tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση..βλεπω οτι εισαι φοιτητης πληροφορικης στο οπα..ισως τα μαθηματα να εχουν πιο πολλα οικονομικα αλλα θες να μου πεις μερικα λογια για τη σχολη η τι να εχει κατα νου ενας υποψηφιος τμηματος πληροφορικης? με ενδιαφερει καθως ισως περασω εφαρμοσμενη φετος η ξαναδωσω για απθ-εφαρμοσμενη
Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του Πανεπιστημίου είναι ένα καλό δόλωμα αν δεν έχεις δει το πρόγραμμα σπουδών και σε κάνει να νομίζεις ότι έχει περισσότερα μαθήματα οικονομικών, έχουμε όμως μόνο δύο χαχα και μετά αν θες παίρνεις κατεύθυνση και τα συνδυάζεις αλλιώς οικονομικό μάθημα δεν ξαναβλεπεις. Το ΑΠΘ έχει τμήμα Πληροφορικής, η εφαρμοσμένη από όσο ξέρω ειναι στο ΠΑΜΑΚ. Κατά νου πρέπει να έχεις ότι για να τελειώσεις γρήγορα τη σχολή πρέπει να σου αρέσει πολύ η επιστήμη, θα έχεις εργασίες συνέχεια (και δύσκολες εργασίες) και θέλει στα περισσότερα μαθήματα τουλάχιστον συνεχές διάβασμα για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στην τελική εξέταση . Επίσης να προσθέσω ότι η Πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός, θα κάνεις και μαθηματικά και φυσική (αν έχει η σχολή που θες να περάσεις) έχει θεωρητικά μαθήματα και έχει και μαθήματα Υλικού (hardware, πως λειτουργεί ο υπολογιστής, από τι αποτελείται, τι κάνουν αυτά από τα οποία αποτελείται κλπ). Αν σου αρέσει πολύ πάντως η Πληροφορική δεν θα έχεις θέμα, τα μαθήματα παρόλο που είναι δύσκολα ειναι πολύ ενδιαφέροντα και κάθε μάθημα αρχικό σου δίνει γνώσεις για το επόμενο. Σου συνιστώ επίσης να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής που θες να περάσεις και να δεις τα μαθηματα και τις κατευθύνσεις που σου παρέχει. Καλή συνέχεια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexia456
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές με ατομικό εισόδημα έως 7.863 € ή με οικογενειακό εισόδημα έως 5.504 €
https://www.minedu.gov.gr/news/42166-04-07-19-dorean-metaptyxiakes-spoudes-se-foitites-me-atomiko-eisodima-eos-7-863-i-me-oikogeneiako-eisodima-eos-5-504
Αυτό σημαίνει απαλλαγή απ' τα δίδακτρα;
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Наташа
Νεοφερμένος
Είμαι απόφοιτη πολιτικών επιστημών και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στην επικοινωνία. Σε αναζήτησή μου στο διαδίκτυο, βρήκα ένα μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ σε συγκεκριμένο πεδίο πάνω στην επικοινωνία, το οποίο με ενδιαφέρει πολύ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν γνωρίζει κανείς (ή αν τυχόν υπάρχει κάποιος απόφοιτος) να μου πει αν αξίζουν τα μεταπτυχιακά του ΜΜΕ ΑΠΘ κι αν θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Ίσως η τελευταία ερώτηση παραείναι ειδική και συγκεκριμένη, οπότε, γενικά, οποία πληροφορία έχετε μου είναι αρκετή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Μια χαρά είναι τα μεταπτυχιακά του ΑΠΘ, εξαιρετικό επίπεδο σπουδών και πολύ καλοί διδάσκοντες. Έχουμε και εμείς στην Αθήνα αντίστοιχο μεταπτυχιακό. Μπορείς να τσεκάρεις πληροφορίες εδώ, τρέχουν τώρα οι υποβολές.
Наташа
Νεοφερμένος
Καλημέρα!
Μια χαρά είναι τα μεταπτυχιακά του ΑΠΘ, εξαιρετικό επίπεδο σπουδών και πολύ καλοί διδάσκοντες. Έχουμε και εμείς στην Αθήνα αντίστοιχο μεταπτυχιακό. Μπορείς να τσεκάρεις πληροφορίες εδώ, τρέχουν τώρα οι υποβολές.
