Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα παιδιά! Όσοι είστε Ιατρική πως διαβάζεται και πως οργανώνετε το διάβασμά σας;
Εξαρτάται το έτος. Στα προκλινικά έτη μπορείς εύκολα να φουλάρεις στην εξεταστική απλά φροντίζοντας να παρακολουθείς τακτικά τα αμφιθέατρα και με σημειώσεις που θα κοιτάς στο σπίτι. Με εξαίρεση κάποια μαθήματα δεν έχουν και τόσο ιδιαίτερες απαιτήσεις και αν διαβάζεις συγκεντρωμένα και ποιοτικά μέσα στο εξάμηνο, δεν πελαγώνεις. Ωστόσο στα κλινικά, ειδικά στο 5ο και στο 6ο, είναι πολύ επίφοβο να πηγαίνεις για Παθολογία ή Χειρουργική ας πούμε απλά έχοντας ξεσκιστεί 1 μήνα πριν την εξεταστική, τι να πρωτο-αφομοιώσεις; Εκεί θέλει σταθερό και αρκετό διάβασμα, αν όχι κάθε μέρα, αρκετές φορές την εβδομάδα. Καλά στο 6ο θέλει λιώσιμο και να πάρεις απόφαση από πριν ότι δεν θα πολυβγαίνεις από το σπίτι. Πάλι υπάρχουν μαθήματα που μπορείς να "κάψεις" με παλιά θέματα ή λίγο διάβασμα στην εξεταστική, αλλά είναι κυρίως για να ελαφρύνουν το πρόγραμμα του εξαμήνου και να μην κλαίμε.
Βέβαια ποικίλλει και ανάλογα με την σχολή, εγώ σου μιλάω για το ΑΠΘ και μπορεί στο ΔΠΘ η λογική να είναι τελείως διαφορετική για παράδειγμα. Για ποια πόλη μιλάμε για να ξέρουν και άλλοι να σου πουν πιο συγκεκριμένα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
1ο εξάμηνο είμαι και έχω απογοητευτεί,κυρίως επειδή δεν προλάβαινα να διαβάσω και νομίζω ότι η 1η εξεταστική θα είναι αποτυχία.Γενικά,έχω διαβάσει ελάχιστα,αλλά έχω ξεκινήσει να διαβάζω συστηματικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες.Εξαρτάται το έτος. Στα προκλινικά έτη μπορείς εύκολα να φουλάρεις στην εξεταστική απλά φροντίζοντας να παρακολουθείς τακτικά τα αμφιθέατρα και με σημειώσεις που θα κοιτάς στο σπίτι. Με εξαίρεση κάποια μαθήματα δεν έχουν και τόσο ιδιαίτερες απαιτήσεις και αν διαβάζεις συγκεντρωμένα και ποιοτικά μέσα στο εξάμηνο, δεν πελαγώνεις. Ωστόσο στα κλινικά, ειδικά στο 5ο και στο 6ο, είναι πολύ επίφοβο να πηγαίνεις για Παθολογία ή Χειρουργική ας πούμε απλά έχοντας ξεσκιστεί 1 μήνα πριν την εξεταστική, τι να πρωτο-αφομοιώσεις; Εκεί θέλει σταθερό και αρκετό διάβασμα, αν όχι κάθε μέρα, αρκετές φορές την εβδομάδα. Καλά στο 6ο θέλει λιώσιμο και να πάρεις απόφαση από πριν ότι δεν θα πολυβγαίνεις από το σπίτι. Πάλι υπάρχουν μαθήματα που μπορείς να "κάψεις" με παλιά θέματα ή λίγο διάβασμα στην εξεταστική, αλλά είναι κυρίως για να ελαφρύνουν το πρόγραμμα του εξαμήνου και να μην κλαίμε.
Βέβαια ποικίλλει και ανάλογα με την σχολή, εγώ σου μιλάω για το ΑΠΘ και μπορεί στο ΔΠΘ η λογική να είναι τελείως διαφορετική για παράδειγμα. Για ποια πόλη μιλάμε για να ξέρουν και άλλοι να σου πουν πιο συγκεκριμένα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
penitina
Νεοφερμένος
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
δυσκολες ξεδυσκολες οποιος περασει σε αυτες σημαινει πως εχει την δυνατοτητα και μπορει και να τις βγαλει.
