starry_eyed
Δραστήριο μέλος
Θελει να δωσει με 10% για του χρονου...κατσε να μην περασει και να μην ειναι καμια αλλη λυση στο χερι του (οι πανελλαδικες βεβαια δν παυουν να ειναι ποτε διεξοδος) και μετα θα ισχυει αυτο που λες... και αν οντως αυτοι που λες δεν αρεσκονται σχετικα με αυτο που κανουν τοτε δν ειναι τοσο ισχυρο το αισθημα τους ωστε να αλλαξουν την επιλογη τους...Φίλε, την φράση "δεν έχω ούτε καν κινητρο για να διαβάσω, αν ήμουν αλλού θα ήταν αλλιώς...κ.α." τα ακούω πλέον σαν τελειόφοιτος βερεσέ. Είδα και βλέπω και εκείνους που πέρασαν επείδη το ήθελαν και πλέον δεν έχουν κίνητρο για να διαβάσουν και έχουν χάλια επιδόσεις, αποτυχία σε κάθε εξεταστική,...κτλ. Τελικά τι φταίει; Αφήστε τα άϋλα λόγια γιατί η εξεταστική θα φτάσει και θα κάνετε μια τρύπα στο νερό.. Ο καιρός περνάει..
Σου μιλάω φιλικά.
φιλικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selestian
Δραστήριο μέλος
Ξερω οτι αυτο που ειπα μπορει να ακουγεται σαν δικαιολογια για να καθομαι , αλλα δεν ειναι καθολου ετσι... Και διαβαζω , αλλα οχι με την ορεξη που θα ειχα αν ημουν αλλου. Δηλαδη , διαβαζω μονο για να μην τα βρω τελειως σκουρα αν δω οτι δεν περασα στη σχολη που επιθυμουσα μεσω του 10%. Και πιστεψε με, ειναι αλλιως να βλεπεις την κατασταση του αλλου και αλλιως να την ζεις. Δεν ειναι οτι πιο ευκολο να βλεπω τους γονεις μου να ξοδευουν λεφτα σε ενοικια κτλ και γενικα να μην ειμαι στο σπιτι μου , για να σπουδαζω εδω κατι που τελικα μετανιωσα. Θελει αρκετο κουραγιο και υπομονη ...Φίλε, την φράση "δεν έχω ούτε καν κινητρο για να διαβάσω, αν ήμουν αλλού θα ήταν αλλιώς...κ.α." τα ακούω πλέον σαν τελειόφοιτος βερεσέ. Είδα και βλέπω και εκείνους που πέρασαν επείδη το ήθελαν και πλέον δεν έχουν κίνητρο για να διαβάσουν και έχουν χάλια επιδόσεις, αποτυχία σε κάθε εξεταστική,...κτλ. Τελικά τι φταίει; Αφήστε τα άϋλα λόγια γιατί η εξεταστική θα φτάσει και θα κάνετε μια τρύπα στο νερό.. Ο καιρός περνάει..
Σου μιλάω φιλικά.
Φιλικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ξερω οτι αυτο που ειπα μπορει να ακουγεται σαν δικαιολογια για να καθομαι , αλλα δεν ειναι καθολου ετσι... Και διαβαζω , αλλα οχι με την ορεξη που θα ειχα αν ημουν αλλου. Δηλαδη , διαβαζω μονο για να μην τα βρω τελειως σκουρα αν δω οτι δεν περασα στη σχολη που επιθυμουσα μεσω του 10%. Και πιστεψε με, ειναι αλλιως να βλεπεις την κατασταση του αλλου και αλλιως να την ζεις. Δεν ειναι οτι πιο ευκολο να βλεπω τους γονεις μου να ξοδευουν λεφτα σε ενοικια κτλ και γενικα να μην ειμαι στο σπιτι μου , για να σπουδαζω εδω κατι που τελικα μετανιωσα. Θελει αρκετο κουραγιο και υπομονη ...
Φιλικα.
Μια ερώτηση θέλω μόνο..Δεν στην λέω, απλά το έχω απορία..Προφανώς, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα είναι μια σχολή πριν μπεις μέσα, αλλά πριν τη δηλώσεις, δεν είδες τι έχει στο πρόγραμμα σπουδών; Δηλαδή, έβαλες και σχολές στο μηχανογραφικό που δεν σε ενδιέφεραν καθόλου;
nPb
Επιφανές μέλος
Nαι, αλλά λόγω εμπειριών σαν μεγαλύτερος φοιτητής σε ηλικία, να ξέρετε ότι σε οποιαδήποτε σχολή να περάσετε θα υπάρχουν μαθήματα να σας κάνουν να ξενερώσετε και να βαρεθείτε. Πολλές φορές μέχρι το πτυχίο, θα θελήσετε να τα παρατήσετε και θα νομίσετε ότι η επιστήμη δεν σας κάνει. Όλα είναι υποκειμενικά τι μας αρέσει και τι όχι. Επίσης κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από τον φοιτητή. Ο καθηγητής θα κάνει μια επιστήμη αγαπητή στον φοιτητή. Αν όχι, τότε δύσκολα τα πράγματα. Εξάλλου στην Ελλάδα πολλές φορές το περιτύλιγμα περιέχει περιεχόμενο με πανούκλα...
