ΓΣΕΕ: «40 χρόνια πίσω»

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Του Ανδρέα Μορφόπουλου

Νέα μείωση μισθών ζητεί η Τρόικα με επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας. Υποστηρίζει την ανάγκη εσωτερικής υποτίμησης με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα. «Γυρίζουν τους Έλληνες 40 χρόνια πίσω» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Ανατριχιαστικές οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας για 1,5 εκατομμύριο ανέργους στο τέλος του έτους, σε ποσοστό 24%, δηλ. όση ήταν και τη δεκαετία του ’60, ενώ το εισόδημα των μισθωτών μειώθηκε κατά 50% (!) την τελευταία τριετία.

Τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας ολοκληρώνει τους ελέγχους προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα στο ανώτατο κλιμάκιο, το οποίο φθάνει αύριο, Τετάρτη και θα παραμείνει έως την Κυριακή.

Στο τετραήμερο παραμονής τους στην Αθήνα, οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, θα έχουν επαφές με οικονομικούς υπουργούς, ενδεχομένως και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Οι «τροϊκανοί» θα γυρίσουν στη χώρα στα μέσα του μήνα, έχοντας, πλέον, στην κατοχή τους το πόρισμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πρώτα να διασφαλιστεί ρητά το κεκτημένο της Συνόδου Κορυφής και μετά να συζητήσει με τους δανειστές, κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Πρότεινε ακόμα να «παγώσουν» τα μέτρα λιτότητας, καθώς και να ενεργοποιηθούν προγράμματα επενδύσεων που δικαιούται η χώρα.

Στο μεταξύ, αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τραπεζικό χώρο πυροδοτεί η απόφαση της γαλλικής «Gredit Agricole» να αποχωρήσει από την Εμπορική Τράπεζα, για την οποία ενδιαφέρεται έντονα η Εθνική.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία στην Ευρωζώνη βαίνει εκτός ελέγχου. «Έσπασε» το ρεκόρ του 11% με 18 εκατομμύρια Ευρωπαίους να είναι χωρίς δουλειά.
Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση με 6,2%.

Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Μα όλες οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ είναι πουλημένες!!! Αφού ο εκάστοτε πρόεδρός της είναι μέλος σε κάποια επιτροπή στην Εθνική Τράπεζα νομίζω και "τσεπώνει" γύρω στα 140.000 ευρώ και να ήταν μόνο αυτά καλά θα ήταν. Σιγά μην νοιάζονται για τους εργαζόμενους ...............
Τυχαίο που αυτούς προωθούν τα κανάλια για θέματα τάχα των εργαζομένων; Δεν νομίζω!


* Από ALFAVITA
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εισέπραξε από την Εθνική Τράπεζα, μόνο για το 2010 - 113.088 ευρώ !


10/06/2011 - 13:02


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top