HearTEyeD
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν συνθήκη τότε
εντολές
αλλιώς_αν συνθήκη τότε !χωρίς να βάλει μετά αλλιώς δηλαδή, αλλά αμέσως τέλος_αν
εντολές
τέλος_αν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
::Forg0tt3n::
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω θέλει να πεί, να κλείσει η δομή της επιλογής χωρίς αλλιώς αλλά με αλλιώς_αν, δηλ.
Νομίζω πως μπορείς. Εγώ το κάνω δηλαδή.Code:Αν συνθήκη τότε εντολές αλλιώς_αν συνθήκη τότε !χωρίς να βάλει μετά αλλιώς δηλαδή, αλλά αμέσως τέλος_αν εντολές τέλος_αν
Ναι αυτό λέω! Δεν το έχω δει να αναφέρετε κάπου στο σχολικό γι' αυτό ρωτάω.
Εγώ εάν δεν είμαι σίγουρος θα κάνω το παραπάνω που είπε ο Πέτρος:
Αν συνθήκη τότε
εντολές
Τέλος_αν
Αν συνθήκη τότε
εντολές
Τέλος_αν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vorbulon
Νεοφερμένος
Αν συνθήκη1 τότε
Εντολές1
Αλλιώς
Αν συνθήκη2 τότε
Εντολές2
Τέλος_αν
Τέλος_αν
::Forg0tt3n::
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολλές φορές δεν είναι σωστό να το σπάσεις γιατί αν εκτελεστεί το πρώτο αν και επηρεάσει την τιμή της συνθήκης στο δεύτερο αν ώστε να γίνει αληθής, θα εκτελεστεί και αυτό,πράγμα που δεν θέλουμε. Το σωστό είναι:
Έτσι ώστε μετά την εκτέλεση του πρώτου αν, να τερματιστεί η εντολή.Code:Αν συνθήκη1 τότε Εντολές1 Αλλιώς Αν συνθήκη2 τότε Εντολές2 Τέλος_αν Τέλος_αν
Thanks!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Φυσικά.Νομίζω θέλει να πεί, να κλείσει η δομή της επιλογής χωρίς αλλιώς αλλά με αλλιώς_αν, δηλ.
Νομίζω πως μπορείς. Εγώ το κάνω δηλαδή.Code:Αν συνθήκη τότε εντολές αλλιώς_αν συνθήκη τότε !χωρίς να βάλει μετά αλλιώς δηλαδή, αλλά αμέσως τέλος_αν εντολές τέλος_αν
billokos
Νεοφερμένος
Φυσικά.
Παιδιά εμένα τουλάχιστον, η καθηγήτρια μου με είπε πως δεν μπορώ να κλείνω μία δομή επιλογής στην οποία έχω χρησιμοποιήσει Αλλιως_Αν
αν πρώτα δεν έχω χρησιμοποιήσει Αλλιώς... (Το ξαναλέω αυτό με είπε η καθηγήτρια μου)
go2jimmys
Νεοφερμένος
Μια ερώτηση.....Να πω και κάτι ακόμα.... για την αλλαγή γραμμής.
Ως γνωστόν η σελίδα του τετραδίου δεν είναι απεριόριστη, μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να γράψετε μία μεγάλη εντολή (πχ μία μεγάλη ΓΡΑΨΕ) και να χρειαστεί να γράψετε αποκάτω.
Τι κάνουμε εκεί; Απλό.
....
...
Όπως βλέπουμε ο πρώτος χαρακτήρας της επόμενης γραμμής είναι ο '&'. Το πού θα συνεχίσουμε μετά την εντολή (δηλ. κάτω από τη ΓΡΑΨΕ ή κάτω από εκεί που αρχίζουν τα εισαγωγικά) δεν έχει σημασία. Όπως δεν έχει σημασία κι αν το '&' θα το γράψουμε στην αρχή-αρχή ή κάτω από την ΓΡΑΨΕ, δηλ. δεν έχουν σημασία τα ΚΕΝΑ που θ' αφήσουμε - εγώ συνηθίζω να μην αφήνω κενό για το '&'.