Επίσης, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σε αποθαρρύνω. Αλλά να ξέρεις όπου και να πας, σε περιμένουν η Σκύλλα και η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες. Πτυχία με σαμπάνιες και κόκκινα χαλιά δεν μοιράζουν.
Υ.Σ.: έλεος με τα -1, -2,...κτλ. Αρκετά αυτά τα πισώπλατα καραγκιοζιλίκια.
καλή συνέχεια
nPb
Selestian
Δραστήριο μέλος
Και φυσικα ειχα δει ολα τα προγραμματα σπουδων και των οποιων τα μαθηματα του συγκεκριμενου τμηματος που φοιτω φαινοντουσαν πολυ ενδιαφεροντα και δεν λεω πως δεν ειναι. Αλλα τελικα φενεται οτι ο εαυτος μου με προδωσε. Τους υπολογιστες τους ειχα παντα σαν hobby , να κανω προγραμματισμο κτλ , αλλα τωρα που το εχω ξανασκεφτει θα ηθελα να σπουδαζα οικονομικα και απλα τους υπολογιστες να εξακολουθουσα να τους ειχα σαν hobby και οχι σαν "επαγγελμα". Ξερω οτι ακουγεται χαζο , αλλα δυστηχως ετσι εχει η κατασταση...Μια ερώτηση θέλω μόνο..Δεν στην λέω, απλά το έχω απορία..Προφανώς, δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα είναι μια σχολή πριν μπεις μέσα, αλλά πριν τη δηλώσεις, δεν είδες τι έχει στο πρόγραμμα σπουδών; Δηλαδή, έβαλες και σχολές στο μηχανογραφικό που δεν σε ενδιέφεραν καθόλου;
Selestian
Δραστήριο μέλος
Σαφως και θα υπαρξουν δυσκολιες , αλλα θα ειχανε και διαφορετικη αντιμετωπιση σε καθε κατασταση. Αμα ημουν οικονομικα θα ελεγα "θα στρωσω τον κολο μου και θα διαβασω" . Εδω , χιλιομετρα μακρυα απο το σπιτι μου , οταν αντιμετοπιζω τετοιες δυσκολιες το βλεπω σαν "Τι στο καλο ηρθα να κανω εδω , δεν ειμαι εγω για τετοια... σε τζαμπα κοπο εβαλα εμενα και την οικογενεια μου."@ starry_eyed και petropoulos43551:
Nαι, αλλά λόγω εμπειριών σαν μεγαλύτερος φοιτητής σε ηλικία, να ξέρετε ότι σε οποιαδήποτε σχολή να περάσετε θα υπάρχουν μαθήματα να σας κάνουν να ξενερώσετε και να βαρεθείτε. Πολλές φορές μέχρι το πτυχίο, θα θελήσετε να τα παρατήσετε και θα νομίσετε ότι η επιστήμη δεν σας κάνει. Όλα είναι υποκειμενικά τι μας αρέσει και τι όχι. Επίσης κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από τον φοιτητή. Ο καθηγητής θα κάνει μια επιστήμη αγαπητή στον φοιτητή. Αν όχι, τότε δύσκολα τα πράγματα. Εξάλλου στην Ελλάδα πολλές φορές το περιτύλιγμα περιέχει περιεχόμενο με πανούκλα...
Επίσης, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σε αποθαρρύνω. Αλλά να ξέρεις όπου και να πας, σε περιμένουν η Σκύλλα και η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες. Πτυχία με σαμπάνιες και κόκκινα χαλιά δεν μοιράζουν.
καλή συνέχεια
nPb
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Και φυσικα ειχα δει ολα τα προγραμματα σπουδων και των οποιων τα μαθηματα του συγκεκριμενου τμηματος που φοιτω φαινοντουσαν πολυ ενδιαφεροντα και δεν λεω πως δεν ειναι. Αλλα τελικα φενεται οτι ο εαυτος μου με προδωσε. Τους υπολογιστες τους ειχα παντα σαν hobby , να κανω προγραμματισμο κτλ , αλλα τωρα που το εχω ξανασκεφτει θα ηθελα να σπουδαζα οικονομικα και απλα τους υπολογιστες να εξακολουθουσα να τους ειχα σαν hobby και οχι σαν "επαγγελμα". Ξερω οτι ακουγεται χαζο , αλλα δυστηχως ετσι εχει η κατασταση...
