RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα κιόλας....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
Απο εκεί και πέρα η επαφή μου με τα αγγλικά περιορίζεται στο να διαβάζω κανά άρθρο απο ειδήσεις στο ιντερνετ και στην συνεννόηση με φοιτητές από erasmus που γνώρισα πέρσι και φέτος.
Ταινίες και σειρές αποφεύγω δυστυχώς να βλέπω χωρίς υπότιτλους ή εστω με αγγλικούς και λογικά θα ήταν μια καλή αρχή.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα μπορούσα να προετοιμαστώ μόνη μου κάποια στιγμή ώστε να δώσω για προφίσενσι ή ακόμα και με την βοήθεια φροντιστηρίου ή κάποιου να με κατευθύνει πόσο καιρό θα μου έπαιρνε στη προετοιμασία;
Και το κυριότερο ποιο πτυχίο αξίζει να δώσω με σκοπό κάποιο μεταπτυχιακό και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
Για εξωτερικο ξεχνας το προφισιενσυ -εκτος απο το προφισιενσυ του κεμπριτζ οπου καποια λιγα το δεχονται- και πας για ielts. Με εντατικη προετοιμασια ομως μπορεις και σε 1 χρονο να το παρεις
τι ακριβως πτυχιο ειναι το ielts και ποια η διαφορά του με το proficiency δηλαδη;
ποια είναι η δομή του;
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
τι ακριβως πτυχιο ειναι το ielts και ποια η διαφορά του με το proficiency δηλαδη;
ποια είναι η δομή του;
Για αρχη το ielts δεν ειναι πτυχιο αλλα πιστοποιηση η οποια ισχυει για 2 χρονια.Δηλαδη δεν το κορνιζαρεις, το παιρνεις και μετα απο δυο χρονια το πετας. Αυτο θα σου χρειαστει για το εξωτερικο, για Ελλαδα αρκει και το προφισιενσι.
Τωρα η δομη νομιζω ειναι reading, 2 writings, speaking και listening αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γιατι δεν το εχω δωσει
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nick890
Επιφανές μέλος
Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρομαι και εγώ για proficinecy και μιας και είδα ότι ξέρετε κάποια πράγματα λέω να ρωτήσω εδώ. Λέω να δώσω για edexcel ή esb γιατί το michigan είναι απαιτητικό και δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου μιας και μαζί με τη σχολή εργάζομαι κιόλας. Από όσο γνωρίζω και το edexcel και το esb αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και από μεταπτυχιακά εντός Ελλάδος και ισχύουν εφ' όρου ζωής. Ξέρετε τι παίζει με την αναγνώριση των δυο αυτών πτυχίων στο εξωτερικό? Όσον αφορά την επάρκεια γνωρίζω ότι δίνουν μόνο το michigan, cambridge και το uclan αλλά από ότι έχω ακούσει έχουν παγώσει από το 2014. Ούτως η άλλως δεν με ενδιαφέρει να διδάξω Τέλος θα ήθελα να μάθω τι παίζει με τον ιδιωτικό τομέα....συνήθως τα αναγνωρίζουν αυτά ή μόνο cambridge και michigan. Οποιεσήποτε άλλες προτάσεις άλλων πτυχίων δεκτές. Ευχαριστώ πολύ!!
Ολα τα πτυχια ειναι ισοδύναμα, τι μονη διαφορα που εχουν τα πτυχια ειναι για τους προπτυχιακους(ολα τα πτυχια αναγνωριζονται σε ολα σχεδον τα πανεπιστήμια,Στην Αμερικη μονο δεχονται TOEIC,TOEFL τα οποια καθε 2 χρονια πρεπει να τα ανανεωνεις{ξανα εξετασεις}),για μεταπτυχιακα ή PhD ενδιαφερονται μονο να εισαι επικοινωνιακος
Οσον αφορα τον ιδιοτικο τομεα παλι ιδια απαντηση,καμια απολύτως διαφορα.
Παραδειγμα=
Πες οτι εχεις τελειοση τη σχολη σου και ενδιαφέρεσαι για εργασια στο εξωτερικο,μπαινεις σε αυτην την ιστοσελιδα και αναζητας
https://www.indeed.co.uk/ . Δεν θα βρεις πουθενα να ζηταει κανει τη πτυχιο εχεις δωσει(το μονο που θελουνε ειναι η επικοινωνια,να καταλαβαινεις τη σου γινετε)ειτε αυτη η δουλια ειναι οδοντιατρος ή σερβιτορος!!!
