Platwnas
Νεοφερμένος
Παρακαλώ λίγο σύντομα καθώς αύριο γράφω....
Ευχαριστώ...!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar0oZz
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eirinoutsos
Νεοφερμένος
pleeaaasssseeee
ευχαριστω
Βασικά γράφω στο Σκεπτικισμό και στον Ορθολογισμό/Εμπειρισμό.
Πως ακριβώς είναι το διαγώνισμα; Ερωτήσεις ανάπτυξης τύπου "αναπτύξτε τη Θεωρία του Ντεκαρτ/Χιουμ/Λοκ" ή υπάρχει περίπτωση να βάλουν και σωστό/λάθος και αντιστοιχίσεις;
Guest 045911
Επισκέπτης
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Εμείς γράψαμε και μας έβαλε τα εξής:
-Τί εννοούμε όταν λέμε δυναμικός και ανοιχτός χαρακτήρας του φιλοσοφείν;
-Γιατί οι φιλόσοφοι έχουν την ανάγκη να δικαιολογούν και να αποδεικνύουν τις απόψεις τους;
-Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των φιλοσοφικών ερωτημάτων;
Και την πηγή 2 σελ. 17 με ερώτηση:
-Ποια είναι η ιδιαίτερη επιδίωξη των φιλοσόφων;
Κάπως έτσι, πάει καιρός και δεν τα θυμάμαι. Πάντως επειδή γράφαμε από 4 και 5 διαγωνίσματα, αν και είχαμε προχωρήσει στην ύλη μας έβαλε μόνο τις 2 πρώτες ενότητες του πρώτου κεφαλαίου. Αν έχετε καθηγητή που δεν ενδιαφέρεται για την ουσία, μπορεί για παράδειγμα να ρωτήσει ποιοι είναι οι τομείς της φιλοσοφίας (σελ.19) καθαρή παπαγαλία. Ακόμα, σημαντικό είναι αυτό περί γραμμικής εξέλιξης της φιλοσοφίας (σελ.21 και πηγή 2). Ε και γιατί δημιουργούν αίσθημα δυσφορίας τα φιλοσοφικά ερωτήματα στους ανθρώπους ίσως, το θίγει στην αρχή νομίζω αλλά και στην σελ.24.
Στο Κεφάλαιο 2 καλό θα είναι να έχεις ξεκαθαρίσει διαφορές μεταξύ Πλάτωνα/Αριστοτέλη. Εμείς μελετήσαμε μόνο τις εικόνες των υπόλοιπων μαθημάτων και πήγαμε απευθείας στο Κεφ.3 οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Αν βοήθησα δηλαδή μ'αυτά που είπα.
Μια για τον Καντ, μια για τον Ντεκαρτ (Ορθολογισμό) και μια για τον Λοκ. Εύκολα ήταν αν και τα μπέρδεψα λίγο στον Καντ.
constantinepap
Νεοφερμένος
Να συζητησετε το ακολουθο θεμα: Πως ειναι δυνατον να συνδυαστει η ελευθερια του επιστημονα με την αναγκη ελεγχου καποιων επιστημονικων και τεχνικων δημιουργηματων βλαπτικων για τον ανθρωπο?
Μας ειπε να το κανουμε σαν δοκιμιο
Ειναι η ασκηση 4 σελιδα 113 του σχολικου βιβλιου.........
Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει γιατι δεν την καταλαβα και πρεπει να την παραδωσω αυριο.....Ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!!!!1
Mimoula
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα στη φιλοσοφία που αναφέρεται στην τεχνολογία-επιστήμη-τεχνική (ενότητα 4, σελ.110). Η ερώτηση είναι: Νομίζετε ότι στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει πλέον διάκριση επιστήμης και τεχνολογίας, αλλά έχουμε μόνο εφαρμοσμένη επιστήμη;
είναι η πρώτη ερ. του βιβλιού και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί με "εφαρμοσμένη επιστήμη".
Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
mar0oZz
Νεοφερμένος
νομίζω ότι εφαρμοσμένη είναι η επιστήμη που χρησιμοποιείται για να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις...και η επιστήμη σκέτο υποτίθεται ότι έχει ως κίνητρο απλά την περιέργεια και δεν έχει κάποιο στόχο...Γειά σας!
Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα στη φιλοσοφία που αναφέρεται στην τεχνολογία-επιστήμη-τεχνική (ενότητα 4, σελ.110). Η ερώτηση είναι: Νομίζετε ότι στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει πλέον διάκριση επιστήμης και τεχνολογίας, αλλά έχουμε μόνο εφαρμοσμένη επιστήμη;
είναι η πρώτη ερ. του βιβλιού και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί με "εφαρμοσμένη επιστήμη".
Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
Dimitris hatz.
