Βοήθεια στην επιλογή σχολής του Τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ.

panaman

Νεοφερμένος

Ο panaman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Καλησπέρα.

Καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά που διαγωνίζονται για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σήμερα τελείωσαν οι εξετάσεις των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων των ΕΠΑΛ πλην των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για ΤΕΦΑΑ.

Είμαι γονιός μαθητή από ΕΠΑΛ ΑΤΤΙΚΗΣ που έδωσε εφέτος στον τομέα της πληροφορικής. Ο γιος μου πέραν της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό εν γένει , συμπαθεί λίγο περισσότερο τα ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ εκ των μαθημάτων του ΤΟΜΕΑ του, περισσότερο δηλ. από τον προγραμματισμό τα μαθηματικά και την γλώσσα. Δεν υστερεί κάπου ιδιαίτερα αλλά εντάξει ούτε άριστος είναι ούτε παθιασμένος με την πληροφορική. Η διεκδίκηση μιας θέσης στα ΤΕΦΑΑ φαντάζει κάθε χρόνο δυσκολότερη από τα ΕΠΑΛ ακόμη και στην πιο χαμηλόβαθμη (Κομοτηνή) σε αντίθεση βέβαια με τα ΓΕΛ. Παράδοξο! Κοιτάζουμε λοιπόν περισσότερο Πανεπιστήμια του τομέα του και με βάση την εγγύτητα τους στην ΑΤΤΙΚΗ. Συνεπώς πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , Λαμίας κ.ο.κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΔΕΤ και ότι άλλο. Σχολές όπως ΗΜΜΥ, ceid , δηλαδή σχολές ιδιαιτέρως απαιτητικές σε μαθηματικά Φυσική καθώς και σχολές απομακρυσμένες όπως , ΣΑΜΟΥ , ΚΡΗΤΗ , αφενός αποκλείεται να τις πιάνει αφετέρου λόγω και της απόστασης, θα τις αποφύγουμε .

Εμένα σαν γονιό ενδιαφέρει να μην φρικάρει με την σχολή , να τελειώσει , να περάσει μια normal φοιτητική ζωή , να συνεχίζει παίζει ποδόσφαιρο που τόσο του αρέσει. Φυσικά όλα τα παραπάνω αν τελικά αποδειχθεί ότι έχει γράψει ένα ικανό αριθμό μορίων εισαγωγής.

Αν μπορούσε και να αγαπήσει αυτό που θα σπούδαζε θα ήταν και το καλύτερο.

Συνεπώς αναζητώ πληροφορίες αναφορικά με τις σχολές του τομέα Πληροφορικής και σε ακτίνα max 4 ωρών οδικώς από την Αττική. Επίσης τυχόν πληροφορίες από σχολικό προσανατολισμό που έχετε κάνει και σας βοήθησε .

Όποιος θέλει να απαντήσει και με π.μ. δεκτό.

Ευχαριστώ .

Καλή δύναμη στους φοιτητές στην εξεταστική τους.

Καλή ξεκούραση στα παιδιά που τελείωσαν εφέτος στο σχολείο.
 

Hased Babis

Δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 422 μηνύματα.
Καλησπέρα Κύριε.


Η άληθεια είναι οτι σε όλες τις σχολές του τομέα του είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει μόνο με την άλγεβρα του ΕΠΑΛ, οπότε πρέπει να καλύψει τα κενά
του.

Η Κλίμακα δυσκολίας είναι



2. ΔΕΤ (Πιο εύκολη καθώς έχει μόνο Προγραμματισμό και Μαθηματικά)

1. Λαμία και Πελοπόννησος (λόγω Φύσικης και Ηλεκτρονικής)






Σας έχω το καλύτερο για το τέλος :happy:.


Αν ο γιός σας περάσει Λαμία ή Τριπόλη τελείωνοντας μπορεί να γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακά Ανάλυσης Δεδομένων, ουσιαστικά δηλαδή να αναλύει στατιστικά στοιχεία και να κάνει προβλέψεις μέσω μαθηματικών μοντέλων, κάτι το οποίο έχει εφαρμογές και... στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (στατιστικά παικτών και παίχνιδιου). Όποτε τα νέα είναι ευχάριστα, ο γίος σας μπορεί να σπουδάσει το καλύτερο αντικείμενο σπουδών που υπάρχει και να το συνδιάσει με τον αθλήτισμο που τόσο αγαπάει.

Ελπίζω να βοήθησα,
Καλή επυτιχία σε αυτόν και σε εσάς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top