Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
με τη λογική σου, με κάποια καθαρόαιμα εξαμηνιαία μαθήματα φυσικής...έχω φυσική παιδεία;
τι να σου πω ρε Γιολάντα, όλο θες να μας την πεις
λοιπόν χάρηκες;
εξάλλου δεν ζήτησα την γνώμη σου απλά νόμισα ότι μέσω διαλόγου θα υπάρξει κάποια ενημέρωση αλλά μάταιος ο κόπος
ναι Johnny15, με κάποιο μεταπτυχιακό σε άλλο επιστημονικό πεδίο, δεν αποκτάς επαγγελματικά δικαιώματα
αμα δεν την ζητησες την γνωμη μου και δεν την θες ...δεν θα την ξαναχεις! ετσι απλα.!
εγω μια γνωμη ηθελα να πω.... εντελως καλοπροαιρετα....για να βοηθησω και εγω εστω και πολυ λιγο....ετσι επειδη ηθελα να βοηθησω....οχι επειδη μου το ζητησε κανενας...
α και last but not least σχετικα με αυτο που ειπα οτι τα μαθηματικα δυστυχως αποτι βλεπουμε γυρω μας συνηθως στην εκπαιδευση μπορεις να τα βαλεις...και σπανια καπου αλλου...ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα οπως την βλεπω καθημερινα....εσυ ως πρεσβυς του ρεαλισμου που μας λες συνεχως για την δυστυχη ελληνικη πραγματικοτητα δεν περιμενα να ενοχληθεις..
κανενα σκοπο δεν ειχα να κρινω την χρησιμοτητα των μαθηματικων....θα ηταν τουλαχιστον γελειο και ανοητο αν προσπαθουσα να μπω σε αυτη την διαδιακασια....σωστα ανεφερες...οι φοιτητες της την ξερουν καλυτερα!
δεν εχω συγκρινει ουτε προσβαλλει π ο τ ε καμια επιστημη....απλα επεξηγω ....
και οχι δεν χαρηκα...θα χαρω μονο οταν πεις οτι βρηκες το μεταπτυχιακο που σου ταιριαζει και εισαι καλα! οκ?
καλη συνεχεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
α και last but not least σχετικα με αυτο που ειπα οτι τα μαθηματικα δυστυχως αποτι βλεπουμε γυρω μας συνηθως στην εκπαιδευση μπορεις να τα βαλεις...και σπανια καπου αλλου...ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα οπως την βλεπω καθημερινα....εσυ ως πρεσβυς του ρεαλισμου που μας λες συνεχως για την δυστυχη ελληνικη πραγματικοτητα δεν περιμενα να ενοχληθεις..
Με κάποιο μεταπτυχιακό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μαθηματικά ως γνώσεις πτυχίου. Για παράδειγμα σε μεταπτυχιακά φυσικής, οικονομίας, βιολογίας,...κτλ. Όμως (όπως έχω ξαναπεί) σε καμία επιστήμη δεν κάνεις πρακτική εφαρμογή των γνώσεων των x μαθημάτων του πτυχίου. Με όσους πτυχιούχους οικονομολόγους, μηχανικούς, ...κτλ έχω μιλήσει μου είπαν, ότι χρησιμοποιούν μόνο ένα (το πολύ) 5% των γνώσεων από το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο (εφόσον στην Ελλάδα είναι θεωρητικό και όχι συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας), απλά προσδίδει μόνο γενικές γνώσεις συμβάλλοντας στην γενικότερη προσωπική καλλιέργεια του πτυχιούχου. Είτε είσαι μαθηματικός, είτε χημικός μηχανικός, είτε βιολόγος, είτε δικηγόρος, είτε παθολόγος...στην αγορά εργασίας θα κάνεις πράξη ελάχιστα πράγματα. Λες να χρειάζονται 40 μαθήματα για να διδάξει κάποιος στην μέση εκπαίδευση μαθηματικά; Το πολύ 2-3 μαθήματα ίσως χρειάζονται. Το πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα μου, δεν είναι προσανατολισμένο για την αγορά εργασίας τύπου Ελλάδας. Όπως και πολλών άλλων Τμημάτων ή Σχολών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Οχι ότι θα το επιδιώξω σίγουρα απλά να ξέρουμε
nPb
Επιφανές μέλος
Για παράδειγμα μια υπηρεσία πολεοδομίας στην Αττική ζητούσε μια φορά μια θέση εργασίας:
«με δίπλωμα ή πτυχίο πολιτικού μηχανικού ή μαθηματικού με μεταπτυχιακά στην αντισεισμική τεχνολογία και αντισεισμικές κατασκευές»
όπως καταλαβαίνεις, σε αυτήν την προκύρηξη η θέση είχε ήδη καλυφθεί από το παράθυρο πριν καν αναρτηθεί (δηλ., από κάποιον μηχανικό)
το πτυχίο...μαθηματικού με μεταπτυχιακό...μπλα μπλα ήταν απλά στάχτη στα μάτια
τώρα που έκλεισε ο ΑΣΕΠ, να δούμε τι θα κάνουμε..
