλεις οπωσδήποτε να σπουδάσεις κάτι από ιατρική, οδοντιατρική, βιολογία εγώ σου προτείνω να πας εξωτερικό. Φίλους θα βρεις, μην το σκέφτεσαι. Και εφόσον έχεις συγγενείς στη Ρωσία πιστεύω αυτό θα μετριάσει την απουσία των γονιών σου(αν τελικά επιλέξεις Ρωσία)..
Τώρα το θέμα είναι εσύ αν αισθάνεσαι πως θα τα καταφέρεις και θα τα βγάλεις πέρα..
Να ξέρεις επίσης ότι στη Ρωσία και γενικά στις ''βόρειες'' χώρες έχουν πέραση οι Ελληνίδες.. Είναι ένα θετικό και αυτό

Αν πάλι αποφασίσεις να ξαναδώσεις γράψου στην σχολή που θα περάσεις αλλά προς Θεού μην πας.. Δεν έχει νόημα.. Άντε να συγκεντρωθείς στ στόχο σου. Εδώ στο σπίτι μας είμαστε και δεν την παλεύουμε θα είσαι με το φοιτηταριό και θα διαβάζεις για πανελλήνιες;

Takis_Kal
Νεοφερμένος

Alessandra
Διάσημο μέλος

Για σπουδές Ιατρικής +Οδοντιατρικής μακράν καλύτερη είναι η Ουγγαρία- από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ εννοώ- αλλά το κόστος είναι υψηλο, τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά. Τώρα, οι σχολές της Ρουμανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν προσδίδουν ικανοποιητική κατάρτιση- το έχω συζητήσει με πολλούς συναδέλφους μου αυτό. Πιστεύω, όμως ότι ειδικά για την Οδοντιατρική, με θέληση, και αμα παρακολουθήσεις εδώ σε κάποιον γιατρό θα καλυφθούν τα κενά. Για την ιατρική αμφιβάλλω.
christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σιγουρα δεν εισαι η φιλη μου γιατι αυτη πλεον εχει μπερδεψει τοσο πολυ τον ιδιο της το εαυτο που ακομα και μηχανολογους μηχανικους σκεφτεται...
χημικους κατα τη γνωμη μου ειναι μια καλη λυση αλλα σημασια εχει τι πραγματικα θελεις εσυ...και αν δεν ειναι αυτο που θες μια καλη λυση ειναι να ξαναδωσεις.δεδομενου οτυι ξερεις ολη την υλη κτλ πιστευω (γιατι δεν ξερω απο πρωτο χερι) οτι θα γραψεις πολυ καλυτερα..
αποφασισα τελικα να παω χημικων μηχανικων θεσσαλονικη..,και θα ξαναδωσω,αλλα τη σχολη δεν θα τη παρατησω,πιστευω θα μου αρεσει,αν περασω βεβαια.ειμαι 300 μορια πανω,ποτε δεν ξερεις τι θα γινει ομως...

ευχαριστω πολυ σε οσους απαντησαν πραγματικα

Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τελείωσα 2008 .. 4ο λύκειο και πέρασα χημικών μηχανικών ΑΠΘαποφασισα τελικα να παω χημικων μηχανικων θεσσαλονικη..,και θα ξαναδωσω,αλλα τη σχολη δεν θα τη παρατησω,πιστευω θα μου αρεσει,αν περασω βεβαια.ειμαι 300 μορια πανω,ποτε δεν ξερεις τι θα γινει ομως...
ευχαριστω πολυ σε οσους απαντησαν πραγματικα:thanks:Savoulinho σε ποιο λυκειο φοιτησες?ποτε τελειωσες βασικα?

Πάντως αποψή μου αν θέλεις να περάσεις αλλού να αφοσιωθείς στις πανελλήνιες.
Δυστυχώς καμία!Savoulinho τι σχεση εχεις με τον Kasparov ?

