Catalyst
Επιφανές μέλος
Δηλαδή δεν δόθηκαν κάποιες βασικές οδηγίες;παιδιά έχω να κάνω μια εργασία στα καρβοξυλικά οξέα σε ότι θέμα θέλω!!!! μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;;;
Πόση έκταση πρέπει να έχει η εργασία περίπου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thodoris 7
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catalyst
Επιφανές μέλος
Πάρε ιδέες από εδώ, μπορεί να βρεις κάτι που δεν υπάρχει στο βιβλίο.
Να αναφερθείς στην ταξινόμηση με βάση τον αριθμό των καρβοξυλομάδων, στην ονοματολογία -μπορείς να γράψεις και 4-5 οξέα που είναι γνωστά με τις εμπειρικές ονομασίες τους (π.χ. ασπιρίνη)-, στην βιομηχανική παραγωγή, στις φυσικές ιδιότητες, στον όξινο χαρακτήρα και τις χρήσεις τους.
Μετά μπορείς να γράψεις λίγα λόγια (1 παράγραφο περίπου) για την ασπιρίνη (ακετυλο-σαλικυλικό οξύ).
girly14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elpida T.
Νεοφερμένος
Αν θα μπορουσατε να μαι βοηθησετε θα το εκτιμουσα αρκετά..!!
Υδρογονάνθρακες και Υπουργείο Περιβάλλοντος
Παρακτω δινεται ενα μικρο αποσοασμα απο τις τιμες που διενι το Υ.Π για την ατμοσφαιρικη ρυπανση.
Οι τιμες αφορουν 2 σταθμους μετρησης Χ και Ψ ενα στο κέντρο και ενα στην περιφερεια της Αθηνας.
Επισης αφορουν 2 μηνες Μ1 και Μ2.ΟΙ τιμες ειναι σε μgxm^-3 πλην του CO που ειναι σε mgxm^-3 .
Σταθμος SO 2 NO NO 2 O 3 CO
Ψ 18 37 29 51 3,2
Σταθμος SO 2 NO NO 2 O 3 CO
1.βλεπετε καποιον ρυπαντη που << δεν σεβεται τις ταξικες διαφορες>> ?
2.Ποιους απο τους ρυπαντες θα χαρακτηρίζατε δείκτες της ρυπανσης απο την κίνηση των αυτοκινήτων?
Στο βιβλιο σελ 49 δραστηριοτητα 1
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
εδώ έχει την περσινή (που λογικά θα είναι ίδια με την φετινη)
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
Loreley
Περιβόητο μέλος
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Όταν έχω δυο διακλαδώσεις σε μια ένωση, και στην μία έχω μέθυλο και στην άλλη χλώριο, θα ξεκινήσω από το μέθυλο;
Τι εννοείς? Για την ονομασία της ένωσης από που θα ξεκινήσεις, ή κατά τη γραφή της;
Loreley
Περιβόητο μέλος
Τι εννοείς? Για την ονομασία της ένωσης από που θα ξεκινήσεις, ή κατά τη γραφή της;
Για την ονομασία. Έχω μπερδευτεί...
Λοιπόν, έχω την εξής ένωση:
CH3-C(διπλός δεσμός)C-CH2-CH(διπλός)CH2
Αν μετρήσω από αριστερά προς τα δεξιά, κάτω από τον δεύτερο άνθρακα έχω διακλάδωση με CH3 και κάτω από τον τρίτο έχω διακλάδωση με χλώριο.
Και ρωτάω:
1)Τι θα βάλω πρώτο στην ονομασία της ένωσης;
2)Ποια είναι η ομάδα στην ένωση, για να βάλω το 3ο συνθετικό;
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Δες εδώ!Για την ονομασία. Έχω μπερδευτεί...
Λοιπόν, έχω την εξής ένωση:
CH3-C(διπλός δεσμός)C-CH2-CH(διπλός)CH2
Αν μετρήσω από αριστερά προς τα δεξιά, κάτω από τον δεύτερο άνθρακα έχω διακλάδωση με CH3 και κάτω από τον τρίτο έχω διακλάδωση με χλώριο.
Και ρωτάω:
1)Τι θα βάλω πρώτο στην ονομασία της ένωσης;
2)Ποια είναι η ομάδα στην ένωση, για να βάλω το 3ο συνθετικό;
1) 3χλωρο-2μέθυλο-1,4εξαδιένιο
2)η ομάδα είναι υδρογονάνθρακας-->ίο
Loreley
Περιβόητο μέλος
Και κάτι τελευταίο, γιατί βάζουμε 1,4 και στην συγκεκριμένη ένωση ποια ακριβώς είναι η ομάδα; Το CH με τον 5ο άνθρακα;
Σοφιστής
Δραστήριο μέλος
Ονομάζεται μάλιστα 2-μέθυλο 3-χλώρο 2,5-εξαδιένιο.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Και κάτι τελευταίο, γιατί βάζουμε 1,4 και στην συγκεκριμένη ένωση ποια ακριβώς είναι η ομάδα; Το CH με τον 5ο άνθρακα;
Βάζουμε 1,4 γιατί στη συγκεκριμένη ένωση οι διπλοί δεσμοί βρίσκονται στον πρώτο και τέταρτο άνθρακα. Προσδιορίζουμε έτσι που βρίσκονται οι διπλοί δεσμοί της ένωσης. Ρίξε μια ματιά στο "εδώ" που έχω παραθέσει πιο πάνω, θα καταλάβεις. Η ομάδα γοα το τρότο συνθετικό είναι H-C. Δηλαδή έχουμε μια οργανική ένωση που αποτελείται από υδρογόνα και άνθρακες (και μία ρίζα -Cl ) . Δεν έχει να κάνει με το 5ο άνθρακα. Αλλά με όλη την ένωση.
ΥΓ: τα αλογόνα διαβάζονται όπως και οι διακλαδώσεις!
Loreley
Περιβόητο μέλος
1) 3χλωρο-2μέθυλο-1,4εξαδιένιο
Ρε παιδιά, σας παρακαλώ, αποφασίστε.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν η ένωση που αναφέρεις είναι ΑΛΚΥΛΑΛΟΓΟΝΙΔΙΟ.
Γιατί 2,5 ?
1,4 είναι.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Βάζουμε 1,4 γιατί στη συγκεκριμένη ένωση οι διπλοί δεσμοί βρίσκονται στον πρώτο και τέταρτο άνθρακα.
Ααα, κατάλαβα. Και, ξεκινάμε από τα αριστερά να μετράμε, επειδή ομάδα στην ουσία δεν υπάρχει, άρα είμαστε πιο κοντά στον έναν διπλό δεσμό, σωστά;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.