marialena:p
Νεοφερμένος
ancilla dixisset eum domi non esse και nasica sensit illam domini iussu id dixisse et illum intus esse. αυτεσ απο πλαγιο λογο να γινουν ευθυσ
:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος
is domi non est η erat και illa domini iussu id dixerat(dixit) et ille intus erat...νομιζω...καλα θα κανει να μαθεις πως γινεται ομως.. δε θα ειμαι εγω εκει στις πανελληνιες να σου πωθελω βοηθεια στον πλαγιο λογο οποιοσ μπορει και ξερει ας βοηθησει///ευχαριστω εκ των προτερων///////////
ancilla dixisset eum domi non esse και nasica sensit illam domini iussu id dixisse et illum intus esse. αυτεσ απο πλαγιο λογο να γινουν ευθυσ
:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
Έχω και 2 ακόμη ασκήσεις:
1) Να μετατραπεί η ενεργητική σύνταξη σε παθητική:
α) Dux hostium proelio adulescentem lacessebat
β) Filius consulis ducem hostium hasta transfixit
γ) Adulescens fortior hoste armis eum spoliavit
2) Να εκφρασθεί με άλλο τρόπο ο β' όρος σύγκρισης:
et fortior hoste, eum vicit et armis spoliavit
1)
α)Adulescens proelio a duce hostium lacessebatur
β)Dux hostium hasta a filio consulis transfictus est
γ)Hostis armis a fortiore adulescente spoliatus est
2)
Et (ille)fortior quam hostis,eum vicit et armis spoliavit
thanous18
Περιβόητο μέλος
:no1:ουτε ενα λαθος..1)
α)Adulescens proelio a duce hostium lacessebatur
β)Dux hostium hasta a filio consulis transfictus est
γ)Hostis armis a fortiore adulescente spoliatus est
2)
Et (ille)fortior quam hostis,eum vicit et armis spoliavit
thanous18
Περιβόητο μέλος
ζητα απο την καθηγητρια σου να τα κανετε αναλυτικα...πεφτουν στις πανελληνιες..σε ευχαριστω.....βασικα δν τα εχω καταλαβει.....................
maraki love
Διάσημο μέλος
:no1:ουτε ενα λαθος..
Τα θυμάμαι με πολύ ακρίβεια και μου κάνει εντύπωση μετά από τόσο καιρό!
thanous18
Περιβόητο μέλος
μη το λες...και εγω λατινικα και αρχαια θυμαμαι μια χαρα!!Τα θυμάμαι με πολύ ακρίβεια και μου κάνει εντύπωση μετά από τόσο καιρό!
αφου με τους φιλους μου λεμε καμια μερα στη φιλοσοφικη να μπουμε αγνωστο λατινικα!!
maraki love
Διάσημο μέλος
μη το λες...και εγω λατινικα και αρχαια θυμαμαι μια χαρα!!
αφου με τους φιλους μου λεμε καμια μερα στη φιλοσοφικη να μπουμε αγνωστο λατινικα!!
Τα μαθήματα που μου άρεζαν τα θυμάμαι,τη βιολογία πχ την έχω ξεχάσει όλη γιατι μου ειχε βγαλει την πιστη.
On topic:τα λατινικα με πολυ διαβασμα και εξασκηση πιστευω μπορεις να πιασεις και το 20.!Σε σχεση με τα αλλα ειναι σιγουρο μαθημα,πλην ορισμενων περιπτωσεων!
Κυδωνιάτης
Νεοφερμένος
Το αναφορικό πρέπει να γίνει δεικτικό!!
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
2)quanti homo est?
Νεοφερμένος
απο ενεργητικη σε παθητικη ας μου πει καποιος πωσ γινεται και ας μ εξηγησει και πως το κανουμε....
maraki love
Διάσημο μέλος
Υποκειμενο(ego)>ποιητικο αιτιο που εδω μπορει να παραλειφθει γιατι εχουμε το mihi
Αντικείμενο(quas)>υποκείμενο σε ονομαστικη (quae)
Ρήμα(proponebam)>το βαζουμε στον ιδιο τυπο στη μεση φωνη και σε γ πληθυντικο προσωπο γιατι το υποκειμενο ειναι το quae
Socratis
Νεοφερμένος
edixit ut omnes pugna abstineret
[να μετατραπει ο πλαγιος λογος σε ευθυ]
και
fortior hoste :Να δηλωθει ο β όρος με τον αλλο τροπο
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
πρεπει να ξερουμε το υποκειμενο της προτασης για να γινει..! θα το δωσεις με quam και ιδια πτωση με το υποκειμενο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.