Orlando
Δραστήριο μέλος

Το'πιασα! Γιατι ομως η ποσοστιαια μεταβολη της ζητουμενης ποσοτητας ειναι ιση με την ποσοστιαια μεταβολη του εισοδηματος??Η μεταβολή στο μέγεθος του εισοδήματος έχει ως συνέπεια τη μεταβολή της ζητούμενης ποσότητας (Q). Συνεπώς, μεταβολή μόνο στη ζήτηση σημαίνει και μεταβολή του Q. :iagree:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Αν αυξηθεί η ζητούμενη ποσότητα (Q) σημαίνει ότι θα μεταβληθεί η καμπύλη ζήτησης (συγκεκριμένα θα μετακινηθεί προς τα δεξιά), αφού η τιμή παραμένει σταθερή.αλλα ακομα κι αν μας εδεινε οτι αυξανεται η ζητουμενη ποσοτητα(Q) αυτο θα σημαινε οτι δεν μεταβαλλεται η καμπυλη ζητησης αλλα η θεση του σημειου πανω στην ιδια καμπυλη ζητησης.
Αν η τιμή μεταβαλλόταν μαζί με το Q τότε δεν θα είχαμε μεταβολή στη συνάρτηση ζήτησης αλλά μια μετακίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο. :iagree:
Προυπόθεση του "Μεταβολή μόνο στη ζήτηση" είναι ότι P= σταθερή.
-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orlando
Δραστήριο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Γιατί θεωρούμαι ότι τα ποσά ΕΙΣΟΔΗΜΑ και Q είναι ανάλογα.Το'πιασα! Γιατι ομως η ποσοστιαια μεταβολη της ζητουμενης ποσοτητας ειναι ιση με την ποσοστιαια μεταβολη του εισοδηματος??

(αφού αύξηση του ενός σημαίνει και αύξηση του άλλου)
Παραδειγματικά:
Ένας καταναλωτής με εισόδημα 500 ευρώ, αγοράζει ποσότητα Q=20.
Αν το εισόδημά του διπλασιαστεί, θα γίνει 1000 ευρώ και άρα θα διπλασιάσει και την ποσότητα που αγοράζει: Q=40.
- Όπως καταλαβαίνεις, η ποσοστιαία μεταβολή του εισοδήματος είναι 100% (δλδ αρχικό εισόδημα + το 100% του αρχικού εισοδήματος= 2 φορές το αρχικό εισόδημα ).
- Και η ποσοστιαία μεταβολή του Q είναι 100% αφού διπλασιάστηκε:
(αρχικό Q + 100% του αρχικού Q = 2 φορές το αρχικό Q).
Μπορεί δλδ δύο ποσά να μην έχουν ίσες τιμές αλλά αν είναι ανάλογα, η ποσοστιαία μεταβολή τους θα είναι ίδια.
-petros
Orlando
Δραστήριο μέλος

Σου ειμαι υποχρεος!!!

Scandal
Διαχειριστής

Τίποτα.ΟΚ σ'ευχαριστω πολυ!
Σου ειμαι υποχρεος!!!![]()

-petros
--------------------------------------------------------------------
Ποιο κεφάλαιο θεωρείται -γενικά- ως αυτό με τις δυσκολότερες ασκήσεις;
Άσχετο: Επειδή το τελευταίο κεφάλαιο που εξεταζόμαστε είναι το 9ο, τόσο καιρό έχω μείνει με την εντύπωση ότι εξεταζόμαστε σε 9 κεφάλαια ( :mpam:

Πριν από λίγο το διαπίστωσα

(εν τω μεταξύ έχω αφαιρέσει όλες τις εκτός ύλης σελίδες)
φιουυυυυ
-petros
Orlando
Δραστήριο μέλος

Απ'οτι εχω ακουσει τις ποιο δυσκολες ασκησεις τις εχει το 2ο αλλα εμενα δεν μου φαινεται και πολυ δυσκολοΠοιο κεφάλαιο θεωρείται -γενικά- ως αυτό με τις δυσκολότερες ασκήσεις;

