LENIAGEOR
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariosxania
Δραστήριο μέλος
Και ο αδερφός μου το ίδιο κάνει και τα πάει πολύ καλά.Μάλλον είναι πολύ έξυπνη η κόρη σας και για αυτό τα καταφέρνει...Γειά σας. Εχω ένα κοριτσάκι που πάει στην Α Γυμνασίου. Σε όλο το δημοτικό και κυρίως Ε και ΣΤ ήταν άριστη μαθήτρια και η δασκάλα της με διαβεβαίωνε ότι έτσι θα συνέχιζε. Στο Α τρίμηνο έβγαλε 18,7 παρότι στο 90% των διαγωνισμάτων της έγραψε 20. Το πρόβλημά μου είναι ότι διαβάζει 1-1,5 ώρα την ημέρα ΜΟΝΟ. Εγώ βέβαια φωνάζω και γκρινιάζω. Είναι δυνατόν να μπορεί να καλύψει σε μία μόνο ώρα την ύλη τόσων μαθημάτων. Η μήπως τελικά εγώ είμαι υπερβολική; Θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LENIAGEOR
Νεοφερμένος
Guest 986132
Επισκέπτης
diana222
Νεοφερμένος
κοιταξτε κι εγω τοσο διαβαζω και ειμαι δευτερη απουσιλογος... αυτο που μετραει ειναι να προσεχεις στην παραδοση...Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω το πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός φοβαμαι μήπως αφήνει κενά και απλά διαβάζει..... ξέρετε επιφανειακά.
LENIAGEOR
Νεοφερμένος
Guest 986132
Επισκέπτης
Δεν θέλω όμως να γίνομαι καταπιεστική αλλά ούτε και να την αφήνω να τεμπελιάζει.
Αυτό είναι πολύ σωστό κι έτσι να συνεχίσετε! Καλύτερα να μην την πιέσετε, γιατί μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα (μπορεί να κουραστεί ή από αντίδραση να κάνει το αντίθετο κλπ). Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να την πιέσετε, αφού τα καταφέρνει μια χαρά!
Πολύ σημαντικό είναι και αυτό που είπε η diana222... η παράδοση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μπορεί να προσέχει στην παράδοση και να μην χρειάζεται να διαβάσει τόσο πολύ στο σπίτι. Όπως και να έχει μην αγχώνεστε, γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα! Να την παρακολουθείτε όμως, για να βλέπετε ότι είναι ok, να μην επαναπαυθεί και κάνει κοιλιά. :no1:
ps. Όσο για τη βαθμολογία μην ανησυχείτε. Στο πρώτο τρίμηνο οι καθηγητές είναι πιο κουμπωμένοι με τους βαθμούς και δεν τους δίνουν τόσο απλόχερα.
Orestes
Δραστήριο μέλος
diana222
Νεοφερμένος
φροντιστε απλα να μη γινεστε καταπιεστικη οπως ειπατε γιατι θα φερει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα. και καποιον πολυ χαμηλο βαθμο να φερει σε καποιο τεστ φροντιστε να την ενθαρρυνετε. ουτε για εκεινη ειναι ο,τι καλυτερο...Πραγματικά κατά διαστήματα την εξετάζω. Τις περισσότερες φορές είναι Ο.Κ. Ορισμένες έχει μικροελλείψεις αλλά ποτέ δεν είναι αδιάβαστη. Οι περισσότεροι καθηγητές είναι ευχαριστημένη, κάποιοι θεωρουν ότι έχει περισσοτερες δυνατότητες που δεν τις δείχνει. Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάποιοι καθηγητές είναι αδιάφοροι και καλά Ο.Κ. μην τρελαίνεσαι κιόλας, ενώ πιστεύω ότι μέσα σε 3 (2 για την ακρίβεια μήνες) στο Α τρίμηνο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πραγματικά (εκτός των διαγωνισμάτων και κάποιων προφορικών). Ούτε τη φάτσα τους δεν ξέρουν καλά καλά. Δεν θέλω όμως να γίνομαι καταπιεστική αλλά ούτε και να την αφήνω να τεμπελιάζει. Διοτι τις ώρες που δεν διαβάζει για το σχολείο ή θα δει τηλεόραση ή θα διαβάζει εξωσχολικά (έχω σιχαθεί να την βλέπω με την ΣΕΛΗΝΗ, πρέπει να το ξέρει το βιβλίο όλο απέξω).
sylvia19
Νεοφερμένος
εν πασει περιπτωσει 1η γυμνασιου ειναι πολυ νωρις να αγχωνεστε για βαθμους,μονο καλο δεν μπορει να επιφερει αυτο.το σημαντικο ειναι η κορη σας να μαθει να διαβαζει οχι με προοπτικη την εξεταση και το να τα πει σωστα,αλλα για την ιδια,ανεξαρτητως εξετασης.πολλες φορες η συνηθεια των δασκαλων και των γονιων να εξεταζουν τα μαθηματα αγχωνει το μαθητη ο οποιος νομιζει οτι πρεπει να τα πει οπως τα λεει το βιβλιο.