Καλησπέρα Ρεβέκκα. Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Δεν μου ανοίγει το link. Μάλλον θα εννοείς το ΠΜΣ στα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας. Πολύ ωραίο μεταπτυχιακό, ήταν κιόλας από τα πρώτα που είχα κοιτάξει και με ενδιέφεραν επίσης. Μήπως σου είναι εύκολο να μου πεις κάποιες, λίγες λεπτομέρειες; Εννοώ τί αποκομίζεις και τί διάφορες έχει με το αντίστοιχο στο ΑΠΘ που ειδικεύεται στις εκστρατείες επικοινωνίας; Απ'όσο θυμάμαι κι αν δεν κάνω λάθος, έχει πολλά μαθήματα πληροφορικής, ψηφιακών μέσων, storytelling που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα Ρεβέκκα. Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. Δεν μου ανοίγει το link. Μάλλον θα εννοείς το ΠΜΣ στα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας. Πολύ ωραίο μεταπτυχιακό, ήταν κιόλας από τα πρώτα που είχα κοιτάξει και με ενδιέφεραν επίσης. Μήπως σου είναι εύκολο να μου πεις κάποιες, λίγες λεπτομέρειες; Εννοώ τί αποκομίζεις και τί διάφορες έχει με το αντίστοιχο στο ΑΠΘ που ειδικεύεται στις εκστρατείες επικοινωνίας; Απ'όσο θυμάμαι κι αν δεν κάνω λάθος, έχει πολλά μαθήματα πληροφορικής, ψηφιακών μέσων, storytelling που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.
Όντως δεν ανοίγει το link...! για δοκίμασε εδώ: https://www.media.uoa.gr/grads.html
Βασικά, πλέον το μεταπτυχιακό των ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ δεν είναι ένα με επιμέρους κατευθύνσεις, είναι 4 διαφορετικά και ανεξάρτητα. Στο παραπάνω λινκ θα μπορείς να δεις για το κάθε ένα.
Εδώ θα δεις και τί μαθήματα κάνουν στο συγκεκριμένο, στο Πολιτική και Διαδίκτυο: https://www.media.uoa.gr/grads/neo-metaptyxiako-programma-politiki-kai-diadiktyo.html
Πλέον είναι εξειδικευμένο στην πολιτική, τα μαθήματα που αναφέρεις είναι στο μεταπτυχιακό που είμαι εγώ, στα Ψηφιακά Μέσα! Άρα μάλλον θα πρέπει να το μελετήσεις από την αρχή και να δεις!
Наташа
Νεοφερμένος
Όντως δεν ανοίγει το link...! για δοκίμασε εδώ: https://www.media.uoa.gr/grads.html
Βασικά, πλέον το μεταπτυχιακό των ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ δεν είναι ένα με επιμέρους κατευθύνσεις, είναι 4 διαφορετικά και ανεξάρτητα. Στο παραπάνω λινκ θα μπορείς να δεις για το κάθε ένα.
Εδώ θα δεις και τί μαθήματα κάνουν στο συγκεκριμένο, στο Πολιτική και Διαδίκτυο: https://www.media.uoa.gr/grads/neo-metaptyxiako-programma-politiki-kai-diadiktyo.html
Πλέον είναι εξειδικευμένο στην πολιτική, τα μαθήματα που αναφέρεις είναι στο μεταπτυχιακό που είμαι εγώ, στα Ψηφιακά Μέσα! Άρα μάλλον θα πρέπει να το μελετήσεις από την αρχή και να δεις!
Ναι, κατάλαβα. Έχεις δίκιο! Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ναι, κατάλαβα. Έχεις δίκιο! Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι
Τίποτα! Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι μου λες!
Guest 933812
Επισκέπτης
Guest 454371
Επισκέπτης
Πήρα υποτροφία από την εταιρεία της μητέρας μου για το μεταπτυχιακό το οποίο είχα επιλεχθεί τον Σεπτέμβριο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Για ποιο λόγο όλοι μου λένε να το αναγράψω στο βιογραφικό μου ? Παίζει κάποιο ρόλο στην αντίληψη κάποιας εταιρείας που θα με καλέσει για συνέντευξη?