Δεν στη λέω, δεν θέλω να σε στήσω στον τοίχο, καταλαβαίνω απόλυτα ότι στα 17 σου δεν μπορείς και να είσαι σίγουρος τι θέλεις να κάνεις σε αυτή τη ζωή. Μακάρι να καταφέρεις να κάνεις ότι θέλεις. Αλλά και ο Νίκος έχει δίκιο, σε κάθε σχολή μπορείς να απογοητευτείς, παντού υπάρχουν καλά και άσχημα!
Selestian
Δραστήριο μέλος
Σαφως και θα υπαρξουν δυσκολιες , αλλα θα ειχανε και διαφορετικη αντιμετωπιση σε καθε κατασταση. Αμα ημουν οικονομικα θα ελεγα "θα στρωσω τον κολο μου και θα διαβασω" . Εδω , χιλιομετρα μακρυα απο το σπιτι μου , οταν αντιμετοπιζω τετοιες δυσκολιες το βλεπω σαν "Τι στο καλο ηρθα να κανω εδω , δεν ειμαι εγω για τετοια... σε τζαμπα κοπο εβαλα εμενα και την οικογενεια μου."@ starry_eyed και petropoulos43551:
καλή συνέχεια
nPb
Sorry για το double post
nPb
Επιφανές μέλος
Selestian
Δραστήριο μέλος
Ναι , αλλα θελω τουλαχιστον τον ιδρωτα που δωσω να το δωσω για πτυχιο που οντως θελω να αποκτησω...Τωρα δεν ξερω μπορει αρχικα να το βλεπω ετσι , στη συνεχεια μπορει να αλλαξω γνωμη , τι να πω...παντως ανυπομονω για τις εγκυκλιους να νιωθω τουλαχιστον οτι υπαρχει καποιος τροπος "δυαφυγης"...Δεν θα υπάρξει περίπωση σε καμία σχολή ακόμη και εκεί που μπήκες επειδή το ήθελες με χίλια, ήταν όνειρο ζωής, ήταν έρωτας μεγάλος,...κτλ άλλα ρομαντικά, να σου αρέσουν και τα 40 ή 50 μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Αποκλείεται. Σε κάποια θα γονατίσεις και σε κάποια θα αναθεωρήσεις τους λόγους που σπουδάζεις την επιστήμη αυτή. Κοινώς μέχρι να πάρεις πτυχίο Πανεπιστημίου, θα περάσεις από 40 κύματα. Αν ήταν εύκολο να το αποκτήσεις, η γιαγιά μου θα είχε 50 πτυχία..
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι , αλλα θελω τουλαχιστον τον ιδρωτα που δωσω να το δωσω για πτυχιο που οντως θελω να αποκτησω...Τωρα δεν ξερω μπορει αρχικα να το βλεπω ετσι , στη συνεχεια μπορει να αλλαξω γνωμη , τι να πω...παντως ανυπομονω για τις εγκυκλιους να νιωθω τουλαχιστον οτι υπαρχει καποιος τροπος "δυαφυγης"...
δεν ξερω τον λογο που επελεξες αυτο που θα σπουδασεις και γιατι δεν σου αρεσει ,αλλα προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να σου αρεσει πολυ ενα αντικειμενο ,και εικικρινα να το αγαπας.
δεν λεω οτι θα ξετρελαθεις με ολα τα μαθηματα,αλλα αν εισαι κολλημενος με την επιστημη που σπουδαζεις σιγουρα τα πραγματα γινονται πολυ πιο ευκολα,διοτι τοτε η μελετη δεν εχει κινητρο να περασεις απλα το μαθημα ,αλλα να μαθεις απο περιεργεια καποιες βασικες αρχες κτλ και να κατανοησεις τα φαινομενα με πολυ πιο ευκολο τροπο.
μην επιλεγετε επιστημες που δεν σας αρεσουν ,θα βαρατε το κεφαλι σας.
κανοντας κατι που μας αρεσει μπορει να μην γινουμε ποτε πλουσιοι ,σιγουρα ομως θα ειμαστε επιτυχημενοι
εχω βαρεθει τους ''γαματους'' φοιτητες που ωγαζουν 50,000 μορια και πανε σε μια σχολη που πιστευουν οτι θα τους κανει πλουσιους...