(και μονο το οτι μπαινετε στο φορουμ αναζητωντας βοηθεια σημαινει οτι μαλλον αγχωνεστε υπερβολικα.καλοπροαιρετα παντα.:xixi:
Darkness
Περιβόητο μέλος
Πραγματι δεν χρειαζεται να ανησυχειτε τοσο για την ωρα που καθεται και διαβαζει. Ειναι μονο Ά γυμνασιου που τα μαθηματα δεν ειναι και τοσο δυσκολα ή και πολλα. Ακομη πολλα παιδια μπορουν να διαβαζουν 1 ωρα αλλα σε αυτη τη μια ωρα να εχουν κανει και ολα τους τα μαθηματα ενω αλλα σε μια ωρα να μην εχουν προλαβει ουτε καν να συγκεντρωθουν ακομη, αυτο ειναι αναλογα με το παιδι και διαφερει απο ατομο σε ατομο.
Αλλα οκ.. αρχη ειναι ακομη και λογικα δε θα τους βαζουν και τοσα πολλα για το σπιτι.
Προσωπικα γνωριζω ατομα που προσεχαν τοσο πολυ στη παραδοση του σχολειου απο τον καθηγητη και σπιτι χρειαζοντουσαν μονο μιση ωρα ή και ενα τεταρτο για να κανουν καποια πιθανη εργασια.
Μια χαρα ειναι οι ωρες που δαβαζει και επισης πολυ πολυ καλος και ο βαθμος της.
Μην την αφησετε να κανει κοιλια, αν δειτε πως τα παραταει ή καταλαβετε πως κουραστεικε να διαβαζει μιληστε της. Μην την μαλωσετε γιατι δε θα καταφερετε τιποτα.
Πρεπει να της μαθετε πως οτι διαβαζει ειναι χρησιμο για τον εαυτο τους και πρεπει να το κανει με ευχαριστηση και οχι επειδη πρεπει.
Θα σας ελεγα να μη δινετε καποιες φορες και τοσο σημασια στους βαθμους γιατι απο την μερια των καθηγητως παρουσιαζονται πολλες φορες διαφορες χαζες αδικιες που κοβουν επιτηδες βαθμους απο τα παιδια.:xixi:
Να την βαζεται να σας λεει οταν επειστρεφει απο το σπιτι για το πως πηγε η μερα της και αν εχει πολλα για διαβασμα. Αυτη η μικρη κουβεντα θα την κανει να δωσει μεγαλυτερη σημασια στο σχολειο και ετσι θα μαθετε και εσεις με πλαγιο τροπο αν εχει πολλα για την αλλη μερα, οποτε θα μπορειτε μεσα σε ακρες να υπολογιζετε και την ωρα που θα χρειαστει για να διαβασει.
Κατι επισης πολυ σημαντικο ειναι πως πρεπει σιγα σιγα να βρισκει μια τεχνικη για το διαβασμα μας και να βαζει ενα καλο και φυσιολογικο προγραμμα. Στο πραγραμμα μπορειτε να την βοηθησετε και εσεις, τι εννοω? Δλδ να μη γυριζει στο σπιτι και καθεται στη τηλεοραση μεχρι τις 7 και μετα πηγαινει για διαβασμα, αυτο θα την δυσκολεψει πολυ τα επομενα χρονια. Πρεπει να γυριζει να ξεκουραζεται λιγο και να καθεται να ασχολειται με τις υποχρεωσεις του σχολειου!
Αυτα και απο εμενα.
Με το καλο να συνεχισει ετσι!!!
υ.γ. αν σκεφτεστε για φροντηστηριο θα ελεγα πως ειναι ακομη νωρις.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για το twilight αφού διαβάζει "λογοτεχνία" μπορείτε σιγά σιγά να της δίνεται πιο κλασσικά εφηβικά βιβλία. Θα τη βοηθήσουν σε έκθεση και γενικότερα στο να αποκτήσει παιδεία, κρίση και εμπειρίες που δεν προσφέρουν οι βαμπίριδες της Mrs Meyer.
taratata
Εκκολαπτόμενο μέλος
:no1:
ούτε εγώ σκιζόμουν στο διάβασμα...
Κι εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται κιόλας...
έχει να φάει πήξιμο στο λύκειο!
οποτε ΟΧΙ γκρινια:no1:
ἅλς
Διάσημο μέλος
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Γειά σας. Εχω ένα κοριτσάκι που πάει στην Α Γυμνασίου. Σε όλο το δημοτικό και κυρίως Ε και ΣΤ ήταν άριστη μαθήτρια και η δασκάλα της με διαβεβαίωνε ότι έτσι θα συνέχιζε. Στο Α τρίμηνο έβγαλε 18,7 παρότι στο 90% των διαγωνισμάτων της έγραψε 20. Το πρόβλημά μου είναι ότι διαβάζει 1-1,5 ώρα την ημέρα ΜΟΝΟ. Εγώ βέβαια φωνάζω και γκρινιάζω. Είναι δυνατόν να μπορεί να καλύψει σε μία μόνο ώρα την ύλη τόσων μαθημάτων. Η μήπως τελικά εγώ είμαι υπερβολική; Θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.