Συμπερασμα=ολα τα πτυχια ειναι ισοδυναμα,μονο τους προπτυχιακους επιβαρυνουν(αν εχουν στοχο να σπουδασουν εξωτερικο)!!!
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Ολα τα πτυχια ειναι ισοδύναμα, τι μονη διαφορα που εχουν τα πτυχια ειναι για τους προπτυχιακους(ολα τα πτυχια αναγνωριζονται σε ολα σχεδον τα πανεπιστήμια,Στην Αμερικη μονο δεχονται TOEIC,TOEFL τα οποια καθε 2 χρονια πρεπει να τα ανανεωνεις{ξανα εξετασεις}),για μεταπτυχιακα ή PhD ενδιαφερονται μονο να εισαι επικοινωνιακος
Παραδειγμα=
Πες οτι εχεις τελειοση τη σχολη σου και ενδιαφέρεσαι για εργασια στο εξωτερικο,μπαινεις σε αυτην την ιστοσελιδα και αναζητας
https://www.indeed.co.uk/ . Δεν θα βρεις πουθενα να ζηταει κανει τη πτυχιο εχεις δωσει(το μονο που θελουνε ειναι η επικοινωνια,να καταλαβαινεις τη σου γινετε)ειτε αυτη η δουλια ειναι οδοντιατρος ή σερβιτορος!!!
Συμπερασμα=ολα τα πτυχια ειναι ισοδυναμα,μονο τους προπτυχιακους επιβαρυνουν(αν εχουν στοχο να σπουδασουν εξωτερικο)!!!
Απο ολα αυτα που ειπες σε τιποτα δεν επεσες μεσα. Αν δεν γνωριζεις μη γραφεις
Nick890
Επιφανές μέλος
Απο ολα αυτα που ειπες σε τιποτα δεν επεσες μεσα. Αν δεν γνωριζεις μη γραφεις
Θα θελα να ακουσω τη γνωμη σου, εφοσον νομιζεις οτι δεν τα λεω σωστα εσυ θα ξερεις!!!
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nick890
Επιφανές μέλος
2)Εγω που παω για οδοντιατρικη εχω παρει 3 πτυχια(Lower:MSU---Advanced=PTE General--Proficiency=NOCN)και δεν θα μου χρειαστουν πουθενα στην εργασια,αυτο που μου δώσανε ειναι η γλωσσα,ξερω να επικοινωνώ.
3)Ενας φιλος μου πηγε αγγλια για να κανει μεταπτυχιακο στα οικονομικα,ειχε μονο το lower και βαθμο πτυχιου 9, εκανε 6μηνες αγγλικη γλωσσα για να φτασει proficient επιπεδο στο πανεπηστημιο που εκανε αιτηση και μετα ξεκίνησε το μεταπτυχιακο
*Παρε και μια γνωμη απ΄ τους καθηγητες σου !!!
nPb
Επιφανές μέλος
Μπορείτε να το διαπραγματευτείτε με διευκρινιστικές ερωτήσεις στο Admission office. Ξέρω περιπτώσεις όπου γίνεται δεκτό και το Κρατικό Πιστοποιητικό από τη στιγμή που ανήκουμε στην ΕΕ.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Παραδειγμα=
α) ολα τα πτυχια ΔΕΝ εχουν την ιδια ισχυ και ΔΕΝ αναγνωριζονται σε ολα τα πανεπιστημια. Για εξωτερικο χρειαζεσαι ielts ή toefl αντε και σε ελαχιστα CAE ή CPE
β) Στην Αμερικη δεχονται ielts και toefl με πολλα να δεχονται μονο toefl
γ) για μεταπτυχιακα-διδακτορικα ενδιαφερονται να εχεις ielts/toefl
δ) δεν εχω δει πουθενα σε μεταπτυχιακο στην Ελλαδα να δεχονται κατι περαν του Michigan ή Cambridge (και ielts/toefl εννοειται)..Βεβαια ισως υπαρχουν και εξαιρεσεις
Αρα Merendaki (ωραιο nickname) αυτο που εχεις να κανεις ειναι να δεις στα μεταπτυχιακα που σε ενδιαφερουν τι πιστοποιησεις δεχονται
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Dream on sugar.ες οτι εχεις τελειοση τη σχολη σου και ενδιαφέρεσαι για εργασια στο εξωτερικο,μπαινεις σε αυτην την ιστοσελιδα και αναζητας
Πολλά επαγγέλματα και ειδικά τα (παρά)ιατρικά, απαιτούν άδεια άσκησης επαγγέλματος, για την χρειάζεσαι κάποιο αναγνωρισμένο πτυχίο, κατά προτίμηση IELTS.
