mary-blackrose
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Μαίρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 145 μηνύματα.

25-07-12

21:26
καλησπερα θα ηθελα τη βοηθεια σας στην παρακατω ασκηση:
Εστω συναρτηση
αν μπορει καποιος ας μου εξηγησει πως απο τη σχεση που μου δινει θα καταφερω να φτιαξω τη σχεση που χρειαζομαι .........
Εστω συναρτηση
Code:
[LATEX]\digamma :\Re \rightarrow \Re [/LATEX] τετοια, ωστε:[LATEX] \digamma \left( \chi \right) +1\ge \sqrt { { \chi }^{ 2 }+1 }[/LATEX], για καθε [LATEX]\chi \quad \in \Re [/LATEX] και [LATEX]\lim _{ \chi \rightarrow 0 }{ \frac { \digamma \left( \chi \right) }{ \chi } =\ell \quad ,\ell \quad \in \Re }[/LATEX]
1) να βρεθει το [LATEX]\ell [/LATEX]
Αν:
[LATEX]\digamma \left( \chi \right) \le { \digamma }^{ 2 }\left( \chi \right) +\frac { { \chi }^{ 2 } }{ \chi } \quad[/LATEX] για καθε [LATEX]\chi \quad \in \Re [/LATEX]να αποδειξετε οτι [LATEX]\lim _{ \chi \rightarrow 0 }{ } \frac { \digamma \left( \chi \right) }{ { \chi }^{ 2 } } =\frac { 1 }{ 2 } [/LATEX]
αν μπορει καποιος ας μου εξηγησει πως απο τη σχεση που μου δινει θα καταφερω να φτιαξω τη σχεση που χρειαζομαι .........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.