Οπως και να εχει, ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Ρε συ,αυτός στο avatar ο Ritchie ή ο Ρίτσος έιναι?
Ο Ρίτσος ρε δεν βλέπεις αναγράφεται και έναν απο τα καλύτερα ποιήματα του δίπλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η ερωτηση μου ηταν απλα σε θεωρητικο επιπεδο . Δηλαδη αν αυτο που μπορεις να το κανεις με class μπορεις να το κανεις και με ενα struct. Δηλαδη απευθειας να ορισεις μεσα στο scope function member.
Οπως και να εχει, ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι ισοδύναμο και δε σε νοιάζει τόσο πολύ η συνάρτηση να είναι μέσα στη struct, μπορείς να κάνεις το εξής : ορίζεις τη struct με τις μεταβλητές που θέλεις και χωριστά ορίζεις μια συνάρτηση με όρισμα δείκτη προς αυτή τη struct (και ότι άλλα ορίσματα χρειάζεσαι). Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τις συναρτήσεις που έχει η java μέσα στις classes.
miro2
Δραστήριο μέλος
https://x-karagiannis.gr/prog/libs/content/misc/notes/llists/llists1.php
Evi235
Νεοφερμένος
οποιος γνωριζει παρακαλω να μου απαντησει το συντομοτερο δυνατον
ευχαριστω εκ των προτερων
Esperius
Νεοφερμένος
I.A.(initial address)
σε πίνακα A[n,n]
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
...Εντολες....
fscanf(file,"%s",word);
while(!feof(file)){
....Εντολες....
fscanf(file,"%s",word);
}
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Για δοκίμασε να το κάνεις ως εξής:Εχω ενα προγραμμα και διαβαζω ενα αρχειο:
Για καποιο λογο δε διαβαζει την τελευταια λεξη του αρχειου.Εχω κανει ο,τι λεει το βιβλιο και οι σημειωσεις του καθηγητη.Τι φταιει?Code:...Εντολες.... fscanf(file,"%s",word); while(!feof(file)){ ....Εντολες.... fscanf(file,"%s",word); }
...Εντολες....
do {
fscanf(file,"%s",word);
....Εντολες....
} while(!feof(file));
Δηλαδή, διαβάζεις την τελευταία γραμμή μεν, αλλά στην ανακύκλωση του while "χτυπά" το eof, οπότε ποτέ δεν μπαίνει στην επεξεργασία. Είναι wild guess που έκανα τώρα, δοκίμασέ το να δεις.
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για δοκίμασε να το κάνεις ως εξής:
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να την διαβάζει και το eof να χτυπά μαζί. Αλλά δοκίμασέ το να δεις.Code:...Εντολες.... do { fscanf(file,"%s",word); ....Εντολες.... } while(!feof(file));
Δηλαδή, διαβάζεις την τελευταία γραμμή μεν, αλλά στην ανακύκλωση του while "χτυπά" το eof, οπότε ποτέ δεν μπαίνει στην επεξεργασία. Είναι wild guess που έκανα τώρα, δοκίμασέ το να δεις.
Δουλευει man! Ειχα δοκιμασει κι εγω do-while αλλα ειχα αφησει το scanf παλι ως τελευταια εντολη και ειχα το ιδιο προβλημα.Επισης τσεκαρα αυτο που ειπες και οντως ετσι ειναι...δηλαδη τη διαβαζε την τελευταια λεξη αλλα χτυπαγε αμεσως EOF .Eυχαριστω
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
while ( fscanf ( file, "%s", word ) != EOF )
{
...
}
Evi235
Νεοφερμένος
προγραμματιζω σε γλωσσα C και εχω το εξης προβλημα: θελω να γραψω ενα προγραμμα το οποιο θα εκτυπωνει τις βαθμολογιες φοιτητων ..η βαθμολογια θα πρεπει να γινεται δεκτη ειτε δινεται με κεφαλαιο ειτε με μικρο κ εδω ειναι το προβλημα μου...
πως μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο?καμμια ιδεα??
οποιος γνωριζει ας απαντησει μιας και το homework τρεχει...
ευχαριστω
Σημείωση: Τα μηνύματα 111-120 προήλθαν από την ένωση με το θέμα Γλώσσα C.
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Evi235
Νεοφερμένος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Evi235
Νεοφερμένος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zaraki
Δραστήριο μέλος
infinity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν απαιτει κατι εξειδικευμενο αυτο που ζητας,υλοποιειται με ενα απλο αλλα μεγαλο if.Μπορει να γινει μικροτερο(και ωραιοτερο) με τη χρηση του κωδικα ASCII βεβαια.
ούτε καν μεγάλο if, αυτό που έστειλα μετατρέπει μία βαθμολογία που είναι με μικρά γράμματα σε κεφαλαία.Θα ήταν πιο ωραίο αν βάλεις την σύγκριση ch>='Z' ως ώστε να μετέτρεπε τον οποιοδήποτε μικρό χαρακτήρα σε κεφαλαίο, αλλά για αυτό που της ζητάει η άσκηση κάνει δουλειά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.