αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Εσεις πως μαθατε τους βαθμους του δευτερου τετραμηνου παιδια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμάς μας έδωσαν κανονικά ελέγχους μόνο που τους μοίρασαν σε εμάς χωρίς την παρουσία γονέων...το έκαναν για να ξέρουν αυτοί που κινδυνεύουν να μείνουν πόσο πρέπει να γράψουν....Aααααα αυτο δεν το ξερω....
Εσεις πως μαθατε τους βαθμους του δευτερου τετραμηνου παιδια?
Dias
Επιφανές μέλος
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η στρογγυλοποίηση στο λύκειο είναι στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο. Για παράδειγμα, το 19,65 που αναφέρεις, θα το γράφει ως 16,7.εμένα με μπερδεύει το γεγονός ότι οι βαθμοί βγαίνουν δεκαδικοί και δεν στρογγυλοποιούνται....αν έχω 20 1ο τετραμηνο και 19 στο 2ο και γραψω 19,8 εξετάσεις βγαίνει 19+20/2=19,5+19,8/2=19,65....δηλαδή στον τελικό μέσο όρο όλων των τετραμήνων και των εξτάσεων θα γράφει σε αυτό το μάθημα 19,65??η θα γίνει 20?? η μήπως μας δίνουν μόνο τους βαθμούς που γράψαμε στις εξετάσεις και τον γενικό μέσο όρο τον υπολογίζουμε μόνοι μας??
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Πάω β' γυμνασίου. Στο πρώτο τρίμηνο έβγαλα 19,23 [Δεν ξέρω αν το έχω βγάλει σωστά. Έκανα συμψηφισμό σε ιλιάδα-αρχαία, νέα-κείμενα, μουσική-καλλιτεχνικά, πληροφορική-τεχνολογία, φυσική-χημεία (και αυτό που βρήκα από τον συμψηφισμό το στρογγυλοποίησα) και τέλος διαίρεσα με το 13.] Στο δεύτερο τρίμηνο έβγαλα 19,84 (με τον ίδιο τρόπο το υπολόγισα) και τώρα περιμένουμε βαθμούς τρίτου τριμήνου και εξετάσεις. Οι απορίες μου είναι η εξής: 1. Υπολόγισα σωστά τον μέσο όρο των δύο πρώτων τριμήνων ; 2. Πώς υπολογίζεται ο μέσος όρος των εξετάσεων ; Στις εξετάσεις γίνεται συμψηφισμός ; Και πως βρίσκουμε τον γενικό μέσο όρο ;
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
1. Ναι, αλλά το έβγαλες σε δεκαδικό. Στο σχολείο συνήθως όταν διαιρούν με το 13, κάνουν Ευκλείδια διαίρεση, που αφήνει υπόλοιπο. Αυτό το βάζουν ως "δέκατα τρίτα".Δεν έχω διαβάσει τι λέτε παραπάνω επειδή οι σελίδες είναι πολλές.
Πάω β' γυμνασίου. Στο πρώτο τρίμηνο έβγαλα 19,23 [Δεν ξέρω αν το έχω βγάλει σωστά. Έκανα συμψηφισμό σε ιλιάδα-αρχαία, νέα-κείμενα, μουσική-καλλιτεχνικά, πληροφορική-τεχνολογία, φυσική-χημεία (και αυτό που βρήκα από τον συμψηφισμό το στρογγυλοποίησα) και τέλος διαίρεσα με το 13.] Στο δεύτερο τρίμηνο έβγαλα 19,84 (με τον ίδιο τρόπο το υπολόγισα) και τώρα περιμένουμε βαθμούς τρίτου τριμήνου και εξετάσεις. Οι απορίες μου είναι η εξής: 1. Υπολόγισα σωστά τον μέσο όρο των δύο πρώτων τριμήνων ; 2. Πώς υπολογίζεται ο μέσος όρος των εξετάσεων ; Στις εξετάσεις γίνεται συμψηφισμός ; Και πως βρίσκουμε τον γενικό μέσο όρο ;
2. Με τον ίδιο τρόπο που βγαίνει ο Μ.Ο. των τριμήνων.
3. Σε κάθε μάθημα ξεχωριστά, βγαίνει ο μέσος όρος των τριμήνων, Τ = {(Α + Β + Γ) / 3}, χωρίς να γίνει στρογγυλοποίηση. Κατόπιν βγαίνει ο μέσος όρος του Τ με το βαθμό που έγραψες στο συγκεκριμένο μάθημα στις εξετάσεις, και γίνεται στρογγυολοποίηση. Ο βαθμός που προκύπτει, λέγεται Μ.Ο. μαθήματος, Μ = {Τ + Ε} / 2. Κατόπιν γίνονται οι συμψηφισμοί (με στρογγυλοποιήσεις), και τέλος, αθροίζοντας όλα τα μαθήματα και διαιρώντας (ευκλίδεια) με το 13, βγαίνει ο Γ.Μ.Ο., που αποτελείται από ένα ακέραιο και ένα κλασματικό μέρος, σε δέκατα τρίτα.
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, αυτό εννοούσα πριν (λάθος μου που είπα ότι διαιρείς με το 13).Αχά. Ευχαριστώ πολύ ! Λίγο πολύπλοκο ! Γι'αυτό βγαίνουν όλοι αριστούχοι... γιατί γίνονται πολλές στρογγυλοποιήσεις ! Στον βαθμό των εξετάσεων κάνεις στρογγυλοποίηση στα μαθήματα ιλιάδα-αρχαία, νέα-κείμενα, φυσική-χημεία (συν τα υπόλοιπα ιστορία, θρησκευτικά, γεωγραφία, μαθηματικά, γαλλικά, αγγλικά) και μετά διαιρείς με το 9 ;
Dickensian
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο γενικος ολων τν μαθηματων ειν 17,1 στ πρωτο κ 18 στ δευτερο τετραμηνο..Πειτε γρηγορα !
Θάλεια
Διάσημο μέλος
roseberry
Διάσημο μέλος
Γεια . Μ χει πιασει ενα αγχος . Λοιπον . 14 πρωτο τετραμηνο και 15 δευτερο(Γεωμετρια) .. Πειτε οτι γραφω ενα 4 ή ενα 5 στις εξετασεις. Εμεινα?
ο γενικος ολων τν μαθηματων ειν 17,1 στ πρωτο κ 18 στ δευτερο τετραμηνο..Πειτε γρηγορα !
θα μας δειρεις?!
εμ παση περιπτωση ειναι πολυ δυσκολο να μεινεις στο λυκειο και ειδικα με τετοιους βαθμους - οο Θεε απο το γυμνασιο εχω να παρω 18 μεσο ορο-οποτε τσιλ
Dickensian
Εκκολαπτόμενο μέλος
Depon
Νεοφερμένος
Dias
Επιφανές μέλος
Κάνει τη διαίρεση και βγάζει αποτέλεσμα δεκαδικό.Ρε guys αφου τα μαθηματα με αστερακι στην α λυκειου ειναι 12 γιατι ο μεσος ορος βγαινει σε ΔΕΚΑΤΑ?????
alex_diamond
Νεοφερμένος
στο 2ο 4μηνο γενικο βαθμο παντα βγαζω παραπανω...τι χρειαζομαι να μην μεινω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alex_diamond
Νεοφερμένος
Menoula
Νεοφερμένος
πως γινετε αυτο δεν ειναι γελιο? μηπως εχει αλλα3ει τωρα? ://
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.