Ευχαριστώ
Guest 451212
Επισκέπτης
Καλησπέρα.
Πήρα υποτροφία από την εταιρεία της μητέρας μου για το μεταπτυχιακό το οποίο είχα επιλεχθεί τον Σεπτέμβριο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Για ποιο λόγο όλοι μου λένε να το αναγράψω στο βιογραφικό μου ? Παίζει κάποιο ρόλο στην αντίληψη κάποιας εταιρείας που θα με καλέσει για συνέντευξη?
Ευχαριστώ
Συνήθως οι υποτροφίες αποδίδονται σε υποψήφιους με κάποια διάκριση σε βαθμό ή λοιπά ακαδημαϊκά κριτήρια με συνυπολογηση κοινωνικά κριτήρια. Δεν παίρνουν όλοι υποτροφία, το να έχεις πάρει υποτροφία είναι κάτι που σε διακρίνει.
konapat
Νεοφερμένος
maria20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Viedo
Διάσημο μέλος
Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας....
Μπορείς είτε να γίνει προιστάμενος είτε να μεταβείς στη διοικητική υπηρεσία των νοσοκομείων με το μεταπτυχιακό στην διοίκηση μονάδων υγείας. Ναι μοριοδοτείται κανονικά. Το ολοκληρώνουν αρκετοί νοσηλευτές το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό [όχι απαραίτητα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο].
Guest 699855
Επισκέπτης
Ειμαι αναμεσα σε Εαπ και Λευκωσιας.Ποιο απο τα δυο ειναι πιο οργανωμενο και βατο για καποιον που σπουδαζει σε προπτυχιακο προγραμμα παραλληλα?
Θα κοιτάξεις στα σάιτς των Πανεπιστημίων, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των προγραμμάτων.
Από τη στιγμή που θα το παρακολουθήσεις παράλληλα με το προπτυχιακό, θα επιλέξεις αυτό που είναι πιο ευέλικτο.
Αυτό δηλαδή που σου δίνει τη δυνατότητα να κανονίσεις εσύ (όσο αυτό είναι δυνατόν) τον όγκο μελέτης στον οποίο μπορείς ν΄ανταποκριθείς κατά την πορεία των σπουδών σου.
Javier7
Νεοφερμένος
Guest 699855
Επισκέπτης
βέβαια χρειάζεται να αφιερώσεις ιδιαίτερα πολύ χρόνο, με εργασίες σε κάθε μάθημα και πολλά διαδραστικά τεστ μετά από κάθε τηλεσυνάντηση
΄Ετσι όπως το περιγράφεις για την περίπτωση της maria20 η οποία θα φοιτά παράλληλα σε δεύτερο προπτυχιακό, θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί οπότε θα είναι πολύ καλύτερα να προτιμήσει το ΕΑΠ.
Για κάποιον που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις πιθανόν το πρόγραμμα της Κύπρου να υπερτερούσε του ΕΑΠ.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση όμως νομίζω ότι δεν θα ήταν συνετό!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 367 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- kathleenn
- Kate1914
- Hased Babis
- EllieKal
- Πύρος
- VIVA
- vas.th
- Irene93
- Totreno
- lampgd
- Vas199
- GeorgePap2003
- Pars3c
- studentando
- Jesse_
- Makis23
- ikigai
- Alessandra Eliza
- Ryuzaki
- Maria_Xagorari
- jimis2001
- Startx0
- Nala
- Panagiotis849
- aggorf
- eukleidhs1821
- χημεια4λαιφ
- ivannag
- Meow
- tsiobieman
- constansn
- Mewmaw
- SoyN
- AggelikiGr
- Magigi
- kiyoshi
- Φινεύς
- Primary Care
- fmarulezkd
- johnsala
- Νικολινα
- dmav
- ggl
- Giannis_19
- ειδήμων
- Kostas_Athens
- emerald24
- antonis97
- panaman
- hello1234
- Praxis
- Mikachu
- Τρελας123
- tasoss
- Nick254
- Γιαννης Καβαλα
- pinkheart
- panagiotis23
- hirasawayui
- spring day
- george777
- ag97
- Alexecon1991
- art_of_poetry
- Steliosgkougkou
- nearos
- Steve9393
- NDG
- NikosChatzoglou
- katia.m
- VouDou
- emilyfan85
- Μαραθ22
- Maynard
- sophiaa
- stefan
- Citylights
- Viedo
- angies
- Philologist
- nobody8
- Imega
- Annu
- kost28
- EmperorPalpatine
- oups
- brizoulis
- ΔήμητραΘ
- Revekka
- MIT_fan
- Gus Roger10
- nicole1982
- markip
- Nefpav
- Niffler
- Παναγιώτης L
- Don25
- Kostis-Palamas
- Kostakis45
- Belle26
- Pharmacist01
- alexgiann
- Ksenia. Ksenia77
- augustine
- beckyy
- Μανοςπετρ
- Eri0611
- Dionyshs1
- anastasia papa
- George9989
- chris2799
- lnesb
- Eirinakiii8
- Mukumbura
- katerinavld
- Stelios725
- giwrgospap123
- Τάσος97
- Scandal
- Panos123!