Johnny15
Επιφανές μέλος
έκλεισε?τώρα που έκλεισε ο ΑΣΕΠ, να δούμε τι θα κάνουμε..
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Τώρα για εδώ στην Ελλάδα και τι θα κάνουμε με τον ασεπ άγνωστο.Και δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον όχι πτυχίο αλλά μεταπτυχιακό που να σου εξασφαλίζει δουλεια....
Πάντως προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έκανα μεταπτυχιακό που να μην με ενδιαφέρει μόνο και μόνο για αποκατάσταση.
nPb
Επιφανές μέλος
Πάντως προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έκανα μεταπτυχιακό που να μην με ενδιαφέρει μόνο και μόνο για αποκατάσταση.
καλά αυτό εννοείται
απλά εδώ στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για καθηγητές Πανεπιστημίου και ουδεμία σχέση έχουν με την αγορά εργασίας
είναι πολύ «θεωρητικά»...κάτι σαν ένα δεύτερο ημιπτυχίο Πανεπιστημίου
αυτό που λες για το Οικονομικό Επιμελητήριο, το έχω ακούσει και εγώ...
Johnny15
Επιφανές μέλος
Γιατί το λες αυτό?καλά αυτό εννοείται
απλά εδώ στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για καθηγητές Πανεπιστημίου και ουδεμία σχέση έχουν με την αγορά εργασίας
είναι πολύ «θεωρητικά»...κάτι σαν ένα δεύτερο ημιπτυχίο Πανεπιστημίου
αυτό που λες για το Οικονομικό Επιμελητήριο, το έχω ακούσει και εγώ...
nPb
Επιφανές μέλος
με όσους έχω μιλήσει που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και εργάζονται εκτός Πανεπιστημίου, μου έχουν πει ότι δεν εφάρμοσαν στην αγορά ...πουθενά τις γνώσεις του μεταπτυχιακού
το μεταπτυχιακό απλά τους έδωσε γενικότερες γνώσεις π.χ. στον τρόπο σκέψης, στην προσωπική αυτομόρφωση (κάτι που δεν πετυχαίνεται προπτυχιακά)...κτλ
στο εξωτερικό, υπάρχει μια διαφορά: τα μεταπτυχιακά προγράμματα (όσο θεωρητικά και αν είναι) έχουν κάποια «κλειδιά» για την αγορά εργασίας (π.χ. βιομηχανία, υπηρεσίες,...κτλ)
στην Ελλάδα, στο δημόσιο οι μεταπτυχιακοί τίτλοι δεν προσφέρουν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας λόγω ανεπαρκούς υποδομής των υπηρεσιών του δημοσίου
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Dim-RS
Νεοφερμένος
Τελειώνω σύντομα Ηλεκτρολογος σε ΤΕΙ.
Βλέποντας για μεταπτυχιακά δεν βρήκα μεγάλη άκρη....
Δεν μου λέτε, τι προυποθέσεις έχουν; Ακόμα, είδα μερικά έχουν δίδακτρα, πόσο π.χ. θα κοστίζει ένα MsC στο Πληροφορικό του ΑΠΘ;
Απο ΤΕΙ γενικά δέχονται ή τους σνομπάρουν; Τα βγάζεις πέρα ή τζάμπα πάς; :p
giannakis7
Νεοφερμένος
Το παρακολουθεί κανείς;Αναγνωρίζεται απο τον ΔΟΑΤΑΠ?
Γενικά τι γίνεται με τα μεταπτυχιακά που διογανώνονται απο ελληνικά ΤΕΙ και πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Νικολας1987
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγγνώμη που πετάγομαι, αλλά να πω κάτι σχετικά με τα μεταπτυχιακά.
