Βοήθεια στην λογοτεχνία - βιωματική τεκμηρίωση της απάντησης

onion

Νεοφερμένος

Η onion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Καλησπέρα

Αντιμετωπίζω μια δυσκολία στην παρακατω ασκηση καθώς μου δίνεται η ερωτηση: «Γιατι ο γιος ηταν “ανταρεμενος”; Τι τον εκνεύρισε και τι τον πείραξε;» Χρειαζεται να σχολιάσω βιωματικά την ερωτηση αλλα δυσκολεύομαι καθώς στο κειμενο δεν περιέχει πολλα στοιχεία για να τεκμηριώσω την απαντηση μου. Μπορει να με βοηθησει καποιος;
Ευχαριστω εκ των προτέρων!
 

Συνημμένα

  • 8ADC5FFC-9C25-4679-9498-0026756D66B4.jpeg
    8ADC5FFC-9C25-4679-9498-0026756D66B4.jpeg
    3 MB · Εμφανίσεις: 123

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,528 μηνύματα.
Ωραίο κείμενο.

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε απόπειρα απάντησης να το καταλάβεις. Μπορείς να πεις σε πέντε γραμμές τι περιγράφει το απόσπασμα; Ορίστε μια βοήθεια:

Ήταν μια πρωτομαγιά και πήγε ο συγγραφέας με την μητέρα του και τον πατέρα του σε ένα χωριό για μια βάφτιση. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και όλοι οι καλεσμένοι κλείστηκαν στο σπίτι του κουμπάρου. Άρχισαν όλοι μέσα στο σπίτι αυτό να τρώνε και να γλεντάνε για την περίσταση της βάφτισης. Σε κάποια φάση ο πατέρας του συγγραφέα δίνει άδεια στην μητέρα του συγγραφέα να τραγουδήσει. Ο συγγραφέας "ανταρεύεται".

Σε αυτό το σημείο και να μην ξέρεις τι σημαίνει η λέξη "ανταρεύομαι" (που ούτε εγώ ξέρω) καταλαβαίνεις τι παίχτηκε: ο γιός ήθελε να προστατέψει την μητέρα από το να τραγουδήσει μπροστά σε τόσους άντρες γιατί η κοινωνική της τιμή θα αμαυρωνόταν. Αυτό το εξέφρασε με την κίνηση να σηκωθεί στο τραπέζι έτοιμος να την υπερασπιστεί. Ωστόσο ο πατέρας έδωσε την έγκριση στην μητέρα να τραγουδήσει και έκανε μια χειρονομία στον γιο (ακουμπώντας τον ήσυχα στον ώμο) να ηρεμήσει, υποδηλώνοντας ότι ορθά έπραξε ο γιος με την πρόθεσή του να υπερασπιστεί την τιμή της μητέρας του αλλά ως πατρική μορφή έχει το ύστατο λόγο για οτιδήποτε την αφορά, συνεπώς μπορεί με την ευχή του να τραγουδήσει μια ωραία μαντινάδα. Μάλιστα ο συγγραφέας λέει ότι τον επηρέασε βαθύτατα η γαλήνη και η ηρεμία που ένιωσε διαμέσου αυτού του τραγουδιού.

Μην αγχώνεσαι σε κάτι τέτοια. Πάρε μια βαθειά ανάσα και ρώτα τον εαυτό σου τι σου λέει αυτό το κείμενο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top