Νεοφερμένος
.Αντε γεια Φιλοσοφια!!!!!!!!!Πιο βαρετο μαθημα απο αυτο για μενα παντα δν υπαρχει!!!Δν ξερω αν εσας σας αρεσει αυτο το μαθημα ή αν διαφωνειτε με την αποψη μου αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ενα μαθημα που δν αντεχεται.Το κακο με αυτο ομως ειναι οτι δν μπορεις να το παραμελησεις και να πεις δν το διαβαζω γιατι ειναι Κατευθυνση(κατι που εγω εκανα και παρολιγο να το πληρωσω στις εξετασεις με το να γραψω χαλια.Ευτυχως ημουν τυχερος και επεσαν καποια θεματα που τα ηξερα με αποτελεσμα να γραψω 14).Καθεσαι εκει κι ακους τι ειπες ο ενας,τι ειπε ο αλλος ολες τις θεωριες τους συν του οτι πρεπει να τα μαθεις απεξω αν θες γραψεις καλα στις εξετασεις.Για να μην παρεξηγηθω απο καποιον δν λεω οτι το μαθημα αυτο δν ειναι ενδιαφερον,σαφως και ειναι οπως ειναι και πολυ χρησιμο καθως παιρνεις σημαντικες γνωσεις,ομως ο τροπος που γινεται το μαθημα το κανει ιδιαιτερα βαρετο και ξανα βαρετο μεχρι που να μην αντεχω(εγω παντα).Ευτυχως που τελειωσε η χρονια και μαζι με αυτη και η Φιλοσοφια γιατι δν θα αντεχα αλλο.Δν ξερω αν ειχε συμβει σε εσας αλλα αν γινοταν θα ηθελα να εξαφανισω αυτο το μαθημα απο το προγραμμα.Να μην ερχοταν αυτη η ωρα.Εκτος απο το οτι βαριομουν κατα τη διαρκεια του μαθηματος επειδη δν διαβαζα καθολου για τα κανονικα μαθηματα παρα μονο στα διαγωνισματα και σε αυτα οσο μπορουσα δηλαδη(γιατι τι να πρωτοπρολαβεις να μαθεις απεξω οταν δν εχεις διαβασει τιποτα)ειχα φτασει στο σημειο μετα απο καποια μαθηματα να μιλαει η καθηγητρια και να μην καταλαβαινω τιποτα.Μου φαινοντουσαν κινεζικα εν ολιγις.Παλι καλα στις εξετασεις εγραψα ενα 14.Σαφως και θα μου πειτε οτι δν ειναι καλος ο βαθμος και το ξερω αλλα οταν ολη τη χρονια δν διαβαζα καθολου ο βαθμος που εγραψα στην τελικη με αφηνει και ικανοποιημενο.Τελος θα ηθελα να πω πως αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη γιατι σε καποιον αλλο μπορει να του αρεσει το μαθημα αυτο πολυ και να μην βαριοταν καθολου κατα τη διαρκεια της ωρας του μαθηματος.Δν προσπαθω να εκφρασω δηλαδη πως η αποψη μου εκπροσωπει ολο το συνολο.Αλλωστε γουστα ειναι αυτα.Τελος παντων τελος καλο ολα καλα.Η χρονια τελειωσε,ολα αυτα μειναν στην ιστορια και απο δω και περα εχουμε μπροστα ενα μακρυ και δυσκολο δρομο που ονομαζεται Πανελλαδικες εξετασεις.
συμφωνω απολυτα.αν και εγω στο πρωτο τετραμηνο φετοσ εγραψα 20 εχοντας διαβασει μονο στο διαγωνισμα.πιστευω οτι αν καποιος στοχευει σε υψηλη βαθμολογια πρεπει να μην χανει χρονα με αυτο το μαθημα
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
roseberry
Διάσημο μέλος
οσο και να το διαβαζω οσες ωρες και να το παπαγαλιζω στο τελος δεν βγαινει τιποτα και αναρωτιεμαι στα διαγωνισμτα και στις εξετασεις στο τελος τι τασκα θα γραψουμε?
nicoleta1994
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolas365
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annouskagia
Εκκολαπτόμενο μέλος
1)κατα τους εμπειριστες η αποκτηση γνωσης γινεται μεσω των αισθησεων.πως ομως αντιλαμβανομαστε εννοιες οπως η ελευθερια η η πιστη στον θεο αφου δε γινονται αντιληπτες μεσω των πεντε αισθησεων;και ποιος προσπαθει να δωσει απαντηση σ αυτο το ζητημα κ με πιον τροπο;
2)να δωσετε ενα παραδειγμα που να αποδεικνυει την θεωρια του ιμανουηλ καντ
3)να διατυπωσετε την θεωρια του λειτουργισμου κ σε ποια ζητηματα απαντα
μπορειτε να μου δωσετε τις απαντησεισ
erin1994
Νεοφερμένος
μπορει καποιος να με βοηθησει παρακαλωωωωω???
ειναι για σημερα!!
αν γινετε να απαντηθει θα ημουν ευγνωμων!!
ευχαριστω εκ των προταιρων
Asoula
Νεοφερμένος
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας!! Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια στη σελίδα 166 στο θέμα 2. Που περίπου πρέπει να ανατρέξω για να βρω απόψεις ειδικών σχετικά με αυτό το θέμα?
https://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Ethics_of_cloning
https://news.in.gr/science-technology/article/?aid=848406
https://home.arcor.de/ar2570306953/klonopoiisi.htm
https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/pastoral/katsimigas_klonopoiisi.html
https://www.greek-health.gr/2007/09/blog-post_5091.html
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.