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nPb
Επιφανές μέλος
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
επίσης πότε θα πάρουμε τα πάσο;
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Πάσο έχουν αρχίσει και δίνονται!Εμείς έχουμε πάρει κανονικά και από ότι ξέρω και άλλες σχολές το ίδιο!
Kαι Κρήτη ήρθαν.Φετος ειναι ροζ
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Ναι ρε γαμώτο...Θα ήθελα ένα κιτρινάκι....
Ηταν πρόπερσι νομίζω
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 324 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- tomftw
- Billokos1
- agg41
- BloodyFairy
- EFAKIT
- rseven
- g59
- Ιωάννης1234
- dmav
- The_New_Napoleon
- bio
- Τρελας123
- Claire05
- Unboxholics
- Patroklos
- ninnan
- Hased Babis
- ggl
- lenaki001
- alexa-24
- kasl178
- Maria_Xagorari
- Parsha
- milianis
- Arvacon
- Panagiotis849
- SoyN
- eukleidhs1821
- panagiotis12
- νΑίφος
- UserGr2023
- phoni
- emzou
- eirinipap
- bruh_234
- constansn
- Νικολινα
- Ryuzaki
- Φινεύς
- jimis2001
- Marios2020
- Joji
- fmarulezkd
- BatGuin
- Nala
- Helen06
- Ness
- GeorgePap2003
- Mary06
- Giannis_19
- Obi-Wan Kenobi
- a namaves
- Athens2002
- ειδήμων
- ilias_21
- giannhs2001
- Giota_pel
- desperate-ambitious!
- tfghp
- Specon
- augustine
- Kostas_Athens
- chester20080
- iiTzArismaltor_
- chenchen
- blackmamba
- Johnas123
- maria pad
- Nikos_81
- KingOfPop
- DeWiN
- Twittn
- mimikos
- Eeeee
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- Stroka
- the.m024
- Giii
- oups
- ladybookworm
- Ελεν
- TheUnknown
- alpha.kappa
- Vminkook
- buffon85
- Γιώργος1
- Kitana
- Exinaris
- Paraskevoula_5
- Chemwizard
- Schlimazel
- ioannam
- air_fish
- Εχέμυθη
- Ria99
- louminis
- Αννα1
- Georgekk
- Dionyshs1
- angeloskar
- calliope
- PanMoonlight
- Panos_02
- Meow
- Theodora03
- Revekka
- Αναστασία197
- Mapas26
- Memetchi
- korlef
- Anna10
- ΓΙΑΝΝΗΣ61
- katerinavld
- AlexK9
- Chrisa
- Ismhnhpapa
- Moblok
- Nikitas18
- Vickyoustgl
- Marple
- yyannakos
- Nikoleta_Giann
- stamoul1s
- vetas
- roud
- tsiobieman
- VasoGrimes
- Mary Jane
- Devilshjoker
- Ανώνυμη
- Than003
- snowy
- Jimmis18
- nucomer
- Τρογκμπα
- Alexecon1991
- Nick2325
- n1ki20
- ale
- Citylights
- Manolo165
- George9989
- KingPoul
- mitsos14
- kostas1233
- stefan
- Εριφύλη
- Eri0611
- Idontknoww
- Xristosdimitra
- sasou
- Maria1743
- Christina947
- xraxra
- stav.mdp
- the purge
- BornB
- Ιωάννα λ
- Sense
- T C
- Paragontas7000
- igeorgeoikonomo
- SlimShady
- jj!
- liana
- Αλκης Κ.
- Eua5
- pinkheart
- Lebron
- charmander
- spring day
- Nosokomos
- Stif6
- Anonymous03
- Αντικειμενικός
- EcoBill
- worriedsick
- anna.t
- Konstantinos4
- Eleme
- tslef8
- pacheiko
- Scott
- Nikkkpat
- seduv
- Κλημεντίνη
- Scandal
- maria20
- EiriniS20
- nicole1982
- marakiloveee
- kiyoshi
- Έμμα
- Θανασης Α.
- Necropolis
- Jimmy20
- clevercat
- Αριάνα123
- Ziekr
- harry akritas
- Xristinaqui
- neurogirl
- leo41
- ag97
- iminspain
- Dimdhm
- barkos
- Drglitterstar
- azula
- Viedo
- Γιωργος15773
- Georgia110
- taketrance
- alextheo
- fay01
- Monster Hunter
- No name
- TonyMontanaEse
- CoolCowboy
- sweater weather
- fockos
- Jocaste
- Johanna Mark
- Στάθης01
- Joy
- george7cr7
- Markaf
- elena16
- SweetGirl
- SoyLydia20
- Paul77
- mpampouras
- Astrapig
- MarilynSt
- Mariahj
- Libertus
- bigbrownfox
- hecktors
- Πα.Κ
- Sonamark
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.