Το μεταπτυχιακό δεν μπορεί να σου "αλλάξει" πεδίο, ειδικά όταν σε αυτό το πεδίο υπάρχουν απόφοιτοι που ασχολούνται 4 χρόνια με το αντικείμενο ενώ εσύ με το μεταπτυχιακό μόλις 1. Ακόμα και σε συγγενή πεδία, όπως παιδαγωγικό απλό και παιδαγωγικό ειδικής αγωγής, οι διαφορές και πρακτικά και σε επίπεδο επιστήμης είναι μεγάλες. Γενικά να είστε προετοιμάσμένοι για τέτοια εμπόδια, όταν υπάρχουν προπτυχιακά αντίστοιχα τμήματα. Προτιμήστε μεταπτυχιακό που θα εξελίξει το προπτυχιακό σας, όχι που το αλλάξει.
Ξέρω πως τώρα βγαίνω λίγο off topic αλλά επειδή σκέφτομαι και το μετά θέλω να σε ρωτήσω...δηλαδή σ'έναν απόφοιτο του κλασσικού παιδαγωγικού τι μεταπτυχιακό του προτείνεις να κάνει ώστε να εξελίξει τις προπτυχιακές του σπουδές?ξέρεις αν μπορώ να βρω κάπου συγκεντρωμένα όλα τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν,μια λίστα δλδ και τα οποια μπορει να αποκτησει ενας παιδαγωγος δημοτικής εκπαίδευσης?
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε από το θέμα "Παιδαγωγικό ή Παιδαγωγικό ειδικής αγωγής ή Αγγλική Φιλολογία;".
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ξέρω πως τώρα βγαίνω λίγο off topic αλλά επειδή σκέφτομαι και το μετά θέλω να σε ρωτήσω...δηλαδή σ'έναν απόφοιτο του κλασσικού παιδαγωγικού τι μεταπτυχιακό του προτείνεις να κάνει ώστε να εξελίξει τις προπτυχιακές του σπουδές?ξέρεις αν μπορώ να βρω κάπου συγκεντρωμένα όλα τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν,μια λίστα δλδ και τα οποια μπορει να αποκτησει ενας παιδαγωγος δημοτικής εκπαίδευσης?
Σου μιλάω ειλικρινά ότι δεν έχω ιδέα, δεν το έχω κοιτάξει καθόλου. Το μόνο μεταπτυχιακό που έχει μεγάλη πέραση σε εκπαιδευτικούς και που το γνωρίζω εκ των έσω, γι' αυτό και έχει πέσει στην αντίληψή μου είναι του ΤΕΑΠΗ (https://www.icte.ecd.uoa.gr/). Είναι πολύ καλό και κάθε χρόνο έχει πολλά άτομα που κάνουν αίτηση.
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ...καλή επιλογή και οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση δεν το είχα σκεφτεί να πω την αλήθεια!! Ξέρεις πόσο διαρκεί το πρόγραμμα αυτό?Σου μιλάω ειλικρινά ότι δεν έχω ιδέα, δεν το έχω κοιτάξει καθόλου. Το μόνο μεταπτυχιακό που έχει μεγάλη πέραση σε εκπαιδευτικούς και που το γνωρίζω εκ των έσω, γι' αυτό και έχει πέσει στην αντίληψή μου είναι του ΤΕΑΠΗ (https://www.icte.ecd.uoa.gr/). Είναι πολύ καλό και κάθε χρόνο έχει πολλά άτομα που κάνουν αίτηση.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ πολύ...καλή επιλογή και οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση δεν το είχα σκεφτεί να πω την αλήθεια!! Ξέρεις πόσο διαρκεί το πρόγραμμα αυτό?
Δύο χρόνια είναι αυτό, 3 εξάμηνα τα μαθήματα και 1 εξάμηνο η διπλωματική...
pit14
Εκκολαπτόμενο μέλος
οκ σ'ευχαριστω πολυ!!!Δύο χρόνια είναι αυτό, 3 εξάμηνα τα μαθήματα και 1 εξάμηνο η διπλωματική...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 373 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Elsa777
- Hased Babis
- ioanna2007
- krispi
- bboys
- Qwerty 0
- kathleenn
- Kate1914
- EllieKal
- Πύρος
- VIVA
- vas.th
- Irene93
- Totreno
- lampgd
- Vas199
- GeorgePap2003
- Pars3c
- studentando
- Jesse_
- Makis23
- ikigai
- Alessandra Eliza
- Ryuzaki
- Maria_Xagorari
- jimis2001
- Startx0
- Nala
- Panagiotis849
- aggorf
- eukleidhs1821
- χημεια4λαιφ
- ivannag
- Meow
- tsiobieman
- constansn
- Mewmaw
- SoyN
- AggelikiGr
- Magigi
- kiyoshi
- Φινεύς
- Primary Care
- fmarulezkd
- johnsala
- Νικολινα
- dmav
- ggl
- Giannis_19
- ειδήμων
- Kostas_Athens
- emerald24
- antonis97
- panaman
- hello1234
- Praxis
- Mikachu
- Τρελας123
- tasoss
- Nick254
- Γιαννης Καβαλα
- pinkheart
- panagiotis23
- hirasawayui
- spring day
- george777
- Micro
- ag97
- Alexecon1991
- art_of_poetry
- Steliosgkougkou
- Ion.
