Scandal
Διαχειριστής
2. Δε με συμφέρει περισσότερο να κάνω αλγόριθμο όταν μου ζητάνε αλγόριθμο, αντί να κάνω πρόγραμμα;
Έχω την αίσθηση ότι ένα πρόγραμμα είθισται να είναι "προσεγμένο". Αντιθέτως στις απαντήσεις θεμάτων και γενικά όπου βλέπω αλγορίθμους, διακρίνω μια προχειρότητα και τσαπατσουλιά. (Δηλαδή, μήπως συμφέρει περισσότερο ο αλγόριθμος προκειμένου να "καλυφθούν" τυχών παραλήψεις κατά τη διόρθωση; )
-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Finrod
Νεοφερμένος
Ρε παιδιά, είδα τα θέματα εσπερινών και παραξενεύτηκα Κοιτάξτε αυτό:
∆ίνεται το παρακάτω τμήμα αλγορίθμου:
Κ←1
ΟΣΟ Κ<=200 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ
ΕΜΦΑΝΙΣΕ Κ
Κ←Κ+2
ΤΕΛΟΣ_ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Να γράψετε στο τετράδιό σας
α. τις σταθερές,
β. τους αριθμητικούς τελεστές,
γ. τους συγκριτικούς τελεστές,
δ. τις λογικές εκφράσεις.
Το Κ είναι σταθερά? Ή έπρεπε να γράψουμε ότι δεν υπάρχουν σταθερές?
Επίσης μια ερώτηση: Όταν μεταφέρουμε τα στοιχεία ενός πίνακα από το πρόγραμμα σε ένα υποπρόγραμμα, στις λίστες τυπικών και πραγματικών παραμέτρων δηλώνουμε μόνο το όνομα του πίνακα χωρίς το μέγεθός του σωστά? Π.Χ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΗΤΣΟΣ(Πινακας, β, γ, δ)
Άντε και καλή επιτυχία σε όλους μας
EDIT: Συγνώμη, μπήκε σε λάθος μέρος το post, αν γίνεται να μεταφερθεί στο θέμα για την ΑΕΠΠ στην κατηγορία της θετικής-τεχνολογικής
Για τον αλγοριθμο
Σταθερες--> 1, 200, 2
Αριθμητικοι τελεστες--> +
Συγκριτικοι τελεστες--> <=
Λογικες εκφρασεις--> Κ<=200
Οσον αφορα για το προγραμμα και τη διαδικασια, ναι σωστα
Κλαη επιτυχια guys
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nick_ts
Νεοφερμένος
Οταν λενε "Να αναφερετε....", εννοουν απλη, ονομαστικη αναφορα ή και περιγραφη?? Σε καποια παλιοτερα πανελλαδικα, ελεγαν "Να αναφερετε ονομαστικα..." ενω σε καποια άλλα σκετο "Να αναφερετε.." . Μονο στο "Να περιγραψετε..." κανουμε αναλυση?? Βεβαια ισως και τα λιγα μορια που δινουν καποιες φορες οι ερωτησεις να το "προδιδουν", ωστοσο το εχω απορια αυτο!
midnight_talker
Νεοφερμένος
1. Σε μία συνθήκη της μορφής Αν flag= ΨΕΥΔΗΣ τότε, στο ΨΕΥΔΗΣ βάζω "" ; (το flag είναι λογική μεταβλητή).
2. Δε με συμφέρει περισσότερο να κάνω αλγόριθμο όταν μου ζητάνε αλγόριθμο, αντί να κάνω πρόγραμμα;
Έχω την αίσθηση ότι ένα πρόγραμμα είθισται να είναι "προσεγμένο". Αντιθέτως στις απαντήσεις θεμάτων και γενικά όπου βλέπω αλγορίθμους, διακρίνω μια προχειρότητα και τσαπατσουλιά. (Δηλαδή, μήπως συμφέρει περισσότερο ο αλγόριθμος προκειμένου να "καλυφθούν" τυχών παραλήψεις κατά τη διόρθωση; )
-petros
1) Αν βάλεις "" γίνετε αλφαριθμητική μεταβλητή!! Άρα όχι δεν βάζεις.
2)Αυτό είναι υποκειμενικό. πχ εμένα από πέρυσι μου έμαθαν ΜΟΝΟ προγραμματα σε γλώσσα που ισχύουν πάντα..γιατί να κάτσω να μαθω και άλλο "τρόπο να εκφράζομαι"?? Επίσης πιστεύω ότι το βιβλίο έχει αρκετές ασάφειες όσον αφορά τους αλγορίθμους και γι'αυτο και μόνο δεν θα τους άγγιζα με τιποτα..Άλλωστε σιγά το πράγμα να γράφεις πρόγραμμα..
midnight_talker
Νεοφερμένος
Για τον αλγοριθμο
Σταθερες--> 1, 200, 2
Κλαη επιτυχια guys
Οι αριθμοί είναι σταθερές? Δεν νομίζω....