βεβαιως εγω λεω πως απαντες μπορουν,αν προσπαθησουν
τα μαθηματα της φαρμακευτικης μια φορα με ολη αυτην την ορολογια μου κανουν σε πιο δυσνοητο αντικειμενο.δεν σημαινει πως η ιατρικη ειναι ευκολη,αν αυτο ρωτας.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Συνεπώς είναι και θέμα φοιτητή, αλλα για μένα πολύ πιο δύσκολη σχολή η φαρμακευτική Αφου μπλέκεται περισσότερο με Θετικές Επιστήμες.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
1ο εξάμηνο είμαι και έχω απογοητευτεί,κυρίως επειδή δεν προλάβαινα να διαβάσω και νομίζω ότι η 1η εξεταστική θα είναι αποτυχία.Γενικά,έχω διαβάσει ελάχιστα,αλλά έχω ξεκινήσει να διαβάζω συστηματικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
Καλά, ποιος δεν απογοητεύεται ή δεν πελαγώνει στο 1ο εξάμηνο; Θα προσαρμοστείς σιγά σιγά, μην βάζεις ζόρια στον εαυτό σου ενώ δεν χρειάζεται...εγώ στο 1ο μάθημα που έδωσα στην 1η μου εξεταστική κόπηκα πανηγυρικά και ήταν αυτό που είχα διαβάσει περισσότερο εκείνο το εξάμηνο...
Giovanni_
Επισκέπτης
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Στα κλινικά και ειδικά στο 5ο και στο 6ο θα καταλάβεις ότι δεν έχεις.
Physician
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Απορώ πως διαλέγουν τόσοι πολλοί ιατρική την ωρα που η αναμονή για ειδικότητα χτυπάει 10+χρονια , ολοι εξωτερικό πανε ,τι φάση ;;
Στις περισσότερες η αναμονή είναι πολύ μικρή. 10+ χρόνια βλέπεις μόνο στην Δερματολογία...
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Στις περισσότερες η αναμονή είναι πολύ μικρή. 10+ χρόνια βλέπεις μόνο στην Δερματολογία...
μεγάλη η ανάγκη για την υπηρέτηση αυτής της ειδικότητας ε;
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
μεγάλη η ανάγκη για την υπηρέτηση αυτής της ειδικότητας ε;
Φυσικά, μιλάμε για τελείως αγνά κίνητρα...
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Φυσικά, μιλάμε για τελείως αγνά κίνητρα...
ανθρωπιστικοί οι λόγοι...
να πουλήσουμε και κανά Βερσάτσε Υαλουρέν
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 84 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nefoumpios
- bboys
- Leo komm
- donut_daddy
- dimitrisp22
- hyyh4ever
- pinkheart
- Yorgos L
- Than003
- Maria33
- Panatha mono
- sophiaa
- blackout
- MarcoReus
- xanthippiad
- mvas
- elevag
- Sofos Gerontas
- Εριφύλη
- Peter Pan13
- marioutela
- vlahoss
- Manuela98
- Mammy Nun
- thenutritionist
- mermaid89
- ένας τυχαίος
- kotsos05
- roud
- eukleidhs1821
- Nickgr
- jim2015
- niaou
- Specon
- Drglitterstar
- PanPan
- Appolon
- Ανώνυμη
- Scandal
- Nikos05
- emzou
- Nasia2433266
- Samsa
- Cathleen
- Xara
- Avalon12
- spring day
- _.maria._
- anastasia papa
- DocO
- imyrcarn
- Glorious12
- Αλκης Κ.
- Γιωργος15773
- _Aggelos123
- AndromedaS
- Vasiliki Keftedaki
- Nefh_
- Darkking
- abbyrob
- future.nurse.29
- Medjnik
- Λέων Συγγ
- xriiistiiinaaa
- Λίτσα
- marianna04
- StavMed
- Paul77
- don_vito
- JohnGreek
- Infrared
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.