Αυτό ισχύει στο πρόγραμμα.
Κι επειδή κάποιοι θα ρωτήσουν: "Στον αλγόριθμο τι γίνεται;"
Απαντώ: Έλα ντε!!
Ο αλγόριθμος δεν το ορίζει!!!! Συμπέρασμα: γράφε με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ή αλλιώς φρόντισε να χωρέσεις κάθε εντολή σε μία γραμμή.
Σημείωση: Για τους νέους στον προγραμματισμό πάρτε ως απλή άσκηση τι θα εμφανίσει η εντολή ΓΡΑΨΕ για τις τιμές 8, 36, 98, 138, 51 του i.
Από Γιώργος
εγω π.χ το εφτιαχνα.....
ΓΡΑΨΕ 'Το αθροισμα ολών των τιμών'
ΓΡΑΨΕ 'είναι :',ΑΘΡΟΙΣΜΑ
π.χ οταν δεν μου χωρουσε σε μια σειρα......θα μου το παρουν λαθος?
go2jimmys
Νεοφερμένος
φυσικά και μπορεις.....μαλλον δεν θα κατάλαβες καλα......ξαναρωτα τηνΠαιδιά εμένα τουλάχιστον, η καθηγήτρια μου με είπε πως δεν μπορώ να κλείνω μία δομή επιλογής στην οποία έχω χρησιμοποιήσει Αλλιως_Αν
αν πρώτα δεν έχω χρησιμοποιήσει Αλλιώς... (Το ξαναλέω αυτό με είπε η καθηγήτρια μου)
eliza04
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Νύχτα πήρε πτυχίο;Παιδιά εμένα τουλάχιστον, η καθηγήτρια μου με είπε πως δεν μπορώ να κλείνω μία δομή επιλογής στην οποία έχω χρησιμοποιήσει Αλλιως_Αν
Να συμβουλεύεσαι το σχολικό βιβλίο σου.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Στον αλγόριθμο βάζουμε διπλά αυτάκια για αλφαριθμητικές ενώ στο πρόγραμμα απλά ...
Επίσης, ρε παιδιά ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ή μου φαίνεται ;
Στη μία μετά το ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ βάζει το όνομα του προγράμματος και στην άλλη όχι. ΕΛΕΟΣ !!!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Είναι. Δες τα ποστς στην 1η σελίδα. Είναι σκέτο ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ στο πρόγραμμα (χωρίς όνομα, κοκ).Και μία ακόμη διευκρίνιση ...
Στον αλγόριθμο βάζουμε διπλά αυτάκια για αλφαριθμητικές ενώ στο πρόγραμμα απλά ...
Στη μία μετά το ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ βάζει το όνομα του προγράμματος και στην άλλη όχι. ΕΛΕΟΣ !!!
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης, στη στοίβα, στη πορτοκαλί σελίδα τη βάζει ως FIFO !!!! ΛΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!
Γιώργο, καλύτερα να συγγράψουμε μαζί κανά βιβλίο ρε. Καλύτερο θα το κάνουμε ! Έλεος !!!
raster
Νεοφερμένος
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειδικά αν είναι και κανας οικονομολόγος!!!
Τέσπα, ας σκεφτόμαστε θετικά .
Στέλιος
raster
Νεοφερμένος
nickzor
Νεοφερμένος
Και μία ακόμη διευκρίνιση ...
έχει παράδειγμα που δεν το βάζει;; Στη σελίδα 157 δεν αναφλέρει για όνομα αλλά σε όλα τα παραδείγματα που έχω δει το βάζει στο τέλος...
τι είναι αυτοί ρε γμτ..
αα βρήκα σελ 212 δεν έχει τίτλο στο τέλος... θα τρελάθω τώρα!
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Στέλιος
Vorbulon
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.