ο εγκεφαλος της ισως αφομοιωνει τα πραγματα που διαβαζει πολυ γρηγορα
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Γειά σας!Γειά σας. Εχω ένα κοριτσάκι που πάει στην Α Γυμνασίου. Σε όλο το δημοτικό και κυρίως Ε και ΣΤ ήταν άριστη μαθήτρια και η δασκάλα της με διαβεβαίωνε ότι έτσι θα συνέχιζε. Στο Α τρίμηνο έβγαλε 18,7 παρότι στο 90% των διαγωνισμάτων της έγραψε 20. Το πρόβλημά μου είναι ότι διαβάζει 1-1,5 ώρα την ημέρα ΜΟΝΟ. Εγώ βέβαια φωνάζω και γκρινιάζω. Είναι δυνατόν να μπορεί να καλύψει σε μία μόνο ώρα την ύλη τόσων μαθημάτων. Η μήπως τελικά εγώ είμαι υπερβολική; Θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σας. Ευχαριστώ.
Ο χρόνος που διαβάζει η κόρη σας είναι ικανοποιητικός. Το 18,7 είναι άριστα, απ'ό,τι νομίζω!!!
Εξαρτάται βέβαια από τον όγκο των μαθημάτων που έχει την ημέρα, τις απαιτήσεις των καθηγητών και άλλες δραστηριότητες που ίσως κάνει (αθλητισμός, ξένες γλώσσες, μουσική κλπ).
Το θέμα δεν είναι όμως πόσο διαβάζει, αλλά πως διαβάζει (τον τρόπο που αφομοιώνει ό,τι διαβάζει, το πρόγραμμα που έχει θέσει). Θα μπορούσατε ίσως να την εξετάσετε στο μάθημα της ημέρας για να το διαπιστώσετε.
Εν παση περιπτώσει, εσείς ξέρετε την κόρη σας καλύτερα και θα κρίνετε!
Σας υπενθυμίζω γαι άλλη μία φορά, όμως, ότι το 18,7 που πήρε στο α'τρίμηνο, όπως αναφέρατε, είναι πολύ υψηλός βαθμός!!!
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι ευκαιρία να μπορεί να είναι χαλαρή και να ξεκουράζεται στις μικρές τάξεις του Γυμνασίου, άλλα παιδιά μπορεί να έχουν ήδη δυσκολίες με τα επιπλέον μαθήματα σε σχέση με το δημοτικό.
Στη θέση σας θα επικεντρωνόμουν περισσότερο στο να καταλάβω αν κάνει ουσιαστικό διάβασμα ή όχι, όπως είπε και η Lita Athens. Όχι τόσο για να μην έχει κενά στην ύλη της χρονιάς (δεν νομίζω να έχει πρόβλημα σ' αυτό), αλλά για να δείτε τί ικανότητες συγκέντρωσης έχει -πράγμα απαραίτητο για τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου-, πόσο την ενδιαφέρει το σχολείο, αν της φαίνεται εύκολο... Μιλήστε μαζί της.
LENIAGEOR
Νεοφερμένος
Πιστεύω οτι οι βάσεις ξεκινούν από το Γυμνάσιο, αν δεν τις εχεις στο Λύκειο την έβαψες. Αγχώνομαι μονο γι αυτο, να έχει σωστές βάσεις ώστε να μπορει να προχωρήσει. Λόγω του οτι δουλεύω, έχω κι άλλο παιδί δεν μπορώ να κάνω την ''καθηγήτρια'' ούτε και θέλω, ούτε και μπορώ. Ετσι δεν μπορώ να την τσεκάρω σε καθημερινή βάση. Την βοηθάω μονο σε διαγωνίσματα.
Κυρίως ομως αγχώνομαι ακούγοντας άλλες μαμάδες που μου λένε πως τα παιδιά τους διαβάζουν ατελείωτες ώρες για να φτάσουν να βγάλουν 18,5 ή 19. Ετσι απορώ πώς το δικό μου παιδί μέσα σε μία ώρα τελειώνει όλα τα μαθήματα, μήπως διαβάζει επιφανειακά; Επιπλέον αυτο που με ''πρίζωσε'' ηταν το οτι με κάλεσε η φιλολογος που τους κάνει νεοελλ. κειμενα και μου ανέφερε ότι έχει περισσότερες απαιτησεις απο εκείνη (ξερω οτι σε αυτο το μάθημα κάνουν ανάλυση κειμένων, ερωτήσεις και γραμματική). Στο α τρίμηνο της έβαλε 18. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περισσοτερο περιμένει γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθει μετο συγκεκριμένο μάθημα.
Θα με ευχαριστούσε ιδιαιτέρως αν προτείνατε κάποια λογοτεχνικά βιβλία που έχετε διαβάσει (εκτός από βαμπίρια και δράκους) ώστε με τη σειρά μου να τα προτείνω στην κορη μου. Από τότε που βγήκε η ΣΕΛΗΝΗ έχει φάει κόλλημα με τα δρακουλιάρικα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
mariza_93
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.