-sTeV@-
Νεοφερμένος
2.Και εγώ αυτό έχω καταλάβει.Ο αλγόριθμος συμφέρει περισσότερο.1. Σε μία συνθήκη της μορφής Αν flag= ΨΕΥΔΗΣ τότε, στο ΨΕΥΔΗΣ βάζω "" ; (το flag είναι λογική μεταβλητή).
-petros
Πιστεύω πως όταν λέει Αναφέρετε κάνουμε μια απλή αναφορά.Αντιθέτως θα λέει αναπτύξετε.Οταν λενε "Να αναφερετε....", εννοουν απλη, ονομαστικη αναφορα ή και περιγραφη?? Σε καποια παλιοτερα πανελλαδικα, ελεγαν "Να αναφερετε ονομαστικα..." ενω σε καποια άλλα σκετο "Να αναφερετε.." . Μονο στο "Να περιγραψετε..." κανουμε αναλυση?? Βεβαια ισως και τα λιγα μορια που δινουν καποιες φορες οι ερωτησεις να το "προδιδουν", ωστοσο το εχω απορια αυτο!
Finrod
Νεοφερμένος
-sTeV@-
Νεοφερμένος
Σταθερές δεν είναι οι αριθμοί.Είναι π.χ. το π=3.14.Αυτό το γράφουμε στο τμήμα δηλώσεων.Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει σταθερές.Για τον αλγοριθμο
Σταθερες--> 1, 200, 2
Κλαη επιτυχια guys
HELEN
Νεοφερμένος
Giannis17
Νεοφερμένος
Δεν εχω δηλωσει ποτε ως σταθερες σε προγραμμα τους αριθμους που χρησιμοποιησα
midnight_talker
Νεοφερμένος
Σταθερές δεν είναι οι αριθμοί.Είναι π.χ. το π=3.14.Αυτό το γράφουμε στο τμήμα δηλώσεων.Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει σταθερές.
Αυτή είναι η σωστή απάντηση..Αν μας έδινε και το τμήμα δηλώσεων και είχε πχ
ΣΤΑΘΕΡΕΣ
ΑΡ=2
Και μετά έγραφε, όχι 2 αλλά ΑΡ, το ΑΡ είναι σταθερά όχι όμως το 2.
Σταθερά που έχω θέσει είναι πχ το ΦΠΑ=19 ή ΦΠΑ=0.19 ανάλογα πως θες να το χρησιμοποιήσεις. Και μετά μέσα στο πρόγραμμα γράφεις πχ...Τιμή*ΦΠΑ
αυτό θα πολλαπλασιάσει αυτόματα με την τιμή που έχεις δηλώσει πάνω. Αυτό είναι σταθερά...:iagree::iagree::iagree::iagree:
midnight_talker
Νεοφερμένος
Σταθερες νομιζω πως ειναι το π το e κλπ
Δεν εχω δηλωσει ποτε ως σταθερες σε προγραμμα τους αριθμους που χρησιμοποιησα
Όχι ούτε αυτά είναι σταθερές. Για να είναι το e ή το π σταθερά πρέπει να το δηλώσεις στις σταθερές..Αλλιώς η ΓΛΩΣΣΑ δεν ξέρει ποιά είναι η τιμή του.
Εγώ άνετα μπορώ να χρησιμοποιήσω το γράμμα e για έναν μέσο όρο ως μεταβλητή..
Finrod
Νεοφερμένος
leftkox
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σταθερές: Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε προκαθορισμένες τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης ενός αλγορίθμου. Διακρίνονται σε:
αριθμητικές π.χ. 123, +5, -1,25
αλφαριθμητικές π.χ. "τιμή"
λογικές δλδ ΑΛΗΘΗΣ ή ΨΕΥΔΗΣ
koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aggelos!
Νεοφερμένος
Αν ζητήσουν συγχώνευση δυο ταξινομημένων πινάκων κ δεν λεει να ειναι ταξινομημένος και ο νεος πίνακας θα τον ταξινομήσουμε ?
::Forg0tt3n::
Εκκολαπτόμενο μέλος
Που το λεει αυτο ρε συ Λευτερη? εγω που κοιταξα σελιδες 149-150, δεν ειδα κατι σχετικο με αυτο που λες......
Σελ. 31 κίτρινο πλαίσιο πάνω πάνω.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Στέλιος
koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ελπιζω να μην μας ζορισουν στη θεωρια, αλλα στην ουσια του προγραμματισμου, δηλαδη στα 3ο και 4ο θεμα. Ωστε να κοπουν και καποιοι. (Ειμαι ειληκρινης)
::Forg0tt3n::
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.