Βοήθεια στα Λατινικά

DepyG

Νεοφερμένος

Η DepyG αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας! Είμαι δασκάλα από την παλια τριτη δέσμη κι αποφάσισα φέτος να ξαναδώσω πανελλήνιες στο 1ο πεδίο με στόχο σχολές ψυχολογίας. Προς το παρόν διαβάζω μόνη μου κι ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τα Λατινικά της Β Λυκείου που ειναι μέσα στην ύλη. Εκτός απο την εισαγωγή και τα κείμενα που είναι σαφές τι πρεπει να διαβάσω, σχετικά με τη γραμματική της Β τι πρεπει να ξέρω; Όλα; Δλδ κάθε ρήμα, κάθε ουσιαστικό κ.ο.κ. ή κάποια είναι απ' έξω; Ευχαριστώ!!
 

jorito

Νεοφερμένος

Η jorito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλή σας δύναμη !
Λοιπόν , το υπουργείο αναφέρει την ύλη της Β´ Λυκείου από άποψη γραμματικής και συντακτικών φαινομένων ( π.χ. α' κλίση ουσιαστικών , ενεργητική φωνή , μετατροπή ενεργητικής σε παθητικής σύνταξης κ.τ.λ.) ως τύπους και εφαρμογές δηλαδή την θεωρία τους ,τα οποία χρειάζονται και εφαρμόζονται στη Γ' Λυκείου μαζί με τα νέα φαινόμενα που μαθαίνουν τα παιδιά ( π.χ. ολόκληρη την μέση φωνή , δευτερεύουσες προτάσεις κ.τ.λ) . Εσείς δεν θα χρειαστεί να διαβάσετε τα ρήματα και τα ουσιαστικά από τα κείμενα της Β´ Λυκείου μην ασχοληθείτε καθόλου γενικότερα με τα κείμενα αυτά ( κείμενο 1 εώς 15 ) . Σας απασχολούν αποκλειστικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις τα κείμενα 16 εώς 50 και τα ρήματα , ουσιαστικά , επίθετα κ.τ.λ. που βρίσκονται εκεί . Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μην διστάσετε να ρωτήσετε !
 

DepyG

Νεοφερμένος

Η DepyG αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ! Είχα ήδη αρχίσει να πελαγώνω, οπότε πολύ χρήσιμη η απάντησή σας. Θα επανέλθω με απορίες σίγουρα στο μέλλον. Ευχαριστώ και πάλι!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top