- nearos
- Steve9393
- NDG
- NikosChatzoglou
- katia.m
- VouDou
- emilyfan85
- Μαραθ22
- Maynard
- sophiaa
- stefan
- Citylights
- Viedo
- angies
- Philologist
- nobody8
- Imega
- Annu
- kost28
- EmperorPalpatine
- oups
- User2350
- ΔήμητραΘ
- Revekka
- MIT_fan
- Gus Roger10
- nicole1982
- markip
- Nefpav
- Niffler
- Παναγιώτης L
- Don25
- Kostis-Palamas
- Kostakis45
- Belle26
- Pharmacist01
- alexgiann
- Ksenia. Ksenia77
- augustine
- beckyy
- Μανοςπετρ
- Eri0611
- Dionyshs1
- anastasia papa
- George9989
- chris2799
- lnesb
- Ουριήλ
- Eirinakiii8
- Mukumbura
- katerinavld
- Stelios725
- giwrgospap123
- Τάσος97
- Scandal
- Panos123!
- Drglitterstar
- Appolon
- Giii
- barkos
- xakounaamatata
- alsatus
- 1011
- το κοριτσι του μαη
- Nikoleta_Giann
- Devid
- Αναστασία197
- abc1234
- Specon
- Nikos05
- korlef
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Ria99
- Marifei
- Panos_02
- snowy
- Αννα1
- paulkin94
- natalia86
- Gggu
- Jocaste
- AlexK9
- Έμμα
- Dunedain
- physicscrazy
- chochoru
- johnietraf
- Ιωάννα λ
- N3stwr
- lazos30
- Chrisa
- Petraland
- Nosokomos
- ultraviolence
- Johnman97
- Unboxholics
- notis_19
- parisx
- Theodora03
- sasou
- mago
- Αριάνα123
- sophiex97
- natalix
- Jimmy20
- Athens2002
- maria20
- chester20080
- ioannam
- jim2015
- Johnnys
- tslef8
- alikaki
- No name
- Georgekk
- Κλημεντίνη
- BioChemical
- calliope
- Libertus
- Memetchi
- alextheo
- Satan Claus
- iliasnamb
- Tribbiani
- alexandrahere
- Scott
- SlimShady
- cel123
- SuperMario92
- Eua5
- Trolling Stones
- Ziekr
- Δημήτρης Ρ
- don_vito
- Paragontas7000
- Μελίνα
- neurogirl
- sofiaz
- MarcoReus
- thecrazycretan
- sweater weather
- KingOfPop
- evanl
- iminspain
- Наташа
- eri548
- DonaeB
- Marinakaparou@yahoo.
- nucomer
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- taketrance
- Pepega'
- leo41
- Eleanna7
- Alexandros36k
- fockos
- manos1234567
- Σπυρακος (^^)
- Natassa02
- ioannaion
- Ultra Instict 24
- argiri p
- chrysm
- Ace of Spades
- FRIENDLY GIRL
- J.Cameron
- St11
- neo_melos
- Monster Hunter
- Μάρκος Βασίλης
- Cassano
- Depi1996
- Lia19
- Dimitris9
- Stroka
- Dimitris2001
- Rene2004
- Mixaela83
- MarilynSt
- uni77
- Thoba19
- georgechr96
- Ggpg
- giannhs2001
- Αλκης Κ.
- Θανασης Α.
- Βλα
- Λαμπρινηη
- American Economist
- Dunedain10
- charmander
- Vold
- gregory nub
- Konstantinos_m
- ChrisNoris
- CATRIN89
- Steffie88
- Intravenous_drug
- PanosBat
- allall1
- Chevaggelia
- Thanos_D
- Vasilis2000kak
- future.nurse.29
- geo1230
- kristinbacktoschool
- ΘανάσοςG4
- Μαρία234
- Gewinner
- Εχέμυθη
- guest18
- Johanna Mark
- McLovin_
- PapaLui
- efi25
- lenaki001
- TonyMontanaEse
- Wrong
- New member
- T C
- Javier7
- Giorgos216
- GiwrgosLxs
- hecktors
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.