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nick890
Επιφανές μέλος
α) ολα τα πτυχια ΔΕΝ εχουν την ιδια ισχυ και ΔΕΝ αναγνωριζονται σε ολα τα πανεπιστημια. Για εξωτερικο χρειαζεσαι ielts ή toefl αντε και σε ελαχιστα CAE ή CPE
β) Στην Αμερικη δεχονται ielts και toefl με πολλα να δεχονται μονο toefl
γ) για μεταπτυχιακα-διδακτορικα ενδιαφερονται να εχεις ielts/toefl
δ) δεν εχω δει πουθενα σε μεταπτυχιακο στην Ελλαδα να δεχονται κατι περαν του Michigan ή Cambridge (και ielts/toefl εννοειται)..Βεβαια ισως υπαρχουν και εξαιρεσεις
Αρα Merendaki (ωραιο nickname) αυτο που εχεις να κανεις ειναι να δεις στα μεταπτυχιακα που σε ενδιαφερουν τι πιστοποιησεις δεχονται
Ξανα διαβασε αυτα που εγραψα πιο πανω και ξαναδες αυτα που εχει γραψει(ταυτιζονται με αυτα που εχω γραψει).γ)Αν καποιος εχει ενα καλο βαθμο πτυχιου τοτε αν δεν ξερεις αγγλικα ή δεν πιανεις το επιπεδο τους σου κανουν αυτη προετοιμασία(Pre-English learning)
Guest 399413
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 399413
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομάρχης
Εκκολαπτόμενο μέλος
50 λεπτά, δωρεάν και το δίνεις όσες φορές θέλεις... Ποιά πανεπιστήμια και ποιοί εργοδότες το αναγνωρίζουν τότε; Κατά την άποψή μου δεν έχει καμία αξία...Αν θέλετε να αποκτήσετε μέσα σε 50 λεπτά online δωρεάν πιστοποιητικό Αγγλικών μπορείτε να δώσετε το EF SET. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα "EF SET scores are trusted and used by universities and employers because the test is aligned to internationally approved standards developed by the European Council". Μπορείτε να το δώσετε όσες φορές θέλετε. Το πιστοποιητικό μπορείτε είτε να το βάλετε απευθείας στο LinkedIn είτε με screenshot να το αποθηκεύσετε ως φωτογραφία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 157 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Εριφύλη
- Νομάρχης
- giorgos5002
- Dionyshs1
- Vicky13
- englishtutor
- averel
- Giii
- Miranda32
- Annalad
- Memetchi
- Appolon
- Lider
- MART
- New member
- abc1234
- Mariahj
- Κασσιόπη
- paulkin94
- Antonisbairac1
- Nick.V
- StargazerLily
- ggl
- george777
- fmarulezkd
- jims
- Πα.Κ
- Jimmis18
- anastasis06
- tsiobieman
- globglogabgalab
- Nala
- stefan
- snowy
- constansn
- vetas
- angies
- VasoGrimes
- panosveki
- Citylights
- Unboxholics
- igeorgeoikonomo
- Theodora03
- indecisive
- Slytherin
- Σωτηρία
- hirasawayui
- jj!
- Cortes
- Xristinaqui
- SlimShady
- ΘανάσοςG4
- Lia 2006
- Greg1900
- giannhs2001
- neurogirl
- KingOfPop
- Scandal
- thecrazycretan
- MariaPnk
- Jimmy20
- Panagiotis849
- Nikos05
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Natassa02
- Steffie88
- VforVendetta
- tasoss
- Idontknoww
- fay01
- Nina-nana
- Stelios725
- Trolling Stones
- argiri p
- giorgosp97
- Μάρκος Βασίλης
- Jocaste
- Viedo
- Daydreamer
- SweetGirl
- Josua
- Φινεύς
- No name
- J.Cameron
- nicks1999
- Revekka
- T C
- Stroka
- marianna04
- patrinos_2020
- Dimitris345
- lnesb
- olga123
- St11
- johnsala
- Rene2004
- Anonym0s
- Marifei
- Κλημεντίνη
- Dimitris9
- Drglitterstar
- athinoula
- Ιωάννα2
- Johnman97
- Lydia6902
- Λαμπρινηη
- Unseen skygge
- azula
- charmander
- Kostakis45
- Panos_02
- Fanimaid
- TONIA2009
- stergios191919
- Ryuzaki
- Libertus
- ...Αλεξάνδρα...
- Spyrpa
- sofia!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.