- Drglitterstar
- Appolon
- Giii
- barkos
- xakounaamatata
- alsatus
- 1011
- το κοριτσι του μαη
- Nikoleta_Giann
- Devid
- Αναστασία197
- abc1234
- Specon
- Nikos05
- korlef
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Ria99
- Marifei
- Panos_02
- snowy
- Αννα1
- paulkin94
- natalia86
- Gggu
- Jocaste
- AlexK9
- Έμμα
- Dunedain
- physicscrazy
- chochoru
- johnietraf
- Ιωάννα λ
- N3stwr
- lazos30
- Chrisa
- Petraland
- Nosokomos
- Johnman97
- Unboxholics
- notis_19
- parisx
- Theodora03
- sasou
- mago
- Αριάνα123
- sophiex97
- natalix
- Jimmy20
- Athens2002
- maria20
- chester20080
- ioannam
- jim2015
- Johnnys
- tslef8
- alikaki
- No name
- Georgekk
- Κλημεντίνη
- BioChemical
- calliope
- Libertus
- Memetchi
- alextheo
- Satan Claus
- iliasnamb
- Tribbiani
- alexandrahere
- Scott
- SlimShady
- cel123
- SuperMario92
- Eua5
- Trolling Stones
- Ziekr
- Δημήτρης Ρ
- don_vito
- Paragontas7000
- Μελίνα
- neurogirl
- sofiaz
- MarcoReus
- thecrazycretan
- sweater weather
- KingOfPop
- evanl
- iminspain
- Наташа
- eri548
- DonaeB
- Marinakaparou@yahoo.
- nucomer
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- taketrance
- Pepega'
- leo41
- Eleanna7
- Alexandros36k
- fockos
- manos1234567
- Σπυρακος (^^)
- Natassa02
- ioannaion
- Ultra Instict 24
- argiri p
- chrysm
- Ace of Spades
- FRIENDLY GIRL
- J.Cameron
- St11
- neo_melos
- Monster Hunter
- Μάρκος Βασίλης
- Cassano
- Depi1996
- Lia19
- Dimitris9
- Stroka
- Dimitris2001
- Rene2004
- Mixaela83
- MarilynSt
- uni77
- Thoba19
- georgechr96
- Ggpg
- giannhs2001
- Αλκης Κ.
- Θανασης Α.
- Βλα
- Λαμπρινηη
- American Economist
- Dunedain10
- charmander
- Vold
- gregory nub
- Konstantinos_m
- ChrisNoris
- CATRIN89
- Steffie88
- Intravenous_drug
- PanosBat
- allall1
- Chevaggelia
- Thanos_D
- Vasilis2000kak
- future.nurse.29
- geo1230
- kristinbacktoschool
- ΘανάσοςG4
- Μαρία234
- Gewinner
- Εχέμυθη
- guest18
- Johanna Mark
- McLovin_
- PapaLui
- efi25
- lenaki001
- TonyMontanaEse
- Wrong
- New member
- T C
- Javier7
- Giorgos216
- GiwrgosLxs
- hecktors
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.