Anarki
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MetalMare
Νεοφερμένος
Γιατί όμως;Αυτό που είπε ο καθηγητής είναι σωστό, πιο μεγάλη άνωση δέχεται αυτό που έχει περισσότερο υγρό "απο κάτω του", δηλαδή αυτό που είναι πιο ψηλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Τα υγρά με όγκους V1 και V2 είναι ίδια;
Μπερδεύτηκα έτσι όπως το έχεις γράψει .
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Mad1kas
Νεοφερμένος
Γιατί A=pvg και αν δεν κάνω λάθος κι εννοείται ότι βρισκόμαστε στη γή, τότε το g γίνεται μικρότερο όσο το ύψος αυξάνεται.γιατη ωμος?
Ή επειδή μάλλον δεν το κατάλαβα κι καλά αυτό που γράφεις αν τα δυό υγρά δεν είναι ίδια τότε αυτό που έχει μεγαλύτερη πυκνότητα.
τω κατάλλαβαις;
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απάντησα ότι είναι είνει μια ουσία που αποτελείται από δύο ή περισσότερα συστατικά. Είναι λάθος? Λέτε να μου κόψει πολύ?
Όποιος μπορεί ας μου πει.
Mad1kas
Νεοφερμένος
Σωστό είναι αυτό που λές αλλά καλύτερα θα ήταν να αναλύσεις ότι υπάρχουν οι διαλύτες οι διαλυμένες ουσίες και ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες μειγματων τα ομογενή κι τα ετερογενή και άμα έιχες χρόνο να έγραφες τι είναι κι αυτά. :thanks:Γεια! Πριν από λίγο τέλειωσα χημεία.Είχε ένα θέμα που έλεγε: Τι ονομάζεται μείγμα?
Απάντησα ότι είναι είνει μια ουσία που αποτελείται από δύο ή περισσότερα συστατικά. Είναι λάθος? Λέτε να μου κόψει πολύ?
Όποιος μπορεί ας μου πει.
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mad1kas
Νεοφερμένος
Δεν θα ήταν δίκαιο να σου κόψει κι το παραμικρό,όλες τις μονάδες πρέπει να πάρεις πιστεύω.:no1:Τα έγραψα τα ετερογενή και τα ομογενή. Ήταν το δεύτερο υποερώτημα. Τώρα γι αυτό πόσο θα μου κόψει? Μισή? Μία μονάδα?
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
όχι όχι δεν πρέπει να γράψεις για τους διαλύτες και τις διαλυμένες ουσίες!!αυτά δεν έχουν σχέση με το μείγμα !Σωστό είναι αυτό που λές αλλά καλύτερα θα ήταν να αναλύσεις ότι υπάρχουν οι διαλύτες οι διαλυμένες ουσίες και ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες μειγματων τα ομογενή κι τα ετερογενή και άμα έιχες χρόνο να έγραφες τι είναι κι αυτά. :thanks:
καλά το έχεις γράψει...
Ο ορισμός του βιβλίου λέει
Μείγμα είναι ένα σύστημα που προκύπτει από την ανάμειξη 2 ή περισσότερων συστατικών.Υπάρχουν μείγματα ετερογενή και ομογενή.
ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
αν σου το ζητούσε θα έπρεπε να εξηγήσεις ποια είναι ομογενή και ποια ετερογενή. τι σχέση έχουνε τα διαλύματα,οι διαλυμένες ουσίες και οι διαλύτες
δεν πιστεύω να σου κόψει τίποτα
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
MetalMare
Νεοφερμένος
Είναι στο ίδιο δοχείο με υγρό.
kyriakosax
Νεοφερμένος
|
| ΥΓΡΟ2
|_________________________|
|
| ΥΓΡΟ1
|_________________________|
Η πυκνότητα και ο όγκος είναι ίσα στα 2 υγρά, άρα μας μένει το g.
Πρακτικά, η αλλαγή του g είναι ανεπαίσθητη στη διαφορά απόστασης από το έδαφος που έχουν τα 2 υγρά. Άρα πρακτικά Α1=Α2.
Θεωρητικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μια μικρή αλλαγή.
Normal
Εκκολαπτόμενο μέλος
dr.eAMY
Νεοφερμένος
Μίγματα είναι τα σώματα που δεν έχουν σταθερή και καθορισμένη σύσταση και μάλιστα εξαρτώνται από τον τρόπο παρασκευής τους. Έτσι είναι ο ορισμός του μίγματος.
Δεν νομίζω πως στη β' γυμνασίου είναι αυτός ο ορισμός του μείγματος!!!
Μην ανησυχείς κορίτσι μου, σωστότατο ήταν αυτό που έγραψες (αν δεν ζητούσε τίποτα παραπάνω).
Paradise4all
Νεοφερμένος
Τώρα για το πόσο θα σου "κόψει" εξαρτάται απ' το πως θα ερμηνεύσει ο καθηγητής σου τη λέξη "συστατικά"... Εγώ πάντως ακολουθώντας πιστά την ερμηνεία της λέξης (και σε συνδυασμό του μικρού της ηλικίας σου) δε θα σου έκοβα βαθμό. Καλή επιτυχία...
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά δεν είμαι μικρή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.