Γεια σας θέλω πάρα πολύ να με βοηθήσετε σε μερικές ασκήσεις.Ευχριστώ πολύ!!!
Άσκηση 1
Είναι όλα λάθος και θέλω να μου πείτε γιατί είναι λάθος.
10*αν το σύνολο τιμών της f είναι το διάστημα (α, β),τότε η f δεν έχει ελάχιστο ούτε μέγιστο.
13*αν μια συνάρτηση f είναι γνησίως αύξουσα σʼένα διάστημα Δ, τότε η συνάρτηση –f είναι γνησίως φθίνουσα στο Δ.
15*αν μια περιττή συνάρτηση f παρουσιάζει μέγιστο στο σημείο Χο, τότε θα παρουσιάζει ελάχιστο στο σημείο –Χο.
16*αν μια άρτια συνάρτηση f παρουσιάζει ακρότατο στο σημείο Χο, τότε παρουσιάζει το ίδιο είδος ακρότατου στο σημείο –Χο.
24*δίνεται μια συνάρτηση f με πεδίο ορισμού το διάστημα Δ και μια συνάρτηση Ι, για την οποία ισχύει Ι(Χ)=Χ, για κάθε ΧΕΔ. Τότε ισχύει (Ιοf)(Χ)= (fοΙ)(Χ), για κάθε ΧΕΔ.
Άσκηση 2
Ποια είναι σωστά και ποια λάθος??? θέλω τα λάθος να μου πείτε γιατί είναι λάθος.
1*μια συνάρτηση f έχει όριο στο σημείο Χο, έναν πραγματικό αριθμό L. Αναγκάστηκα το Χο ανήκει στο πεδίο ορισμού της.
2*τα πλευρικά όρια μια συνάρτησης f,όταν το Χ παίρνει τιμές κοντά στο Χο, συμπίπτουν πάντοτε.
3*το όριο μιας συνάρτησης f στο Χο εξαρτάται από την τιμή της συνάρτησης στο σημείο αυτό.
4*αν μια συνάρτηση f έχει όριο στο σημείο Χο, τότε αυτό είναι μοναδικό.
5*αν lim f(x)=l, τότε υπάρχει συνάρτηση f με lim f(x)=0 και f(x)=l+f(x)
6*αν lim (f(x)+g(x))=l, τότε οι συναρτήσεις f,g έχουν πάντοτε όριο στο Χο.
9*μια συνάρτηση f έχει στο Χο=2004 όριο το -2004. τότε η f παίρνει αρνητικές τιμές για κάποια Χ κοντά στο 2004.
Άσκηση 3
Ποια είναι σωστά και ποια λάθος??? θέλω τα λάθος να μου πείτε γιατί είναι λάθος.
34*κάθε συνεχής συνάρτηση με πεδίο ορισμού το R έχει μέγιστη και ελάχιστη τιμή.
38*αν η συνάρτηση f είναι συνεχής στο Χο και η συνάρτηση g δεν είναι συνεχής στο Χο, τότε η συνάρτηση f+g δεν είναι συνεχής στο Χο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.