Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gianmaria
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
irenegate7
Νεοφερμένος
Daskalenko7
Δραστήριο μέλος
+0,8Αυτο το πραγμα παει αναλογα με το πως ο μαθητης θα χρησιμοποιησει το βοηθημα.
Πχ,αν το χρησιμοποιησει με σωστο τροπο και το διαβαζει παρα πολυ συχνα,τοτε τον βοηθαει.
Αν οχι και αντιγραφει τις απαντησεις απο αυτο,τοτε δεν τον βοηθαει.
~Valentina~
Πολύ δραστήριο μέλος
:no1::no1::no1:Αυτο το πραγμα παει αναλογα με το πως ο μαθητης θα χρησιμοποιησει το βοηθημα.
Πχ,αν το χρησιμοποιησει με σωστο τροπο και το διαβαζει παρα πολυ συχνα,τοτε τον βοηθαει.
laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος
βοηθηματα μαθηματικων βοηθανε πολυ , οπως και αρχαιων , απλα να μην ειναι λυασρι . ιστοριας δεν βοηθανε και τοσο , μιας και ειναι παπαγαλια .
ἅλς
Διάσημο μέλος
Αυτο το πραγμα παει αναλογα με το πως ο μαθητης θα χρησιμοποιησει το βοηθημα.
Συμφωνώ απόλυτα!!!
-----------------------------------------
Αν απλώς αντιγράφει ασκήσεις δε λέγεται βοήθημα αλλα λυσσάρι
:iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree:
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Κι εγω Σαλτερη και Μπαρλα ειχα σ' αυτα τα μαθηματα και τις 2 χρονιες που εδωσα πανελλαδικες.Εγω το μονο βοηθησα που χρησομοποιησα αρκετα φετος ηταν του Σαλτερη στη χημεια κατευθυνσης και και λιγιτερο του μπαρλα στα μαθητικα.
Daisy
Δραστήριο μέλος
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος
N@D!@
Νεοφερμένος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Πολλοί μαθητές από τον κοινωνικό μου περίγυρο, λένε ότι χρησιμοποιούν βοηθήματα, ώστε να έχουν λυμένες τις ασκήσεις και να είναι συνεπείς στις εργασίες τους. Κοινώς, χρησιμοποιούν μόνο το λυσάρι που παρέχεται με το βοήθημα.
Κατά τη γνώμη μου, το βοήθημα έχει τη σημασία του λυσάριου, κάτι που δεν υφίσταται, καθώς ο σκοπός του βοηθήματος είναι η εξάσκηση των μαθητών, με επιπλέον ασκήσεις και προβλήματα. Το βοήθημα (ουσιαστικά το λυσάρι), χρησιμοποιείται λάθος, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάποια εξέταση. Ουκ ολίγες φορές, οι συμμαθητές μου έχουν ολόιδιες λύσεις των ασκήσεων στα τετράδιά τους, και οι καθηγητές προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να χρησιμοποιούν τα βοηθήματα ως λυσάρια, λέγοντας έμμεσα τη δυσαρέσκειά τους.
Προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο βοήθημα ή λυσάρι, γιατί πιστεύω πως έτσι δεν χτίζω γερές βάσεις για το μέλλον. Φυσικά, η στάση μου αυτή, μπορεί να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Όταν χρειαστεί να λύσω κάποιες επιπλέον ασκήσεις, για εξάσκηση, συνήθως ψάχνω σε διάφορα sites και έπειτα, τις εκτυπώνω. Έτσι, κάνω επανάληψη όλα όσα έμαθα και νιώθω πιο σίγουρος για την επόμενη ημέρα.
Όπως είπα, η στάση μου αυτή, μπορεί να αλλάξει, ιδιαίτερα στις τάξεις του λυκείου. Πιστεύω, όμως, ότι αν συνεχίσω να μελετώ έτσι, δε θα χρειαστώ τη βοήθεια των βοηθημάτων ή των λυσάριων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τις μικρότερες τάξεις, είναι καθαρά προσωπικό το θέμα και εξαρτάται από το πώς το χρησιμοποιείς. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτούσιες τις λύσεις των ασκήσεων σου τις δίνει το ίδιο το σχολείο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Σχετικά με τη Γ' λυκείου, έχεις δίκιο, ότι τα βοηθήματα θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές, για τον απλούστατο λόγο, ότι οι μαθητές αυτής της τάξης, δεν δίνουν σημασία στο λυσάρι που παρέχεται, αλλά στο βοήθημα και στις πρόσθετες ασκήσεις, για να έχουν μια α' πείρα, όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις
Για τις υπόλοιπες τάξεις, θεωρώ υπερβολικό να υπάρχει βοήθημα, για το λόγο που εξήγησα στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Diana Fire
Νεοφερμένος
Τωρα οσον αφορα τις αλλες ταξεις εξαρταται για ποιο σκοπο το χρησιμοποιεις..Παντως δεν εχει νοημα να αντιγραφεις τις ασκησεις απλα και μονο για να δειξεις οτι τις εχεις κανει και γνωριζεις κατι..Αν βεβαια το χρησιμοποιεις με σκοπο να μαθεις και να διευρυνεις το γνωστικο σου πεδιο,τοτε οκ..Εμενα με βοηθανε παρα πολυ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.