Μόλις είδα το profile σας.. Όντως παίζετε!
Sry για το off

christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τελείωσα 2008 .. 4ο λύκειο και πέρασα χημικών μηχανικών ΑΠΘ
Πάντως αποψή μου αν θέλεις να περάσεις αλλού να αφοσιωθείς στις πανελλήνιες.
Δυστυχώς καμία!Απλά τον θαυμάζω. Παίζετε σκάκι;
Μόλις είδα το profile σας.. Όντως παίζετε!
Sry για το off![]()
Απλα θα παω σε μια σχολη να δω πως ειναι,τωρα μπορει πχ να παω χημικων μηχανικων ΑΠΘ και να μου αρεσει πολυ,ποτε δεν ξερεις (θα με εχεις και στη σχολη.....χαρα που πηρες τωρα το ξερω

αν δεν μου αρεσει θα την αφησω και θα αφοσιωθω στις πανελληνιες,ετσι κι αλλιως ειμαι καλα διαβασμενη ολη τη χρονια,μπορω και τωρα να ξαναγραψω αν θελω γιατι τα θυμαμαι,δεν θα μου ειναι δυσκολο να ξαναδωσω,απλα θα δωσω προσοχη οπου πιστευω οτι θελω λιγο παραπανω.....
αααα και λες να ανεβει η βαση στο χημικων μηχανικων πανω απο 300 μορια?εχει πολυ ζητηση?
kotsis1
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 222 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- NATURALLE
- Reader
- Joji
- Φινεύς
- hyyh4ever
- ~Sonne~
- constansn
- Τρελας123
- mermaid89
- augustine
- Gus Roger10
- NasosJet
- User2350
- anastasis06
- ladybookworm
- Fanimaid123
- Kitana
- Ria99
- Georgekk
- Nikos05
- Mendem
- George_dr
- Meow
- MarcoReus
- tsiobieman
- Pharmacist01
- lnesb
- Nala
- Kostakis45
- Annu
- Devid
- korlef
- Nandia 20103
- ggl
- physicscrazy
- Unboxholics
- george777
- Steliosgkougkou
- AlexTselikas
- Specon
- Revekka
- charmander
- Clary
- Paul33.gr
- hlianaser
- X. K.
- VouDou
- fmarulezkd
- Thanos_D
- mihalis341
- Greg1900
- jimis2001
- clevercat
- No name
- eukleidhs1821
- Athens2002
- leo41
- penelopet
- Paragontas7000
- AK-92
- digitaleducation
- Memetchi
- nucomer
- nicole1982
- Mary Jane
- calliope
- TonyMontanaEse
- neurogirl
- pacheiko
- Scott
- iminspain
- T C
- igeorgeoikonomo
- Theoritiki 2021
- angies
- Necropolis
- Viedo
- Satan Claus
- imyrcarn
- SlimShady
- FaidraEuler
- SofiaBrt
- ag97
- stefan
- KingOfPop
- Tribbiani
- Trolling Stones
- thecrazycretan
- taketrance
- gregory nub
- Dr. Gl. Luminous
- johnsala
- Mariliaaa
- Δημήτρης Ρ
- το κοριτσι του μαη
- Κλημεντίνη
- sweater weather
- jj!
- Chemwizard
- fockos
- Αλκης Κ.
- Libertus
- Just myself
- Jimmy20
- Alexandros36k
- Nikoleta_Giann
- mariana.kpt
- kostas1233
- New member
- Thoba19
- Pepega'
- kiyoshi
- Mukumbura
- Μάρκος Βασίλης
- Slytherin
- tasost
- giorgosp97
- Monster Hunter
- J.Cameron
- andoc
- Στεφανος56
- B747
- kaaaaate
- olga123
- Prak
- Rene2004
- Bgpanos
- luisnazariodelima
- fay01
- jim2015
- Κορώνα
- Depi1996
- hirasawayui
- Vasilis2000kak
- giannhs2001
- Belle26
- jul25
- Lab13
- Wrong
- Σπυρακος (^^)
- Catherine3
- ΓιωργοςM
- Panos_02
- efi25
- Έμμα
- tslef8
- Άρτεμις Α.
- Unseen skygge
- panagiotis econ
- tymvorixos
- Neos167
- DonaeB
- Johnny15
- Panagiotis849
- ΘανάσοςG4
- don_vito
- JohnGreek
- Stathis2001a
- Ryuzaki
- χημεια4λαιφ
- ConfusedSalami
- Elenii01
- PanosCh002
- Jocaste
- lamp21
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.