DarkangelM
Νεοφερμένος

Απ'οτι εχω ακουσει τις ποιο δυσκολες ασκησεις τις εχει το 2ο αλλα εμενα δεν μου φαινεται και πολυ δυσκολο![]()
Ούτε εμένα παιδιά !Σήμερα έγραψα διαγώνισμα στο 1 & 2 κεφάλαιο και υπολογίζω στο 18,2.
Υ.Σ: Πρώτη φορά παίρνω Α.Ο.Θ. φέτος.
Drughi
Νεοφερμένος

Scandal
Διαχειριστής

Μια από τα ίδια. :no1:Που είσαστε ? Εγώ τελειώνω το 3
Πάντως με μια ματιά που έριξα στο 4ο, καλύτερα πριν μπείτε να κάνετε μια σύντομη επανάληψη στο 2ο διότι έχουν κάποιες "ομοιότητες" (θα δείτε

-petros
Orlando
Δραστήριο μέλος

fede_gr
Νεοφερμένος

Οσο για το τροπο που το κανουμε ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος. Δουλευουμε με ντοσιε, πολλες ασκησεις σε καθε κεφαλαιο, αναλυτικα και το παραμικρο. Κορυφη ο καθηγητης.
mairhath
Νεοφερμένος

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Α & Β Τεύχος.
Συγγραφείς: Λαζάνης, Τέντες, Τζήρος, Χατζηανδρέου.
Εκδόσεις: Σαββάλας.
Orlando
Δραστήριο μέλος

Για μαθ.γενικης- στατιστικη, προτεινω το βοηθημα του Μπαρλα.
stavros21099
Νεοφερμένος

Scandal
Διαχειριστής

Πάλι καλά που - όπως διαπίστωσα σήμερα - το 4ο κεφάλαιο βασίζεται κατά πολύ στο 3ο και έτσι μας δίνει την ευκαιρία κάνοντας το, να κάνουμε επανάληψη και το 3ο (από άποψης ασκήσεων).

-petros
Orlando
Δραστήριο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Έχετε εντοπίσει κανένα συντακτικό λάθος του βιβλίου από 3ο κεφάλαιο και ύστερα;
Που βρίσκεστε στο σχολείο και που στο φροντιστήριο;
-petros
nick_source
Νεοφερμένος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 27 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 133 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Kzaro
- tomftw
- Hased Babis
- Mary06
- Lolipop7
- carnage
- Maynard
- Totreno
- phleidhs
- Helen06
- Giorgkalo
- Scandal
- suaimhneas
- Eleni123-
- Marel
- Valous
- Verikoko17
- petrosln
- xristosgkm
- Oikonomologistis
- Anna_kitty
- SlimShady
- GeorgePap2003
- panosveki
- Euge.loukia
- xakounaamatata
- george777
- Φωτεινη Τζα.
- Than003
- jYanniss
- Joji
- marilena_
- Αναστασία197
- maria2001
- Panagiotis849
- Nala
- anastasis06
- spring day
- Ada ada
- Jimmis18
- Petros001
- Georgekk
- geokam
- Specon
- annii
- persant
- damn
- Eri0611
- marian
- _Aggelos123
- tsiobieman
- Giii
- Alexecon1991
- constansn
- ggl
- globglogabgalab
- Σωτηρία
- T C
- Sourotiri
- giadespoiamilaei
- Nikkkpat
- calliope
- igeorgeoikonomo
- Alexandros36k
- eukleidhs1821
- imkindalost
- Δήμος56103
- spinalgr1990
- panagiotis G
- Anna10
- thecrazycretan
- JohnGreek
- savasvas
- sweater weather
- manos1234567
- Λαμπρινηη
- Bgpanos
- don_vito
- Αγγελος Μανος
- den antexw allh apotyxia
- kvstas92
- angelikitaraxia
- Livaja10
- Adolfo valencia
- Viedo
- Tommy_civil
- panagiotis econ
- Earendil
- aggelosst9
- jimis2001
- tasost
- Panos_02
- Αντικειμενικός
- ΘανάσοςG4
- joanna916
- stamoul1s
- giannis
- Ziggy 1
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.